לקרוא ולהשתגע

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

לקרוא ולהשתגע

על ידי trooperglock » 23 מאי 2010, 19:22

לקרא ולא להאמין...=>לא ילך לכלא <= קישור לכתבה

אני קורא שוב ושוב, משפשף את עיניי, מורט את שערותי המעטות ותוהה אנא באנו? כמה עוד אפשר לשים את החוק והסדר ללעג? כמה שווים חיי אדם במדינת ישראל? מה איכותה של הפרקליטות שאמורה להגן על כולנו כחלק מהרשות המבצעת?

עבודות שרות על הפקרת נשק שנעשה בו שימוש להרוג אדם !!!!!!!
שנתים וחצי מאסר בפועל על הריגה !!!!!

:twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: לקרוא ולהשתגע

על ידי EMT » 23 מאי 2010, 20:05

אם כל הכבוד לדעה הציבורית - החלטה נכונה. אדם נורמטיבי (מטומטם ככל שיהיה) ללא עבר פלילי לא אמור ללכת לכלא.

זה לא ישפר מצבו של אף אחד, לא שלו, לא של בני משפחתו ולא של הצדק בעיניי הציבור
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 23 מאי 2010, 21:03

ידידי
תזכור שאילוליה התוצאות הטרגיות הבחור לא היה מקבל אפילו נו-נו-נו .

נכון הבחור לא הקפיד על מלא התקנות באשר לאיחסון ,אבל צריך להיות גם קצת הגיוני .
הבחור השאיר את הנשק תחת השגחת שני אנשים מבוגרים ששנהם נושאי נשק בעצמם .
מי מאיתנו לא הפקיד בימי נעורו את נשקו האישי "במערום" שהושאר בשמירה של "מתנדב" ?
איך הוא יכל בדיוק לחזות את השתלשלות הדברים ?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 24 מאי 2010, 10:29

חבריי היקרים.... הצלחתם להפתיע אותי...ומה לגבי הדוגמה... יראו ויראו.... לא כל דבר צריך להבחן דרך החור הזעיר של המקרה האישי אלא גם ההשלכות הציבוריות...

ובכל מקרה.... שנתים וחצי על הריגה?

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 24 מאי 2010, 10:58

אל לנו לשכוח!
יש חוק, ויש צדק, והם כמעט לעולם לא חופפים :evil:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי asafii2 » 24 מאי 2010, 16:41

ללא ספק נושא נשק אמור לקחת אחריות עליונה, אבל לנו כאנשים שבוחנים אחרים מהצד קל מאד
לשלוח את כולם לכלא ולהעניש בחומרה, לא לשכוח אף פעם שאנחנו לא רובוטים אלא בני אדם!
אסונות קורים ויקרו בעתיד , אפילו פסיק קטן של היסח דעת יכול להיגמר באסון,
אנחנו מבחינתנו עושים את המקסימום בכדי לשמור על אמצעי בטיחות.

אני דווקא תומך בדברים של high power

אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי afss » 24 מאי 2010, 16:51

שלום לכולם,

צריך לזכור שעונשו האמיתי של מפקיר הנשק יהיה יותר מאשר עבודות השרות ולא בכדי "סניגורו של קובריגין ביקש לבטל את הרשעתו, שכן מדובר באדם צעיר ולא הוא זה שירה באקדח. לדבריו, ההרשעה עלולה לפגוע בו בעתיד." (ציטוט מתוך הכתבה)
הוא לא יזכה יותר לקבל רשיון נשק ולכן גם לא יוכל לעבוד כמאבטח חמוש!
לגבי הבחור שירה והרג, לדעתי הוא הורשע ב"גרימת מוות ברשלנות" ולא בהריגה וזה מסביר את העונש.
נ"ב
בדקתי והוא אכן הואשם בהריגה, עבירה שהעונש עליה 20 שנה.
לגבי העונש הקל שקיבל לבסוף, צריך לקרוא את שיקולי השופט בהכרעת הדין. אולי הוא מצא נסיבות מקילות.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 24 מאי 2010, 17:48

צריך לזכור שקשה לתמצת משפט שנמשך זמן רב בכתבה קצרה.

במקרה הטוב מביאים את עיקרי הדברים.
במקרה הפחוט טוב (והיותר שכיח) מביאים ציטוטים נבחרים במגמה ליצור דעת קהל לכוון מסוים.

ועוד טיפה בעניני כותרות

במקומון של פ"ת עשו כתבה על שילוב מוגבלים בבני עקיבא.
המוטו של הכתבה היה שבגלל השילוב החניכים מרגישים חלק מהחברה על אף מוגבלותם.

רק שהכותרת קצת "התפקששה"

בני עקיבא: "מוגבלים - לא אצלנו".
מי שקרא רק את הכותרת הבין בדיוק את ההיפך ממה שרצתה הכתבה להעביר ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trooperglock » 24 מאי 2010, 19:03

לפי דעתי בדיוק, אבל בדיוק הנימה והגישה הסלחנית הזו הביאו את כל החברה הישראלית לאן שהיא היום, הפשע משתלם והמחיר - אם בכלל - נמוך מאד, חיי אדם מתומחרים בזיל הזול, רכושנו טרף לכל חפץ, השטח הציבורי נכבש לחלוטין ע"י פושטקים וערסים מהזן הנחות ביותר, שוטרים מסתגרים בניידת ורק סופרים דקות לגמור משמרת, אל הפרקליטות מגיעה הבררה של הפקולטות למשפטים, והאזרח ההגון, שומר החוק, הישר, הפטריוט מסתגר בביתו מאחורי סורג ורב בריח ומתפלל שרכושו וחייו לא יאוימו....

אני שומע "אוי אוי אוי " -הוא לא יזכה יותר לקבל רשיון נשק ולכן גם לא יוכל לעבוד כמאבטח חמוש!- מה אתה צוחק ? אחרי הזנחה שכזו יש בכלל ספק אם לתת לו עוד פעם לגעת בנשק? מטאטא לא הייתי שם לו בידים.... מה קרה... מאבטח חמוש זו העבודה היחידה בשכר מינימום? נו באמת...

AFSS, אתה בעצמך אומר שהלכת ובדקת, האיש הורשע בהריגה, העונש המקסימאלי 20 שנה, ההורג קיבל שנתיים וחצי, תוריד שליש, תוריד מעצר עד תום ההליכים הבן אדם הולך הביתה אחרי שנה וקצת בכלא.... זה מחיר של חיי אדם? זה מה שנהייה מאתנו כחברה? איפה הסולידריות? איפה המאמץ לוודא שדברים כאלו לא יחזרו שוב..?

חבר'ה אני יודע שלפעמים אני קרציה כשזה מגיע לנושאים כאלו אבל התסכול משגע אותי... המדינה בה גדלתי, בגרתי, שרתתי ונפצעתי, עשיתי מילואים ומשלם מיסים, המדינה שאינני רוצה לעזוב ולהפקיר, במדינה שבה אני רוצה לגדל את בני, שאל אדמתה רוצה אני להאסף כשיבוא יומי... המדינה הזו פשוט נאלמת ונעלמת, היא מתאדה לנגד עיניי והופכת למפלצת נוראית שטוחנת והורסת כל חלקה טובה בדרכה להפוך למשהו לא ברור, מקום דורסני ואלים, קפיטליזם חזירי מהסוג הגרוע ביותר, מדינה שמשעבדת את כל מה שטוב לטובת כל מה שרע, מדינה שבה הקומבינה, הפשע, העבריינות, הצד האפל ביותר של הדת, כל אלו שולטים בכיפה ולי ושכמותי כבר כמעט לא נותר אויר לנשום,

העיירה בוערת...

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 24 מאי 2010, 21:43

ידידי
אני חושב שאתה קצת נסחף
תמיר את הארוע הזה במצב ההיפוטיטי הבא :
נניח שאתה חוזר ברכבך מהעבודה ולפתע קופץ לך מתחת הגללים ממש ילד
כמובן שאתה אפילו לא מצליח לבלום והילד מת אוו נשאר נכה לכל החיים .
נו אז מה לשיתתך צריך לקרוא לך עכשו ??
צריך לקחת אותך ולהשליך אותך לצינוק אפל לכל ימי חייך ??
להעמיד אותך מול כיתת יורים ??
אוו שאולי נסתפק בעבודות שרות ושלילה של הרשיון לכל החיים ?
הרי ככלות הכל עד לשניה שלפני הפגיעה בילד התאורטי הזה היתה אזרח למופת ,אז עכשו בגלל מיקרא איום ככל שיהיה
שלא היתה לך כל דרך מעשית אמיתית למנועה את המארוע אתה צריך לסיים את חייך בכלא??
וכן תמיד אפשר להגיד בדיעבד למה הוא לא האט ,למה הוא לא הבחין
בילד על המדרכה והבין שיש פה סכנה ועוד כהנה וכהנה .....
בטח תשאל נו מה הקשר בין הדברים ?
אז בשני המיקראים לא היתה ל"עברין" דרך לחזות את שהולך להתרחש ומרגע שהארוע התחיל לא היה שום דבר שהוא היה יכול לעשות כדי למנוע את התוצאה .
מבלי להפוך את הדיון לדיון אקדמי ב"תורת הענישה" ,כן אחד התפקידים של עונש הוא להרתיעה ולהביא לקטרזיז את החברה שהינה המצב תוקן ושב לקדמותו אבל לא רק .

כל זה בהתיחס למפקיר הנשק -לא ליורה שם המצב שונה לחלוטין .
במקרא של היורה לאור העובדה שגם הוא החזיק בנשק הוא ידע יפה מאד מה יכול להתרחש ויכל להפסיק בכל רגע נתון את הארוע .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 25 מאי 2010, 09:43

higt-power כתב:לא היתה לך כל דרך מעשית אמיתית למנועה את המארוע...... לא היה שום דבר שהוא היה יכול לעשות כדי למנוע את התוצאה .

ידידי היקר.... האקדח שלי או עליי או במקומו הנסתר, האקדח שלי לעולם!!!!!! לעולם!!!!! לא יהיה מונח על השולחן טעון ומוכן לירי אפילו אם אני לבד בבית!!!!! יש נושאים ומצבים שבהם אסור להשאיר מקום לטעות/אי הבנה/תקלה או תאונה.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 26 מאי 2010, 12:19

טרופר - אני איתך.

זו חלק מהאחריות של נושא נשק. נשק נכנס הביתה - עובר פריקה מסודרת (אני "מסכן" את אוסף ספרי הפיסיקה שלי) כשאף אדם אחר לא נמצא בחדר. הנשק למקום האכסון הקבוע, המחסנית למקום אחר.

היגט, הדוגמאות האלה לא עובדות - אני מצטער - חייבים לעשות פה סדר - ולתת דוגמאות רלוונטיות. אני יכול לנסוע ברכב שלי באיזור חשוך ובמהירות סבירה וכן ילד יקפוץ לי מבין השיחים אל מלפני הגלגלים. במקרה זה אני זכאי לחלוטין. אבל אם פעלתי בצורה רשלנית (וזה בדיוק מה שעשה אותו מאבטח), ידעתי שהבלמים לא תקינים, שתיתי לשוכרה, נסעתי במהירות גבוה יחסית לתנאי הדרך, לא התרכזתי בכביש - יש לי חלק גדול ברשלנות שגרמה למותו של הילד - ואז אני נושא בחלק נכבד באשמה.

במקרה הזה המאבטח יצר מצב שבו בקלות איומה ניתן לגרום נזק לחיי אדם. ובעיני על זה הוא חייב היה לשלם.

בעיני הדבר הכי נורא הוא שיש לנו חקיקה מאוד עניפה בארץ, במקרים רבים אפילו בחוקים מעודכנים - אבל אלו לא נאכפים, ואם קרה המקרה והם כן נאכפים - קיימת גישה מתירנית וסלחנית (ובעיקר עיוורת - המרחם על אכזרים וכו') בענישה, אולי בגלל מחסור בראיות, אולי בגלל עבודה לקויה של המשטרה והפרקליטות או בגלל עיסקת טיעון שמנסה לחסוך סבל לקורבנות. אבל בשום פנים לא מוצדקת.

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רובי41 » 04 יוני 2010, 13:37

רבותיי המלומדים מי אני, קטונתי להכנס לראשו של אותו שופט ששפט לזילות את חיי האדם שנקטפו בגלל רשלנותו הפושעת של אותו מאבטח. אבל בהחלט לא מופתע מכך, במדינה שחיי האדם בה הפכו זולים לאין שעור כאשר אישה הגישה תלונה על הגרוש שלה על איומים לרצח כלפיה וכאשר המערכת מכירה את ההיסטוריה של אותו אדם מסוכן, שכן יש לו עבר פלילי עים רקע אלים למכביר , ואותה מערכת משחררת אותו לאחר אזהרה בלבד, ולא חולף שבוע ואותה אישה נרצחת ע"י אותו בעל לשעבר אז מי אשם כאן הרוצח? האישה שלא ברחה על נפשה או אותה מערכת ששמה אותנו האזרחי ם ללעג ואין ביכולתה להגן או לשפוט לדין צדק...לדידי המערכת שותפה לפשע לא פחות מאותו פושע, מאבטח וכיו"ב.... אבל מה לעשות הכלבים נובחים והשיירה עוברת לצערי. איבדנו מזמן את המדינה חלפו מזמן ימי התום והאחווה שהיו פה ולא מזמן. :roll:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 05 יוני 2010, 07:31

higt-power כתב:ידידי
אני חושב שאתה קצת נסחף
הרי ככלות הכל עד לשניה שלפני הפגיעה בילד התאורטי הזה היתה אזרח למופת ,אז עכשו בגלל מיקרא איום ככל שיהיה
אז בשני המיקראים לא היתה ל"עברין" דרך לחזות את שהולך להתרחש ומרגע שהארוע התחיל לא היה שום דבר שהוא היה יכול לעשות כדי למנוע את התוצאה .
מבלי להפוך את הדיון לדיון אקדמי ב"תורת הענישה" ,כן אחד התפקידים של עונש הוא להרתיעה ולהביא לקטרזיז את החברה שהינה המצב תוקן ושב לקדמותו אבל לא רק .

במקרא של היורה לאור העובדה שגם הוא החזיק בנשק הוא ידע יפה מאד מה יכול להתרחש ויכל להפסיק בכל רגע נתון את הארוע .

היגט,

במקרה של תאונת הדרכים שתיארת, למרות הצער על אובדן החיים הנהג יזוכה מכל אשמה ולא חסרות דוגמאות כאלו. כן, התהליך יהיה קשה, התביעה תערער, זה יכול להגיע למחוזי ואפילו לעליון אבל בסופו של דבר הנהג יזוכה. יש בחוק דבר כזה שנקרא תאונה בלתי נמנעת.

במקרה הנ"ל, התאונה הזו הייתה נמנעת ביותר. הנשק שלך הוא באחריותך הבלעדית ועליך מוטלת החובה לדאוג שלאחרים לא תהיה שום גישה אליו. זה ששני האחרים היו נושאי נשק - זו בדיוק עוד דוגמה של הרעה החולה של תרבות "הסמוך" של החברה הישראלית.
מה אתה דואג? "סמוך", הכל יהיה בסדר. את התוצאות של התרבות הזו ראינו בשבוע האחרון בפשיטה של השייטת על האוניה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 05 יוני 2010, 10:13

itamar כתב:
higt-power כתב:ידידי
אני חושב שאתה קצת נסחף

היגט,

במקרה של תאונת הדרכים שתיארת, למרות הצער על אובדן החיים הנהג יזוכה מכל אשמה ולא חסרות דוגמאות כאלו. כן, התהליך יהיה קשה, התביעה תערער, זה יכול להגיע למחוזי ואפילו לעליון אבל בסופו של דבר הנהג יזוכה. יש בחוק דבר כזה שנקרא תאונה בלתי נמנעת.

במקרה הנ"ל, התאונה הזו הייתה נמנעת ביותר. הנשק שלך הוא באחריותך הבלעדית ועליך מוטלת החובה לדאוג שלאחרים לא תהיה שום גישה אליו. זה ששני האחרים היו נושאי נשק - זו בדיוק עוד דוגמה של הרעה החולה של תרבות "הסמוך" של החברה הישראלית.
מה אתה דואג? "סמוך", הכל יהיה בסדר.
את התוצאות של התרבות הזו ראינו בשבוע האחרון בפשיטה של השייטת על האוניה.
א.

איתמר בתור המבקר הגדול של הסמוך !!!
סבורני שהפעם טעות בידך או חוסר מידע.
לא זה המקרה
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד