שאלה טכנית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה טכנית

על ידי DAVIDKA » 30 אוגוסט 2010, 07:38

שלום לכולם,
שמי דוד ונרשמתי לאתר רק אתמול.

מזה 18 שנה שיש ברשותי קולט 45 סדרה 80 (COMBAT ELITE).
הנשק נרכש כנשק יד שניה מאדם ששיפר אותו רבות והכניס בו מכלולים של דגם "רוק איילנד ארמורי".
בין יתר השיפורים, הוא שינה את מוביל הקנה למוביל ארוך (בסרטון המצ"ב רואים בדיוק במה מדובר)

http://www.youtube.com/watch?v=XE0UjOlHjWg&NR=1

אם תסתכלו בסרטון תראו שעל המוביל יש מעין סופג זעזועים בצבע כחול.
היה לי סופג כזה אך הוא התבלה ונקרע עם הזמן ופשוט זרקתי אותו. לא הרכבתי אחר משום שלא ראיתי את זה בשאר אקדחי קולט לסוגיהם ולא ראיתי בזה חשיבות..
מסתבר שזו הייתה טעות גדולה. אתמול חידשתי את רשיון הנשק ובמסגרתו יריתי 50 כדור.
כאשר ניגשתי לפרק את האקדח, נחרדתי לגלות שהמחלק עם הקנה משום מה לא רוצה להחליק החוצה.
לאחר דחיפה מעט אגרסיבית, התברר לי שמוט הקנה (נטול סופג הזעזועים) גרם למעין "פטריה" בגוף הנירוסטה,
דבר שגרם לקנה לצאת בקושי. בבית, לקחתי פצירת מתכת ושייפתי את שני צידי המקום שהתנפח והכול בסדר כרגע, אבל האם זה הגיוני שעלול לקרות נזק לגוף האקדח אם לא מרכיבים את הסופג הזה...?

תודה מראש,
דודו
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שאלה טכנית

על ידי itamar » 30 אוגוסט 2010, 09:15

אני חושב שבפורום הזה יש כמה בעלי 1911 שטוחנים אלפי כדורים מבלי להשתמש ב-RECOIL BUFFER ללא שום נזק נראה לעין.
באף כלי שאני מכיר החלק הזה לא בא באופן תקני מהיצרן, כי בסופו של דבר הוא מתבלה, קרעים ממנו יכולים לטייל בתוך הנשק ולגרום למעצורים.

אני גם לא מכיר שום כלי שהצינה שלו מקבלת פטריה ועיוותים אחרי ירי של 50 כדור.
זה לפעמים קורה, אבל אחרי ירי של אלפים, או שמאיזו סיבה הקפיץ המחזיר שלך חלש מדי או גמור לגמרי.

בקיצור.. אם מוביל הקפיץ הארוך שלך הוא לא חלק סטנדרטי מבית החרושת, תחליף אותו בחלק שבא מהמפעל ובאותה ההזדמנות תחליף לקפיץ מחזיר חדש עם משקל שמתאים לדרישות היצרן.

אם גם אחר כך יהיה לך בלאי מואץ אז יש לך בעיה בחיסום המתכת של הצינה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 30 אוגוסט 2010, 11:39

שלום DAVIDKA,
ראשית, לא הבנתי היכן נוצרה הנפיחות.
שנית, השימוש בSHOCK BUFFERS מומלץ מאד ועוזר לשמור על הגוף מהחבטות של הצינה בתנועתה לאחור. הדבר עוד יותר חשוב אם אתה משתמש בקפיץ מחזיר שהוא פחות מ 16 ליברות או בקפיץ ישן.
כל זאת בהנחה שמדובר בצינה באורך גוורמנט - עבור קנה "5
עבור צינות קצרות יותר, יתכן ותיווצר בעית הפלטה על הBUFFERS האלו כי הוא מגביל מעט את התנועה לאחור.
אין שום בעיה להשיג את הבולמים האלו, אשמח לתת לך אחד לנסיון.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי DAVIDKA » 30 אוגוסט 2010, 21:50

ראשית, תודה על התגובות..

אכן, מדובר בקנה 5" ולאחר שהבנתי מה תפקיד הבאפר, הבנתי מה קרה:

הבחור שהיה הבעלים של הכלי לפני 17 שנה היה פריק של ירי מעשי והוא החליש את הקפיץ המחזיר כדי שיהיה לו קל יותר לדרוך במהירות והרבה. כפיצוי, הוא הרכיב את הבאפר. כאשר הורדתי את הבאפר, באמת לא נשאר מגן לגוף והוא חטף חבטות (של "רק" 50 כדור) שגרמו לנירוסטה המאד חזקה שלו - לקבל את הנפיחות. אני מצרף לינקים לתמונות שצילמתי..

http://forums.ort.org.il/files/117/2571208/1575650.JPG

http://forums.ort.org.il/files/117/2571209/9209226.JPG

http://forums.ort.org.il/files/117/2571210/5936124.JPG

בכל מקרה, ייצרתי באפר לבד מגומי בעובי 1 מ"מ, ביצעתי דריכה וחליצה של כדור בדריכה נוספת וראיתי שאין בעיות בהפלטה. אני מניח שהבעיה לעת עתה נפתרה למעט הנזק שבגוף שאותו רואים בתמונות... :(

תודה!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 30 אוגוסט 2010, 22:18

DAVIDKA,
ממבט בתמונות שהעלת, נראים סימני שחיקה ועומס קשים על גוף האקדח , וסביר להניח שהוא ירה לא מעט.
במצב זה, רצוי מאד לבדוק את הגוף בצורה מקצועית ויסודית לסדקים.
בנוסף, כדאי לך להחליף את קפיץ המחזיר לאחד חדש (סביב 40 ש"ח) שמשקלו לא פחות מ 16 ליברות, ורצוי אף יותר אם אתה יורה תחמושת במשקל 230 גריין באופן קבוע.
הדבר יביא להגנה טובה יותר על הגוף. ההשפעה בירי תבוא לידי ביטוי בקפיצה גדולה יותר של הלוע, אבל, אם אתה לא יורה ירי מהיר ע"ב קבוע, זה לא אמור להטריד אותך.
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי DAVIDKA » 31 אוגוסט 2010, 06:17

DONDUCK,
תודה על התשובה!

למעשה אין לי מושג מה תאריך הלידה של הכלי אבל אני משער שזה בקלות מעל 25 שנה והוא אכן ירה המון בתקופתו הראשונה עד שהגיע אליי. אצלי הוא לא יורה כמעט בכלל, ממש מחידוש לחידוש. (אתה יודע, צריך היום לקחת משכנתא בשביל יום כיף במטווח :)

אקשיב לעצתך ואחליף את הקפיץ המחזיר בתור התחלה.
בקשר לעייפות הגוף: כאן עולה מחשבה שכבר עלתה אצלי לפני כמה שנים:
אולי הגיע הזמן להחליף את הגוף לגוף פולימרי, משהו כמו ה"בול MK5" שחברת בול מטווחים שיווקה בזמנו..
ככה אני גם מחדש את האקדח, מפחית ממשקלו ומגדיל את כוח האש פי שתיים כמעט.. (13 כדור)

בזמנו לא המליצו לי על גוף כזה וטענו שמדובר בהחלפה של יגואר בסובארו...
אבל אם זה עובד טוב בגלוק, למה שזה לא יעבוד גם באקדח הזה...?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glockbuster » 31 אוגוסט 2010, 06:39

אני חושב שזה לא עיניין של יגואר בסובארו

אתה מחליף אופנוע דקיק ברכב מסחרי,יותר שטח להטענה אבל השאלה עם אתה צריך.
היתרון הגדול של הגוף שלך הוא העובדה שהוא דק וניתן להסלקה בקלות יחסית.

עם אתה חושב על בול אז אתה יכול ללכת על הM5 CLASSIC  שהוא אקדח SINGEL STACK כמו שלך

קישור לסקירה על האקדח:
http://www.yehida.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=241:2010-06-19-12-26-56&catid=20:2009-04-24-10-17-15&Itemid=162
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 31 אוגוסט 2010, 12:17

DAVIDKA כתב:DONDUCK,
תודה על התשובה!

למעשה אין לי מושג מה תאריך הלידה של הכלי אבל אני משער שזה בקלות מעל 25 שנה והוא אכן ירה המון בתקופתו הראשונה עד שהגיע אליי. אצלי הוא לא יורה כמעט בכלל, ממש מחידוש לחידוש. (אתה יודע, צריך היום לקחת משכנתא בשביל יום כיף במטווח :)

אקשיב לעצתך ואחליף את הקפיץ המחזיר בתור התחלה.
בקשר לעייפות הגוף: כאן עולה מחשבה שכבר עלתה אצלי לפני כמה שנים:
אולי הגיע הזמן להחליף את הגוף לגוף פולימרי, משהו כמו ה"בול MK5" שחברת בול מטווחים שיווקה בזמנו..
ככה אני גם מחדש את האקדח, מפחית ממשקלו ומגדיל את כוח האש פי שתיים כמעט.. (13 כדור)

בזמנו לא המליצו לי על גוף כזה וטענו שמדובר בהחלפה של יגואר בסובארו...
אבל אם זה עובד טוב בגלוק, למה שזה לא יעבוד גם באקדח הזה...?

בקיצור...

האקדח הזה טחון הייטב.

1. תחליף את הקפיץ המחזיר באחד של 16-18 ליברות דחוף!
2. אם אתה משתמש באקדח להגנה עצמית, אל תסמוך על RECOIL BUFFERS
3. גש באופן דחוף לנשק שיבדוק לך את הנשק הזה בצורה יסודית. האקדח הזה היה כבר סדוק פעם, אחרת לא היו מכרסמים את אותו חלק במסילה שמתחתיו נכנס הזיז של עצר המחלק. זה אחד המקומות הראשונים שנסדקים ב-1911 למינהם ומטפלים בזה על ידי כירסום המסילה.
http://forums.ort.org.il/files/117/2571210/5936124.JPG

במידה והנשק מוצא עוד סדקים או מקומות שחוקים בנשק ובמידה ואתה מעוניין להשאר עם 1911 חד טורי, ממש לא שווה לך לקנות גוף חדש. תתחיל לסרוק בסבלנות את לוחות יד שניה וחנויות נשק לאחד כזה במצב טוב.
המחיר של האקדחים האלו הוא ברצפה ובכמה מאות שקלים תוכל להשיג לך כלי חדש במחיר זול יותר מכל גוף חדש שתקנה.
מהאקדח שלך תוכל "לשחוט" את כל החלקים שעולים הרבה כסף כמו צינה, קנה, בושינג, משבת, מוביל קפיץ וכו' שתוכל להשתמש בהם כחלקי חילוף או כדי להשביח את הנשק שלך.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 31 אוגוסט 2010, 12:41

מנסיוני במצב השוק דהיום הרבה יותר משתלם לקנות אקדח יד שניה מאשר להתחיל עם כל עבודות הנשקות למנהם
בעיקר אם אתה ממילא חושב על החלפת גוף .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 31 אוגוסט 2010, 14:53

שלום
קראתי בעיון רב את מה שכתבתם
לחבר שלי יש BULL M5 5 אינץ, עם קומפנסאתור 45ACP
והוא רצה לדעת- חוץ מליברות (16 אופטימלי) מהו אורך של הקפיץ שצריך להיות- הוא רוצה להיות בטוח
תודה לכם מראש
התקשרתי לבול- אמרו לי שהנשק עסוק כרגע, מישהו יודע להגיד?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 31 אוגוסט 2010, 15:16

16 ליברות הוא אופטימלי לאקדח כזה ללא קומפנסטור, וגם זה לפי דעתו של היצרן.
באקדח עם מפצה סטיה, עליך להוריד את משקל הקפיץ. הייתי מתחיל סביב 12LB ומתקדם משם. זה לא מדע מדוייק אלא ניסוי תהיה ונסיון.
לגבי אורך הקפיץ: יש כאלו שמקצרים את הקפיצים ע"מ לקבל משקל קטן יותר. זה עובד עד גבול מסויים, ולאחר מכן מתחילים הנזקים. בנוסף הפעולה הזו היא ספציפית לאקדח מסויים, לסוג התחמושת הנורית ולדרישות של בעליו.
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי DAVIDKA » 01 ספטמבר 2010, 18:37

תודה לכולכם על העזרה,

אני מניח שבמידה והנשק מוצא סדקים נוספים, השימוש באקדח הופך להיות סכנת חיים...
במצב כזה אני מבין שלא יהיה מנוס מלהביא משהו יד שניה. וכאן יש לי שתי שאלות:

היות ואני מאד אוהב את הכלי הזה והיות ומאיר רוט (שהוא אגב בן דוד של אבא שלי ואצלו הכלי נרכש) לא נותן לי יותר מ 1200 ש"ח זיכוי, האם יש מצב חוקי לעקר את הנשק ולשמור אותו למזכרת?

שנית: אשמח לקבל המלצה על נשק מיומן (לא מאיר רוט כי הוא לא סיפר לי על ההסטוריה של הכלי אפילו שלדעתי ידע)
אני צריך מישהו ניטראלי שיבדוק טוב טוב ויהיה אמיתי ויגיד בצורה ישרה אם האקדח בסדר או לא.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי איציק אלנבוגן » 01 ספטמבר 2010, 22:30

אתה טועה בכל הקשור למאיר רוט.
אם הוא היה יודע, או שזה היה מצב הנשק בזמנו, הוא היה מיידע אותך.
חזור למטווחי מאיר רוט, השאר את הכלי לבדיקתו של אביב.
תקבל חוות דעת מקצועית ואוביקטיבית.
דרך אגב, 1200 ש"ח זהו זיכוי מ ע ו ל ה....
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 02 ספטמבר 2010, 06:47

DAVIDKA כתב:תודה לכולכם על העזרה,

אני מניח שבמידה והנשק מוצא סדקים נוספים, השימוש באקדח הופך להיות סכנת חיים...
במצב כזה אני מבין שלא יהיה מנוס מלהביא משהו יד שניה. וכאן יש לי שתי שאלות:

היות ואני מאד אוהב את הכלי הזה והיות ומאיר רוט (שהוא אגב בן דוד של אבא שלי ואצלו הכלי נרכש) לא נותן לי יותר מ 1200 ש"ח זיכוי, האם יש מצב חוקי לעקר את הנשק ולשמור אותו למזכרת?

שנית: אשמח לקבל המלצה על נשק מיומן (לא מאיר רוט כי הוא לא סיפר לי על ההסטוריה של הכלי אפילו שלדעתי ידע)
אני צריך מישהו ניטראלי שיבדוק טוב טוב ויהיה אמיתי ויגיד בצורה ישרה אם האקדח בסדר או לא.

אתה יכול להרגע, שום סדק לא יכול להפוך את האקדח שלך לסכנת חיים. עדיין אבש"ר זה זה לא חנ"מ, ובכמה גרמים שיש לך בתרמיל הוא עדיין לא מספיק כדי לרסק את האקדח בצורה שתהרוג אותך. יש הרבה מקרים שאקדחים התפוצצו הלכה למעשה בידיים של יורים כתוצאה מקנה חסום או כדור שנטען בטעות בכמות גדולה מדי של אבש"ר. בכל הפעמים זה נגמר בפציעות קלות (עד כדי קטיעת אצבע, איבוד עין) כוויות וכו, מקרי מוות עדין לא. לא שחס ושלום צריך לזלזל, אבל לא צריך להסחף.

מבחינת האקדח שלך, סדקים ובלאי יכולים לגרום למעצורים ותקלות ואת זה אתה ממש לא רוצה.

לגבי מאיר רוט, אם יש במדינה אדם אחד שיכול ליישר סרגלים אז זה הוא. הוא אחד מהסוחרים ההגונים ביותר שפגשתי, אדם בעל יושרה מקצועית ללא פשרות.
ההצעה שהוא הציע לך לגבי הכלי הזה הוגנת ביותר ומעל ומעבר ממה שתקבל אצל כל סוחר אחר (ב-99% אפס מאופס), והרבה יותר מאשר תצליח למכור אותו בתור אדם פרטי ביד שניה.

כמו שאמרתי קודם, הייתי מציע לך לחפש כלי כזה ביד שניה במצב טוב, ואת הכלי שיש לך לשחוט ולהפשיט מכל חלק בעל ערך. בתכל"ס מבחינת המדינה החלק שמגדיר נשק וגם נושא את המסט"ב הוא הגוף ואם אתה מזדכה עליו זה נחשב כאילו הזדכת על כל האקדח שלך.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי DAVIDKA » 02 ספטמבר 2010, 17:30

ראשית, אין לי כל כוונה להגיד מילה רעה על בן משפחה נפלא כמו מאיר.
עוד כשהייתי ילד אני זוכר אותו כאדם נעים וחייכן (וגם ציפי אישתו בסדר גמור).

אני רק טוען דבר כזה: אם איתמר צודק ואכן הנשק הזה היה סדוק פעם ועבר שיוף או מה שלא יהיה,
הרי שזה קרה לפני שרכשתי את האקדח ומן הראוי היה שיספרו לי על כך בחנות כי מה שאיתמר רואה בתמונה - מאיר היה חייב לראות כאשר הנשק בידיו. מצד שני יכול להיות שהנשק כלל לא היה סדוק ואיתמר טועה, גם זו אפשרות.

אגב, ביד 2 יש קולט 45 שהוא ממש התאום לכלי שלי, ממש אחד לאחד - עבר כמעט את אותם שיפורים והבחור מבקש עליו 5500 ש"ח. מחיר הזוי או שיש כאן פוטנציאל מכירה טוב?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד