אקדח ראשון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אקדח ראשון

על ידי avidbier » 25 אוגוסט 2010, 21:43

בשעה טובה קיבלתי את הרשיון המיוחל וקניתי cz 75d compact.
הייתי שמח לדעת כמה דברים-
א. עד כמה האקדח הנ"ל אמין ועמיד (אני יודע שאני שואל באיחור אבל הייתה לי הזדמנות טובה)
ב. עם מה (שמנ"ש רגיל ופלנלית?) וכל כמה זמן צריך לנקות אותו בהנחה שאני נושא אותו עלי באופן יומיומי?
אשמח גם לשמוע המלצות לגבי שיפור המיומנות בשימוש באקדח.
תודה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אקדח ראשון

על ידי higt-power » 25 אוגוסט 2010, 22:53

avidbier כתב:בשעה טובה קיבלתי את הרשיון המיוחל וקניתי cz 75d compact.
הייתי שמח לדעת כמה דברים-
א. עד כמה האקדח הנ"ל אמין ועמיד (אני יודע שאני שואל באיחור אבל הייתה לי הזדמנות טובה)
מאד
ב. עם מה (שמנ"ש רגיל ופלנלית?) וכל כמה זמן צריך לנקות אותו בהנחה שאני נושא אותו עלי באופן יומיומי?
כל כמה זמן שצריך ,וזה תלוי בהרבה גורמים כמו למשל באיזו צורה אתה נושא את האקדח (נרתיק פנימי ,חיצוני ,תיק)
מה אופי הפעילות שלך (חקלאי שעובד כל היום בחום ובאבק ולפעמים גם בגשם יאלץ לנקות את האקדח הרבה יותר מעובד הי טק שמבלה את רוב היום במזגן למשל )

אימון אימון ועוד פעם אימון
תודה!
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי avidbier » 26 אוגוסט 2010, 07:37

כל כמה זמן שצריך ,וזה תלוי בהרבה גורמים כמו למשל באיזו צורה אתה נושא את האקדח (נרתיק פנימי ,חיצוני ,תיק)
מה אופי הפעילות שלך (חקלאי שעובד כל היום בחום ובאבק ולפעמים גם בגשם יאלץ לנקות את האקדח הרבה יותר מעובד הי טק שמבלה את רוב היום במזגן למשל )

אני נושא אותו בנרתיק פנימי של פרונט ליין, לא עובד בחוץ אבל מזיע לא מעט, שמנ"ש "צבאי" (9105) יתאים לניקוי?
אימון אימון ועוד פעם אימון
בהנחה שאין לי כסף "מיותר" לאימונים אינטסיביים במטווחים, יש משהו "ביתי" ספציפי שיכול לעזור
ושוב, תודה רבה על ההתייחסות והתשובה המהירה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yogev » 26 אוגוסט 2010, 08:22

avidbier כתב:color]
בהנחה שאין לי כסף "מיותר" לאימונים אינטסיביים במטווחים, יש משהו "ביתי" ספציפי שיכול לעזור

אם אתה מחפש משהו ביתי אני ממליץ על המוצר הבא:
http://www.laserlyte.com/Laser_Training ... /LT-1.html
עוזר מאוד בתרגול יבש , ניתן לראות אחרי כל נקירה איפה הכדור היה פוגע. לי זה עזר מאוד. אפשר לקנות באי-ביי
בנוסף , יש הרבה סרטי הדרכה על שימוש באקדח שמסתובבים ברשת.
יש גם ספר בשם "האקדח" , ספר די טוב שמסביר על יסודות הירי ונותן עצות איך להתאמן במטווח.

כמו שבטח יכתבו מתחתי עוד מעט - אין תחליף לאימון במטווח, אבל תרגול יבש טוב בבית עושה את ההבדל ומשפר את היכולת בכמה רמות.
בנוסף,אין מה לצפות יותר מדי מרוב המדריכי ירי כאשר אתה בא לירי חופשי במטווח.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רועי 357 » 26 אוגוסט 2010, 08:46

יש את סרטון ההדרכה של מאגפול שווה צפייה...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yogev » 26 אוגוסט 2010, 09:13

רועי 357 כתב:יש את סרטון ההדרכה של מאגפול שווה צפייה...

אכן שווה צפייה , למרות שיש בו לא מעט שטויות אמריקאיות בן השורות. יש להם גם סרטים על שוטגאן ורובה. את הסרט על הרובה ראיתי בחלקו והוא לא נראה לי כזה טוב.
שם הסרט magpul - the art of dynamic handgun
יש גם עוד הרבה סרטים אחרים
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 26 אוגוסט 2010, 10:28

קח בחשבון שהרבה פעמים האביזר הזה גורם לצלקות אימונים
בכך שאתה אחרי כל לחיצה על ההדק מסיט את העיניים ומחפס לראות את הנקודה האדומה
ובכך מזיז את האקדח כדי לפנות שדה ראיה.

החברה של מאגפול מעולים והסרטים שלהם פשוט פצצה במיוחד the art of dynamic handgun
שנוגע לנו יותר מהאחרים
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 26 אוגוסט 2010, 10:31

avidbier כתב:אני נושא אותו בנרתיק פנימי של פרונט ליין, לא עובד בחוץ אבל מזיע לא מעט, שמנ"ש "צבאי" (9105) יתאים לניקוי?
גם אני נושא את הנשק רוב הזמן בנרתיק פנימי צמוד לגוף כ14 שעות ביום בממוצע .
אני משתמש כבר 9 שנים פלוס בשמן דמוי 9105 על הכלים שלי ומרוצה מהתוצאה .
בהחלט יש שם בחוץ חומרים איכותים יותר לא מצאתי שום סיבה להשתמש בהם עד היום (למעט מסיר מתכות מהקנה אחת לשנה אוו שנה וחצי וגם זה רק בשנים האחרונות ).
לגבי תדירות הניקוי אני מנקה את המוך מהקנה והסדן אחת לשבוע בממוצא ,אין צורך לפרק את אקדח פשוט נועל על
עצר מחלק מעביר חוטר עם ראש מברשת בד ומנקה את הסדן במברשת שינים קשה לילדים שקניתי בחנות "הכל בדולר"
(היו 3 בחבילה עד כמה שאני זוכר) .
אחת לשבועים שלוש אם לא טווחתי בכלי בזמן הזה אני מפרק אותו ומבצע ניקוי יסודי עם דגש לקנה ,מסילות בשני הצדדים גם צינה וגם גוף ולבסוף מנקה היטב את השן החוצת .
משמן את הקנה מבחוץ ע"י פלנלית טבולה קלות בשמן ומשפריץ ריסוס קצר לכל מסילה .
וכמובן מנקה אחרי כל מטווח .
הכלים שאתה צריך הם לא יקרים ולא שונים בהרבה ממשה שהשתמשנו בצבא .
פלנליות ,תרסיס שמן ,טסטר זול ,מברשת שנים ישנה וקשיחה וחוטר .
אפשר להשתמש במשחולת אבל אני ממליץ על חוטר יעודי עם מברשות בקוטר המתאים .
יש בחנות הנשק כאלו עבור הקטרים הנפוצים ענין של כמה עשרות שקלים .

בהחלט אפשר להתאמן בצורה יבשה בבית אבל בשום אופן זה לא מחליף את הדבר האמיתי וכמובן שיש להקפיד על
כללי זהירות והבטיחות .
אני לא מציע לך ללכת על כל האזרים האזוטים למנהם אלה לרכוש לך בלוקר פשוט בכמה עשרות שקלים למצוא מקום
בטוח בבית ולהתאמן שם פעמים שלוש בשבוע ולפחות בהתחלה אחת לחודש עד חודשים לפקוד את המטווח .
אחרי תקופת רכישת המיומנות הבססית (ופה חברי יצלבו אותי :lol: ) אם תיתאמן שלוש פעמים בשנה זה אחלה .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 26 אוגוסט 2010, 15:11

higt-power כתב:
avidbier כתב:אחרי תקופת רכישת המיומנות הבססית (ופה חברי יצלבו אותי :lol: ) אם תיתאמן שלוש פעמים בשנה זה אחלה .

למה יצלבו... אם תקופת רכישת המיומנות הבסיסית נמשכת לאורך כמה שנים וכוללת אימונים סדירים אחת לשבוע - אתה צודק, אחריה אפשר לעבור לשלושה ארבעה אימונים בשנה :lol:

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 26 אוגוסט 2010, 21:03

לא יודע,,, %6 אני מהדור העתיק,
ללכת מכות למדתי באופן מעשי,עם החברה ובחינם,,
סקס למדתי לעשות באופן מעשי עם חברות,,כמעט בחינם,,[יציאה לסרט+פאלפל,נשאר עודף מחמש לירות]
נהיגה למדתי באופן מעשי עם מורה עלה המון "לירות"
ירי גם למדתי באופן מעשי עם מורה ,וזה אכן עולה כסף

אבל היום הכל וירטואלי ו ב ח י נ ם ולומדים לעשות הכל ב"פנקס הפרצופים"
אבל התכלס זה הכל שווה לתחת,,,
לך ללמוד בצורה מסודרת, בחור צעיר %%$0055
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי נועם » 27 אוגוסט 2010, 22:53

GUSS כתב:לא יודע,,, %6 אני מהדור העתיק,
ללכת מכות למדתי באופן מעשי,עם החברה ובחינם,,
סקס למדתי לעשות באופן מעשי עם חברות,,כמעט בחינם,,[יציאה לסרט+פאלפל,נשאר עודף מחמש לירות]
נהיגה למדתי באופן מעשי עם מורה עלה המון "לירות"
ירי גם למדתי באופן מעשי עם מורה ,וזה אכן עולה כסף

אבל היום הכל וירטואלי ו ב ח י נ ם ולומדים לעשות הכל ב"פנקס הפרצופים"
אבל התכלס זה הכל שווה לתחת,,,
לך ללמוד בצורה מסודרת, בחור צעיר %%$0055

סבא עודד,

חכה, האשכול הבא יהיה על תיקון מכוניות בשיטה הוירטואלית / וירטואוזית, דרך האגזוז ועל גבי רשת ה NGN של בזק, מוקרנת בפס רחב ב 3D במשקפי החלומות בעודך ישן.

פשוט לא תרגיש שזה קורה לך..

תגידו, ברצינות, כל אלו שמדברים כאן בסליק על ללמוד לקלוע באקדח, מהיכן שאבתם את הידע הבסיס שלכם אם לא מהמדריך במטווח או בקורס הכשרה בסיסי כלשהו במטווח אחר ?

לפותח האשכול :

קליעה כמו שחייה, לא לומדים בהתכתבות, גם לא דרך סרטים מעולים ככל שיהיו. (גם סקס לא לומדים מסרטים כחולים, שם תמיד הכל ארוך, עבה, פוקציונלי ועוד כמה מילים עם "נלי" בסוף %6 )

אם החלטת לאחוז בנשק, שומה עליך ללמוד את רזי השימוש בו.

פנה לעצמך מסגרת זמן, שים סכום כסף בצד לצורך כך, מצא לך רב (מוסמך וברישיון, ושיודע את המלאכה) והתחל ללמוד.

אין למידה ללא חניכה איכותית, אין תיקון ושיפור ואין הטמעת הרגלים נכונים ללא עבודה עם מורה טוב.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yogev » 28 אוגוסט 2010, 21:36

נועם כתב:אם החלטת לאחוז בנשק, שומה עליך ללמוד את רזי השימוש בו.

פנה לעצמך מסגרת זמן, שים סכום כסף בצד לצורך כך, מצא לך רב (מוסמך וברישיון, ושיודע את המלאכה) והתחל ללמוד.

אין למידה ללא חניכה איכותית, אין תיקון ושיפור ואין הטמעת הרגלים נכונים ללא עבודה עם מורה טוב.

נעם , כמו שאתה בטח יודע יש אזורים בארץ שבהם המסגרת היחידה שבה ניתן לקבל הדרכה מסודרת ליחידים לגבי רזי השימוש באקדח היא במסגרת קורס ירי מעשי. אתה בטח גם יודע מה העלות של קורס כזה. האם כל בן אדם מהישוב צריך להשכיב 4000 ש"ח רק כדי ללמוד להשתמש כראוי באקדח? האם אין חלופות זולות יותר כמו אימונים יבשים בבית וביצוע מטווחים במסגרת מה שנקרה "ירי חופשי"? לדעתי הלא מלומדת ומנסיוני הקצר אפשר גם אפשר להגיע לרמה סבירה של ירי באקדח גם בלי לשלם את הסכומים הנ"ל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 28 אוגוסט 2010, 21:46

יוגב,

בכל מקום בארץ, ניתן לקבל הדרכה אישית ממדריך ירי במטווח, בכל הנוגע להפעלה בסיסית, בטיחותית ומקצועית של האקדח.

זה שישנם מטווחים שבהם המדריכים לא מקצועיים דיים, ידוע. אבל יש לא מעט מטווחים אחרים שבהם מדריכים בעלי ידע רב. אין ספק כי הידע עולה כסף, אבל זוהי מרכולתם של המטווחים. וכן, ישנם מטווחים שלא מעבירים ידע בכלל, אלא רק את האימון הבסיסי לצורך חידוש הרישיון/הוצאתו ..

נכון שאת הידע שאני מעביר ביום יום לא מעבירים לאזרח במטווח (שום דבר מסווג, קורסי מאבטחים ברמות השונות) אבל אם יבוא אזרח עם נשק ברישיון, ויהיה מוכן לשלם את עלות החומה, התחמושת וההדרכה, אין שום מניעה ללמדו את התורה "אחד על אחד".
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד