m-5 Bul
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: m-5 Bul
אקדח BULL שעושה מעצורים:
1)האקדח ירה 350 כדורים : 0:11
http://www.youtube.com/watch?v=yc2Q6vDb8Es
2) אקדח ירה 450 כדור 0:19
http://www.youtube.com/watch?v=cxadeXHAqHw
3) אקדח ירה 478 כדור ( STAGE אחר כך)
http://www.youtube.com/watch?v=py01XwM6 ... re=related
0:11
4) תחרות STANDARD אקדח BULL אחר שאני יריתי איתו ( אקדח ירה 700 כדורים) 9 מעצורים בכל התחרות
לפני שמישהו ישאל- כל האקדחים נוקו לפני התחרות ( אני אישית....)
רוצים עוד סרטונים עם BULL עם מעצורים? רק ממה שיש לי ב YOUTUBE אני יכול למצוא...
1)האקדח ירה 350 כדורים : 0:11
http://www.youtube.com/watch?v=yc2Q6vDb8Es
2) אקדח ירה 450 כדור 0:19
http://www.youtube.com/watch?v=cxadeXHAqHw
3) אקדח ירה 478 כדור ( STAGE אחר כך)
0:11
4) תחרות STANDARD אקדח BULL אחר שאני יריתי איתו ( אקדח ירה 700 כדורים) 9 מעצורים בכל התחרות
לפני שמישהו ישאל- כל האקדחים נוקו לפני התחרות ( אני אישית....)
רוצים עוד סרטונים עם BULL עם מעצורים? רק ממה שיש לי ב YOUTUBE אני יכול למצוא...
נערך לאחרונה על ידי simon בתאריך 23 מאי 2010, 22:33, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי זהב

חברים
מנגנון ה1911 הוא מנגנון שדורש התאמה וטיפול כדי להגיע לדיוקים שאליהם המתחרים מצפים.
כמובן שהמנגנון אמין בצורה בלתי רגילה אבל לרוב שהאקדח בנוי באוריאנטציה של לחימה ולא תחרות
מכיוון שאז יש יותר חופשים וצפיצים בעלי משקלים גבוהים יותר שתורמים לאמינות אבל מורידים מהחוויה הספורטיבית
אחרי שנשק טוב מטפל באקדח כזה ויש במה לטפל לדוגמא בזויות השן החולצת לכמו הכוח שהיא מפעילה על הכרכוב
בזוית פתיחת הקנה וטיב פני השטח שלו
לי היה בול M5 IPSC והוא לא עשה כלל מעצורים למעט שניים שהיו קשורים בתחמושת והוא ירה אצלי כ5000 כדור
במשך חמש שנים
מנגנון ה1911 הוא מנגנון שדורש התאמה וטיפול כדי להגיע לדיוקים שאליהם המתחרים מצפים.
כמובן שהמנגנון אמין בצורה בלתי רגילה אבל לרוב שהאקדח בנוי באוריאנטציה של לחימה ולא תחרות
מכיוון שאז יש יותר חופשים וצפיצים בעלי משקלים גבוהים יותר שתורמים לאמינות אבל מורידים מהחוויה הספורטיבית
אחרי שנשק טוב מטפל באקדח כזה ויש במה לטפל לדוגמא בזויות השן החולצת לכמו הכוח שהיא מפעילה על הכרכוב
לי היה בול M5 IPSC והוא לא עשה כלל מעצורים למעט שניים שהיו קשורים בתחמושת והוא ירה אצלי כ5000 כדור
במשך חמש שנים
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
נמשיך קצת:
יואב: 0:44 שומעים אותו מתפעל מעצור וזה בתחרות...
2) 0:33
http://www.youtube.com/watch?v=2ulx3KtZbes
3)
0:31 BULL OPEN
http://www.youtube.com/watch?v=iuroJQtnILs
יואב: 0:44 שומעים אותו מתפעל מעצור וזה בתחרות...
2) 0:33
http://www.youtube.com/watch?v=2ulx3KtZbes
3)
0:31 BULL OPEN
http://www.youtube.com/watch?v=iuroJQtnILs
- סליקאי זהב

אפילו באיירסופט יש מעצורים, שימו לב בכניסה לבנין.
קישור - http://www.youtube.com/watch?v=NyYPuKWo5X4&NR=1
קישור - http://www.youtube.com/watch?v=NyYPuKWo5X4&NR=1
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

glockbuster כתב:חברים
במשך חמש שנים
איש יקר, נשק זה נשק והוא צריך אמין, לעבוד בצורה חלקה וללא מעצורים ולא משנה אם היעוד של הכלי הזה הוא לחימה, הגנה עצמית ועל אחת כמה וכמה ירי ספורטיבי.
המטרה בכל תחרות ספורט היא לנצח ולהשיג דירוג טוב ככל האפשר!!
נראה לך שלאנס ארמסטרונג היה מוכן לקבל כזה זוג אופניים שהשרשרת תיפול לו מגלגל השיניים 20מ' מקו הסיום?
מעצורים אלא אם כן הם חלק מהגדרת התרגיל, לא מעצימים את החוויה הספורטיבית אלא גוזלים לך זמן יקר מפז שמוריד לך את הניקוד!!
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
אף אחד לא חולק ומתווכח עם העובדה שנשק צריך להיות אמין, אבל איך אפשר להשוות אקדח לחימה טהור
לאקדח תחרותי? הם בנויים אחרת וגם אל זה אין עוררין
אם הגדיר היצרן שמשקל קפיץ מחזיר סטנדרטי הוא 14 ליברות ל1911 בקוטר 9MM ובאקדח תחרותי
מורכב קפיץ מוחלש של 11 ליברות ברור שיש להתאים את שאר הקפיצים לנתון הזה ורמת האמינות של הכלי תרד
כי אם הוא יהיה קצת יותר מטונף והוא לא יסכים להזין כדור ממחסנית שהיא מטונפת גם כן. (שכאני קיבלתי את הרשיון הראשון שלי וכל מה שהיה לי זה בול את החלפתי קפיצים לקפיצים סטנדרטיים בכדי להעלות את אמינותו של הכלי ולראיה שום מעצור אבל הדריכה כבר לא הייתה "תחרותית" והאקדח התנהג קצת אחרת ממה שהיצרן התכוון)
לאנס אמסטרונג לא יקבל אופניים ישירות מהקופסא תסכים איתי שיבנו לו אופני קאסטום לפי הספציפיקציה שלו
ויקח קמת זמן עד שיעשו FINE TUNE לאופניים כלומר גם הוא יבדוק וישנה עד שהעסק יעבוד.
שתינו יודעים שהוא לא נכנס ל"מצמן את מרוץ" וקנה אופניים מהמדף וניצח בטור דה פראנס.
גם אתה בעבר אמרת שיצא לך לבנות כמה אקדחי 1911 אז אתה יודע שצריך לעבוד עליהם.
כי אם אתה תקח אקדח 1911 צבאי,לירות איתו בתחריות bullseye קצת קשה ולכן הכלים האלו
עוברים שיפורים כדי להגיע לדיוק שאליהם היורה רוצה וברור שלדיוק הזה יש מחיר.
בו נשאל שאלה אם איזה אקדח היית רוצה עליך שאתה יוצא למלחמה? אקדח לחימה כמו שאתה נושא היום
או איזה אקדח תחרותי של STI שמקבץ 2 סנטימטר מ50 מטר.
אף אחד לא חולק ומתווכח עם העובדה שנשק צריך להיות אמין, אבל איך אפשר להשוות אקדח לחימה טהור
לאקדח תחרותי? הם בנויים אחרת וגם אל זה אין עוררין
אם הגדיר היצרן שמשקל קפיץ מחזיר סטנדרטי הוא 14 ליברות ל1911 בקוטר 9MM ובאקדח תחרותי
מורכב קפיץ מוחלש של 11 ליברות ברור שיש להתאים את שאר הקפיצים לנתון הזה ורמת האמינות של הכלי תרד
כי אם הוא יהיה קצת יותר מטונף והוא לא יסכים להזין כדור ממחסנית שהיא מטונפת גם כן. (שכאני קיבלתי את הרשיון הראשון שלי וכל מה שהיה לי זה בול את החלפתי קפיצים לקפיצים סטנדרטיים בכדי להעלות את אמינותו של הכלי ולראיה שום מעצור אבל הדריכה כבר לא הייתה "תחרותית" והאקדח התנהג קצת אחרת ממה שהיצרן התכוון)
לאנס אמסטרונג לא יקבל אופניים ישירות מהקופסא תסכים איתי שיבנו לו אופני קאסטום לפי הספציפיקציה שלו
ויקח קמת זמן עד שיעשו FINE TUNE לאופניים כלומר גם הוא יבדוק וישנה עד שהעסק יעבוד.
שתינו יודעים שהוא לא נכנס ל"מצמן את מרוץ" וקנה אופניים מהמדף וניצח בטור דה פראנס.
גם אתה בעבר אמרת שיצא לך לבנות כמה אקדחי 1911 אז אתה יודע שצריך לעבוד עליהם.
כי אם אתה תקח אקדח 1911 צבאי,לירות איתו בתחריות bullseye קצת קשה ולכן הכלים האלו
עוברים שיפורים כדי להגיע לדיוק שאליהם היורה רוצה וברור שלדיוק הזה יש מחיר.
בו נשאל שאלה אם איזה אקדח היית רוצה עליך שאתה יוצא למלחמה? אקדח לחימה כמו שאתה נושא היום
או איזה אקדח תחרותי של STI שמקבץ 2 סנטימטר מ50 מטר.
"Si Vis Pacem Para bellum"
אני מדבר בראש וראשונה על אמינות OUT OF THE BOX ואני לא מכיר הרבה 1911 מקוריים שעובדים בצורה חלקה ועקבית ישר מבית החרושת. כן, קיימים כאלו - אבל זה יותר עניין של מזל מאשר של תיכנון. כמובן שיש חברות שלקחו את התיכנון המקורי של ה-1911 ושינו אותו, אבל זה כבר ליגה אחרת לגמרי.
ב-1911 מקורי יש לך כל כך הרבה דרגות חופש וכל כך הרבה חלקים כך שקשה ליצור מוצר שיעבוד חלק. יש את השמיניה, יש את המשחק בין רמפת ההזנה לקנה, משחק בין הקנה לבושינג ומשחק בין הבושינג לצינה, משחק בין השמיניה לסרן של עצר המחלק, ומשחק בין הגוף לצינה. מה לעשות המוצר טוב ככל שיהיה תוכנן לפני 100 שנה. באקדחים מודרניים פישטו את מנגנון בראונינג והורידו את מספר נקודות החופש כך שהרבה יותר קל להגיע לאמינות.
מצד שני, כל אותם חלקים מאפשרים לך לעשות עבודת CUSTOM והתאמה כזו שמביאה אותך לרמות דיוק שלעולם לא תגיע אליהן באקדחים מודרניים.
כן אני בעוונותי בניתי אקדחים כאלו - אבל בארה"ב. שם הכל זול, אתה נכנס לחנות ופשוט קונה מה שאתה רוצה בלי הרבה זיוני שכל. אף אחד גם לא מגביל אותך לאקדח אחד, כך שבשביל הגנה עצמית היה לי זיג 226, ובשביל הנשמה והכיף שיחקתי עם מה שבא לי.
פה בארץ זה כבר אופרה אחרת לגמרי...
א.
ב-1911 מקורי יש לך כל כך הרבה דרגות חופש וכל כך הרבה חלקים כך שקשה ליצור מוצר שיעבוד חלק. יש את השמיניה, יש את המשחק בין רמפת ההזנה לקנה, משחק בין הקנה לבושינג ומשחק בין הבושינג לצינה, משחק בין השמיניה לסרן של עצר המחלק, ומשחק בין הגוף לצינה. מה לעשות המוצר טוב ככל שיהיה תוכנן לפני 100 שנה. באקדחים מודרניים פישטו את מנגנון בראונינג והורידו את מספר נקודות החופש כך שהרבה יותר קל להגיע לאמינות.
מצד שני, כל אותם חלקים מאפשרים לך לעשות עבודת CUSTOM והתאמה כזו שמביאה אותך לרמות דיוק שלעולם לא תגיע אליהן באקדחים מודרניים.
כן אני בעוונותי בניתי אקדחים כאלו - אבל בארה"ב. שם הכל זול, אתה נכנס לחנות ופשוט קונה מה שאתה רוצה בלי הרבה זיוני שכל. אף אחד גם לא מגביל אותך לאקדח אחד, כך שבשביל הגנה עצמית היה לי זיג 226, ובשביל הנשמה והכיף שיחקתי עם מה שבא לי.
פה בארץ זה כבר אופרה אחרת לגמרי...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

בגלל מדיניות הרישוי רובנו נאלצים להסתפק באקדח אחד,
ואנו רוצים שהיא תהיה
שפית במיטבח
לידי אמיתית בחוץ
וזונה במיטה,
וזה קשה,קשה[במיוחד אם היא פולניה,,],
ולכן רוב המתחרים יורים באקדח הנשיאה שלהם,ואלו שיש להם אקדח יעודי לתחרויות ,הופכים אותו לכלי די מוזר עם התקנים שונים ומשונים שלאט לאט מתרחק מההגדרה של אקדח,,
ומכאן שמעצור בכלי נשק מעצבן בתחרות. אבל,, קטלני ברגע האמת.
ואנו רוצים שהיא תהיה
שפית במיטבח
לידי אמיתית בחוץ
וזונה במיטה,
וזה קשה,קשה[במיוחד אם היא פולניה,,],
ולכן רוב המתחרים יורים באקדח הנשיאה שלהם,ואלו שיש להם אקדח יעודי לתחרויות ,הופכים אותו לכלי די מוזר עם התקנים שונים ומשונים שלאט לאט מתרחק מההגדרה של אקדח,,
ומכאן שמעצור בכלי נשק מעצבן בתחרות. אבל,, קטלני ברגע האמת.
פחות -לרוב זה יותר,,
טוב, שכנעתם אותי.
ביטלתי את ההזמנה לM5.
אגב, שמעתי שרוב המעצורים בדגמי 1911 / 2011 נובעים בגלל אחיזה לקויה של היורה. יש בזה משהו?
ביטלתי את ההזמנה לM5.
אגב, שמעתי שרוב המעצורים בדגמי 1911 / 2011 נובעים בגלל אחיזה לקויה של היורה. יש בזה משהו?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אקדחי 1911 ובכלל מנגנון "בראונינג" יחסית פחות רגישים למעצורים מסוג "יד חלשה" כשהיורה לא מייצר הרבה התנגדות לירי על מנת לאפשר טעינה מחדש. נסו לקחת אקדח 1911 וגלוק בכל קוטר ולירות כאשר האקדח אחוז בין האצבע המורה והאגודל : לרוב הגלוק ייצר מעצור ו ה-1911 יזין. קיימת נטייה אצל יורים ללחוץ על עצר המחלק ב 1911 מה שגורם לאי נעילה של המחלק לאחר כדור אחרון אך הדבר תלוי אך ורק בצורת האחיזה. אקדחי בול החדשים עם טס ההזנה כחלק אינטגרלי לקנה הינם אמינים ונעימים ביותר לירי בכל קנה מידה. מעולם לא נתקלתי בבעיה שלא שמחו לעזור לי בה ולרוב גם לא לגבות כסף בבול. התחלתי בבול M5 עם התצורה הישנה (שמורת הדק מרובעת, קנה ללא טס הזנה וכו') ואיתה עברתי מסכת ארוכה כדי להביא למצב של אמינות. באקדח החדש שירה כבר כמה אלפי כדורים כולל חוד חלול ו-+P אני לא נתקל בשום מעצור. אני יכול להמליץ היום בלב שקט לכל המעוניין לקנות M5 בתצורה המעודכנת ללא כל חשש.
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
donduck כתב:טוב, שכנעתם אותי.
ביטלתי את ההזמנה לM5.
יש בזה הרבה, וגלוק נמצא במקום מכובד ברשימה של אקדחים שרגישים ל-LIMP WRISTING.
לכן כל אחד צריך לבחור את הכלי שמתאים לו בצורה הטובה ביותר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כך כתבתי שבוע שעבר -
וכך כתב דון היום-
טוב, שכנעתם אותי.
ביטלתי את ההזמנה לM5.
אגב, שמעתי שרוב המעצורים בדגמי 1911 / 2011 נובעים בגלל אחיזה לקויה של היורה. יש בזה משהו?[/quote]
יש לי תחושה שבסוף אני הפולני שיצא אשם מכל האשכול הזה...
ואולי זה מה שיציל אותי-
P quote="צלנר ערן"]אקדחי 1911 ובכלל מנגנון "בראונינג" יחסית פחות רגישים למעצורים מסוג "יד חלשה" כשהיורה לא מייצר הרבה התנגדות לירי על מנת לאפשר טעינה מחדש. נסו לקחת אקדח 1911 וגלוק בכל קוטר ולירות כאשר האקדח אחוז בין האצבע המורה והאגודל : לרוב הגלוק ייצר מעצור ו ה-1911 יזין. קיימת נטייה אצל יורים ללחוץ על עצר המחלק ב 1911 מה שגורם לאי נעילה של המחלק לאחר כדור אחרון אך הדבר תלוי אך ורק בצורת האחיזה. אקדחי בול החדשים עם טס ההזנה כחלק אינטגרלי לקנה הינם אמינים ונעימים ביותר לירי בכל קנה מידה. מעולם לא נתקלתי בבעיה שלא שמחו לעזור לי בה ולרוב גם לא לגבות כסף בבול. התחלתי בבול M5 עם התצורה הישנה (שמורת הדק מרובעת, קנה ללא טס הזנה וכו') ואיתה עברתי מסכת ארוכה כדי להביא למצב של אמינות. באקדח החדש שירה כבר כמה אלפי כדורים כולל חוד חלול ו-+P אני לא נתקל בשום מעצור. אני יכול להמליץ היום בלב שקט לכל המעוניין לקנות M5 בתצורה המעודכנת ללא כל חשש.[/quote]
בכל מקרה דון, אל תכעס עלי, אני בחור טוב
ירוני כתב:לא הבנתי דבר אחד, הבול אקדח מצויין לאחר שיפורים רבים רבים, וירי לאחר ירי, ובדיקה לאחר בדיקה, אם כן, מדוע לקנות אקדח שמלכתחילה דורש שיעבדו עליו?!
וכך כתב דון היום-
טוב, שכנעתם אותי.
ביטלתי את ההזמנה לM5.
אגב, שמעתי שרוב המעצורים בדגמי 1911 / 2011 נובעים בגלל אחיזה לקויה של היורה. יש בזה משהו?[/quote]
יש לי תחושה שבסוף אני הפולני שיצא אשם מכל האשכול הזה...
ואולי זה מה שיציל אותי-
P quote="צלנר ערן"]אקדחי 1911 ובכלל מנגנון "בראונינג" יחסית פחות רגישים למעצורים מסוג "יד חלשה" כשהיורה לא מייצר הרבה התנגדות לירי על מנת לאפשר טעינה מחדש. נסו לקחת אקדח 1911 וגלוק בכל קוטר ולירות כאשר האקדח אחוז בין האצבע המורה והאגודל : לרוב הגלוק ייצר מעצור ו ה-1911 יזין. קיימת נטייה אצל יורים ללחוץ על עצר המחלק ב 1911 מה שגורם לאי נעילה של המחלק לאחר כדור אחרון אך הדבר תלוי אך ורק בצורת האחיזה. אקדחי בול החדשים עם טס ההזנה כחלק אינטגרלי לקנה הינם אמינים ונעימים ביותר לירי בכל קנה מידה. מעולם לא נתקלתי בבעיה שלא שמחו לעזור לי בה ולרוב גם לא לגבות כסף בבול. התחלתי בבול M5 עם התצורה הישנה (שמורת הדק מרובעת, קנה ללא טס הזנה וכו') ואיתה עברתי מסכת ארוכה כדי להביא למצב של אמינות. באקדח החדש שירה כבר כמה אלפי כדורים כולל חוד חלול ו-+P אני לא נתקל בשום מעצור. אני יכול להמליץ היום בלב שקט לכל המעוניין לקנות M5 בתצורה המעודכנת ללא כל חשש.[/quote]
בכל מקרה דון, אל תכעס עלי, אני בחור טוב
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
- סליקאי זהב

שלום
ה-ו מקורס ירי מעשי שרכש BUL זה אני
ובפעם הראשונה אני שומעה על ריבוי תקלות באקדח שלי
פעם או פעמיים בהתחלה נפלה לי מחסנית כי לא הכנסתי אותה עד הסוף
כמה פעמים הצלחתי להרים נצרה בזמן ירי
- מהצד אפשר לחשוב שזה מעצור של נשק כי גם דרכתי לאחר הורדת ניצרה
קפיצים - לא מבין איך הגיעו לזה.
1 ל100 כדורים היתה לי אי נקירה מהיום הראשון של האקדח , אבל הבנתי סופית שזה אי נקירה ולא סיבה אחרת למעצור רק לאחר חודש , תקלה טופלה במקום ע''י צוות של BUL
ולא ויתרתי על ציפוי כרום של מחלק ( יצפו אותו בהמשך ) , ולמה הוא בעיתי ?
אני חדש בירי אבל דעתי :
אקדחי BUL טובים , אין אקדח או כלי אחר 100% בלי תקלות , צריך לקחת בחשבון שהשרות ב BUL יותר מטוב.
בימינו לשרות יש משקל גדול בקבלת החלתה על ספק או חברה או מוצר
ה-ו מקורס ירי מעשי שרכש BUL זה אני
ובפעם הראשונה אני שומעה על ריבוי תקלות באקדח שלי
פעם או פעמיים בהתחלה נפלה לי מחסנית כי לא הכנסתי אותה עד הסוף
כמה פעמים הצלחתי להרים נצרה בזמן ירי
קפיצים - לא מבין איך הגיעו לזה.
1 ל100 כדורים היתה לי אי נקירה מהיום הראשון של האקדח , אבל הבנתי סופית שזה אי נקירה ולא סיבה אחרת למעצור רק לאחר חודש , תקלה טופלה במקום ע''י צוות של BUL
ולא ויתרתי על ציפוי כרום של מחלק ( יצפו אותו בהמשך ) , ולמה הוא בעיתי ?
אני חדש בירי אבל דעתי :
אקדחי BUL טובים , אין אקדח או כלי אחר 100% בלי תקלות , צריך לקחת בחשבון שהשרות ב BUL יותר מטוב.
בימינו לשרות יש משקל גדול בקבלת החלתה על ספק או חברה או מוצר
- סליקאי ארד

סימון - אפשר להפנות לנקודה מסוימת בסרטון ביוטיוב ע"י הוספת
t=0m33s# ל URL של הסרטון
למשל:
http://www.youtube.com/watch?v=2ulx3KtZbes#t=0m33s
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד