והנה "הלכו" גם רובי הצייד
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
והנה "הלכו" גם רובי הצייד
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
Re: והנה "הלכו" גם רובי הצייד
אכן נגמר
" בכך יבוטל הציד הספורטיבי אשר כיום מתבצע באמצעות רישיונות ציד.
"
למה לא יפתחו בירי מעשי אנף "שוטגאן"?
הרי צלפים תחת גג של התאחדות קליע
" בכך יבוטל הציד הספורטיבי אשר כיום מתבצע באמצעות רישיונות ציד.
"
למה לא יפתחו בירי מעשי אנף "שוטגאן"?
הרי צלפים תחת גג של התאחדות קליע
- סליקאי זהב

לאור כל אירועי הירי במגזרי המיעוטים כנראה שהשר לאיכות הסביבה הגיע למסקנה שיותר מידי "חיות" נהרגות כאן ויש לשמר את מה שנותר 
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
איזה יופי...
זאת הגושפנקה למה שמדברים עליו כמה וכמה חודשים...
עוד מעט נראה כותרת"אין יותר נשק בישראל"
חוקי לפחות....
זאת הגושפנקה למה שמדברים עליו כמה וכמה חודשים...
עוד מעט נראה כותרת"אין יותר נשק בישראל"
חוקי לפחות....
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
מה נשתנה?
כל חיות הבר הינן מוגנות ע"פ חוק הגנת חיית הבר
כולל חזירי הבר שלגביהם ניתן היתר כללי לצייד,
בגלל הריבוי הטבעי שלהם,הנזקים לחקלאות ,ובהעדר טורף מווסת .
כבר שנים רבות שאין צייד בארץ...
ארנבות וחוגלות כבר מזמן לא בתפריט
ואים בשנה מסויימת ניתן היתר כללי הוא היה חירוגי בלבד
כנ"ל לגבי צבאים
גם כך רשות הטבע לא הוציאה רשיונות צייד כבר כמה שנים,ומי שלא חידש רשיון זה נגרע
וחוייב להפקיד הכלי במשטרה
כל חיות הבר הינן מוגנות ע"פ חוק הגנת חיית הבר
כולל חזירי הבר שלגביהם ניתן היתר כללי לצייד,
בגלל הריבוי הטבעי שלהם,הנזקים לחקלאות ,ובהעדר טורף מווסת .
כבר שנים רבות שאין צייד בארץ...
ארנבות וחוגלות כבר מזמן לא בתפריט
ואים בשנה מסויימת ניתן היתר כללי הוא היה חירוגי בלבד
כנ"ל לגבי צבאים
גם כך רשות הטבע לא הוציאה רשיונות צייד כבר כמה שנים,ומי שלא חידש רשיון זה נגרע
וחוייב להפקיד הכלי במשטרה
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
Simon,
למה אין SMG או AR בירי מעשי?
אתה בקושי מחזיק PRODUCTION או MODIFIED.
שלא לדבר על כל 'הציידים' שיירשמו לענף.
אפילו ירי SKEET ו-TRAP מתקיימים בקושי. אתה יודע כמה מתחרים היו באליפות ישראל האחרונה ב-SKEET?
אפילו ירי SKEET ו-TRAP מתקיימים בקושי. אתה יודע כמה מתחרים היו באליפות ישראל האחרונה ב-SKEET?
SPS - מתקרב לשלמות...
אני לא מבין - איפה כל הציידים בסיפור? כפי ששמעתי, רבים מהם גם מרוויחים כסף מתחביבם. מכיוון שרשיון צייד עולה אלף ומשהו שקל לעונה, אני בטוח שאלו אנשים מבוססים. ולמרות זאת, אנחנו לא שומעים שום תגובה מארגונים שלהם? למה? אין התאחדות ציידים או משהו?
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

אין לי שמץ - למה באמת אין?
תפתח ענף כזה או אחר- תעניין אנשים, תפתח קורסים של ירי מעשי, תיל מועדונים- לי אין אפילו רשיון נשק
לא אני לא- כמה?
אין לי שמץ - למה באמת אין?
תפתח ענף כזה או אחר- תעניין אנשים, תפתח קורסים של ירי מעשי, תיל מועדונים- לי אין אפילו רשיון נשק
לא אני לא- כמה?
- סליקאי זהב

אומנם יש קשר ישיר בין רובי הצייד-ציידים-הרג חיות בר, בתור אחד שהיה שייך לקהילת הציידים בעבר, אין מקום להרג חיות בר בישראל למעט מקרים של נזקים לחקלאות או לאוכלוסיה שגם נושא זה צריך להיות תחת פיקוח.
יש להגן על חיות הבר המעטות שנשארו בארצנו, אפילו במדינות מתפתחות פחות מישראל הבינו את זה מזמן, ומנווטים את הנושא לשמירה ולאטרקציות תירותיות, שיכניסו יותר כסף למדינה ויחנכו את הדור הצעיר שכבר כמעט ואינו רואה חיות בר.
את נושא הרובים שברשות הציידים יש לנתב לירי ספורטיבי לסוגיו.
בואו נשמור על מה שנשאר כאן.
תודה
יש להגן על חיות הבר המעטות שנשארו בארצנו, אפילו במדינות מתפתחות פחות מישראל הבינו את זה מזמן, ומנווטים את הנושא לשמירה ולאטרקציות תירותיות, שיכניסו יותר כסף למדינה ויחנכו את הדור הצעיר שכבר כמעט ואינו רואה חיות בר.
תודה
- סליקאי ארד

om72 כתב
בעבר הונפקו רשיונות לרובי צייד למטרת/יעוד ירי בצלחות חרס
אך בשנים האחרונות במגמת חיסול הרובים עילה זו הופסקה
בעבר הונפקו רשיונות לרובי צייד למטרת/יעוד ירי בצלחות חרס
אך בשנים האחרונות במגמת חיסול הרובים עילה זו הופסקה
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
om72 כתב:אומנם יש קשר ישיר בין רובי הצייד-ציידים-הרג חיות בר, בתור אחד שהיה שייך לקהילת הציידים בעבר, אין מקום להרג חיות בר בישראל למעט מקרים של נזקים לחקלאות או לאוכלוסיה שגם נושא זה צריך להיות תחת פיקוח.
תודה
בתור מישהו שאומר שהיה צייד בעצמו בעבר אתה בטח יודע שאוכלוסיית חיות הבר לא רק שלא נפגעה מהצייד החוקי אלא אף הרוויחה מכך כתוצאה מוויסות האוכלוסיות בתאי שטח שונים בעיקר בהעדר טורפים
כל הנזק לאוכלוסיית חיות הבר בישראל נגרם כתוצאה מציד בלתי חוקי והרעלות חקלאים שני נושאים בהם כרגיל המדינה נכשלה בטיפול .
המדינה הרוויחה המון כסף מאגרות הצייד אולם גם כאן כשלה בהקמת גוף יעיל שייפקח על הצייד ואוכלוסיית חיות הבר וישתמש בכספי אגרות הצייד לטובת פיתוח ושיקום אוכלסיית חיות הבר בישראל
צדתי בעבר גם באירופה וגם בארה"ב ובוודאי שאין מדובר שם באטרקציה תיירותית אלא במורשת תרבות ודרך חיים ואם היה יוצא לך להכיר את מנגנוני הפיקוח והאכיפה שם הייתה מבין כמה שהנושא מפוספס בישראל אבל הכי קל להעביר החלטות פופוליסטיות חסרות בסיס זה מגיע לנו כי אנחנו בוחרים את קובעי המדיניות
- סליקאי כסף

Devil's Advocate כתב:אני לא מבין - איפה כל הציידים בסיפור? כפי ששמעתי, רבים מהם גם מרוויחים כסף מתחביבם. מכיוון שרשיון צייד עולה אלף ומשהו שקל לעונה, אני בטוח שאלו אנשים מבוססים. ולמרות זאת, אנחנו לא שומעים שום תגובה מארגונים שלהם? למה? אין התאחדות ציידים או משהו?
ועוד ציטוט (afss)...
לאור כל אירועי הירי במגזרי המיעוטים כנראה שהשר לאיכות הסביבה הגיע למסקנה שיותר מידי "חיות" נהרגות כאן ויש לשמר את מה שנותר
כנראה שיש הלימה מלאה בין הציידים לבין אלה שמחזיקים נשק בלי רשיון.
אם לא רובה צייד אז m16, קלצ' ...
- סליקאי זהב

בארה"ב החוקים נוקשים והמע' המשפטית לא מרפה מציידים לא חוקיים,(כמעט ואין שם) הם מחוייבים לדיווח שוטף על צידה, הניטור מדוייק להפליא ושיטוף הפעולה בין הציידים לרשויות הוא מופתי.
אצלם צייד שיבחין בצייד לא חוקי ידווח ישר לרשויות והעבריין בהרבה מקרים יקבל מאסר.
אצלנו התאגדו ציידים יחד עם עו"ד וחברי כנסת ערבים והם מתכוננים לקרב, למרות הפרסומים אני מעריך שייתכן ויהיו
עיכובים בנושא.
לצערי הרשות אצלנו כבר לא מסוגלת להתמודד עם האכיפה, עברייני הצייד חוגגים וגם שהם נתפסים אז מע' המשפטית רפויה כלפיהם. רובם ככולם עברייני צייד ערבים שלא בוחלים בכלום ויורים בכל מה שזז, שמעתי סיפורים מפקחים שתפסו ערבים צדים דורבנים עצרו אותם ותוך חודש נתפסו שוב. במקרים אחרים ביצעו פשיטה באזור בצפון שהוכחדו כמעט כל הצבאים שם, הוחרמו הרובים ותוך מס' חודשים תפסו ציידים שיורים בצבאים עם רובה מאולתר מצינור סקדיואל.
* מצב הצידה בארץ עגום מאד, הבעיה הפוכה עם חזירי הבר, התנים, שועלים, ועורבים(גם דררות ומיינות) שיתרבו בייחוד
כהשלכה לבעיית סניטציה קשות במושבים, קיבוצים(פגרים בלולים וכו'), בכך, הם מהווים איום אוקולוגי קשה ונזקים לחקלאות.
אני באופן אישי מטפל באופן שוטף בבעיות אלו, מול החקלאים והרשות.
אסף
אצלם צייד שיבחין בצייד לא חוקי ידווח ישר לרשויות והעבריין בהרבה מקרים יקבל מאסר.
אצלנו התאגדו ציידים יחד עם עו"ד וחברי כנסת ערבים והם מתכוננים לקרב, למרות הפרסומים אני מעריך שייתכן ויהיו
עיכובים בנושא.
לצערי הרשות אצלנו כבר לא מסוגלת להתמודד עם האכיפה, עברייני הצייד חוגגים וגם שהם נתפסים אז מע' המשפטית רפויה כלפיהם. רובם ככולם עברייני צייד ערבים שלא בוחלים בכלום ויורים בכל מה שזז, שמעתי סיפורים מפקחים שתפסו ערבים צדים דורבנים עצרו אותם ותוך חודש נתפסו שוב. במקרים אחרים ביצעו פשיטה באזור בצפון שהוכחדו כמעט כל הצבאים שם, הוחרמו הרובים ותוך מס' חודשים תפסו ציידים שיורים בצבאים עם רובה מאולתר מצינור סקדיואל.
* מצב הצידה בארץ עגום מאד, הבעיה הפוכה עם חזירי הבר, התנים, שועלים, ועורבים(גם דררות ומיינות) שיתרבו בייחוד
כהשלכה לבעיית סניטציה קשות במושבים, קיבוצים(פגרים בלולים וכו'), בכך, הם מהווים איום אוקולוגי קשה ונזקים לחקלאות.
אני באופן אישי מטפל באופן שוטף בבעיות אלו, מול החקלאים והרשות.
אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
ואחרי כל זה מישהוא עוד מתפלא למה מפסיקים את הצייד ?!
הרי כרגיל הרבה יותר פשוט לתפוס את אלו שלא בורחים ויותר קל להשליט חוק על שומרי חוק אז למה ללכת בדרך הקשה ??
מענין אגם (סתם כי אני מתעסק בענין קרוב לצייד ,קוראים לזה להחזיק נשק ) מה יעשו עכשו שלא יהיו ציידים חוקים והצייד הלא
חוקי יחגוג .
הרי כרגיל הרבה יותר פשוט לתפוס את אלו שלא בורחים ויותר קל להשליט חוק על שומרי חוק אז למה ללכת בדרך הקשה ??
מענין אגם (סתם כי אני מתעסק בענין קרוב לצייד ,קוראים לזה להחזיק נשק ) מה יעשו עכשו שלא יהיו ציידים חוקים והצייד הלא
חוקי יחגוג .
יש לזכור גם שבארה"ב מנתבים את ההכנסות מאגרות הצייד לשימור איזורי המחייה של חיות הבר, מה שגורם לגידול מבוקר של אוכלוסיית חיות רבות.
האם הצייד היחידי שחוקי בארץ הוא ברובי צייד? מה אם צייד ברומח (שמעתי שיש כאלו שצדים ככה חזירי בר), מי יודע?
האם הצייד היחידי שחוקי בארץ הוא ברובי צייד? מה אם צייד ברומח (שמעתי שיש כאלו שצדים ככה חזירי בר), מי יודע?
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד