האם כדאי להחליף אקדח בגלל פטיש ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

האם כדאי להחליף אקדח בגלל פטיש ?

על ידי yanivfi » 17 נובמבר 2010, 21:57

שלום לכולם,

ברשותי CZ DUTY שמשרת אותי נאמנה, אני מאד מרוצה מהכלי מבחינת תפעול, אחיזה, ירי וכו' הבעיה שיש לי היא בעיה שמתי לב אליה עוד כשקניתי את הכלי, ניסיתי להתעלם ממנה אך העניין מציק לי מאד.
הבעיה היא הפטיש באקדח, לפני הדיוטי היה לי שטייר שכמובן הוא ללא פטיש כשהחלפתי לדיוטי ושאלתי האם הפטיש או החלק שמתחתיו יפריע לנשיאה של הנשק בנרתיק פנימי מוסלק אמרו לי שלא תהיה בעיה. לצערי זה כן מהווה בעיה משום שהפטיש והחלק שמתחתיו שמתחבר לקת מפריע לי ומציק לי בגב בנשיאה בנרתיק פנימי, כמובן שבנרתיק חיצוני אין בעיה.
דבר נוסף, לעיתים אני נוסע עם אקדח דרוך ואז זה מפריע לי שרואים את הפטיש משוך לאחור, זה מרתיע בעיקר באיזורים שאני מסתובב בהם מעבר לקו הירוק וכן זה עוד יותר מציק בגב.

האם למישהו יש פיתרון, חבל לי להחליף כלי בגלל זה אבל הנושא ממש מטריד ואני יודע שאקדח ללא פטיש לא יגרום לי לבעיה. האם יש לכם המלצה לכלי ללא פטיש (לא גלוק) שדומה לדיוטי מבחינת נוחות, תפעול וכו' ? האם יש פתרון אחר.

אשמח לתשובות,

בברכה,

יניב.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: האם כדאי להחליף אקדח בגלל פטיש ?

על ידי c425x » 18 נובמבר 2010, 00:31

לגבי ההפרעה בגב - תנסה לחפש נרתיק שיפריד בין האקדח לגוף בצורה טובה יותר. במידת הצורך ניתן להזמין נרתיק בתפירה אישית.
לגבי הפטיש לאחור - תשקול להחליף את הניצרה למשמיט פטיש ואז תוכל ללכת עם פטיש מושמט. אמנם תקבל לחיצה יותר ארוכה בכדור הראשון, אבל תפתור את הבעיה שרואים מיד שהאקדח דרוך.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יונה » 18 נובמבר 2010, 06:15

c425x כתב:לגבי ההפרעה בגב - תנסה לחפש נרתיק שיפריד בין האקדח לגוף בצורה טובה יותר. במידת הצורך ניתן להזמין נרתיק בתפירה אישית.
לגבי הפטיש לאחור - תשקול להחליף את הניצרה למשמיט פטיש ואז תוכל ללכת עם פטיש מושמט. אמנם תקבל לחיצה יותר ארוכה בכדור הראשון, אבל תפתור את הבעיה שרואים מיד שהאקדח דרוך.

מיכאל :!:
לפני שאתה ממליץ לאדם לא מוכר ללכת עם כדור בקנה, חשוב על כך שאתה הוא זה שימצא מולו.... לא הייתי ממליץ ללא הכרת יכולות האלמוני. %4
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יונה » 18 נובמבר 2010, 06:16

c425x כתב:לגבי ההפרעה בגב - תנסה לחפש נרתיק שיפריד בין האקדח לגוף בצורה טובה יותר. במידת הצורך ניתן להזמין נרתיק בתפירה אישית.

לפני שאתה ממליץ לאדם לא מוכר ללכת עם כדור בקנה, חשוב על כך שאתה/משפחתך הוא זה שימצא מולו.... לא הייתי ממליץ ללא הכרת יכולות האלמוני. %4
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 18 נובמבר 2010, 06:52

ה-P07 עדיין נחשב לאקדח צעיר וזה בא לידי ביטוי בשוק האביזרים הדל יחסית שיש לכלי.

נרתיקים פנימיים קשיחים כוללים לעתים קרובות הפרדה בין הגוף לאקדח גם מעל גובה האזורית אך מעוצבים לרוב לפי דגם אקדח ספציפי. טרם מצאתי באינטרנט נרתיק פנימי קשיח לדיוטי. ייתכן שהביקוש לכלי יגדל בעתיד וייפתח שוק לנרתיקים אלה.

קשה לי ולכל סליקאי אחר להיכנס לנעליך ולדעת מה הכי טוב בשבילך, אך לא הייתי ממהר להיפרד מהאקדח שהוא לכל הדעות כלי מצוין. מעולם לא התנסיתי בנשיאת אקדח בעל פטיש מתרומם בנרתיק פנימי שאינו מפריד בין הגוף לפטיש, אך נראה לי שפטיש שמוט (עם או ללא כדור בבית הבליעה - אינני מתערב בשיקוליך) יפתור את מרבית הבעיות של אי נוחות עד שיצרן פלוני יפתח נרתיק פנימי קשיח. בינתיים קיימים נרתיקים קשיחים ל-P-01, אך הכלים אינם זהים חיצונית ולא הייתי מתחייב לכך שניתן להתאים את הנרתיק לדיוטי.

אפשרויות הסלקה אלטרנטיבות כוללות פאוץ' או נרתיק מפשעה (כגון smartcarry), אך שוב אינטואיטיבית הייתי משער שמוטב לשאת אקדח כאשר הפטיש שמוט מנרתיקים כאלה.

אגב, אחת מהסיבות לכך שאני נושא גלוק 19 (שהוא ממש לא אקדח מושלם בירי לטעמי) הוא מכיוון שקיים מגוון אביזרים / ממשקים שמתאימים לי מכיוון שמדובר באקדח שפותח לפני 20 שנה ונמכר בהיקף של מאות אלפי יחידות.

בכל מקרה, כל אחד והצרכים, ההעדפות והרקע שלו ואין כפפה שמתאימה לכל יד.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 18 נובמבר 2010, 07:26

yanivfi כתב:שלום לכולם,

דבר נוסף, לעיתים אני נוסע עם אקדח דרוך ואז זה מפריע לי שרואים את הפטיש משוך לאחור, זה מרתיע בעיקר באיזורים שאני מסתובב בהם מעבר לקו הירוק וכן זה עוד יותר מציק בגב.

האם למישהו יש פיתרון, חבל לי להחליף כלי בגלל זה אבל הנושא ממש מטריד ואני יודע שאקדח ללא פטיש לא יגרום לי לבעיה. האם יש לכם המלצה לכלי ללא פטיש (לא גלוק) שדומה לדיוטי מבחינת נוחות, תפעול וכו' ? האם יש פתרון אחר.

אשמח לתשובות,

בברכה,

יניב.

יש לך אקדח מעולה, והכל בחיים זה עניין של פשרות. הפשרה שעשית כאן היא נוחות נשיאה מול נוחות אחיזה וירי. בהתחשב בעובדה שאתה נושא את הנשק שלך 99.999% מהזמן ויורה בו רק 0.001%, אני לא בדיוק בטוח שהפשרה הזו בדיוק נכונה אבל הכל עניין של טעם, ריח ודעה אישית.

1. לגבי הפטיש שמפריע, אם אתה הולך עם אקדח דרוך אז כנראה שיש לך את הגירסה עם הניצרה.
מאיר רוט יכול להחליף לך ב-5 דקות את הנצרה במשמיט פטיש וכך תוכל להשמיט את הפטיש בצורה בטוחה וללכת עם פטיש מושמט שלא יפריע לך ולא ימשוך תשומת לב של אחרים.

2. לגבי ה-BEAVER TAIL הנדיב שיש לדיוטי מאחורנית. מה שהופך אותו כל כך לנח לאחיזה וירי, הופך אותו לפחות ידידותי לנשיאה בנרתיק פנימי ובטח שעוד פחות ידידותי לחולצות שלך שנקרעות. אני לא שקיים נרתיק פנימי שיפתור לך את הבעיה ואם קיים כזה הוא יהיה מסורבל מאד. הדיוטי הוא בדיוק מה שהוא נקרא - אקדח שירות צבאי/משטרתי ובתור שכזה תוכנן מראש לנשיאה בנרתיק חיצוני.

3. לגבי אקדחים עם נוקר פנימי פרט לגלוק שקיימים בארץ, יש לך סמית M&P שמיובא על ידי להב (גם לו יש קצת זנב אבל לא כזה קיצוני), יש לך וולטר P99 (לא יודע אם עדיין מייבאים אבל תבדוק בלהב), יש HS2000 - אקדח מעולה אבל ללא אבא ואמא בארץ. ושוב ברגע שאתה נכנס לקטגוריה הזו אתה צריך להבין שאתה מתפשר על הדק חרא מול נוחות בנשיאה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 18 נובמבר 2010, 08:57

ואנוכי הקטון, שואל, למה הנשק לא מוסלק ? ולא משנה מה מצב הנשיאה...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי חדש » 18 נובמבר 2010, 09:18

שלום.
לגבי פטיש - אתה אכן יכול להחליף למשמיט פטיש, אבל אם הניצרה חשובה לך אתה יכול להשמיט פטיש בעזרת הבוהן. למרות מה שאומרים, זה בטוח לחלוטין אחרי תרגול קצר.
לגבי נרתיק - יש מגוון נרתיקים פנימיים לדיוטי, שיכולים למנוע את ההפרעה. אני משתמש בנרתיק קורדורה עם מבנה פנימי קשיח של פרונטליין, זה נח מאוד. יש גם נרתיקי עור פנימיים נהדרים. חוץ מצורת הנרתיק חשובה גם הזווית שלו: אם האקדח קצת באלכסון אתה תשכח שיש לו פטיש או קרן.
לגבי sw‏ ‏- ההדק שלו דווקא מעולה, אבל לדעתי הוא פחות נוח בנשיאה. במקום הקרן הבולטת אתה מקבל את כל הצינה והגוף בולטים אחורה.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 18 נובמבר 2010, 10:28

חדש כתב:שלום.
לגבי פטיש - אתה אכן יכול להחליף למשמיט פטיש, אבל אם הניצרה חשובה לך אתה יכול להשמיט פטיש בעזרת הבוהן. למרות מה שאומרים, זה בטוח לחלוטין אחרי תרגול קצר.

לחלוטין ??
גם שהיד מזיעה /שמנונית ??

חדש כתב:חוץ מצורת הנרתיק חשובה גם הזווית שלו: אם האקדח קצת באלכסון אתה תשכח שיש לו פטיש או קרן.

אתה אולי תשכח ,החולצה שלך לא .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי c425x » 18 נובמבר 2010, 11:54

יונה כתב:

לפני שאתה ממליץ לאדם לא מוכר ללכת עם כדור בקנה, חשוב על כך שאתה/משפחתך הוא זה שימצא מולו.... לא הייתי ממליץ ללא הכרת יכולות האלמוני. %4

הבן אדם כותב שהוא כבר הולך עם כדור בקנה, כך שהאמירה שלי היא טכנית במהותה. אני לא נכנס לוויכוח לגבי מצבי הנשיאה השונים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חדש » 18 נובמבר 2010, 12:20

כן. גם כשהיד שמנונית. אני מדבר על להכניס את בוהן שמאל בין הפטיש לנוקר. גם אם האצבע תחליק בעוד ההדק משוך (???), האקדח לא ינקור בלי תנועה מלאה של הפטיש מהנעילה הראשונה שלו.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 18 נובמבר 2010, 12:45

אז זהו שאקדח ינקור גם אם חצי תנופה ,ואתה מוזמן לבדוק את זה (במטווח בצורה בטיחותית כמובן).
מה שיכול להציל את המצב זאת מגרעת הביטחון ו/או ניצרת הנוקר וזאת במידה ובאותו רגע שהפטיש ברח לך אתה לא לוחץ
על ההדק במקביל .
לגבי הכנסת האצבע לפטיש זה עובד יופי עד שפעם אחת זה לא ,מנסיון (למזלי על בית בליעה ריק ) .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 18 נובמבר 2010, 14:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yanivfi » 18 נובמבר 2010, 14:13

תודה לכולם על התגובות,

אכן הדיוטי הוא אקדח מעולה לדעתי ובחרתי בו בגלל כל הסיבות למעט הנשיאה שהיא בעייתית. לגבי משמיט פטיש, זה יכול להיות פתרון טוב לעניין תשומת הלב.

לגבי עניין הנשיאה, אני עם האקדח עליי תמיד, ולכן העניין מפריע לי מאד, ניסתי להטות את האקדח בנרתיק, ניסיתי להשתמש בנרתיק אחר אך עדיין ללא הצלחה ופשוט ממש חבל לי ולא בא לי לעבור ביורקרטיה ואיבוד שווי של הכלי וגם החלפת כלי שאני בטוח ומרוצה ממנו בכלי שאני לא מכיר. אנסה ללכת למאיר רוט, אולי אמצא נרתיק נוח יותר.

מה דעתכם לגבי ה SW 99 במקרה ואחליט להחליף.

בברכה,

יניב.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 18 נובמבר 2010, 14:39

אם SW99 - לך על M&P (גם של SMITH&WESSON) מתקדם,אמין יותר והרבה יותר טוב ממנו.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי קראון » 18 נובמבר 2010, 16:50

שלום יניב.

האם מותר לשאול מדוע החלפת את השטייר? כי עד לא מזמן פנטזתי על S-A1.

בעבר היה בבעלותי HK P7 שהייתי מרוצה ממנו עד הגג (מדוייק, אמין, מאפשר ללכת עם כדור בבית הבליעה בצורה יחסית בטוחה, קל להסלקה), אבל היה זה המשקל ששבר את גב הגמל.
החלפתי לגלוק 26 ומאז נעלמו כל המיחושים. שיפור ההדק גם שיפר מאד את הפגיעות, כך שאין לי טענות לאקדח.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד