אפ אן

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: אפ אן

על ידי glockbuster » 10 אוקטובר 2010, 23:38

ramdishon

הFN הוא לא טוב אלא מעולה נכון שיש אקדחים מודרניים אבל אי אפשר להתווכח עם האיכות וההצלחה של הFN HP35
ואביו האגדי קולט M1911A1 שני אקדחים הלחימה המקוריים שאין מה לעשות עדיין מודדים אקדחים מודרניים לעומתם.

אני רוצה שתבהיר לי נקודה, למה התכוונת שכתבת: "(הכדור הראשון משמש גם להתראה וגם לדריכת המנגנון, ונורה כשהקנה מכוון למעלה)".

אתה מתכוון לירות כלפי מעלה?
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aviqq » 11 אוקטובר 2010, 01:46

אם אני זוכר טוב קראתי פעם לא זוכר היכן, שהטובלן יוצר בגלל שהFN יוצר לפי הזמנת חיל הפרשים הפולני, הם רצו לרכב עם הסוס עם כדור בקנה ופטיש דרוך ולא נצור, וברגע שהיו נכנסים למצב כוננות או אני לא יודע מה אז הם יכניסו את המחסנית ויתחילו לירות , כלומר הטובלן ווידא שלא תתבצע יריה במצב הרכיבה אם האצבע תקפץ על ההדק. (מה שכתבתי כאן זו לא בדיחה, זה מה שאני זוכר ממה שקראתי.)

לאחר עידכון שקיבלתי מנועם בפרטי זה היה חיל הפרשים הצרפתי. תודה לנועם. :P
נערך לאחרונה על ידי aviqq בתאריך 11 אוקטובר 2010, 08:51, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי afss » 11 אוקטובר 2010, 08:13

יש משהו "קטן" שהכותבים כאן שוכחים:
רובכם, או כולכם, מאומנים ומיומנים בשימוש בנשק ולכן גם מודעים לסכנות הכרוכות בו ואיזה אמצעי בטחון יש לנקוט לגביו.
אבל, כולנו מוקפים באנשים אחרים, קרובי משפחה, חברים וכד', שאין להם את המודעות הנ"ל. אביא לכם שתי דוגמאות אמיתיות:
1. לוחם ביחידה מובחרת שחזר הביתה מפעילות והשאיר את אקדח הזיג זאוור שלו על השידה ליד מיטתו. אבא שלו, שפעם אחרונה ראה אקדח במלחמת השחרור, לקח את האקדח, הוציא מחסנית ולחץ על ההדק. התוצאה - קליע בירך וכתבי אישום נגדו ונגד בנו.
2. שוטר שלימד את אחיינו, בן ה-8, איך לתפעל את אקדח הברטה 70 שלו, השאיר אותו עם מחסנית בהכנס. התוצאה - הילד דרך ופלט כדור והדוד קיבל כתב אישום.
ועוד קוריוז. לגבי אקדחי הגלוק שאין בהם ניצרה חיצונית. ביחידה מובחרת חששו מאד מהמצב הזה, בו אינם יודעים האם יש כדור בקנה או לאו. לכן פיתחנו, יחד עם מהנדסי גלוק, סמן חיצוני המצביע באם יש כדור/תרמיל בבית הבליעה. והחברה המדוברים הם מקצוענים מהשורה הראשונה שיודעים בכל רגע נתון כמה הם ירו וכמה תחמושת נשארה להם. ולמרות זאת, הם העדיפו מקדם בטיחות נוסף.
קחו בחשבון דבר נוסף. אם חס וחלילה תקרה תאונה באקדח כזה, שטובלן המחסנית הוסר ממנו, והוא יגיע לבדיקת המשטרה, הם עלולים לדווח על ההסרה כפגם בטיחותי שתרם, או אפילו גרם, לתאונה. במקרה זה כתב האישום יהיה חמור בהרבה.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי טריגר » 11 אוקטובר 2010, 09:59

חברים, מכל ההסברים כאן לא באמת הבנתי איך המנגנון הזה תורם לבטיחות...

טכנית- אם אין מחסנית, אז לא ניתן לנקור.
ובכדי לפרוק את הנשק ולנקור בסופו של תהליך צריך להגיע וללחוץ עם האצבע או עם מחסנית ריקה.
זה לא תורם דבר לבטיחות. אולי זה אפילו לא בטיחותי...

לא מצליח להבין את ההגיון מאחורי המנגנון הזה.
ההסבר היחיד, שאינו קשור לבטיחות- לגבי הפולנים.
נותן לפחות הגיון תפעול כלשהו- שלמעשה לא צריך לדרוך את האקדח אלא רק להכניס מחסנית.
גם כאן, זה נראה לי פתרון עקום לגמריי.

וכל ההקשר לתקלות בטיחות לא קשור לטובלן הזה.
במקרה הזה הטובלן למיטב הבנתי הוא רק מקור לתקלות בטיחות.

אם למישהו יש הסבר הגיוני כלשהו- אשמח ללמוד.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 11 אוקטובר 2010, 13:35

glockbuster כתב:ramdishon

אני רוצה שתבהיר לי נקודה, למה התכוונת שכתבת: "(הכדור הראשון משמש גם להתראה וגם לדריכת המנגנון, ונורה כשהקנה מכוון למעלה)".

אתה מתכוון לירות כלפי מעלה?

כן. אני מאמין שבהרבה מקרים ירי כזה עשוי לסגור ארוע ללא נפגעים (זורקי אבנים וכו').
ולגבי האיכות של ה-FN:
לדוגמא, האקדחים המודרניים של S&W הם בעלי פעולה כפולה, עם כל האבטחות הקיימות, עם הדק מצוין. לדעתי טובים לא פחות מה-FN. נכון שאבטחות רבות הן תולדה של "חבות המוצר" בארה"ב, אך הן עושות רק טוב לנושאי נשק אזרחיים.
אם נחזור לנושא נצרת המחסנית, המפרטים של אקדחים צבאיים שוללים נצרה זו, כי בשימוש צבאי עדיפה האפשרות של ירי כדור-כדור (אם המחסנית אינה שמישה) מאשר אי ירי בכלל. באקדחים אזרחיים יש מצבים שונים- במספר מקרים (למשל ברטה 380) נצרה זו היא אופציונלית וקלה מאד להרכבה ופירוק.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 11 אוקטובר 2010, 18:52

ramdishon

צר אבל אני לא מסכים כלל
במציאות שלנו עם אתה צריך לירות אז תירה הדבר הראשון ליטענו בבית המשפט הוא שאם יכולת לירות באויר אז יכולת גם לסגת בלי לירות באויר, אל תשכח שכל כדור שנורה למעלה גם יחזור למטה ובעוצמה ובטעות גם יפגע במישהו, כל ירי לא דרך כוונות הוא ירי רשלני ולא בטיחותי וגם אל זה תצטרך לתת את הדין.

אם אתה מתכוון לM&P של S&W אז צר לי ההדק הוא SA בלבד, הלחיצה עליו תשחרר את הנוקר הדרוך וזהו ההדק לא יודע לדרוך את מנגנון הירי.

עם כל הליטוש שתוכל ללטש את החלקים של אקדחים כאלו לא תוכל להגיע לאיכות של הדק SA קלאסי כמו בFN, COLT CZ75  
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי HP 35 » 11 אוקטובר 2010, 19:19

חבריי המלומדים.
לאור התגובות המעניינות שלכם, אני נוטה להסכים אם אסף. והבנתי שהוא גם מתמחה בתחום זה.
אני בוגר ירי לשעבר מתחילת שנות ה 90,ועברו תחת ידיי הרבה כלים.
אבל אני חוזר לכלי זה , עקב הנוחיות הרבה שלו , והתאמתו לידי הקטנות.
אני נפרד מ1911 סינגל סטוק 7 כדור, וגם לא רוצה אסונות בבית חלילה.
לכן אני מודה על ההתעניניות והעזרה.
תודה לכם, במיוחד לך אסף.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 11 אוקטובר 2010, 21:00

afss כתב:יש משהו "קטן" שהכותבים כאן שוכחים:
רובכם, או כולכם, מאומנים ומיומנים בשימוש בנשק ולכן גם מודעים לסכנות הכרוכות בו ואיזה אמצעי בטחון יש לנקוט לגביו.
אבל, כולנו מוקפים באנשים אחרים, קרובי משפחה, חברים וכד', שאין להם את המודעות הנ"ל. אביא לכם שתי דוגמאות אמיתיות:
1. לוחם ביחידה מובחרת שחזר הביתה מפעילות והשאיר את אקדח הזיג זאוור שלו על השידה ליד מיטתו. אבא שלו, שפעם אחרונה ראה אקדח במלחמת השחרור, לקח את האקדח, הוציא מחסנית ולחץ על ההדק. התוצאה - קליע בירך וכתבי אישום נגדו ונגד בנו.
2. שוטר שלימד את אחיינו, בן ה-8, איך לתפעל את אקדח הברטה 70 שלו, השאיר אותו עם מחסנית בהכנס. התוצאה - הילד דרך ופלט כדור והדוד קיבל כתב אישום.
ועוד קוריוז. לגבי אקדחי הגלוק שאין בהם ניצרה חיצונית. ביחידה מובחרת חששו מאד מהמצב הזה, בו אינם יודעים האם יש כדור בקנה או לאו. לכן פיתחנו, יחד עם מהנדסי גלוק, סמן חיצוני המצביע באם יש כדור/תרמיל בבית הבליעה. והחברה המדוברים הם מקצוענים מהשורה הראשונה שיודעים בכל רגע נתון כמה הם ירו וכמה תחמושת נשארה להם. ולמרות זאת, הם העדיפו מקדם בטיחות נוסף.
קחו בחשבון דבר נוסף. אם חס וחלילה תקרה תאונה באקדח כזה, שטובלן המחסנית הוסר ממנו, והוא יגיע לבדיקת המשטרה, הם עלולים לדווח על ההסרה כפגם בטיחותי שתרם, או אפילו גרם, לתאונה. במקרה זה כתב האישום יהיה חמור בהרבה.

מה כל זה קשור לנצרת מחסנית?
ברגע שאתה מפקיר את הנשק שלך, אתה מזמין על עצמך ועל הסובבים אותך אסון ושום מנגנון או נצרה יושיעו אותך במקרה כזה. אותו הזיג היה יכול להיות באותה מידה FN עם נצרת מחסנית, ואותו אב רשלן היה יכול להיות אחד שמכיר את הטריק של לשחרר נקירה ע"י אצבע בבית המחסנית.

ולגבי ה-LCI שבגלוק או אקדחים אחרים, הוא נועד כדי לוודא שאכן יש כדור בבית הבליעה ולאו דווקא כאמצעי בטיחות. דבר אחרון שלוחם יחידה מובחרת ירצה זה להגיע ליעד ללחוץ על ההדק ולשמוע קליק במקום בום. ה-LCI נותן חיווי חד משמעי על המצאותו של כדור בבית הבליעה ומסיר כל ספק.

אין צורך בשום אמצעי חיצוני כדי לוודא שהנשק אכן פרוק כי:
1. נשק תמיד טעון נקודה!
2. בשביל זה קיימים נוהלי פריקה

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי browning high power » 12 אוקטובר 2010, 15:21

higt power - כאן נופל לי האסימון, ואני מבין כרגע חלק מהבעיות שלי עם ה fn . מאחר ואני רוצה להיכנס לעולם של הירי המעשי.

higt-power כתב:מצד אחד החברה עצמה כוללת בספר ההוראות לנשק הסבר מסודר כיצד לבטל את הטובלן

איפה אפשר למצוא ספר הוראות זה !!!??? או אם תוכל להנחות אותי, אולי באינטרנט ( יוטיוב ) אם יש איזשהו סרטון הדגמה, איך מבטלים את טובלן המחסנית.

אגב, את הנשק שלי אני יודע לפרק ולהרכיב טוב מאוד מ- א עד ת.

תודות לך בכל מקרה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי HP 35 » 12 אוקטובר 2010, 17:05

browning high power
לפי מיטב זכרוני, זה נמצא באתר 1911 פורום. צריך רק לנבור שם.
אם אתה מחליט לעשות זאת רק תגן על ציפוי הכלי ממכו הדורן .
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד