אקדחי הקלר וקוך

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדחי הקלר וקוך

על ידי yossiro7 » 28 יולי 2010, 23:36

מישהו יודע אם ניתן להשיג בארץ אקדח מדגם h&k USP Expert ?
מוזר בעיני שהכלים מתוצרת הקלר יחסית נדירים בארצנו למרות היותם איכותיים ביותר- לא רוצה לציין חברות מתחרות כדי לא לפתוח ויכוחים... אבל ברור לכולנו שאקדחים מתוצרת הקלר לא נופלים מהאקדחים הטובים בשוק.

על אחת כמה וכמה הגרסאות ה"מתקדמות" שלהם כמו הExpert שקיבל תשבוחות רבות עבור הדיוק המעולה שלו, בשילוב עם היכולת של התחמושות שהוא נושא (0.40 /0.45) . רבות דובר על החשיבות של דיוק בפגיעה, ושקליעה נכונה בנק' "איכותיות" במטרה תביא לנטרולה גם בקליברים חלשים יחסית. אם כך אקדח מדוייק שכזה במיוחד בירי בסביבה עירונית למשל- מדובר על כלי בהחלט ראוי. הלא כן?

אם למישהו יש ניסיון עם הכלי הנ"ל אשמח לשמוע!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אקדחי הקלר וקוך

על ידי itamar » 29 יולי 2010, 06:49

אקדחי H&K USP אכן אקדחים מעולים ללא עוררין.
לפני כמה שנים אני הייתי בעליו הגאה של USP 0.45. הכל היה טוב ויפה עד שקרתה בו תקלה ונשבר בו קפיץ שעולה בערך 20 שקל. בזה נגמר הסיפור, כי את הקפיץ הזה לא היה ניתן להשיג בארץ למרות כל המאמצים והנסיונות. האקדח שכב מושבת, ובסופו של דבר קניתי גלוק.

מה הסיבה? הרבה מאד ממדינות האיחוד האירופי סגרו את הברז בכל הקשור לסחר בנשק עם מדינת ישראל והטילו עלינו אמברגו.
בנוסף לכך, כתוצאה מהמצב העגום של שוק הנשק בשנים האחרונות, ממש לא משתלם לסוחרים לעשות שמיניות באויר ולנסות ולייבא כל מני סוגים של כלים חדשים. זה הרבה בלגן, הוצאות וכאב ראש ובסופו של דבר לא בטוח שיהיה מי שיקנה.

בתכלס, אם תתאמץ מאד תוכל בסופו של דבר להשיג כזה כלי אפילו ביבוא אישי. הבעיה השניה שתתקל בה תהיה לנסות ולמצוא לכלי הזה חלפים במידה ותזדקק. מספיק שתצטרך מחסניות נוספות או רק קפיצים בשבילן ושוב תצטרך לעבור 7 מדורי גהנום.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

ניצול דיון

על ידי yossiro7 » 29 יולי 2010, 17:11

הרשו לי שוב לנצל את הדיון הנ"ל- הכותרת בטח כבר לא מתאימה לו , אבל בכל זאת...
עוד שאלה- אקדחי פארה אורדננס. הבנתי שמאיר רוט משווק אותם, מישה יקרה בהם? החלום שלי תמיד היה אקדח 1911 אבל תמיד נרתעתי מקיבולת הכדורים.. ראיתי את דגם ה14 כדורים שלהם וממש התלהבתי.

אם למשהו יש דעה להביע על החברה הזאת בכלליות(לא נפוצה כמו דלוק ברטה וכ'ד פה בארץ...) אשמח לשמוע, אני שוקל ברצינות לרכוש את האקדח הנ"ל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי c425x » 29 יולי 2010, 20:10

ל- 1911 רב כדורי יש היום כמה וכמה חלופות: בול M5, בול SAS, אקדחי SVI, SPS, STI ועוד ועוד.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 30 יולי 2010, 08:45

אם הדבר היחידי שמרתיע אותך מ-1911 הוא קיבולת הכדורים - כדאי שתקח בחשבון כמה נתונים נוספים:

1. 1911 חד-טורי ב-9 מ"מ לוקח 9 כדורים במחסנית סטנדרטית.
2. גם אם אתה נושא אקדח רב כדורי, עדיין חשוב ביותר לשאת מחסנית נוספת טחת לפחות, למקרים של תקלה/מעצור. לפיכך, 3 מחסניות נותנות לך 27 כדורים - כמות מכובדת.
3. גם האקדח החד-טורי וגם המחסניות החד-טוריות הרבה יותר דקים ונוחים לנשיאה ולהסלקה בהשוואה לרב-כדורי.
4. במצב שוק של היום במחיר של 1911 רב-כדורי את יכול לקנות 1911 חד טורי + המון תחמושת לאימונים. והמיומנות זה מה שבאמת חשוב.

אתה תחליט מה שתחליט, רק על תלך שבי אחרי האופנה. היה לי 1911 חד-טורי ב-9 מ"מ. החלפתי אותו בסופו של דבר כי היו בו מספר דברים שלא התאימו לי, אך כמות הכדורים במחסנית ממש לא היתה אחד מאותם הדברים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

Re: ניצול דיון

על ידי itamar » 30 יולי 2010, 13:27

yossiro7 כתב:הרשו לי שוב לנצל את הדיון הנ"ל- הכותרת בטח כבר לא מתאימה לו , אבל בכל זאת...
עוד שאלה- אקדחי פארה אורדננס. הבנתי שמאיר רוט משווק אותם, מישה יקרה בהם? החלום שלי תמיד היה אקדח 1911 אבל תמיד נרתעתי מקיבולת הכדורים.. ראיתי את דגם ה14 כדורים שלהם וממש התלהבתי.

אם למשהו יש דעה להביע על החברה הזאת בכלליות(לא נפוצה כמו דלוק ברטה וכ'ד פה בארץ...) אשמח לשמוע, אני שוקל ברצינות לרכוש את האקדח הנ"ל.

בתור בעלים לשעבר של אחד כזה, פארה אורדננס אקדח מעולה.
הבעיה העיקרית שלו היא המשקל, וזה בסופו של דבר מה שהכריע את הכף לטובת אקדחים אולי פחות כיפיים בירי אבל הרבה יותר נוחים לנשיאה יום יום.

אם אתה רוצה 1911, יש לו מספר חלופות פולימריות לא רעות בכלל. הייתי מציע לך לבחון את האקדחים של בול, הם אולי לא הכי טובים ומובילים, אבל זה כלי שמיוצר פה בארץ והאחריות והשירות שתקבל יהיו מהיצרן.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yossiro7 » 31 יולי 2010, 12:21

אילו אקדחים פולימרים מדגם 1911 מרובי כדורים אפשר להשיג בארץ..?

במקרה כזה לא עדיף לקחת את"מלך הפולימריים" הגלוק 21? (יורה 0.45 כמו ה1911)

איך מבחינת האמינות והאיכות של אקדחי פארה אורדננס? ובכלליות אמינותם של אקדחי ה1911? אני יוצא מנק' הנחה שאם תכנון זה נמכר ו"מחזיק" עד היום גם אחרי כל כך הרבה שנים זה אומר משהו.
העיניין הוא, האם אקדחי 0.45 חדישים יותר כמו הגלוק 21 שציינתי, לא יהיו בעצם "משופרים" יותר לעומת ה1911 הוותיק.

אני אישית מאוד אוהב את האקדח, פעם כשהייתי בארה"ב אף יריתי באחד קלאסי ופשוט נדלקתי עליו.לטעמי הוא ישב לי ביד בצורה כזו שאפשרה לי גם לירות בצורה מדוייקת יותר.

בכלליות הייתי רוצה לשמוע קצת לגבי רמת האמינות וכמה אפשר לסמוך על אקדח 1911 מתוצרת פארה (שאותו יחסית קל להשיג- אבל אני כמובן פתוח לעוד הצעות) לעומת אקדחים "חדישים" יותר כמו הגלוק.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי c425x » 31 יולי 2010, 14:04

yossiro7 כתב:אילו אקדחים פולימרים מדגם 1911 מרובי כדורים אפשר להשיג בארץ..?

כל אלה שכתבתי לך כבר ניתן להשיג בארץ. חלקם יותר קל וחלקם יותר קשה, אבל אפשר.
c425x כתב:ל- 1911 רב כדורי יש היום כמה וכמה חלופות: בול M5, בול SAS, אקדחי SVI, SPS, STI ועוד ועוד.

yossiro7 כתב:במקרה כזה לא עדיף לקחת את"מלך הפולימריים" הגלוק 21? (יורה 0.45 כמו ה1911)

אתה משווה שני דברים שהם לא באותה קטגוריה בכלל. הבחירה מאוד תלויה במטרותיך.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 31 יולי 2010, 16:13

כן צודק זה כמו שניצל צימחי של מאמא "עוף" ,שנקרא שידרוג של סטיק סרלין 500 גרם,,,
ובעיניין המלכים, מלך הפלאפל הוא אמנם מלך אבל רק של הפלפל,,

גלוק 26 לעומת 1911 נו באמת,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי yossiro7 » 01 אוגוסט 2010, 11:07

בנוגע לאקדחי STI הרשמתי באתר שלהם, והבנתי שהמשווק שלהם בארץ זה להב....?

אם למישהו יש קצת ידע על האקדחים האלה אשמח לשמוע, המודל שלי להשוואה הוא הפארה אורדננס p14.45 .
בסופו של דבר לא מדובר על יצרן מוכר כמו פארה, או גלוק ודומיהם- וקצת קשה לי לסמוך על זה...
אישית אני מעדיף להיצמד לכלים הכי איכותיים שאני אוכל לרכוש במחיר סביר כדי להבטיח את רמת האמינות ושביעות הרצון מהנשק.

אם למישהו יש הערכת מחירים לכלים שאנחנו מדברים עליהם זה גם יוכל לעזור אגב!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yossiro7 » 01 אוגוסט 2010, 11:59

GUSS כתב:כן צודק זה כמו שניצל צימחי של מאמא "עוף" ,שנקרא שידרוג של סטיק סרלין 500 גרם,,,

מה אני אמור להבין? שהגלוק טוב יותר ואין בכלל השוואה,
שה-1911 טוב יותר ואין בכלל השוואה,....???

קצת קשה לי להבין. אני מניח שאם הייתי יודע לעמוד על ההבדלים ופערים האיכות בין שני הכלים הנ"ל (ואגב דיברתי על הגלוק 21 ולא ה26) לא הייתי מטריח אתכם ושואל שאלות קיטבג מיותרות!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 01 אוגוסט 2010, 13:37

yossiro7 כתב:
GUSS כתב:כן צודק זה כמו שניצל צימחי של מאמא "עוף" ,שנקרא שידרוג של סטיק סרלין 500 גרם,,,

מה אני אמור להבין? שהגלוק טוב יותר ואין בכלל השוואה,
שה-1911 טוב יותר ואין בכלל השוואה,....???

קצת קשה לי להבין. אני מניח שאם הייתי יודע לעמוד על ההבדלים ופערים האיכות בין שני הכלים הנ"ל (ואגב דיברתי על הגלוק 21 ולא ה26) לא הייתי מטריח אתכם ושואל שאלות קיטבג מיותרות!

זה אומר ששניהם עושים את העבודה, אבל יש מצב שתהנה יותר מהירי ב-1911...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 02 אוגוסט 2010, 10:58

זהו, שירי זה הרבה דברים ,לא בטוח שעבודה, בראשם.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי yossiro7 » 08 אוגוסט 2010, 16:14

הייתי רוצה קצת יותר לחדד את העיניין-

מעשית, יש סיבה להעדיף אקדח אחד על פני השני?( אני מזכיר 1911 מול גלוק 21)

בסופו של דבר כמות הכדורים דומה (פארה P14 מול 13 כדור בגלוק), הקליבר זהה, מדובר ברמה העקרונית באקדחים דומים מאוד.
אבל!
ברגע שמכניסים למשוואה את הפולימריות של הגלוק מול המתכת בפארה, עיניין של אמינות, איכות, דיוק , וקלות ירי- בסופו של דבר , הייתי רוצה לשמוע מה הייתם מעדיפים.

אני חייב לציין שה1911 פי כמה יפה יותר, אבל אני לא קונה אקדח בגלל העיצוב.....

באמת חשוב לי לשמוע את דעתכם בעיניין, לגבי ה"תאכלס" ומה מעשית יהיה יעיל יותר. ("חדשנות" מול קלאסיקה)
בהתחשב גם בעובדה שלפי מה שהבנתי עד היום יש יחידות משטרה וכוחות מיוחדים במיוחד בארה"ב שעושות שימוש בדגמים חדשים של 1911 (קימבר ופארה) לעומת מחלקות בודדות שמשתמשות בגלוק 21...זה אומר משהו.?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 08 אוגוסט 2010, 19:48

yossiro7 כתב:ה...( אני מזכיר 1911 מול גלוק 21)...מדובר ברמה העקרונית באקדחים דומים מאוד.

אז זהו, שהם ממש, אבל ממש שונים. המנגנונים שלהם בנויים בצורה שונה לגמרי, דבר שגוזר באופן ישיר על הירי שלהם.
לאקדחי 1911 מנגנון פעולה בוררת קלאסי שנותן דגש על לחיצת הדק קצרה ומדויקת, הם בנויים (ע"י היצרן) לנשיאת כדור בקנה בשיטת "דרוך ונצור", הם מאפשרים ירי נעים ומדויק ביותר.ניתן לראות את פעולת המנגנון כאן
לאקדחי גלוק מנגנות safe action שבו הנוקר נדרך בכל לחיצה על ההדק, האקדח נבנה ע"י היצרך לנשיאת כדור בקנה ללא נצירה אך עדיין ברמת בטיחות גבוהה. לחיצת הדק של גלוק "מהקופסה" לא ממש נעימה. הדיוק שלא לא מתקרב לדיוק של 1911 ומי שמעוניין להגיע לביצועי ירי טובים חייב לשפר את המנגנון, שאת פעולתו ניתן לראות כאן
בקיצור, אני לא אומר איזה מהאקדחים יותר טוב ואיזה מהם מתאים לך יותר, אבל הם ממש לא דומים, לא מאוד ולא קצת.
הכי טוב שתלך למטווח ותבקש להתנסות בירי בגלוק (לא חשוב איזה) וב-1911 (לא חשוב איזה). אז תבין.
אגב, קיים 1911 קומפקטי, דגם קומנדר, עם גוף קל. אז עניין המשקל גם לא חד משמעי.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד