בחירת נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: בחירת נשק

על ידי מתבונן מרחוק » 23 ספטמבר 2010, 17:42

מצויין, תודה.
נכון להיום אני עוד עומד בתבחין של יישוב זכאי.

אגב, לאחר 10 שנות נשיאת אקדח, אני צריך לגשת למשרד הפנים כדי לשנות את הזכאות לפי תבחין של 10 שנים או שקריטריון הזכאות מתעדכן מעצמו כאשר צריך לחדש את הרישיון?
במידה ואני צריך ליזום את שינוי הזכאות באופן אקטיבי, האם במעמד החלפת התבחין אני צריך להוכיח שאני עדיין עומד בתבחין הנוכחי (מתגורר ביישוב הזכאי)?
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 24 ספטמבר 2010, 08:36

אין צורך לשנות ביוזמתך, עם זאת שמור כל הוכחה שישנה למקוריות הרישיון ולהמשכיותו.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי מתבונן מרחוק » 24 ספטמבר 2010, 10:26

תודה רבה
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 25 ספטמבר 2010, 10:50

מתבונן מרחוק כתב: אפשרות לבחור בין 9 מ"מ לבין 0.40 (אחליט איזה קוטר לבחור כשאקנה את האקדח, אחרי מטווח בשני הקטרים),

אם אתה מתכוון ללכת עם כדורים "רגילים" (FMJ ) ה0.40 לא נותן לך שום דבר מעבר לקצת רתע נוסף
אם אתה מתכוון ללכת על תחמושת HP טובה שמה כבר יש הבדל מסוים בכושר העצירה שנע בין 2% ל5% שזה לפחות לטעמי בין לא קיים (בטווח הטעות הסטטיסטית )לקטן למדי .
אם הינו חיים במדינה נורמלית היתי אומר לך לך על ה0.40 גם אם ההבדל קטן אבל במחוזתנו הענין שונה .
התחמושת ל0.40 אומנם זמינה בשנים האחרונות יותר מבעבר אבל לרוב המגוון עלוב יותר אפילו ביחס למקובל פה ב9 מ"מ
ככה שבגדול זה אוו FMJ אוו זה מה יש .
מצד שני התחמושת יקרה בכ30 שקלים לחפיסה של 50 ,שזה משמעותי אפילו בכמות אימונים נמוכה .
בקיצור אני היתי הולך על 9X19 ,רק בגלל התנאים המיוחדים בביצה שלנו .

מתבונן מרחוק כתב:כוונות נוחות שכנראה אחליף בסיב אדום (לפחות את הקדמית)

ראיתי כמה וכמה סיבים כאלו שפשוט נפלו ממקום לא שזאת בעיה גדולה אבל באקדח להגנה עצמית אני לפחות
רוצה אמינות גבוהה .
אני היתי הולך על כוונות דוגמת המפרו-ליט שכבר הוכיחו אמינות גבוהה במשך עשורים ומתאימות לכל תנאי התאורה .

מתבונן מרחוק כתב:עכשיו לשאלה הגדולה.
לא משנה איזה אקדח ארכוש, בכוונתי לגשת למספר רב של אימונים בחודשים הראשונים כדי להתרגל אליו, להכיר את הכוונות, את הרתע, את הפאקים שלי...
לכל אקדח, לכל צורת ירי, אני אתרגל בסופו של דבר. בשביל זה מתאמנים. נכון שזה לא 3 אימונים בשבוע או חברות במועדון ירי מעשי אבל בכל זאת, אימון.
האם ההשקעה בדיוטי מוצדקת?
או שזה רק בשביל להרגיש שיש לי כלי משהו בן-*#%$ בנרתיק?

אני מתרשם שכרגע אתה מתלבט בין שני כלים זה שנוח לך ביד ולא נוח בכיס לבין ההוא שיותר נוח בכיס אבל פחות ביד .
פה רק אתה יכול להכריעה %%$0066
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 25 ספטמבר 2010, 23:02

itamar כתב:להבדיל מרכב שמחזיקים אותו 3-5 שנים, כשאני קונה אקדח מדובר אצלי ברכישה של 10 שנים פלוס. בתקופה הזו הכל יכול לקרות. לכן הדבר היחידי שאני יכול לסמוך עליו פחות או יותר זה הנשקים שנמצאים בשירות מערכת הביטחון.

במקרא הזה אני מסכים אם המסומן בלבד .
ולמה?
קח לדוגמה את אקדחי הFN .
עד שנות ה90 המאוחרות כל מי שהבין משהוא בנשק היה פשוט מוכרח שיהיה לו כזה
המחירים היו בשמים והציוד נלווה ואביזרים בשפע .
מהרגע שמר כדורי החליט להחליף כלי למלך חדש תוך שנים מעטות כל ה"עדר" רץ בעיקבותו מה שהחזיר לשוק אלפי כלים
משומשים מצד אחד ומהצד השני גם כל הגופים המונחים נדרשו להיפטר מהכלים הישנים כדי לפנות מקום לכלי החדש
וככה יצאו לשוק עוד אלפי כלים ויחד עם זה כמובן שהביקוש לכלי פשוט נעלם לגמרי.
מה שגרם להצפה ולצניחה של המחירים לרצפה .
בכל הזמן הזה הFN המשיך לשרת במשטרה (וממשיך גם היום ) ושירת בצה"ל את מיטב היחידות עמוק לתוך שנות ה2000 .
אז למה היום אין בנמצא חלקים אוו אביזרים בשפע??
פשוט מאד ,כי את סוחרי הנשק לא ממש מענין מי משתמש במה אלה איך הוא יכול למקסם רווח ומהר .
ובמצב השוק החדש הסיכוי שיכנס לחנות מישהוא עם גלוק ויבקש שיפור הדק גדול פי כמה עשרות מזה שבעל FN יכנס.
לא זאת בלבד אלה שהסיכוי שאותו בעל גלוק ששילם 5000+ ש"ח בעבור הכלי ישלם בחפץ לב עוד כמה מאות שקלים
על שיפור אוו אביזר כל שהוא גדול פי 100 לפחות מזה שבעל FN שהכלי שלו כולו שווה כמה מאות שקלים ישלם .
אז למה לו (לאותו סוחר) להחזיק חלקים ואביזרים במשך חודשים ואולי שנים עד שיבוא המשוגע שמוכן לקנות
אם הוא יכול להחזיק חלקים שנמכרים כמו לחמניות חמות ?!
ושלא יהיו לך אשליות ידידי ביום שמר כדורי אוו ארגון אחר עם שם מפוצץ מספיק יחליט להחליף את הגלוק במלך חדש אתה
תראה את אותה תופעה גם בגלוק .
ככה שבאמת לך תדע מה יקרא פה תוך 10 שנים ....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 26 ספטמבר 2010, 06:23

היגט,
אתה צודק ב-100%. ככה גם קרה לברטה 0.22 שכולם רצו לקנות ועכשיו איפה כל האקדחים האלו?

אבל בתכל'ס

1. אחרי שהתקלקל לך האקדח שלך, כמה קשה היה לך למצוא FN יד שניה?
2. רק לאחרונה קיבלו מערכת הביטחון/צה"ל החלטה ללכת על גלוק בתור פלטפורמה סטנדרטית ולהפטר מכל שאר הכלים שהיו בשימוש. כיוון שתוחלת חיים של פלטפורמה במערכת הזו נעה בסביבות 15 שנה בממוצע (אם לא יותר), כרגע אני לא מודאג. אחר כך, אם באמת יחליטו לעבור למשהו אחר אז כשנגיע לגשר נעבור אותו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 26 ספטמבר 2010, 11:13

itamar כתב:היגט,
אתה צודק ב-100%. ככה גם קרה לברטה 0.22 שכולם רצו לקנות ועכשיו איפה כל האקדחים האלו?

לא יודע איפה כולם ,אבל אחד נמצא אצלי בכספת :lol: :twisted:

itamar כתב:אבל בתכל'ס
1. אחרי שהתקלקל לך האקדח שלך, כמה קשה היה לך למצוא FN יד שניה?
א.

יום וחצי וזה כי המחיר שהציעו לי קודם לא התאים לי .
ואני גם חייב להודות שבכל הקשור לנרתיקים ומחסניות סטנדרטיות אני גם לא מתקשה יתר על המידה להשיג ,אבל זה לא הענין .
הבעיה היא כשאני מנסה למצוא מחסנית 15 כדור למשל שפעם נמכרו פה כמו לחמניות חמות והיום פשוט אין אוו כוונות מפרו למשל מתוך 10 מקומות ששאלתי ל2 בלבד היה במלאי ועוד 3 הסכימו להזמין לי אם אני ממש רוצה ....
כל השאר פשוט לא רצו להתעסק עם זה בכלל .
כמובן שעל מבחר כמו טריג'יקון ,טרוגלו אוו סיב שיש לגלוק יריחו ובול בשפע אין על מה לדבר .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 26 ספטמבר 2010, 13:15

itamar כתב:היגט,

2. רק לאחרונה קיבלו מערכת הביטחון/צה"ל החלטה ללכת על גלוק בתור פלטפורמה סטנדרטית ולהפטר מכל שאר הכלים שהיו בשימוש.
א.

זה לא אומר בכלל שתהיה הצטיידות של גלוקים בצבא. הצבא החליט שהוא מוציא את האקדחים מכל יחידה שלא מוסמכת להשתלטות , וליחידות שכן מוסמכות יהיו גלוקים. בכל מקרה לרובם אם לא לכולן כבר יש גלוקים ולכל היותר יהיה ניוד של אקדחים מיחידות שכבר לא רשאיות לשאת אותם ליחידות שכן.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד