אימון צבאי במכינה צבאית
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אימון צבאי במכינה צבאית
במכינות קדם צבאיות מקבלים אימוני ירי+אימונים טאקטים כאלה ואחרים? או שכל מכינה צבאית מלמדת מה שהיא רוצה ובין היתר יכולה להכניס אימונים צבאים שונים?..
- סליקאי ארד

Re: אימון צבאי במכינה צבאית
כל מכינה צבאית מגישה תכנית לאישור ע"מ לקבל תמיכה (אך הגמישות כאן היא רבה)- כמו כן הן בפיקוח משרד החינוך ומחויבות בפעילות על פי התקנות (תאום טיולים וכו' לכל פעילות חוץ בית ספרית)
אשר לפעילות בנשק - כאן אתה נוגע בנקודה הכי הכי כואבת.
יצא חוק שאין לי אלא להגדירו כטמטום לשמו, המונע אימון בנשק לנוער למעט מסגרות איגוד הקליעה.(אגב איגוד הקליעה זה בסדר אך הוא לא אמור ולא יכול לטפל בהכנה לצבא). אין אפשרות לאמן נוער בנשק שלא דרך מסגרת ספורט אולימפי!
ההכנה לצבא היא באחריות הגדנ"ע בלבד. (נעשית בצורה הכי גרועה שאפשר להעלות על הדעת בכל הקשור לנשק).
מסגרת המאפשרת הכנה נורמאלית בנושאי נשק לצבא - לא קיימת יותר.
עד החוק המטומטם של אורבך את דנון (רצו למנוע ימי הולדת לבני 8 ו 9 במטווח עם נשק חם ושפכו את האמבטיה עם התינוק)
קיימנו כאן אימונים משותפים של ההגמ"ר עם המכינות (באחריות ההגמ"ר). היום זה אסור על פי חוק.
מנסים לטפל בנושא דרך משרד הבטחון (משרד החינוך מתחמק מלגעת בנושא)ע"מ ליצור מסגרת. אך כיסוי התחת והחסמים הבירוקרטיים רבים.
בתקווה לימים טובים יותר.
אשר לפעילות בנשק - כאן אתה נוגע בנקודה הכי הכי כואבת.
יצא חוק שאין לי אלא להגדירו כטמטום לשמו, המונע אימון בנשק לנוער למעט מסגרות איגוד הקליעה.(אגב איגוד הקליעה זה בסדר אך הוא לא אמור ולא יכול לטפל בהכנה לצבא). אין אפשרות לאמן נוער בנשק שלא דרך מסגרת ספורט אולימפי!
ההכנה לצבא היא באחריות הגדנ"ע בלבד. (נעשית בצורה הכי גרועה שאפשר להעלות על הדעת בכל הקשור לנשק).
מסגרת המאפשרת הכנה נורמאלית בנושאי נשק לצבא - לא קיימת יותר.
עד החוק המטומטם של אורבך את דנון (רצו למנוע ימי הולדת לבני 8 ו 9 במטווח עם נשק חם ושפכו את האמבטיה עם התינוק)
קיימנו כאן אימונים משותפים של ההגמ"ר עם המכינות (באחריות ההגמ"ר). היום זה אסור על פי חוק.
מנסים לטפל בנושא דרך משרד הבטחון (משרד החינוך מתחמק מלגעת בנושא)ע"מ ליצור מסגרת. אך כיסוי התחת והחסמים הבירוקרטיים רבים.
בתקווה לימים טובים יותר.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן אתה רוצה להגיד לי שהיום שיש שבוע גדנ"ע באחד הבסיס אין ירי בM16?!?!?
מה רק שיעורים?
לגבי מכינה אני חושב שכלל הנוער שם עבר את גיל ה18 כך שאין בעיה חוקית לדעתי...
מה רק שיעורים?
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
רועי 357 כתב:אילן אתה רוצה להגיד לי שהיום שיש שבוע גדנ"ע באחד הבסיס אין ירי בM16?!?!?
מה רק שיעורים?
שבוע גדנ"ע ב י"א אינו כולל מכינות !!!
הירי ב M16 כשמו כן הוא ירי !!!
עוד V
לא רמה לא מקצועיות ובטח שלא השלמות למתקשים.
תחת הכותרת של משרד החינוק אין פתרונות ל בני 18+
שנאמר "אין פתרון שאי אפשר לייצר לו בעיה"
נערך לאחרונה על ידי אילן ב בתאריך 12 ספטמבר 2010, 15:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
חבר isia זכור !
הירי בגדנ"ע הוא לתחושה בלבד
11 כדורים אחד להרגשה ועוד 10 למטרה בלי לאפס בלי כלום
אפילו לא טורחים לבדוק פגיעות הכל רק בשביל להגיד "הנה ירית בM16"
כמו שאמרו פעם:"הוסמכת סרג'יו..."
11 כדורים אחד להרגשה ועוד 10 למטרה בלי לאפס בלי כלום
אפילו לא טורחים לבדוק פגיעות הכל רק בשביל להגיד "הנה ירית בM16"
כמו שאמרו פעם:"הוסמכת סרג'יו..."
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
נראה לי שיש כאן איזה בילבול.
מכינה קדם צבאית זה לבוגרי י"ב.
אולי אתה מתכוון לפנימיה צבאית? שזה תיכון עם הכשרה לצבא?
מכינה קדם צבאית זה לבוגרי י"ב.
אולי אתה מתכוון לפנימיה צבאית? שזה תיכון עם הכשרה לצבא?
- סליקאי זהב

ב"ה
ייסלחו לי הכותבים אך יש בלבול קל....
א) מכינה קדם צבאית- כשמה כן היא- בין בית הספר התיכוני לצבא, שבה דוחים את הצבא לזמן X לטובת אינספור סיבות אידאליסטיות שונות (לימוד/הכנה מנטלית לצבא/הכנה פיזית/תרומה לקהילה ועוד סיבות רבות ומגוונות) לפי המכינה כך משתנה הייעוד שלה- סוג התלמידים שבאים וכו'- ואין שום קשר בין מכינה לבין גדנ"ע כזה או אחר בכיתה י"א.
ב) האחראים על נושא המכינות הם אגף המכינות בחיל הנוער והנח"ל (או משהו כזה- אני לא זוכר את השם במדוייק- אם יש כאן מישהו שזוכר אשמח לתיקון) -
התוכנית במכינה נבנית בסוג של חופשיות מלאה- בהתאם לסוג המכינה , אופייה, ייעודה וסוג התלמידים שבאים אליה- בחלק גדול מהמכינות מתקיימות גם הכנות ממש לצבא כדוגמת ניווטים, מדסי"ם, מסעות, הכנה לגיבושים ועוד- לפי ראות המכינה הספציפית וראשיה...
ג) לגבי האימון בנשק- אימון זה התקבל (עד כמה שיידוע לי והוסבר לי בע"פ לפני מספר שנים) כחובה לאחר מספר פיגועים:
ב08/03/02 חדר מחבל ליישוב עצמונה (שהיה בגוש קטיף) הרג 5 תלמידים מהמכינה הקדם צבאית במקום ופצע 23 תלמידים אחרים. (קישור לכתבה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1745788,00.html)
ב28/12/02 נכנסו מחבלים לחדר אוכל בישיבת עותניאל במהלך סעודת שבת בערב ורצחו 4 תלמידים, אחד התלמידים השיב אש מתמ"ק עוזי שהיה במקום אך המחבלים נהרגו רק לאחר שהוזעק כוח צה"ל למקום. (קישור לכתבה http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2344615,00.html)
כמו כן נעשה נסיון דומה לחדירה לישבית מקור חיים- שנגמר בנס ללא נפגעים כי המחבל פנה למקום שבו היה מדריך עם אקדח אישי שחיסל אותו (קישור לכתבה http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=0 )
לאחר 3 האירועים המתוארים לעיל הוחלטו מספר הוראות מחייבות (שאין צורך לפרט באינטרנט) ובניהן הוחלט שנשיאת נשק על ידי תלמידי מכינות קד"צ וישיבות באזורי סיכון הינן הכרחיות ובגדר חובה- לישיבות/מכינות שהוגדרו כמצויות באזורי חיכוך אף הוקצו נשקים אשר הוגדרו "של הישיבה/מכינה" על ידי הצבא והונחו להשתמש בהם לשמירה ולשם "כיתת כוננות" (כל מקום על פי הנחיות הצבא במקום)
הבעיה הייתה כזאת- בעוד שבישיבות הסדר/ישבות גבוהות ישנם תלמידים בוגרי צבא ש"יודעים" (לכאורה או למעשה, זה לא הדיון) להשתמש בנשק- או ליתר דיוק מוסמכים לשאת נשק על ידי הצבא-
במכינות הקדם צבאיות, באין תלמידים קבועים הלומדים/שוהים במקום לאחר שירות צבאי נוצר הצורך להסמיך את התלמידים לפני הצבא בשימוש המינמלי הנדרש בנשק-
האימון בנשק נועד לשם כך.
ישנן מכינות ש"ניצלו" את ההזדמנות ומבצעות "שבוע נשק" שלם באחד מבסיסי הצבא שבו הם עוברים תכנים נוספים מעבר למה שצריך.
וישנן מכינות שיוצאות ידי חובה (ואני לא מזלזל בכך!) ועושות את ההסמכה הנדרשת בלבד בחטיבה המרחבית האחראית עליהן.
ישנן מכינות שבאמצעות מדריך שהיה שלדגיסט בשייטת מטכ"ל/חבר של ראש המכינה שאימן את הסיירת באנטבה וכד' בונים איזהשהוא משהו בשיתוף עם החטיבה המרחבית.
שוב- הכל לפי אופי המכינה, ראשייה, תלמידיה- מה שהצליחו לסדר בעבר (וכו' וכו') והכי חשוב- האם מוגדרת כמכינה אשר נדרשת לעבור את אותו אימון הנשק.
מקווה שעשיתי סדר בבלאגן...
שנה טובה וגמר חתימה טובה!
ייסלחו לי הכותבים אך יש בלבול קל....
א) מכינה קדם צבאית- כשמה כן היא- בין בית הספר התיכוני לצבא, שבה דוחים את הצבא לזמן X לטובת אינספור סיבות אידאליסטיות שונות (לימוד/הכנה מנטלית לצבא/הכנה פיזית/תרומה לקהילה ועוד סיבות רבות ומגוונות) לפי המכינה כך משתנה הייעוד שלה- סוג התלמידים שבאים וכו'- ואין שום קשר בין מכינה לבין גדנ"ע כזה או אחר בכיתה י"א.
ב) האחראים על נושא המכינות הם אגף המכינות בחיל הנוער והנח"ל (או משהו כזה- אני לא זוכר את השם במדוייק- אם יש כאן מישהו שזוכר אשמח לתיקון) -
התוכנית במכינה נבנית בסוג של חופשיות מלאה- בהתאם לסוג המכינה , אופייה, ייעודה וסוג התלמידים שבאים אליה- בחלק גדול מהמכינות מתקיימות גם הכנות ממש לצבא כדוגמת ניווטים, מדסי"ם, מסעות, הכנה לגיבושים ועוד- לפי ראות המכינה הספציפית וראשיה...
ג) לגבי האימון בנשק- אימון זה התקבל (עד כמה שיידוע לי והוסבר לי בע"פ לפני מספר שנים) כחובה לאחר מספר פיגועים:
ב08/03/02 חדר מחבל ליישוב עצמונה (שהיה בגוש קטיף) הרג 5 תלמידים מהמכינה הקדם צבאית במקום ופצע 23 תלמידים אחרים. (קישור לכתבה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1745788,00.html)
ב28/12/02 נכנסו מחבלים לחדר אוכל בישיבת עותניאל במהלך סעודת שבת בערב ורצחו 4 תלמידים, אחד התלמידים השיב אש מתמ"ק עוזי שהיה במקום אך המחבלים נהרגו רק לאחר שהוזעק כוח צה"ל למקום. (קישור לכתבה http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2344615,00.html)
כמו כן נעשה נסיון דומה לחדירה לישבית מקור חיים- שנגמר בנס ללא נפגעים כי המחבל פנה למקום שבו היה מדריך עם אקדח אישי שחיסל אותו (קישור לכתבה http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=0 )
לאחר 3 האירועים המתוארים לעיל הוחלטו מספר הוראות מחייבות (שאין צורך לפרט באינטרנט) ובניהן הוחלט שנשיאת נשק על ידי תלמידי מכינות קד"צ וישיבות באזורי סיכון הינן הכרחיות ובגדר חובה- לישיבות/מכינות שהוגדרו כמצויות באזורי חיכוך אף הוקצו נשקים אשר הוגדרו "של הישיבה/מכינה" על ידי הצבא והונחו להשתמש בהם לשמירה ולשם "כיתת כוננות" (כל מקום על פי הנחיות הצבא במקום)
הבעיה הייתה כזאת- בעוד שבישיבות הסדר/ישבות גבוהות ישנם תלמידים בוגרי צבא ש"יודעים" (לכאורה או למעשה, זה לא הדיון) להשתמש בנשק- או ליתר דיוק מוסמכים לשאת נשק על ידי הצבא-
במכינות הקדם צבאיות, באין תלמידים קבועים הלומדים/שוהים במקום לאחר שירות צבאי נוצר הצורך להסמיך את התלמידים לפני הצבא בשימוש המינמלי הנדרש בנשק-
האימון בנשק נועד לשם כך.
ישנן מכינות ש"ניצלו" את ההזדמנות ומבצעות "שבוע נשק" שלם באחד מבסיסי הצבא שבו הם עוברים תכנים נוספים מעבר למה שצריך.
וישנן מכינות שיוצאות ידי חובה (ואני לא מזלזל בכך!) ועושות את ההסמכה הנדרשת בלבד בחטיבה המרחבית האחראית עליהן.
ישנן מכינות שבאמצעות מדריך שהיה שלדגיסט בשייטת מטכ"ל/חבר של ראש המכינה שאימן את הסיירת באנטבה וכד' בונים איזהשהוא משהו בשיתוף עם החטיבה המרחבית.
שוב- הכל לפי אופי המכינה, ראשייה, תלמידיה- מה שהצליחו לסדר בעבר (וכו' וכו') והכי חשוב- האם מוגדרת כמכינה אשר נדרשת לעבור את אותו אימון הנשק.
מקווה שעשיתי סדר בבלאגן...
שנה טובה וגמר חתימה טובה!
עת להרוג ועת לרפא (קהלת ג,ג)
יסלח לי הכותב אתה מדבר על התקופה שלפני קבלת החוק והתקנות החדשות בנושא נשק.
תבדוק שוב את הנתונים.
נשק אזרחי - קרי אקדחים לא יקבלו כי הם מתחת לגיל 21.
נשק צבאי לא יקבלו כי הם לפני צבא !!! (מהגדנ"ע לא כי הם כבר לא גדנ"ע)
מההגמ"ר לא כי מישהו החליט שלא צריך. (אני לא אכנס כאן לפוליטיקה כי זה לא הפורום).
לאמן אותם דרך חברה אזרחית (לאחר קבלת אישור בדרך חתחתים ממשרד הפנים) נחוץ הרבהמון כסף.
סופו של יום שכרגע לאורך גבולה המזרחי של ישראל :
ממכינות כפר בלום - וכפר הנשיא ועד למכינה בייטב עם כל מה שבדרך אין אימונים צבאיים.
אישית לא הרמתי ידיים והנושא בטיפול אך הבירוקרטיה רבה והכוחות המזוינים מכסת"חים.
מה שנכון להיום אינו נכון ללפני שנה וחצי בעזרתם של חברי הכנסת ממה שמכונה הימין.
אם זה לא חלם ....... אז מה זה?
תבדוק שוב את הנתונים.
נשק אזרחי - קרי אקדחים לא יקבלו כי הם מתחת לגיל 21.
נשק צבאי לא יקבלו כי הם לפני צבא !!! (מהגדנ"ע לא כי הם כבר לא גדנ"ע)
מההגמ"ר לא כי מישהו החליט שלא צריך. (אני לא אכנס כאן לפוליטיקה כי זה לא הפורום).
לאמן אותם דרך חברה אזרחית (לאחר קבלת אישור בדרך חתחתים ממשרד הפנים) נחוץ הרבהמון כסף.
סופו של יום שכרגע לאורך גבולה המזרחי של ישראל :
ממכינות כפר בלום - וכפר הנשיא ועד למכינה בייטב עם כל מה שבדרך אין אימונים צבאיים.
אישית לא הרמתי ידיים והנושא בטיפול אך הבירוקרטיה רבה והכוחות המזוינים מכסת"חים.
מה שנכון להיום אינו נכון ללפני שנה וחצי בעזרתם של חברי הכנסת ממה שמכונה הימין.
אם זה לא חלם ....... אז מה זה?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
ב"ה
אני מכיר מספר מכינות שכן לדוגמא "בני דוד-עלי" (אין צורך לפרט באינטרנט- אז אתן רק דוגמא אחת)
הנשק הוא צבאי ושייך במקורו להגמ"ר עד כמה שאני יודע...
(וזה לא שאני בעד ההגבלות המטופשות...)
אני מכיר מספר מכינות שכן לדוגמא "בני דוד-עלי" (אין צורך לפרט באינטרנט- אז אתן רק דוגמא אחת)
עת להרוג ועת לרפא (קהלת ג,ג)
aac5 כתב:ב"ה
או שמגיע צל"ש לקצין ההגמ"ר המקומי.
או שהוא עובר על החוק.
בתור מפקד הישובים משער הגולן ועד עין גדי (האחראי גם לכשירותם המבצעית) הכפוף לפקודות הצבא - קיבלנו איסור מפורש לאמן את החברה הללו בנשקי ההגמ"ר מה שעד 2009 (לא כולל) היה מבוצע באופן שוטף.
(כנראה שלפעמים אני בכל זאת יודע על מה אני מדבר) יש לנו פגישה בנושא לאחר החגים עם בכירים מאד בצה"ל בנושא.
גמר חתימה טובה
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד