על אלה המדינה שמה את יהבה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על אלה המדינה שמה את יהבה

על ידי afss » 27 יולי 2010, 08:35

להלן שני קישורים לכתבות מהיום:

http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsF ... 84,00.html

http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsF ... 84,00.html

ובגללם משרד הפנים רוצה לקחת את האקדחים מהאזרחים!
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: על אלה המדינה שמה את יהבה

על ידי נועם » 27 יולי 2010, 08:53

בגללם קורים הרבה דברים.

רמת מקצועיות נמוכה בשל דרישות הכשרה נמוכות ולא רציניות. לא, קורס 5 ימים או 10 ימים איננו כולל אימון בנשק בכל יום. הקורסים אמנם כוללים חומר חשוב, אך כשנותנים לאדם נשק ליד, רצוי שיהיה בקיא ומאומן ברמה הבסיסית. בכל רענון מסתבר שצריך לבנות מחדש את בסיס הידע. אין הטמעה.

מדריכים מכוונים להעביר מתאמנים את האימון, לא להנחיל ידע. כתוצאה מכך יש גם לא מעט מדריכים ברמה נמוכה שתחום ידיעותיהם והבנתם בהדרכה - כהדרכה, מצומצמות ביותר, מלמטה ועד למעלה. מדריכים שאינם מעבירים את האימון לפי התפוקה המתבקשת עלולים למצוא את עצמם מחוסרי עבודה.

גניבות נשק, אובדן, מכירת נשק ועבירות אחרות - משפיעות על כלל השוק וללא אבחנה. שומר המאבד תחמושת - מלא טופס הצהרה על אובדן תחמושת. אזרח שמאבד תחמושת וזקוק לחדשה ? עדיף שילך את שביל ישראל על מנת להרגע קצת..

להמשיך ?

מאבטחים רבים בארץ לא זקוקים לנשק. הם זקוקים להדרכה רצינית בסינון, מניעה והגנה עצמית שלהם בין אם בלחימה פנים אל פנים על שלל השיטות, שימוש באלה ובתרסיס פלפל. נשק צריך להיות בידי אלו המאומנים.

"תדע כל אם עברייה (ואחרות) כי גורל בניה הופקד בידי המאבטחים הראויים והמוכשרים לכך"...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ramdishon » 27 יולי 2010, 08:58

אני מאמין שבשלב כלשהו משרד הפנים (והמשרד לבטחון פנים) יתעשתו ויבינו שהבעיה היא במאבטחים של היום. משיטוט ברחוב עולה שרובם שייכים לתרבות שדוגלת באלכוהול, ובטיחות אינה בראש מעיינם.
חבל שאין ברשת מידע סטטיסטי על תאונות נשק ע"י מאבטחים לעומת כלל מחזיקי הנשק. מידע כזה היה מחכים מאד ומביא למסקנות מרחיקות לכת.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 27 יולי 2010, 09:01

רם,

משרד הפנים איננו מבין דבר. הוא (אנשיו) מבצעים את שמנחים אותו ה"גורמים המוסמכים" שלצערי גם הם אינם מבינים הכי טוב שבעולם בכל הנושאים.

בהדרכה, לא הצבא ולא המשטרה אינם מבינים את שצריך להבין, על מנת לייעץ.

הידע נמצא אצל אנשים טובים מאוד במערכת - אך הם אינם בעמדות הייעוץ.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 27 יולי 2010, 09:14

ramdishon כתב:אני מאמין שבשלב כלשהו משרד הפנים (והמשרד לבטחון פנים) יתעשתו ויבינו שהבעיה היא במאבטחים של היום. משיטוט ברחוב עולה שרובם שייכים לתרבות שדוגלת באלכוהול, ובטיחות אינה בראש מעיינם.
חבל שאין ברשת מידע סטטיסטי על תאונות נשק ע"י מאבטחים לעומת כלל מחזיקי הנשק. מידע כזה היה מחכים מאד ומביא למסקנות מרחיקות לכת.

אני חושב שהם יודעים ומבינים.
אותו המידע שזמין לך ולי, זמין גם להם ויותר.
נראה שבשלב זה הם פשוט לא רוצים להתעמת פנים אל פנים עם חברות השמירה שמספקות לממשלה שלנו את מראית העין ועלה התאנה לביטחון האישי שלנו.

חוץ מזה, שמתי לשינוי בסוג כח האדם במספר קניונים ומבנים ציבוריים בארץ. אם פעם היה בכל פתח של קניון היה מוצב שומר חמוש בגילאי 20+ עד 30. היום השומרים האלו הוחלפו באוכלוסיה מבוגרת הרבה יותר50+, לא חמושים שמבצעים את החיפוש ברכבים ואו בתיקים. בינהם מפטרלים שומרים צעירים וחמושים שמוזעקים לפי צורך על ידי קריאה במירס או מכשיר קשר.

אני לא יודע אם זה כתוצאה מהקשחה בדרישות של שומר נושא נשק, או נסיון של חברות השמירה לקצץ בעלויות ולעשות יותר כסף על חשבון הלקוח.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ath1979 » 27 יולי 2010, 11:06

אני לא יודע אם זה כתוצאה מהקשחה בדרישות של שומר נושא נשק, או נסיון של חברות השמירה לקצץ בעלויות ולעשות יותר כסף על חשבון הלקוח.
שילוב של שניהם ועוד דבר או שניים. הבודק מקבל כמעט בכל מקום שכר מינימום ושארית, החמוש שקל או שניים יותר. בנוסף מרבית הישראלים הצעירים מגלים שזה לא "לכבודם" לבדוק בשער/כניסה לאורך זמן והולכים מהר על הרישיון (מה גם שלרובם מיד אחרי צבא יש יותר אופציות). למרבית העולים המבוגרים שעובדים כבודקים יש מוסר עבודה הרבה יותר גבוה, ולצערם כנראה הרבה פחות ברירות בעבודה. לגבי החיסכון זה כמובן לא אינטרס בלבדי של חברת האבטחה להחזיק פחות חמושים, אלא של הלקוח שרוצה לחסוך כמה שאפשר בתחומים שלא מניבים רווח, ויתקצב רק את מספר החמושים שהמשטרה מכריחה אותו.

ההחמרה ברישיון הארגוני אכן מצליחה לדעתי לסנן אנשים במצב גופני ירוד, מיומנות נמוכה או שליטה גרועה בשפה שבעבר היו עוברים, לא יודע אם מסננים מספיק אבל חלקית בהחלט. הכל כמובן תלוי גם במדריך ובמתקן. כשעשיתי את הארגוני שלי היה איתי בהכשרה בן-אדם שבאמת ותמים פחדתי מהאפשרות שיחזיק נשק למרות שניהלתי מטווחים צבאיים בעצמי עשרות פעמים בעבר, ולא רציתי להאמין לרגע שיהיה מי שמוכן להכשירו - ואכן הוא לא עבר מטעמי בטיחות ומיומנות. אני רק מקווה שכל מקומות ההכשרה מחמירים, אך לצערי יודע בוודאות שבארץ זה לא כך.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 27 יולי 2010, 16:16

נעם יקירי,
כמה אפשר לנגן על המנטרה הזאת ש"אין מספיק הכשרה, אין מספיק זמן" וגו'?
אם היה מדובר על "מאבטח" ששגה מבחינה טקטית בבואו לעצור 5 מחבלים חמושים, ניחא. אבל כאן מדובר על רשלנות בסיסית וחוסר בידע שאמור להיות מוקנה/נרכש בחצי השעה הראשונה של כל אימון או הדרכה. מדובר כאן על כשל הרבה יותר עמוק, והיגיע הזמן לחפש אותו במקום אחר, ולא רק מתחת לפנס.
אם זאת, אני מסכים עם דבריך שהמאבטחים לא צריכים נשק במסגרת עבודתם.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 27 יולי 2010, 19:51

לפעמים הבעיה מתחילה בהגדרת התפקיד, סמנטיקה יוצרת אסוציאציה והמילה "מאבטח" נתונה לפרשנות רחבה מדי אבל בינה לבין הבודק בשנקל בכניסה לחניון/קניון אין דבר וחצי דבר.

הם בודקים... אם בכלל, המצאותם אינה מאבטחת את המקום בשעריו הם עומדים, הבדיקה שהם מבצעים שואפת לאפס ברוב המקרים.... לדוגמא, ברכבי יש בתא המטען ארגז ענק סגור, הבודק פותח את הבאגאז', רואה את הארגז וסוגר את הדלת.... מבחינתי יכולתי להסתיר המון אמל"ח בארגז ולהכניסו למתחם בלויים וקניות גדול בלי שום בעיה. נכנסתי לאזור מסחר הומה כמה פעמים בימים האחרונים, תחת שמשיה מאולתרת ישב "מאבטח" מעולף מהחום, לא היה לו כוח אפילו לעמוד, את כל המכוניות העביר בהינף יד קל, זיעה נגרה על פניו.... החולצה הלבנה והעניבה העוד יותר מיותרת היו ספוגי זעה... ליבי כאב לאיש, לניצול, לחוסר האחריות...לזילות וזילזול בחיי הבאים בשערי המרכז המסחרי.... 7 דקות נסיעה מואדי ערה...

מישהו מזמן אמר כאן באותו הקשר בדיוק " You pay peanuts you get monkeys", נכון שכל עבודה מכבדת את בעליה אבל לא כל עובד מתאים לכל עבודה... וגם אם אני שוב דורס את ה"פוליטיקאלי קורקט" יש מגזרים שמערבבים אלכוהול ומאצ'ואיזם עם נשק ותחמושת.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 28 יולי 2010, 06:47

trooperglock כתב:לפעמים הבעיה מתחילה בהגדרת התפקיד, סמנטיקה יוצרת אסוציאציה והמילה "מאבטח" נתונה לפרשנות רחבה מדי אבל בינה לבין הבודק בשנקל בכניסה לחניון/קניון אין דבר וחצי דבר.

הגדרת התפקיד שלהם היא עלה תאנה או הש"ג שתוכל להאשים במידה וחס וחלילה יקרה משהו, ובתור עלה תאנה הם עעושים את עבודתם בצורה מעולה וגם משתכרים בהתאם. תאמין לי שאם במגדלי עזריאלי היו בודקים את הרכבים כמו שצריך, אז הפקק בבוקר היה מגיע מהכניסה לחניון ועד לצומת אלוף שדה.

לא פעם ולא פעמיים נכנסתי לחניונים כאשר בתא המטען שלי שק של 20 ק"ג של מזון יבש לבע"ח. הבודק פתח את תא המטען, וסגר אותו מבלי לשאול דבר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 28 יולי 2010, 07:52

המצב הנוכחי הוא פשרה סבירה בין מקומות הומי קהל פרוצים לחלוטין לבין מצב בו "מאבטחים אותנו לדעת" (באנגלית זה נשמע יותר טוב - securitying us to death). הייתי שש ושמח אילו כל המאמצים נגד טרור היו מתחילים ומסתיימים בתחילת פס הייצור (מקומות הלידה או לפחות הגיוס של פעילים ומקורות להכנת אמל"ח) ולא מתחילים ומסתיימים ביעדי טרור עצמם, אך מישהו קבע אחרת והצליח להעביר את הנטל הכספי לכך מהאוצר לצרכן הפוקד יעדים אלה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 28 יולי 2010, 08:01

ליאור45 כתב:המצב הנוכחי הוא פשרה סבירה בין מקומות הומי קהל פרוצים לחלוטין לבין מצב בו "מאבטחים אותנו לדעת" (באנגלית זה נשמע יותר טוב - securitying us to death). הייתי שש ושמח אילו כל המאמצים נגד טרור היו מתחילים ומסתיימים בתחילת פס הייצור (מקומות הלידה או לפחות הגיוס של פעילים ומקורות להכנת אמל"ח) ולא מתחילים ומסתיימים ביעדי טרור עצמם, אך מישהו קבע אחרת והצליח להעביר את הנטל הכספי לכך מהאוצר לצרכן הפוקד יעדים אלה.

אני לא כל כך מסכים איתך ליאור והשקט היחסי (טפו טפו טפו) ממנו אנחנו בשנים האחרונות החל ממבצע חומת מגן מוכיח את זה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 28 יולי 2010, 08:05

השקט מוכיח שאתה לא מסכים איתי, איתמר?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 28 יולי 2010, 11:11

ליאור45 כתב:השקט מוכיח שאתה לא מסכים איתי, איתמר?

לא. הוא מוכיח שמי שצריך לעשות את העבודה בתחילת פס הייצור עושה אותה נאמנה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 28 יולי 2010, 21:55

itamar כתב:
ליאור45 כתב:השקט מוכיח שאתה לא מסכים איתי, איתמר?

לא. הוא מוכיח שמי שצריך לעשות את העבודה בתחילת פס הייצור עושה אותה נאמנה.

א.

איתמר, כל מה שהוא מוכיח זה שהם לא מתאמצים מספיק ... אל תשלה את עצמך, יש גורמים הרבה יותר חזקים (אינטרסים פוליטיים / כלכליים) שמשפיעים על המצב.
חלילה לי מלזלזל בעבודת כוחות הביטחון, אבל כלמודי נסיון אנחנו צריכים כבר להכיר בכך ש"כשהם רוצים הם מתפוצצים"...

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד