אפרופו כח עצירה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
אפרופו כח עצירה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3992406,00.html
אכן עוד מקרה מצער של אלימות קשה תוך שימוש בנשק, אבל מכל דבר ניתן ללמוד משהו.
8 יריות מטווח אפס, אחת מתוכן בראש וחייה של האשה ניצלו בנס.
לגבי כח העצירה, כן אותה קורבן תקיפה אכן "נעצרה" אבל מצד שני היא לא תקפה אף אחד.
התוצאות היו יכולות להיות אחרות לגמרי במקרה של תוקף בעל גוף, מתודלק באדרנלין, סמים וכו...
א.
אכן עוד מקרה מצער של אלימות קשה תוך שימוש בנשק, אבל מכל דבר ניתן ללמוד משהו.
8 יריות מטווח אפס, אחת מתוכן בראש וחייה של האשה ניצלו בנס.
לגבי כח העצירה, כן אותה קורבן תקיפה אכן "נעצרה" אבל מצד שני היא לא תקפה אף אחד.
התוצאות היו יכולות להיות אחרות לגמרי במקרה של תוקף בעל גוף, מתודלק באדרנלין, סמים וכו...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Re: אפרופו כח עצירה
כלום !
כמו שאמרתה לא היתה תקיפה בכלל ,לא ברור איזה כדור מבין ה8 עצר את התקיפה שלא היתה ומה לכוח עצירה ולהתאוששות
אחרי סיום הארוע בכלל ?
כמו שאמרתה לא היתה תקיפה בכלל ,לא ברור איזה כדור מבין ה8 עצר את התקיפה שלא היתה ומה לכוח עצירה ולהתאוששות
אחרי סיום הארוע בכלל ?
higt-power כתב:כלום !
אחרי סיום הארוע בכלל ?
תסלח לי היגט אבל אני חולק על דעתך.
לדעתי, ניתן בכל זאת ללמוד מזה משהו על יעילות התחמושת/כלי נשק שאנחנו הולכים איתם ביום יום.
כשמדברים על פגיעת קליע מזכירים תעלת פצע זמנית, תעלת פצע קבועה, מתיחת רקמות, שוק הידרוסטטי לרקמות הסובבות, כלי הדם ומערכת העצבים וכו... לשרוד 8 כדורים בגוף ואחד בראש מטווח אפס זה לא עניין של מה בכך. זה מוכיח שגוף האדם וכח החיים חזקים וקשים להכנעה ושכח העצירה של אקדח אינו מספיק בהגדרה (שום דבר שלא ידענו עד היום).
ואפרופו פגיעות ראש, בהרצאה שערך אבי מור בנושא לפני שנה אצל מאיר רוט, הוא דיבר על אחוז מדהים של כדורים שניתזים מהראש.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אתה רשאי לחלוק כמה שתרצה אבל זה לא משנה את העובדה ש"כושר עצירה" מוגדר עוד מימי תומסון-לה גארד כיכולת של הכדור
לעצור את הארוע ,אין לזה שום קשר ליכולת החלמה של הנפגע אוו לתאוששות שתלויה ב1000 גורמים אחרים שאין לך שליטה עלהם
כמו זמן הגעת כוחות ההצלה למקום ,איכות הטיפול הראשוני ,זמן הגעה לטיפול טראומה מתקדם, איכות המתקנים ,איכות הרופאים וכ"ו .
אתה עושה סלט שלם מהרבה מושגים שלא ממש קשורים אחד בשני אוו יותר נכון אנחנו יודעים שמנגנוני הפגיעה קשורים באופן ישיר
לאותו "כושר עצירה" חמקמק אך על אופיו של הקשר הזה אין יותר מידי הסכמה .
אני ממליץ לך ללכת לשמוע את ההרצאה של אבי מור שוב אוו לקרוא את סדרת המאמרים שלו המבוססת על הנ"ל ב"קליבר קרבי"
גליונות 4 עד 6 ולהבין את ההבדלים בין הדברים .
שלא לדבר על כך שאין לנו שום מידע כל איזה כדורים אנחנו מדברים ומה היה סדר הפגיעה ובכלל איך השתלשל הארועה
וכן יש הבדל גדול מאד אם הירי היה קודם לבטן ולרגליים ואחרי זה לראש אוו הפוך אוו האם הכדור הראשון גרם לגברת לאבד את ההכרה וכל השאר היו יריות זעם וכ"ו .
כל מה שניתן לעשות פה זה לאחל החלמה מלאה ומהירה לגברת ולבתה וחבר לתא לא סימפטי לבעלה .
לעצור את הארוע ,אין לזה שום קשר ליכולת החלמה של הנפגע אוו לתאוששות שתלויה ב1000 גורמים אחרים שאין לך שליטה עלהם
כמו זמן הגעת כוחות ההצלה למקום ,איכות הטיפול הראשוני ,זמן הגעה לטיפול טראומה מתקדם, איכות המתקנים ,איכות הרופאים וכ"ו .
אתה עושה סלט שלם מהרבה מושגים שלא ממש קשורים אחד בשני אוו יותר נכון אנחנו יודעים שמנגנוני הפגיעה קשורים באופן ישיר
לאותו "כושר עצירה" חמקמק אך על אופיו של הקשר הזה אין יותר מידי הסכמה .
אני ממליץ לך ללכת לשמוע את ההרצאה של אבי מור שוב אוו לקרוא את סדרת המאמרים שלו המבוססת על הנ"ל ב"קליבר קרבי"
גליונות 4 עד 6 ולהבין את ההבדלים בין הדברים .
שלא לדבר על כך שאין לנו שום מידע כל איזה כדורים אנחנו מדברים ומה היה סדר הפגיעה ובכלל איך השתלשל הארועה
וכן יש הבדל גדול מאד אם הירי היה קודם לבטן ולרגליים ואחרי זה לראש אוו הפוך אוו האם הכדור הראשון גרם לגברת לאבד את ההכרה וכל השאר היו יריות זעם וכ"ו .
כל מה שניתן לעשות פה זה לאחל החלמה מלאה ומהירה לגברת ולבתה וחבר לתא לא סימפטי לבעלה .
להזכירכם, "כוח עצירה" הוא מונח המתבסס על נתונים סטטיסטיים, שלא ברור עד כמה הם מדוייקים.
אם רוצים לבדוק מדוע הגברת הנדונה נשארה בחיים, צריך לקבל דו"ח רפואי המתאר היכן פגע כל קליע, איזה מסלול עשה בגוף, באיזה איברים חיוניים (אם בכלל) הוא פגע והיכן הוא נתקע או מהיכן הוא יצא.
אל זה צריך לקבל נתונים לגבי סוג הנשק, סוג התחמושת ומאיזה טווח נורו היריות באמת.
רק לסבר את האוזן, יש לי מקרה "הפוך" בו מישהו נורה מאקדח בו הייתה תחמושת פגומה. לפי חישובים שערכתי, מהירות הקליעים, בזמן פגיעתם בגוף, הייתה שקולה למהירות קליעים בטווח 300או 700 מטרים!
האם לדעתכם יש מישהו שיהיה מוכן לדבר על "כוח עצירה" בטווחים האלה? אני לא חושב.
בכל אופן, במקרה שלי הירוי "נעצר" לתמיד.
אם רוצים לבדוק מדוע הגברת הנדונה נשארה בחיים, צריך לקבל דו"ח רפואי המתאר היכן פגע כל קליע, איזה מסלול עשה בגוף, באיזה איברים חיוניים (אם בכלל) הוא פגע והיכן הוא נתקע או מהיכן הוא יצא.
אל זה צריך לקבל נתונים לגבי סוג הנשק, סוג התחמושת ומאיזה טווח נורו היריות באמת.
רק לסבר את האוזן, יש לי מקרה "הפוך" בו מישהו נורה מאקדח בו הייתה תחמושת פגומה. לפי חישובים שערכתי, מהירות הקליעים, בזמן פגיעתם בגוף, הייתה שקולה למהירות קליעים בטווח 300או 700 מטרים!
האם לדעתכם יש מישהו שיהיה מוכן לדבר על "כוח עצירה" בטווחים האלה? אני לא חושב.
בכל אופן, במקרה שלי הירוי "נעצר" לתמיד.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
TMI - לדעתי אשכול זה לוקה בחוסר טעם טוב משווע.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
מאירועי מיאמי ועד תחמיש העָשַרה מילימטר
"פלאט ספג בתחילת הקרב כדור 9 מ"מ שנעצר קרוב מאד לליבו אך הוא המשיך לתפקד באופן מלא למשך כל הקרב "
"פלאט מת רק בסוף הקרב לאחר שנורה סה"כ שנים עשר פעמים. הקרב כולו ארך כארבע דקות תמימות ובמהלכו נורו סך הכול מעל מאה וחמישים יריות."
"פלאט ספג בתחילת הקרב כדור 9 מ"מ שנעצר קרוב מאד לליבו אך הוא המשיך לתפקד באופן מלא למשך כל הקרב "
"פלאט מת רק בסוף הקרב לאחר שנורה סה"כ שנים עשר פעמים. הקרב כולו ארך כארבע דקות תמימות ובמהלכו נורו סך הכול מעל מאה וחמישים יריות."
- סליקאי זהב

7 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד