הגנה על רכוש ועל הגוף עם הנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הגנה על רכוש ועל הגוף עם הנשק
לסיכום כמה דיונים שהיו פה:
האם מותר לי להרתיע בנשק אם שודדים אותי? וכששודדים לי את האוטו?
אם באים אלי כמה בריונים*** נערך ע"י מנהל האתר - אזהרה אחרונה לפני חסימה מכתיבה באתר*** ורוצים לפוצץ אותי במכות, מותר לי לאיים בנשק? ולהשתמש בו?

אם באים אלי כמה בריונים*** נערך ע"י מנהל האתר - אזהרה אחרונה לפני חסימה מכתיבה באתר*** ורוצים לפוצץ אותי במכות, מותר לי לאיים בנשק? ולהשתמש בו?
- סליקאי ארד

Re: הגנה על רכוש ועל הגוף עם הנשק
מה קורה כאן .... טקסס , אולי פספסתי משהו???
אתה לא מוציא שולף יורה אלא אתה בסכנת חיים ממשית ומוחשית ,+ תכין מזומנים לעוה"ד מצטיין ומעלה שינסה להוציא אותך מהבוץ.
נשק כמעט בטוח לא תחזיק יותר מסיבות רבות.

אתה לא מוציא שולף יורה אלא אתה בסכנת חיים ממשית ומוחשית ,+ תכין מזומנים לעוה"ד מצטיין ומעלה שינסה להוציא אותך מהבוץ.
נשק כמעט בטוח לא תחזיק יותר מסיבות רבות.
אני יחסוך בפילוסופיה
אני שולף נשק רק כאשר הכלא מתחיל להראות כאופציה גרועה פחות מהאלטרנטיבה .
אני שולף נשק רק כאשר הכלא מתחיל להראות כאופציה גרועה פחות מהאלטרנטיבה .
יאיר אדרי כתב:מה קורה כאן .... טקסס , אולי פספסתי משהו???
נשק כמעט בטוח לא תחזיק יותר מסיבות רבות.![]()
![]()
נראה לי שנסחפת.
ראה באתר של משרד הפנים את המסמך "מדריך לשימוש והחזקת כלי יריה". ראה שם בעמוד 17 למטה, "הוראות לשימוש בכלי יריה", פרקים א' ו-ב'.
"סכנת חיים" מוגדרת "סכנה לאובדן חייו של אדם או לחבלה מסוכנת בגופו".
המקרה של חבורת בריונים שמתכוונת לפוצץ אותך במכות עונה על הגדרה זו.
מי שמנסה לשדוד אותך- כאן כבר יש כמה אפשרויות. אם לקח לך את התיק וברח, או אם לקח לך את הרכב וברח- לא נשקפת לך סכנת חיים. אם הוא פוגע בך פיזית על מנת לשדוד אותך- זה כבר עשוי להכנס להגדרה של סכנת חיים.
בקיצור, לא כל כך פשוט.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
החלק הקשה הוא להוכיח אחר כך מה היה.
על פי החוק אתה בסדר.
הבעיה היא הפרשנות שהתביעה נותנת לחוק ומה יעשה עם זה השופט.
על פי החוק אתה בסדר.
הבעיה היא הפרשנות שהתביעה נותנת לחוק ומה יעשה עם זה השופט.
- סליקאי זהב

1. תקיפה ע"י אדם חמוש בנשק (לא חייב להשתמש בו מספיק שיהיה עליו) - תקיפה בנסיבות מחמירות.
2.תקיפה ע"י 3 אנשים או יותר - תקיפה בנסיבות מחמירות.
3. תקיפה ע"י נשק, פגיון, אלה וכד' - יש עילה להגנה עצמית.
אבל זכור את העובדות הבאות:
1. אם תטען להגנה עצמית, עליך תהיה חובת ההוכחה. גם אם אתה צודק, זה עלול לעלות לך עשרות עד מאות אלפי שקלים.
2. התביעה תמיד תשאל: למה לא ברחת? למה לא התקשרת למשטרה? ועוד שאלות שיראו לך טיפשיות, כי הם לא היו במקומך! (וזאת בדיוק הבעיה. הדיון בענייך יערך ע"י אנשים מלומדים ונחמדים, בחדר ממוזג. אל תצפה שהם יעמידו את עצמם במקומך!)
3. שימוש בנשק צריך להיות כמוצא אחרון וכשאין ברירה. לא מאיימים עם נשק! ואצטט את מדריך הירי שלי: אם שלפת, זה בכדי לירות! ואם ירית, תירה ע"מ להרוג!
אז אם אתה לא בסיטואציה שמחייבת לשלוף ולירות ע"מ להרוג, אל תשתמש בנשק!
2.תקיפה ע"י 3 אנשים או יותר - תקיפה בנסיבות מחמירות.
3. תקיפה ע"י נשק, פגיון, אלה וכד' - יש עילה להגנה עצמית.
אבל זכור את העובדות הבאות:
1. אם תטען להגנה עצמית, עליך תהיה חובת ההוכחה. גם אם אתה צודק, זה עלול לעלות לך עשרות עד מאות אלפי שקלים.
2. התביעה תמיד תשאל: למה לא ברחת? למה לא התקשרת למשטרה? ועוד שאלות שיראו לך טיפשיות, כי הם לא היו במקומך! (וזאת בדיוק הבעיה. הדיון בענייך יערך ע"י אנשים מלומדים ונחמדים, בחדר ממוזג. אל תצפה שהם יעמידו את עצמם במקומך!)
3. שימוש בנשק צריך להיות כמוצא אחרון וכשאין ברירה. לא מאיימים עם נשק! ואצטט את מדריך הירי שלי: אם שלפת, זה בכדי לירות! ואם ירית, תירה ע"מ להרוג!
אז אם אתה לא בסיטואציה שמחייבת לשלוף ולירות ע"מ להרוג, אל תשתמש בנשק!
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
נדב. כתב:לסיכום כמה דיונים שהיו פה:
אם באים אלי כמה בריונים- ורוצים לפוצץ אותי במכות, מותר לי לאיים בנשק? ולהשתמש בו?
בטח שמותר, אבל רק בתנאי שבסוף הם יצליחו להרוג אותך.....
ואז תמיד תזכר כזכאי...
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
בקיצור, אם לסכם,
תשלוף ותירה בעצמך. ככה גם הגנת על עצמך ולא אפשרת לתוקפים לפגוע בך וגם יצאת צודק וזכאי.
ליאור מוסיף בשבילך
שתבין שנכתב בהומור (לצערי לעיתים ההומור שלי נוטה לגוונים כהים).
תשלוף ותירה בעצמך. ככה גם הגנת על עצמך ולא אפשרת לתוקפים לפגוע בך וגם יצאת צודק וזכאי.
ליאור מוסיף בשבילך
נערך לאחרונה על ידי גמ בתאריך 16 יוני 2010, 14:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- תרמתי למען הסליק

ואט עבר
או בלע"ז = Whatever
או בלע"ז = Whatever
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 16 יוני 2010, 20:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
זה מזכיר לי את "אוכפים לוהטים" של מל ברוקס, כשהשריף הכושי מכוון אקדח לעצמו ומאיים ש"אם מישהו זז - הכושי חוטף".
(מי שרוצה לשנות "כושי" ל"אפרו אמריקאי" מוזמן לנסות את הסיפור עם הביטוי המכובס ולראות אם זה עובד :-) )
(מי שרוצה לשנות "כושי" ל"אפרו אמריקאי" מוזמן לנסות את הסיפור עם הביטוי המכובס ולראות אם זה עובד :-) )
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
זכור לי שיש חוק דרומי או שזה תיקון לחוק שמותר לאדם להגן על רכושו עם נשק, אני טועה? 
- סליקאי ארד

נדב,
אתה צריך ללכת ולעשות שיעורי בית דחוף!!!!!!!!
בשום מקום לא כתוב רכוש ואני לא מאחל לך לעמוד מול שופט ולטעון את הטענה הזאת כי אתה תשב והרבה
התיקון הידוע כחוק דרומי מתייחס לבית מגורים ולמשק חקלאי אבל בשום מקום לא נאמר שאם גונבים לך את
הLCD באמצע גמר המונדיאל אתה יכול לאיים ויותר מזה לירות על מישהו.
בשום מקום לא כתוב רכוש ואני לא מאחל לך לעמוד מול שופט ולטעון את הטענה הזאת כי אתה תשב והרבה
התיקון הידוע כחוק דרומי מתייחס לבית מגורים ולמשק חקלאי אבל בשום מקום לא נאמר שאם גונבים לך את
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
glockbuster כתב:נדב,
אתה בטוח ?!
34י. הגנה עצמית (תיקון: תשנ"ד)
לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה דרוש באופן מיידי כדי להדוף תקיפה שלא כדין שנשקפה ממנה סכנה מוחשית של פגיעה בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו, שלו או של זולתו; ואולם, אין אדם פועל תוך הגנה עצמית מקום שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה תוך שהוא צופה מראש את אפשרות התפתחות הדברים
אולי אתה יכול להפנות אותי למראה מקום בחוק שאומר שלא ?
higt
שנינו יודעים שהחוק פו עובד קצת אחרת ואם תראה לי מקרה שאדם הפעיל כוח קטלני כי גנבו לו את מכשיר הבלוריי
ונזקף לזכותו הגנה עצמית אני אודה לך מאוד כי למיטב ידיעתי לא קיים כזה מקרה.
והעובדה שלשון החוק אומרת זאת במפורט לא עזרה לאף אחד
בסופו של יום בארץ מה שקובע היא הפרשנות של השופט ועדיין לא קם שופט שיתן יד לתקדים שכזה
כי אז באמת על כל גנבה של שני DVD יתחילו להרוג, לא נראה לי
שנינו יודעים שהחוק פו עובד קצת אחרת ואם תראה לי מקרה שאדם הפעיל כוח קטלני כי גנבו לו את מכשיר הבלוריי
ונזקף לזכותו הגנה עצמית אני אודה לך מאוד כי למיטב ידיעתי לא קיים כזה מקרה.
והעובדה שלשון החוק אומרת זאת במפורט לא עזרה לאף אחד
בסופו של יום בארץ מה שקובע היא הפרשנות של השופט ועדיין לא קם שופט שיתן יד לתקדים שכזה
כי אז באמת על כל גנבה של שני DVD יתחילו להרוג, לא נראה לי
"Si Vis Pacem Para bellum"
ואני, הקטן, מציע לכולכם שלא לתת עייצות בשידור חי, לא לפרשן את החוק ,כי עד כמה שאני מכיר את הכותבים, מרביתם, למעט בודדים, אינו עורך דין או משפטן.
ולזה ששואל, האם אתה מתכוון להגיע עם הדפס האשכול לבימ"ש ?
כיום בקורסי מאבטחים, מדריך הירי אינו מעביר את נושא הוראות הפתיחה באש, אלא משפטן.
ודי לחכימה ברמיזה, למדריכי הירי במטווחים ובאשר הם, להתרחק מלפרש את החוק.
נשאלת שאלה ? הפנה לכתובים. כמדריך התמקד בתחום המקצועי שלך - הדרכה - לימוד וחניכה.
נושא נשק ? למד היטב את החוק, אם לא ברור, מומלץ לפנות למשרד הפנים על מנת שיפרשו את הכתובים שלהם.
שימו לב, בחוברות ההדרכה כתוב למטה כי נוסח החוק והוראות החוק יגברו על הכתוב בחוברת במידה ותהא אי הבנה.
על מנת למנוע מכולנו אי הבנה אחת גדולה, החזיקו לעצמכם את המספר של עורך הדין שלכם (זה שמבין עניין, רצוי חמוש בעצמו) בנייד או בארנק.
ברוח טובה ובכוונות טובות (וזקופות)
נועם.
ולזה ששואל, האם אתה מתכוון להגיע עם הדפס האשכול לבימ"ש ?
כיום בקורסי מאבטחים, מדריך הירי אינו מעביר את נושא הוראות הפתיחה באש, אלא משפטן.
ודי לחכימה ברמיזה, למדריכי הירי במטווחים ובאשר הם, להתרחק מלפרש את החוק.
נשאלת שאלה ? הפנה לכתובים. כמדריך התמקד בתחום המקצועי שלך - הדרכה - לימוד וחניכה.
נושא נשק ? למד היטב את החוק, אם לא ברור, מומלץ לפנות למשרד הפנים על מנת שיפרשו את הכתובים שלהם.
שימו לב, בחוברות ההדרכה כתוב למטה כי נוסח החוק והוראות החוק יגברו על הכתוב בחוברת במידה ותהא אי הבנה.
על מנת למנוע מכולנו אי הבנה אחת גדולה, החזיקו לעצמכם את המספר של עורך הדין שלכם (זה שמבין עניין, רצוי חמוש בעצמו) בנייד או בארנק.
ברוח טובה ובכוונות טובות (וזקופות)
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד