אחסנת תחמושת / מחסנית שניה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אחסנת תחמושת / מחסנית שניה
שלום.
לרוב אני מסתובב עם מחסנית אחת בכלי, ואין לי צורך במחסנית שניה.
הצורך במחסנית שניה מתעורר אולי פעם-פעמיים בחודש, לא יותר.
האם לרוקן אותה מתחמושת, או שמא היותה טעונה לא משנה (הן מבחינת התחמושת והן מבחינת אורך חיי המחסנית והקפיץ שבה)?
לרוב אני מסתובב עם מחסנית אחת בכלי, ואין לי צורך במחסנית שניה.
הצורך במחסנית שניה מתעורר אולי פעם-פעמיים בחודש, לא יותר.
האם לרוקן אותה מתחמושת, או שמא היותה טעונה לא משנה (הן מבחינת התחמושת והן מבחינת אורך חיי המחסנית והקפיץ שבה)?
Glockus Contremo
- סליקאי כסף

Re: אחסנת תחמושת / מחסנית שניה
ראשית, אני ממליץ בחום לשקול שנית את העניין של "אין צורך במחסנית שניה". לא בגלל ש-X כדורים במחסנית אחת לא יספיקו, אלא בגלל שהמחסנית היא אחד החלקים הפחות אמינים באקדח.
אם בכל זאת אתה מתעקש על מחסנית אחת - תחליף ביניהן מדי פעם.
לגבי האחסנה - אני חושב שעדיף במצב ריק.
אם בכל זאת אתה מתעקש על מחסנית אחת - תחליף ביניהן מדי פעם.
לגבי האחסנה - אני חושב שעדיף במצב ריק.
- סליקאי טיטניום

תודה SPY.
אשקול שנית. אני חדש בתחום ורחוק מלהתיימר לקבוע עובדות....
לגבי אי-נשיאת מחסנית נוספת - לא לקחתי בחשבון את האפשרות שגם במחסנית חדשה יתגלו תקלות ו/או מעצורים. כמובן שבדיעבד זו התעלמו מאפשרות סבירה.
תודה
אשקול שנית. אני חדש בתחום ורחוק מלהתיימר לקבוע עובדות....
לגבי אי-נשיאת מחסנית נוספת - לא לקחתי בחשבון את האפשרות שגם במחסנית חדשה יתגלו תקלות ו/או מעצורים. כמובן שבדיעבד זו התעלמו מאפשרות סבירה.
תודה
Glockus Contremo
- סליקאי כסף

עמרי,
מחסנית גלוק עולה כ 200 ש"ח (בין 160 ל 200 לערך), אפשר להחזיקה טעונה זמן רב, מומלץ לפרוק לעיתים (רצוי באימון ירי לבדיקת תקינות) וכשהיא תגלה סימני פרפור - החלף.
בכל מקרה, אחסנת מחסניות שאינן בשימוש = ריקות.
אני גם ממליץ לפחות מחסנית אחת נוספת תמיד. אין אירוע שנגמר במחסנית או בשניים שלושה כדורים.
מחסנית גלוק עולה כ 200 ש"ח (בין 160 ל 200 לערך), אפשר להחזיקה טעונה זמן רב, מומלץ לפרוק לעיתים (רצוי באימון ירי לבדיקת תקינות) וכשהיא תגלה סימני פרפור - החלף.
בכל מקרה, אחסנת מחסניות שאינן בשימוש = ריקות.
אני גם ממליץ לפחות מחסנית אחת נוספת תמיד. אין אירוע שנגמר במחסנית או בשניים שלושה כדורים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
באיזו תדירות אתה יורה בנשק?
נסה לבקר במטווח פעם בחודש, תירה , תחליף בין מחסניות ,נקה את הנשק,תרגיש יותר טוב, האקדח ירגיש יותר טוב,לא תזדקק לכל הפעלולים של ריקון מחסניות,מנוחה לקפיצים, הרפיה לאקדח וכיוצא בזה פעולות משונות ,,
דרך אגב אתה מכיר מישהו שפירק פעם את מיתלי רכבו,בכדי לתת לקפיצים לנוח?
נסה לבקר במטווח פעם בחודש, תירה , תחליף בין מחסניות ,נקה את הנשק,תרגיש יותר טוב, האקדח ירגיש יותר טוב,לא תזדקק לכל הפעלולים של ריקון מחסניות,מנוחה לקפיצים, הרפיה לאקדח וכיוצא בזה פעולות משונות ,,
דרך אגב אתה מכיר מישהו שפירק פעם את מיתלי רכבו,בכדי לתת לקפיצים לנוח?
פחות -לרוב זה יותר,,
נועם כתב:.....
ספר את זה לכל המאמינים בתורת "כח העצירה", אצלם הכל נגמר בכדור אחד.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
GUSS כתב:דרך אגב אתה מכיר מישהו שפירק פעם את מיתלי רכבו,בכדי לתת לקפיצים לנוח?
לא, אבל לאור שלל העצות ששמעתי בימים האחרונים, זו מתחילה להסתמן כעצה טובה...
וברצינות:
אני יודע שהשאלות נראות לרובכם מצחיקות ומגוחכות, הצרה היא שאנשים חסרי ניסיון כמוני, שואפים לרכוש ידע מהר ככל האפשר, ואין לי את הכלים להבחין בין עצה טובה ועצה גרועה.
אי אילו אנשים המיימרים להבין סיפרו לי שהקפיץ של המחסנית יתפקד טוב יותר, אם לא יהיה לחוץ כל הזמן. בין הדוגמאות שניתנו היתה מחסנית של 16-M.
אמרתי לו שלמיטב ידיעתי הקפיץ של ה-16-M אמנם חלש, אך זה מכיוון שהמחסנית היא חד פעמית, ובצה"ל הפכו אותה לרב-פעמית, לכן גם טוענים בה כדור אחד פחות.
בקיצור, שואלים את מי שרק אפשר - בתקווה שרוב התשובות יעשירו ולא יזיקו
שבוע טוב
Glockus Contremo
- סליקאי כסף

עמרי גוטמן כתב:GUSS כתב:אי אילו אנשים המיימרים להבין סיפרו לי שהקפיץ של המחסנית יתפקד טוב יותר, אם לא יהיה לחוץ כל הזמן. בין הדוגמאות שניתנו היתה מחסנית של 16-M.
אמרתי לו שלמיטב ידיעתי הקפיץ של ה-16-M אמנם חלש, אך זה מכיוון שהמחסנית היא חד פעמית, ובצה"ל הפכו אותה לרב-פעמית, לכן גם טוענים בה כדור אחד פחות.
בקיצור, שואלים את מי שרק אפשר - בתקווה שרוב התשובות יעשירו ולא יזיקו
שבוע טוב
הנושא של 29/28/30 כדור במחסניות M16 נטחן עד דק פה בפורום. חיפוש קצר בנושא יביא לך הרבה מאד אשכולות בנושא הזה.
בשורה התחתונה - בכל כלי ומכשיר צריך להשתמש ולטפל לפי הוראות היצרן כדי להגיע לתוצאות אופטימליות.
ולגבי קפיצים - קבל את המלצתו החמה של GUSS.. הוא יודע על מה הוא מדבר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

donduck כתב:נועם כתב:.....
אני רואה את אירועי החדירה באיזורנו ומסיק מסקנות, אני רואה את האימונים שאני מעביר לצוותי הכוננות של האיזור. תמיד יש החלפת מחסנית. גם כאשר אני מאמן צוותי כוננות ב M16, אנשים לעיתים מתחילים תרגיל עם מחסנית מלאה, ומוצאים את עצמם באמצע תרגיל עם מחסנית ריקה. בלהט העניינים, הכדורים עפים, ומהר. כנ"ל באקדחים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
ללא ספק כולנו היינו רוצים לטווח פעם-פעמיים בחודש אך לשם כך צריך תקציב אקסטרא... אם יש זה מצויין.
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
donduck כתב
מה בדיוק מצחיק?
אני ואתה מן הסתם לא רואים עין לעין בנושא הזה אבל, אני אף פעם לא צחקתי או ליגלגתי אל אף אחד שלא חושב כמוני.
ההסטוריה הוכיחה שלמרות שמיקום פגיעות הוא קריטי גם מבחינה טקטית וגם מבחינה משפטית לא תמיד זה מה שיגמור את הלחימה (ראה ערך 1986 FBI Miami shootout ויש עוד מקרים רבים שכדורי FMJ שנורו לאן שצריך פשוט לא עבדו)
נועם
רובנו לא מתעסקים בסיטואציות של כיתות כוננות. האם לתרחיש של הגנה עצמית אתה צריך יותר מחמישה שישה כדורים?
אני אישית תמיד הולך עם מחסנית נוספת לא משנה עם באקדח רב כדורי או באקדח סינגל סטאק כפי שנאמר המחסנית היא
עקב אכילס באקדח חצי אוטומטי.
מה בדיוק מצחיק?
אני ואתה מן הסתם לא רואים עין לעין בנושא הזה אבל, אני אף פעם לא צחקתי או ליגלגתי אל אף אחד שלא חושב כמוני.
ההסטוריה הוכיחה שלמרות שמיקום פגיעות הוא קריטי גם מבחינה טקטית וגם מבחינה משפטית לא תמיד זה מה שיגמור את הלחימה (ראה ערך 1986 FBI Miami shootout ויש עוד מקרים רבים שכדורי FMJ שנורו לאן שצריך פשוט לא עבדו)
נועם
רובנו לא מתעסקים בסיטואציות של כיתות כוננות. האם לתרחיש של הגנה עצמית אתה צריך יותר מחמישה שישה כדורים?
אני אישית תמיד הולך עם מחסנית נוספת לא משנה עם באקדח רב כדורי או באקדח סינגל סטאק כפי שנאמר המחסנית היא
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
glockbuster כתב:donduck כתבספר את זה לכל המאמינים בתורת "כח העצירה", אצלם הכל נגמר בכדור אחד.
מה בדיוק מצחיק?
נועם
סטטיסטית, עד היום רוב האירועים בהם אזרחים נדרשו להפעיל את נשקם האישי (בצורה חוקית) היו פחעי"ם ולא פליליים.
ברובם נורו יותר מ-5 כדורים, ובלי להתחייב במספר לא מבוטל היה מדובר ביותר מאשר מפגע אחד. זה האיום שרובינו נדרשים להתגונן בפניו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

glockbuster כתב:donduck כתבספר את זה לכל המאמינים בתורת "כח העצירה", אצלם הכל נגמר בכדור אחד.
מה בדיוק מצחיק?
.
אני לא מבין למה אתה חושב שדברי כוונו אליך ומה הסיבה לתוקפנות הזו.
נ.ב. אני לא מכיר משהו שתמיד יגמור את הלחימה. ואתה?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
באימון הירי סיפר לנו המדריך כי בארה"ב נבדקו כ-25,000 מקרי ירי ע"י אזרחים (הבנתי כי מדובר באירועי ירי לגיטימיים של בעלי רישיונות ולא במלחמות כנופיות וכו'), ולדבריו בכל אירוע נורו בממוצע 3.6 כדורים.
האם מישהו מכיר את הסטטיסטיקה הזו?
Glockus Contremo
- סליקאי כסף

עמרי גוטמן כתב:באימון הירי סיפר לנו המדריך כי בארה"ב נבדקו כ-25,000 מקרי ירי ע"י אזרחים (הבנתי כי מדובר באירועי ירי לגיטימיים של בעלי רישיונות ולא במלחמות כנופיות וכו'), ולדבריו בכל אירוע נורו בממוצע 3.6 כדורים.
אני לא מכיר, אבל אני כן מכיר את שלוש הפיגועים האחרונים שאקדח סגר בהם את העניין. שני פיגועי הטרקטור והחטיפה של הנשק מהמאבטח בירושלים. ראיתי את הסרטים של שלושת הארועים - בשתי ארועי הטרקטור רואים בבירור שהאירוע נגמר במחסנית אחת. במאבטח - הסרט לא כל כך ברור אבל גם שם נראה כאילו לא הייתה החלפת מחסנית (אלא אם פספסתי).
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד