זיהוי תחמושת צייד
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
זיהוי תחמושת צייד
בריצותי בשדות באזור מגורי אני מוצא הרבה תרמילים של תחמושת צייד. מסקרן אותי מה בדיוק צדים עם התחמושת שאני מוצא. היום מצאתי תרמילים בצבע כחול כהה. על הכרכוב סביב הפיקה ישנו המספר 12 (מופיע בהיקף הכרכוב מספר פעמים - האם מציין את מספר הכדוריות הנורות מהתחמיש?) על התרמיל (פלסטיק בצבע כחול כהה) כתוב: RIO (אני מניח שם היצרן?), (20 GAME LOAD 32, (Rio ומקביל לזה בצד השני: 32gr. 1 1/8 OZ 5 O 3.00 12/70 - 2 3/4
מישהו יודע מה צדים עם זה?
אגב, אני בקשר עם פקחי רשות שמורות הטבע באזור והפקח סיפר לי שלאחרונה הם משמידים תנים בגלל ריבוי יתר שלהם. האם התחמושת הזו מתאימה לזה?
מישהו יודע מה צדים עם זה?
אגב, אני בקשר עם פקחי רשות שמורות הטבע באזור והפקח סיפר לי שלאחרונה הם משמידים תנים בגלל ריבוי יתר שלהם. האם התחמושת הזו מתאימה לזה?
- תרמתי למען הסליק

Re: זיהוי תחמושת צייד
ערב טוב אנסה לעזור
כדורי צייד הם עולם ומלואו ואחד התחומים שמרתקים אותי ביותר.
RIO-שם החברה המייצרת
12-הקליבר 12גייג'
3/4 2-אורך הכדור באינץ בקליבר 12 קיימים 3/4 2 , 3.00 , 1/2 3 אינצ'
32-32 גרם כדוריות עופרת ,כמות הכדוריות בכדור לא נספרת אלא נמדדת במשקלה בגרמים
5- גודל הכדורית-נמדד באופן יחסי ככל שהמספר גדול יותר הכדורית קטנה יותר יש החל מ0 ועד 10 תלוי אם השיטה היא אירופאית או אמריקנית.
בעיקרון הכדור הנ"ל הינו כדור לירי בצלחות חרס אולם יכול גם להתאים לצייד ציפורים או ארנבות בטווחים קצרים.
הכדור הנ"ל יכול להתאים גם להשמדת מזיקים אולם גודל הכדורית הינו לטעמי קטן מדי שזה אומר כי אם יורים בתן במרחק העולה על 40-30 מטר רוב הסיכויים הם לפציעת החיה וגרימה למוות בייסורים וסבל רב לכן אני מאד מקווה שהפקחים לא משתמשים בכדור הזה למרות שמאחר והם לא מבינים מהחיים שלהם לא בחיות ולא בצייד כנראה שלצערי התשובה היא כן
מה קרה לכל רובי ההורנט ששימשו למשימה הזאת והתאימו הרבה יותר?
מקווה שעזרתי מעט
כדורי צייד הם עולם ומלואו ואחד התחומים שמרתקים אותי ביותר.
RIO-שם החברה המייצרת
12-הקליבר 12גייג'
3/4 2-אורך הכדור באינץ בקליבר 12 קיימים 3/4 2 , 3.00 , 1/2 3 אינצ'
32-32 גרם כדוריות עופרת ,כמות הכדוריות בכדור לא נספרת אלא נמדדת במשקלה בגרמים
5- גודל הכדורית-נמדד באופן יחסי ככל שהמספר גדול יותר הכדורית קטנה יותר יש החל מ0 ועד 10 תלוי אם השיטה היא אירופאית או אמריקנית.
בעיקרון הכדור הנ"ל הינו כדור לירי בצלחות חרס אולם יכול גם להתאים לצייד ציפורים או ארנבות בטווחים קצרים.
הכדור הנ"ל יכול להתאים גם להשמדת מזיקים אולם גודל הכדורית הינו לטעמי קטן מדי שזה אומר כי אם יורים בתן במרחק העולה על 40-30 מטר רוב הסיכויים הם לפציעת החיה וגרימה למוות בייסורים וסבל רב לכן אני מאד מקווה שהפקחים לא משתמשים בכדור הזה למרות שמאחר והם לא מבינים מהחיים שלהם לא בחיות ולא בצייד כנראה שלצערי התשובה היא כן
מה קרה לכל רובי ההורנט ששימשו למשימה הזאת והתאימו הרבה יותר?
מקווה שעזרתי מעט
- סליקאי כסף

לצלחות חרס משתמשים בדרך כלל במס' 7.5 או 8
מס 5 משמש ליונקים קטנים כגון ארנבות חוגלות, ששנים אינם מותרים לצייד, ועופות בסדר גודל כזה.
לגבי הטווח היעל של רובה כדוריות בקנה המצוייד במשנק מינימלי הינו סביב הטווח שיריב ציין
ואולי קצת יותר.
בשימוש בסלאג ,קלע בודד, הטווח יהיה כ100 מטר
מס 5 משמש ליונקים קטנים כגון ארנבות חוגלות, ששנים אינם מותרים לצייד, ועופות בסדר גודל כזה.
לגבי הטווח היעל של רובה כדוריות בקנה המצוייד במשנק מינימלי הינו סביב הטווח שיריב ציין
ואולי קצת יותר.
בשימוש בסלאג ,קלע בודד, הטווח יהיה כ100 מטר
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
חברים, תודה על המידע. במקום שמצאתי את התרמיל הנ"ל מצאתי כ- 10 תרמילים כאלו בשטח של כמה עשרות מטרים. ההנחה שלי בעקבות ההסברים שלכם היא שיתכן שהיורה ירה להנאתו ולא למטרת צייד (כיוון שסביר שבעלי החיים הנצודים יברחו לאחר הירי הראשון אז למה שיהיו תרמילים רבים באותו מקום) או שהתחמושת שימשה לצייד עורבים (למרות שלא היו פגרים באזור) שנוטים להתקהל במקומות מסויימים והירי לא בוצע בפעם אחת אלא בהפסקות בהמתנה לעורבים שיתקבצו מחדש.
אגב, האם לצבע הפלסטיק של התרמיל יש משמעות והא מעיד משהו לגבי סוג ומטרת התחמושת?
- תרמתי למען הסליק

גמ כתב:חברים, תודה על המידע. במקום שמצאתי את התרמיל הנ"ל מצאתי כ- 10 תרמילים כאלו בשטח של כמה עשרות מטרים. ההנחה שלי בעקבות ההסברים שלכם היא שיתכן שהיורה ירה להנאתו ולא למטרת צייד (כיוון שסביר שבעלי החיים הנצודים יברחו לאחר הירי הראשון אז למה שיהיו תרמילים רבים באותו מקום) או שהתחמושת שימשה לצייד עורבים (למרות שלא היו פגרים באזור) שנוטים להתקהל במקומות מסויימים והירי לא בוצע בפעם אחת אלא בהפסקות בהמתנה לעורבים שיתקבצו מחדש.
1. לצבע התרמיל אין שום חשיבות. כל יצרן בוחר את צבעי הפלסטיק שמתאימים לו.
2. אם הירי בוצע לשם הנאה, כדאי שתסרוק את השטח ותחפש מטרות (קופסאות מחוררות, בקבוקי פלסטיק וכו). לרוב מי שיורה להנאה, לא יורה סתם כך באויר אלא שם לו איזו מטרה מאולתרת. אם זה מה שקרה, דווח על זה למשטרה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

itamar :
אם הירי בוצע לשם הנאה, כדאי שתסרוק את השטח ותחפש מטרות (קופסאות מחוררות, בקבוקי פלסטיק וכו). לרוב מי שיורה להנאה, לא יורה סתם כך באויר אלא שם לו איזו מטרה מאולתרת. אם זה מה שקרה, דווח על זה למשטרה.
אתה בטוח שאתה מעוניין שהוא יעיר את השוטר ממנוחת הבוקר/צהריים/ערב שלו ?
לא חבל? השוטר נראה כל כך חמוד כשהוא ישן....... %6 %%$0055
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
מדובר בכדור ריאו הספרדי במשקל 32 גרם המיועד לציפורים, היבואן הבלעדי שלהם הינו אימפריאל נשק ותחמושת מרמלה, רכשתי בעבר תחמושת כזו במשקל 36 גרם ,בהחלט מצויינת.
מספר תרמילים זרוקים בסמיכות יכולים גם להעיד על ירי בלהקת יונים או עורבים , האחרונים אגב לא צריכים היתר הם מוגדרים כמזיק ובעלי רישיון צייד ,מורשים לפגוע בהם כל השנה.
32 גרם הינו משקל כדורי העופרת בתוך התרמיל, כדור הסטנדנט שאנחנו יורים לעופות הוא בדר"כ 32-36 גרם במספר 4-6 , קיימים גם קלים וכבדים יותר אך הם קצת פחות נרכשים.
ירי בתנים עם הכדור שמצאת בשטח הוא יעיל בטווחים הקרובים מאד,(10-20מטר)מי שמתכנן לצוד תנים עם רובה צייד יורה כדור כבד של 8-40 גולות, הנפוצים הם 8-10 גולות (גולה בקוטר 7-9 מ"מ) שמשמשים גם לחזירי בר בטווחים של 0-40 מטר .
סוג נוסף של כדור נפוץ הוא הסלאג/ברנינקה שהינו מעיין קליע בודד במשקל עצום היעיל לעד 100 מטרים.
מספר תרמילים זרוקים בסמיכות יכולים גם להעיד על ירי בלהקת יונים או עורבים , האחרונים אגב לא צריכים היתר הם מוגדרים כמזיק ובעלי רישיון צייד ,מורשים לפגוע בהם כל השנה.
32 גרם הינו משקל כדורי העופרת בתוך התרמיל, כדור הסטנדנט שאנחנו יורים לעופות הוא בדר"כ 32-36 גרם במספר 4-6 , קיימים גם קלים וכבדים יותר אך הם קצת פחות נרכשים.
ירי בתנים עם הכדור שמצאת בשטח הוא יעיל בטווחים הקרובים מאד,(10-20מטר)מי שמתכנן לצוד תנים עם רובה צייד יורה כדור כבד של 8-40 גולות, הנפוצים הם 8-10 גולות (גולה בקוטר 7-9 מ"מ) שמשמשים גם לחזירי בר בטווחים של 0-40 מטר .
סוג נוסף של כדור נפוץ הוא הסלאג/ברנינקה שהינו מעיין קליע בודד במשקל עצום היעיל לעד 100 מטרים.
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
OK, נפתרה התעלומה. היום מצאתי שם עוד תרמילים רבים כאלו. מדובר בדרך עפר שמפרידה בין שדה חמניות ושדרת אקליפטוסים. להפתעתי מצאתי ליד הדרך תוכי דררה פצוע ובהתחשב במה שכתבתם שתחמושת כזו משמשת לירי בציפורים ירד לי האסימון: נעשה שם ירי במטרה לפגוע בדררות שאוכלות גרעינים מהחמניות ופוגעות ביבול.
- תרמתי למען הסליק

הכדור הוא קלאסי לדררות שבשנים האחרונות הפכו לנחילים שיורדים על שדות חמניות ומכלות אותו במהירות האור.
אסף
אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד