כניסה עם נשק לנתבג

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

כניסה עם נשק לנתבג

על ידי נתנאל » 19 אוקטובר 2010, 13:26

בס"ד
חיפשתי במנוע חיפוש באתר ולא מצאתי אז אני שואל,
האם מותר להיכנס עם נשק, ברשיון כמובן, לנתבג? ובמידה ולא האם יש אפשרות הפקדה חוקית?
אשמח לתשובה מהירה.
תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: כניסה עם נשק לנתבג

על ידי עמרי גוטמן » 19 אוקטובר 2010, 13:39

התשובה עדכנית ללפני שנה וחצי (אפריל 2009):
ניתן להיכנס עם נשק לנתב"ג, אך לא להיכנס עמו לשטח בית הנתיבות.
בזמנו הפקדתי בתחנת המשטרה בנתב"ג (מרחב בפני עצמו), ללא בעיות.
יכול להיות שהשתנו דברים מאז - שווה לבדוק
עמרי
Glockus Contremo
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itsoubil » 19 אוקטובר 2010, 14:01

הכניסה לבית הנתיבות אסורה עם אקדח,אלא אם אותו אדם שוטר במדים.
כמו כן בטרמינל לטיסות פנים מותר להיכנס עם נשק אך ורק אם אותו אדם עומד לטוס איתו.(לאילת למשל..).
שמגיעים אל הבידוק הביטחוני מצהירים שיש נשק והוא נלקח להפקדה בתא הטייס.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itsoubil » 19 אוקטובר 2010, 14:04

הינה קישור לאתר נתב"ג
http://www.iaa.gov.il/Rashat/he-IL/Airp ... irport.htm
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Hungarfield » 19 אוקטובר 2010, 19:17

אגב, באותו עניין, שאלת חוקיות ההפקדה עולה שוב...
יצא לי לטוס לאילת יחסית הרבה בחודשים האחרונים. הן לארקיע והן לישראייר נוהל הפקדה שמחייב אותך למסור את הנשק למאבטח שמעביר אותו לפקידת החברה בתיק (בת"א) או לפקידה עצמה (באילת) שאורזת אותו בתיק.
את הנשק אתה מקבל בבית הנתיבות בנכנס או מידי מאבטח/עובד של החברה או מידי עובדי המטענים (!!) אלה שפורקים את התיקים מהמטוס ומעבירים אותם למסוע...
מי יגיד לי מי ידע, מי יפתור לי החידה: האם מי מהם מוסמך לטפל בנשק? האם הענין מעוגן? האם במידה והנשק אובד, או שאחד המשנעים מחליט לאמץ גלוק דור שלישי גלמוד, מה דיני מבחינת החוק?
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי donduck » 19 אוקטובר 2010, 22:34

אם זה מה שקורה בטיסות פנים, אז זה הרבה פחות טוב ממה שקורה בטיסות לחו"ל, שם הטיפול בכלי היריה הוא לפי חוקי IATA:
הנשק ארוז בתיק קשיח ונעול, נמסר באיזור המטען המיוחד (בנתב"ג זו המעלית במעבר לכיוון ביקורת הדרכונים). אף אחד לא נוגע בנשק ורק מוודאים שהוא פרוק וזאת באיזור מיוחד. בתחנת היעד, המזוודה נמסרת לבעליה רק באיזור המכס/המשטרה. גם שם אף אחד לא נוגע בנשק. תחמושת נמסרת באותה מתכונת. קרה לי פעם אחת שמזוודת הנשק הסתובבה לה על המסוע ביחד עם כל המזוודות, וזאת בגלל שלא תוייגה כמתבקש.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נתנאל » 19 אוקטובר 2010, 23:07

בס"ד

טוב אז ככה..
נסעתי בסוף לפני שהספקתי לראות את התגובות כאן בפורום.
נכנסתי לנתבג ולתוך בית הנתיבות עם נשק בקלות ללא שום בעיה, אף אחד לא שאל, לא בדק, לא התעניין.
אחרי בערך 10 דק בבית הנתיבות הודיע הכרוז כי אין לנוע בתוך בית הנתיבות עם נשק.. ואז כמו ילד טוב הלכתי לשומר בכניסה ואמרתי לו שאני נושא עלי נשק, השומר נזף בי גם אחרי שאמרתי לו שאף אחד לא פנה אלי ולא ראיתי שום שלט בדרך.
שניסיתי טיפה להתגונן הוא לא נתן לדבר ואמר שאני חייב להישאר בחוץ ולא יכול להיכנס.
מתישהו אחרי שהוא שמר עלי כאילו אני מחבל בשביל שאני לא אכנס בחזרה, אמרתי לו שאני באתי אליו מיוזמתי ואם הייתי מחבל הייתי עושה את עבודתי עוד כשהייתי בפנים, מה שלא שיכנע אותו כמובן..
ראוי לציין שאחכ כשיצאתי באמת ראיתי שלטים האוסרים כניסה עם נשק וכמו כן הכרוז מכריז על זה משהו כמו כל 10 דק.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 20 אוקטובר 2010, 06:45

לא תקין.
על כל דלת כניסה שאני פגשתי יש סמל ואותיות שמסבירים שהכניסה לביתה נתיבות עם כלי ירייה אסורה.
ביליתי שעות מחוץ לדלתות אלה מכיוון שהתעקשתי לבוא חמוש על מנת לאסוף נוסעים וכל פעם ששומרים שאלו אותו למה אני לא נכנס הם מקבלים ממני את אותה התשובה.

טוב שהעלית את השאלה לסליק ושאתה מתעניין, אבל זה ממה חמור בעיניי שהגעת לשם ונכנסת חמוש וטענת לאי ידיעת החוק. אם אתה נתפס, זה לא זמן טוב להתווכח ולהתפלסף - זה בסך הכל גול עצמי גדול.

אגב הטירונות של בעלי כלי הירייה בארץ לא הסתיימה. כאשר אחד עושה דבר קטן שהוא לא בסדר, מענישים את כולם, ולי אישית נמאס לרדת למצב 2 מכיוון שאנשים אחרים עושים שטויות ולא חושבים על המעשים שלהם עד הסוף.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נתנאל » 20 אוקטובר 2010, 14:49

בס"ד

עם כל הכבוד לך ולביטחון נמל התעופה,
אני ניסיתי לברר מראש לפני שהגעתי למקות אם ישנה אפשרות להיכנס עם כלי נשק או לא.. מה לעשות שלא הספקתי לראות תשובות ונסעתי לשם.
כל הדרך מהרגע שנכנסתי עם הרכב עד הרגע ששמעתי את הכרוז שאומר שאסורה כניסה עם נשק לא ראיתי ואף לא סימן קטן לכך שאסור להיכנס עם נשק. לא המאבטח בכנסיה לנמל ולא המאבטח בכניסה לבית הנתיבות שאלו אותי אם אני חמוש או העירו את עיני בנושא.
ברגע ששמעתי שאסור יצאתי החוצה ואמרתי למאבטח שאני חמוש.
אם האיסור הוא כל כך חמור וגורף אז מינימום שהשמור בכניסה לשדה ,שממילא עוצר כל רכב ושואל אותו שאלות, ישאל אם אני חמוש ויסביר שאסור להיכנס לבית הנתיבות עם נשק.
לא יכול להיות שאחרי שניסיתי לברר ואחרי שבאתי ועברתי שלושה בידוקים שונים, שלא דיברו על הנושא בכלל, אחשוש להיכנס עם נשק לבית הנתיבות..
אחרי שיצאתי החוצה ראיתי באמת שיש שם שלט על הדלת שאוסר כניסה עם נשק, בעח, וסיגריות. תשאל כל אדם תמים שנכנס ויצא משדה התעופה שיתן לך 2 מתוך 3 הדברים שמסומנים על הדלת שאסורים בכניסה, אני בספק אם הוא יצליח. אני בכל מקרה פשוט לא ראיתי את השלט הזה כשנכנסתי..
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד