בחירת נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: בחירת נשק
שכחתי לציין שבמאיר רוט מוכנים ללכת לקראתי עם המחיר, כמובן, וגם לפנק בתוספות שכרוכות בעלויות בדרך כלל, מה שמתווסף ליחס הנהדר שקיבלתי שם. זה לא בגדר "חדשות" כאן :-)
אבל עדיין, ההפרש היחסי בין המחיר של היריחו לדיוטי נשאר.
אבל עדיין, ההפרש היחסי בין המחיר של היריחו לדיוטי נשאר.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מתבונן מרחוק כתב:האם ההשקעה בדיוטי מוצדקת?
או שזה רק בשביל להרגיש שיש לי כלי משהו בן-*#%$ בנרתיק?
כן חד משמעית
CZ זה CZ ולא יעזור שום דבר. אקדח אמין, מיוצר על ידי חברה עם מוניטין של שנים ולדעתי שווה את ההשקעה.
יריחו, טנפוליו, ספינקס כולם מבוססים על המנגנון של CZ.
לך על זה ולא תצטער.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Duty - אני משוחד כי זה הנשק הארגוני שלי, ויתרה מכך זה הדגם שהחברה בחרה כנשק העיקרי החדש.
הוא קומפקטי לנשיאה וכמעט לא מורגש אצלי גם בנרתיק פנימי הכי זול שקיים; יושב טוב מאד ובאחיזה מלאה ביד שלי; קיבולת מחסנית סבירה בהחלט לגודלו, מדויק מאד. הדבר היחיד שאני אישית לא אוהב זו צינה לא גבוהה שקצת מקשה על האצבעות באימונים הדורשים דריכות רבות, אך מצד שני הקנה שיושב נמוך משפר את הדיוק ואת החזרה לתמונת כוונות (נושא הדריכה הוקל קצת ע"י קפיץ חדש ורך יותר). הייתי שמח אם היה גם משמיט וגם נצרה, אך במילא אני לא נושא במצב הדורש זאת בנשק ארגוני, לכן לי לא משנה.
לגבי נושא האמינות אני לא יכול לחוות דעה, אני לא יורה בו ברמה שמתקרבת לנשק הפרטי שלי, אבל לא נתקלתי באף מעצור או בעיית תפעול עד היום. נקודת תורפה קטנה היא תפס המחסנית שנוטה להחליד קצת כשאני משתמש בנרתיק ניילון פנימי, זה לדעתי החלק היחיד שאין לו את ציפוי/השחמה כמו בשאר האקדח.
קח בחשבון שאם זה אכן יהיה האקדח שילווה אותך לשנים הקרובות זו ממש לא השקעה חריגה. אני על האקדח הפרטי והראשון/יחיד שלי הוצאתי בערך פי 1.5 ממה שאתה שוקל כרגע להוציא. גם אם הוא ישאר רק שנתיים-שלוש (ואין סיבה שלא ישאר הרבה יותר) אני חושב שזו הבחירה הנכונה כשמדובר בכלי שאמור להגן על חייך וחיי אחרים 24/7/365.
הוא קומפקטי לנשיאה וכמעט לא מורגש אצלי גם בנרתיק פנימי הכי זול שקיים; יושב טוב מאד ובאחיזה מלאה ביד שלי; קיבולת מחסנית סבירה בהחלט לגודלו, מדויק מאד. הדבר היחיד שאני אישית לא אוהב זו צינה לא גבוהה שקצת מקשה על האצבעות באימונים הדורשים דריכות רבות, אך מצד שני הקנה שיושב נמוך משפר את הדיוק ואת החזרה לתמונת כוונות (נושא הדריכה הוקל קצת ע"י קפיץ חדש ורך יותר). הייתי שמח אם היה גם משמיט וגם נצרה, אך במילא אני לא נושא במצב הדורש זאת בנשק ארגוני, לכן לי לא משנה.
לגבי נושא האמינות אני לא יכול לחוות דעה, אני לא יורה בו ברמה שמתקרבת לנשק הפרטי שלי, אבל לא נתקלתי באף מעצור או בעיית תפעול עד היום. נקודת תורפה קטנה היא תפס המחסנית שנוטה להחליד קצת כשאני משתמש בנרתיק ניילון פנימי, זה לדעתי החלק היחיד שאין לו את ציפוי/השחמה כמו בשאר האקדח.
קח בחשבון שאם זה אכן יהיה האקדח שילווה אותך לשנים הקרובות זו ממש לא השקעה חריגה. אני על האקדח הפרטי והראשון/יחיד שלי הוצאתי בערך פי 1.5 ממה שאתה שוקל כרגע להוציא. גם אם הוא ישאר רק שנתיים-שלוש (ואין סיבה שלא ישאר הרבה יותר) אני חושב שזו הבחירה הנכונה כשמדובר בכלי שאמור להגן על חייך וחיי אחרים 24/7/365.
- סליקאי כסף

אם אתה טורח להכנס לפורום הזה, להתיעץ ולשאול, לנתח ולהגיע למסקנה שה-DUTY מוצא חן בעיניך (ובידך)-לך עליו. נסיון החיים שלי אומר שאם לא- בבוא היום תחליף את מה שיהיה לך, בו.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
מסכים עם רם דישון ב100%
זה בדיוק מה שקרה לי כשרציתי מאוד את הfn .שני אקדחים החלפתי עד שקניתי אותו
לאחר 16 שנים כשהחלטתי להחילפו, נדלקתי על הדיוטי , בדקתי קניתי והפעם ישר ולעניין
נכון סכום לא מבוטל אך עם אחזיק בו תקופה ארוכה אזי המחיר לא מהווה פקטור.
"טעמו המתוק של המחיר הזול, נמוג הרבה לפני מטעמה המר של איכות ירודה"
חג שמח
יהודה
זה בדיוק מה שקרה לי כשרציתי מאוד את הfn .שני אקדחים החלפתי עד שקניתי אותו
לאחר 16 שנים כשהחלטתי להחילפו, נדלקתי על הדיוטי , בדקתי קניתי והפעם ישר ולעניין
נכון סכום לא מבוטל אך עם אחזיק בו תקופה ארוכה אזי המחיר לא מהווה פקטור.
"טעמו המתוק של המחיר הזול, נמוג הרבה לפני מטעמה המר של איכות ירודה"
חג שמח
יהודה
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
אין לי שום דבר נגד CZ - לדעתי בארצינו אפשר לשקול ברצינות קנייה של 3 אקדחים - גלוק, סיזד ויריחו, אם כל השאר יש פוטנציאל להשאר ללא ח''ח או אביזרים, אבל... למה פסלת גלוקים למינהם ? (לא כ''ד ולא נעליים - דגמים רגילים)?
בבחירה בין דיוטי/יריחו פולימרי - מה שבעיתי בדיוטי זו עובדה כי מדובר באקדח חדש מאוד בשוק (אם אתה כבר פוזל לכיוון של סיזד - לך על PO1 הותיק יותר) .
דעתי - אם פלסטיק - גלוק, אם ברזל - סיזד, אם בא לך כחול לבן - יריחו מסדרה האחרונה .
בבחירה בין דיוטי/יריחו פולימרי - מה שבעיתי בדיוטי זו עובדה כי מדובר באקדח חדש מאוד בשוק (אם אתה כבר פוזל לכיוון של סיזד - לך על PO1 הותיק יותר) .
דעתי - אם פלסטיק - גלוק, אם ברזל - סיזד, אם בא לך כחול לבן - יריחו מסדרה האחרונה .
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
תודה רבה על הייעוץ.
כמו שאני מכיר את עצמי, אם אקנה את היריחו, אחפש בו את כל הפאקים האפשריים ואם אקנה דיוטי, אתלהב מהיתרונות.
השכל אומר שאין הצדקה והוא צודק. אבל השכל השני, המנייאק מבין השניים, אומר לי ללכת על הCZ.
אגב, אני יוצא מנק' הנחה שאם ארצה בעתיד לעשות קורס ירי מעשי - גם היריחו וגם הדיוטי מתאימים. אם אני טועה אנא תקנו אותי.
EMT, לגבי גלוקים המחירים שלהם בד"כ אינם מוצדקים בעליל. לא נראה לי הגיוני לשלם 3,800-4,500 ש"ח עבור אקדח משומש רק בגלל שהוא "סלבריטי". אבל עכשיו נזכרתי ש...
מחכה לך הודעה פרטית :-)
כמו שאני מכיר את עצמי, אם אקנה את היריחו, אחפש בו את כל הפאקים האפשריים ואם אקנה דיוטי, אתלהב מהיתרונות.
השכל אומר שאין הצדקה והוא צודק. אבל השכל השני, המנייאק מבין השניים, אומר לי ללכת על הCZ.
אגב, אני יוצא מנק' הנחה שאם ארצה בעתיד לעשות קורס ירי מעשי - גם היריחו וגם הדיוטי מתאימים. אם אני טועה אנא תקנו אותי.
EMT, לגבי גלוקים המחירים שלהם בד"כ אינם מוצדקים בעליל. לא נראה לי הגיוני לשלם 3,800-4,500 ש"ח עבור אקדח משומש רק בגלל שהוא "סלבריטי". אבל עכשיו נזכרתי ש...
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

מתבונן מרחוק כתב:EMT, לגבי גלוקים המחירים שלהם בד"כ אינם מוצדקים בעליל. לא נראה לי הגיוני לשלם 3,800-4,500 ש"ח עבור אקדח משומש רק בגלל שהוא "סלבריטי". אבל עכשיו נזכרתי ש...
נכון שזה אקדח סלבריטי, ונכון שפה בארץ המחיר שלו ממש לא משקף את המחיר שבו הוא נמכר בחו"ל ונכון שבתור אקדח יש כמה וכמה אחרים שהרבה יותר נוחים ונעימים ממנו בירי אבל:
1. הוא אקדח קל ונח לנשיאה
2. אמין מאד, בעל מנגנון פשוט ביותר, מספר חלקים קטן ביותר שמוריד את הסיכוי לתקלות
3. קל מאד לניקוי וניתן לתחזוקה על ידי הבעלים (לא צריך בעל חוש טכני מי יודע מה מפותח)
4. לא מחליד פשוט לא מחליד
5. ניתן להשיג בשבילו בארץ בשפע רב כל מה שאתה רק רוצה. מחסניות, חלקים, נרתיקים, פנסים וכו..
כל זה נכון לגבי גלוקים עד דור 3. הפורומים מלאים בהרבה חוות דעת לא כל כך טובות על דור 4, אבל באינטרנט כמו באינטרנט YMMV.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

בית סי.זי. דיוטי לבין גלוקים למיניהם ההתמודדות יותר קשה. הייתי בוחר גלוק במקרה שלי בגלל הלוגיסטיקה (כמו שאיתמר כתב - הזמינות של אביזרים).
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:בית סי.זי. דיוטי לבין גלוקים למיניהם ההתמודדות יותר קשה. הייתי בוחר גלוק במקרה שלי בגלל הלוגיסטיקה (כמו שאיתמר כתב - הזמינות של אביזרים).
נכון שלגלוק יש יותר אביזרים (נרתיקים,מחסניות בתכולות שונות, קפיצים ב"עומסים" שונים, ....),ולכל חנות נשק שתכנס היום
ותבקש/תצטרך חלק/אביזר- תמצא,מה שיכול להיות קצת יותר בעייתי בcz (בגלל שהוא פחות נפוץ...עדיין... %%$0055 )
אבל חשוב לזכור שלדיוטי יש היום אבא ואמא בארץ, ואני לא חושב שתזדקק לחלק/אביזר כלשהו שבמטווחי רוט לא ישיגו.
קח לדוגמה נרתיקים: נכון שאין כרגע מבחר בכל חנות בארץ אבל אתה יכול להזמין כל נרתיק שמופיע בקטלוג של פרונט ליין עבור
הדיוטי (כמו שאני עשיתי ואני מאוד מרוצה ממנו).
ואגב,...גם למרצדס וליגואר אין חלקי חילוף זמינים בכל המוסכים...בניגוד למשל לסובארו/מאזדה... %3
חג שמח לכולם
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

מתבונן מרחוק כתב:אגב, אני יוצא מנק' הנחה שאם ארצה בעתיד לעשות קורס ירי מעשי - גם היריחו וגם הדיוטי מתאימים. אם אני טועה אנא תקנו אותי.
לעניות דעתי היריחו יתאים יותר מבחינת יכולות השיפור שלו.
ג'וקר כתב:ואגב,...גם למרצדס וליגואר אין חלקי חילוף זמינים בכל המוסכים...בניגוד למשל לסובארו/מאזדה... %3
חג שמח לכולם
יחי ההבדל הקטן...
1. משרד התמ"ת ומשרד התחבורה מחייבים את יבואני הרכב לדאוג למלאי חלפים במשך 10 שנים. גם אם אין בדיוק את החלק במלאי, תוך שבוע יטיסו אותו למוסך.
2. להבדיל משוק סוחרי הנשק, מדובר בסוכנויות עתירות אמצעים וממון ולא בסוחרים קטנים שמחר יכולים לסגור את הבסטה ולהתכחש ללקוחות שלהם כי סתם בא להם. דוגמאות לא חסר. נראה אותך מוצא חלפים ל-HS200? לאקדחי דיאהו? מי חשב שאיציק אריאל יפול?
3. להבדיל משוק הנשק, שוק הרכב זה שוק חם. אם יבואן אחד נופל, יקום אחד אחר שיקח עליו את הזיכיון וכמובן את האחריות לתמיכה בלקוחות הקיימים
4. לתעשיית הרכב אין את משרד הפנים שפשוט מת לחסל אותה ולמחוק אותה מעל פני האדמה...
בקיצור, אני מאחל למאיר רוט ולעסק שלו חיים ארוכים. בזכות השירות שהוא נותן, הוא מצליח במקום שהרבה נפלו.
להבדיל מרכב שמחזיקים אותו 3-5 שנים, כשאני קונה אקדח מדובר אצלי ברכישה של 10 שנים פלוס. בתקופה הזו הכל יכול לקרות. לכן הדבר היחידי שאני יכול לסמוך עליו פחות או יותר זה הנשקים שנמצאים בשירות מערכת הביטחון.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מעניין לעניין באותו עניין:
א) האם החלפת הנשק, הכרוכה בעצם בהוצאת רישיון חדש, מאפסת את הספירה לעניין תבחין 10 שנים?
ב) האם רישיון נשק לפי תבחין 10 שנים מתיר נשיאה של הנשק, או החזקה בלבד?
א) האם החלפת הנשק, הכרוכה בעצם בהוצאת רישיון חדש, מאפסת את הספירה לעניין תבחין 10 שנים?
CZ Duty Calls
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

כן הדבר היחידי שאני יכול לסמוך עליו פחות או יותר זה הנשקים שנמצאים בשירות מערכת הביטחון.
שזה משאיר אותנו עם גלוק ויריחו - זיגים בדרך החוצה.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
מתבונן מרחוק כתב:מעניין לעניין באותו עניין:
א = לא.
ב = נשיאה.
ג. קח בחשבון כי ההחלפה עשויה לדרוש ממך הוכחת עמידה בתבחין כיום במידה ואין לך עדיין תבחין משמר (10 שנים)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד