נשק מושבת

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: נשק מושבת

על ידי נועם » 11 אוקטובר 2010, 18:13

נוהל ההשבתה שתיאר ASFF שונה מעט ויותר מחמיר (ישנן עוד פעולות שצריכות היו להתבצע)

מכיוון שעשה מי שעשה בעבר השבתות שלא לפי הנוהל הישן, הוחזרו כלים לשוק הנשק (העסק היה מסובך יותר כיוון שעם הכלים המושבתים נמכרו גם חלקי חילוף תקינים שעימם היו אמורים להחזיר את הכלים לכשירות) הוציאה המשטרה נוהל חדש שלא ניתן כלל ליישמו - לחצות את הכלי לשניים, לאורכו. חצי לבעלים, חצי למשטרה.

המערכת לא יודעת להתמודד עם ההנחייה/הנחתה הזו ולכן אין השבתות כאלו.

ליאור צודק - צריך להוציא נוהל השבתה לכל סוג כלי יריה ולהדק את הפיקוח על הביצוע.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי shandsh » 22 מרץ 2011, 14:58

נאמר לי היום ע"י פקידה באחת מהלשכות שכלים אשר הושבתו בעבר בנוהל הישן ונמצאים אצל אספנים, אסור למכור או להעביר אותם לאדם אחר.
אז היזהרו, מי שמשבית נתקע עם הכלי עד יום מותו...
שאלתי אם אפשר לשחזר אישורי השבתה ישנים של כלים, נאמר לי שהכול נגרס...
שי
"חבריך נחוצים להישרדותך, הם מספקים לאויב מישהו אחר לירות עליו"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי BROADAXE » 25 מרץ 2011, 14:16

shandsh כתב:נאמר לי היום ע"י פקידה באחת מהלשכות שכלים אשר הושבתו בעבר בנוהל הישן ונמצאים אצל אספנים, אסור למכור או להעביר אותם לאדם אחר.
אז היזהרו, מי שמשבית נתקע עם הכלי עד יום מותו...
שאלתי אם אפשר לשחזר אישורי השבתה ישנים של כלים, נאמר לי שהכול נגרס...

זה קישקוש אחד גדול (לא שלך, shandsh, של הרשויות). הכלים שהוחזרו לכשירות היו מסוג אחד מסוים שיש בהם יותר "בשר" וההשבתה לא היתה בהתאם לנוהל. ראיתי די הרבה כלים אחרים, בעיקר אקדחים שהושבתו בהתאם לנהלים ואין אפשרות להחזירם לכשירות, יותר מדי ריתוכים שצריך לכרסם ובעצם לא נשאר אח"כ חומר להחזיק, למשל, את המסילות; מחסנית שרותכה לבאר משני הקצוות. או בתופי, פטיש שרותך למסגרת באופן שהפך למעשה לחלק אחד (מעבר לסתימת הקנה ועוד). הכלים המושבתים הללו בעלי פוטנציאל נזק ששווה למעשה לאבן במשקל זהה, פחות מסוכנים מאלת בייסבול. אלא מאי? זה נראה כמו נשק והיה פעם נשק אזי הוא "מפחיד" ו"מסוכן".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד