התחממות תחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
12 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
התחממות תחמושת
שלום לכולם,
אני מחזיק את האקדח שלי בפאוץ,
לפעמים בנסיעות ארוכות עם הקטנוע נניח מת"א לחיפה, אני שם את הפאוץ מתחת למושב בקטנוע.
עכשיו , יש שם חום איימים, לדוגמא אם אני שם בקבוק מיים קרים מאד, בחיפה הוא כבר חם מאד,
שאלתי, האם ניגרם נזק לתחמושת? ועיזבו את ההיבט של "אי אפשר לשלוף מהר משם".
תודה ושנה טובה לכולם , בריאות עושר ואושר וכל מה שרציתם והתביישתם לבקש.
אני מחזיק את האקדח שלי בפאוץ,
לפעמים בנסיעות ארוכות עם הקטנוע נניח מת"א לחיפה, אני שם את הפאוץ מתחת למושב בקטנוע.
עכשיו , יש שם חום איימים, לדוגמא אם אני שם בקבוק מיים קרים מאד, בחיפה הוא כבר חם מאד,
שאלתי, האם ניגרם נזק לתחמושת? ועיזבו את ההיבט של "אי אפשר לשלוף מהר משם".
תודה ושנה טובה לכולם , בריאות עושר ואושר וכל מה שרציתם והתביישתם לבקש.
- סליקאי כסף

Re: התחממות תחמושת
חום לחות ורעידות אף פעם לא מוסיפים בריאות לתחמושת.
זה לא שאני חס ושלום מזלזל, אבל נדרשת הרבה יותר אנרגיה מאשר אתה חושב כדי "לבשל" כדור עד כדי פיצוץ, וגם אם זה קורה הנזק של פיצוץ תחמושת 9ממ מחוץ לקנה הוא מזערי ביותר.
א.
זה לא שאני חס ושלום מזלזל, אבל נדרשת הרבה יותר אנרגיה מאשר אתה חושב כדי "לבשל" כדור עד כדי פיצוץ, וגם אם זה קורה הנזק של פיצוץ תחמושת 9ממ מחוץ לקנה הוא מזערי ביותר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

נקודה לידיעה:
כאשר הכדור, או יותר נכון האבש"ר, מתחמם, לחץ הפיצוץ יעלה. באופן נקודתי (כדורים בודדים) זה אולי לא משפיע, אולם אם יורים תחמושת כזאת באופן קבוע, ייתכן שבית הבליעה לא יעמוד בלחץ וייסדק.
תבדוק אפשרות לאוורור המקום, ע"י קדיחת חורים למעברי אויר וכדומה. לדעתי, בעלי מוסכים לאופנועים יכולים להציע פתרון לנושא.
כאשר הכדור, או יותר נכון האבש"ר, מתחמם, לחץ הפיצוץ יעלה. באופן נקודתי (כדורים בודדים) זה אולי לא משפיע, אולם אם יורים תחמושת כזאת באופן קבוע, ייתכן שבית הבליעה לא יעמוד בלחץ וייסדק.
תבדוק אפשרות לאוורור המקום, ע"י קדיחת חורים למעברי אויר וכדומה. לדעתי, בעלי מוסכים לאופנועים יכולים להציע פתרון לנושא.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
afss כתב:נקודה לידיעה:
אממממ...
הגיוני שמתכנני נשק חשבו על הנקודה הזו, כיוון שכדור שנמצא בבית הבליעה במהלך ירי רצוף של כמה מחסניות מתבשל הרבה יותר מאשר בארגז של קטנוע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:חום לחות ורעידות אף פעם לא מוסיפים בריאות לתחמושת.
א.
איתמר, הכרתי בעברי אדם (טיפש משהו.....) שהחליט "לבשל" פשוטו כמשמעו כדור 9 ממ בסיר.
הדבר עלה לו בשתי אצבעות.... לדעתי זה מספיק מסוכן כדי לא לנסות לחמם אותה.
מה שכן, באופנוע כאמור החום הרבה פחות רציני מאשר בסיר רותח, ואם האלטרנטיבה היא שבמקרה האקדח יחליק ויפול בזמן נסיעה- אני חושב שעדיף לאכסן אותו כמו שאיכסנת עד עכשיו.
- סליקאי ארד

ואם האלטרנטיבה היא שבמקרה האקדח יחליק ויפול בזמן נסיעה- אני חושב שעדיף לאכסן אותו כמו שאיכסנת עד עכשיו
יחליק מהחגורה?
יחליק מהחגורה?
לא למען המית, נתון הנשק בידינו אלא כדי לשמור על החיים.
יצחק שדה
יצחק שדה
אלא אם מדובר באקדח תופי - הוצא המחסנית ושים בכיס.
הפתרון הכי קל ופשוט - אפשר לנעול את האשכול
הפתרון הכי קל ופשוט - אפשר לנעול את האשכול
מילים כתרמילים...
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
- סליקאי כסף

ושוב שלום
לא התכוונתי לארכז המטען האחרוי/חיצוני, כוונתי היתה לתא המטען שמתחת למושב.
אי אפשר לקדוח בו חורים, וגם האקדח לא יכול להחליק משם.
ולא חשבתי לרגע שהתחמושת תתפוצץ מרב חום,
גם לא התכוונתי להוציא הכלי ולירות מידית כאשר התחמושת חמה(אלא אם מקרה חירום).
השאלה נטו היא האם היום אני נוסע כפי שתארתי , ויורה מחר לאחר שהתחמושת כבר התקררה, הם נפגעה איכות אבק השריפה? האם הוא נעשה לח יותר בגלל המעברים מחום לקור?
לא התכוונתי לארכז המטען האחרוי/חיצוני, כוונתי היתה לתא המטען שמתחת למושב.
אי אפשר לקדוח בו חורים, וגם האקדח לא יכול להחליק משם.
ולא חשבתי לרגע שהתחמושת תתפוצץ מרב חום,
גם לא התכוונתי להוציא הכלי ולירות מידית כאשר התחמושת חמה(אלא אם מקרה חירום).
השאלה נטו היא האם היום אני נוסע כפי שתארתי , ויורה מחר לאחר שהתחמושת כבר התקררה, הם נפגעה איכות אבק השריפה? האם הוא נעשה לח יותר בגלל המעברים מחום לקור?
- סליקאי כסף

ראשית, כל ירי מתבצע אך ורק במקרה חרום, קח את זה בחשבון. אם יש לך דרך לחזות מתי אותו חרום יקרה - אנא שתף אותנו.
אני חושב שהנזק שנגרם הוא לא מידי אלא מצטבר ולכן כדאי להחליף תחמושת שמואחסנת כך באופן תדיר יותר. אם אתה נושא תחמושת רגילה ואתה יורה אותה פעם בחודשיים-שלושה בזמן האימון (ואתה הרי עושה את זה, נכון?) - לא צריכה להיות שום בעיה.
אני חושב שהנזק שנגרם הוא לא מידי אלא מצטבר ולכן כדאי להחליף תחמושת שמואחסנת כך באופן תדיר יותר. אם אתה נושא תחמושת רגילה ואתה יורה אותה פעם בחודשיים-שלושה בזמן האימון (ואתה הרי עושה את זה, נכון?) - לא צריכה להיות שום בעיה.
- סליקאי טיטניום

aviqq כתב:השאלה נטו היא האם היום אני נוסע כפי שתארתי , ויורה מחר לאחר שהתחמושת כבר התקררה, הם נפגעה איכות אבק השריפה? האם הוא נעשה לח יותר בגלל המעברים מחום לקור?
לא.
הכדור אמור להיות אטום לחלוטין, ואבק השריפה והפיקה אמורים להיות מספיק עמידים כדי לשכב שנים בימ"חים בשמש ומבלי שהאיכות שלהם תינזק. תחמושת אחודה נחשבת לבטוחה להטסה במטוסים אזרחיים שעליהם יש נוסעים לפי התקנות של FAA. מספיק בטוח בשבילך?
מה שכן יכול להרוס תחמושת זה הרעידות של האופנוע. לאורך זמן, הרעידות יכולות לרופף את הקליע ולשחרר אותו - מה שיכול לגרום לצרות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר.
איפה ראית קליע מתחמושת ייצור סדיר שמשתחרר מרעידות?
היה איזה שהוא מיתוס שהאבש"ש "נטחן" מהוויברציות ולכן בוער מהר יותר (מהיר יותר = יותר לחץ) אבל למיטב ידיעתי זהו רק מיתוס. תראה תחמושת SURPLUS צבאית, עוברת התעללות שנים ועדיין עובד.
היה איזה שהוא מיתוס שהאבש"ש "נטחן" מהוויברציות ולכן בוער מהר יותר (מהיר יותר = יותר לחץ) אבל למיטב ידיעתי זהו רק מיתוס. תראה תחמושת SURPLUS צבאית, עוברת התעללות שנים ועדיין עובד.
pistokoski כתב:איתמר.
ממש לא מיתוס.
ובמהלך השירות שלי בצבא ראיתי לא פעם ולא פעמיים קליעים שנפלו משרשירים של מאג שהיו זמן רב בנגמשים (שלא לדבר על כדורים שזחלו החוצה מאחיזה של החוליות).
וחוץ מזה בתור אחד שגר בעבר בארה"ב אתה בטח זוכר את אותו מכשיר שנראה כמו פטיש של יום העצמאות שמפרק כדורים.
מכה או שתיים על השולחן (לא חזקות מדי) והקליע עף החוצה מהתרמיל בכח האינרציה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

12 הודעות