החלפת נשק לאמא שלי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

החלפת נשק לאמא שלי

על ידי אלעד1 » 30 נובמבר 2010, 16:35

לא אני לא צוחק לאמא שלי יש כיום סמיט תופי 0.38 ספשל
וכל פעם שאני לוקח אותה למטווח נוצר לה סימנים כחולים ביד וגם היא לא מסוגלת
לתפעל אותו ללא דריכה של הפטיש קודם.
לכן אני רוצה להעביר אותה למשהוא קומפקטי ובעל רתע מינימלי וכמובן שלא דורש מאמץ בדריכה.
נראה לי שהיגיון יגיד 0.22 אולם לפני שאני לוקח אותה לחנות אבקש חוות דעת של בעלי הדעה באתר האם אני צודק?
תודה מראש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: החלפת נשק לאמא שלי

על ידי glockbuster » 30 נובמבר 2010, 16:40

איך ההיגיון יגיד לרדת מ0.38 ל0.22

יש מגוון של אקדחים חצי אוטומטיים בקליבר 9MM קטנים וקלים
אני ממליץ לך לבדוק את הטאורוס PT709 SLIM אקדח קליל בעל מחסנית חד טורית בקוטר 9X19
בדיוק במימדים של סמיט טופי עם קנה 2 אינץ'
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי hk765 » 30 נובמבר 2010, 17:16

אם כל מה שהיא עושה עם הנשק זה ירי לחידוש רשיון או להנאה, מה חשוב הקליבר?

אבל ברור שנשק חצי אוטומטי קל יותר לתיפעול בהיבט של כח הלחיצה על ההדק.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי avishon » 01 דצמבר 2010, 14:34

glockbuster כתב:אני ממליץ לך לבדוק את הטאורוס PT709 SLIM אקדח קליל בעל מחסנית חד טורית בקוטר 9X19
בדיוק במימדים של סמיט טופי עם קנה 2 אינץ'

תמונה
A friend in need - is a friend indeed
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חדש » 01 דצמבר 2010, 16:32

רק להבהרה, כף היד בתמונה הזו ענקית. אורך האקדח כשמונה עשר ס"מ. שבעצם זה בערך כמו הברטה 0.22.
עוד דבר שיש לקחת בחשבון זה שהקנה הקצר והתחמושת המשמעותית גורמות לרתע חזק. אם אמא שלך לא מתאמנת קבוע בחדר כושר, יכול להיות שיהיה לה קשה להשתלט עליו.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי חדש » 01 דצמבר 2010, 16:35

רק להבהרה, כף היד בתמונה הזו ענקית. אורך האקדח כשמונה עשר ס"מ. שבעצם זה בערך כמו הברטה 0.22.
עוד דבר שיש לקחת בחשבון זה שהקנה הקצר והתחמושת המשמעותית גורמות לרתע חזק. אם אמא שלך לא מתאמנת קבוע בחדר כושר, יכול להיות שיהיה לה קשה להשתלט עליו.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 01 דצמבר 2010, 23:01

חדש כתב:רק להבהרה, כף היד בתמונה הזו ענקית. אורך האקדח כשמונה עשר ס"מ. שבעצם זה בערך כמו הברטה 0.22.

טעות בידך ידידי
היד שבתמונה זאת יד רגילה לחלוטין ,זה פשוט שהאקדח באמת כל כך קטן .
אורכו של האקדח הוא 15.25 ס"מ שזה כמעט בס"מ שלם יותר קצר מברטה מודל 71 .
אם כבר משהוא הוא מזכיר לי את הוולטר PPK של אישתי גם מבחינת גודל פיזי גם מהחינת גודל הקת וגם מבחינת משקל .
משקל הכלי בדגם עם צינת פלדה הוא כ540 גרם ובדגם צינת טיטניום כ430 גרם ריק וטעון ב8 כדורי 9מ"מ כ550 גרם לשם השוואה
משקלה של ברטה 71 שלי הוא 470 גרם "יבש" וכ520 גרם טעון ומשקל הולטר PPK של אישתי הוא 570 ריק ו650 טעון ב7 כדורי 7.65 .
מבחינת נוחות אחיזה לי מאד היתה חסרה הבליטה האופינית של מחסנית הPPK שמשלימות את האחיזה בשביל היד שלי אבל בקרוב
יגיעו מחסניות 9כדור לאקדח וכנראה אלו יתאימו לי יותר ליד .

לגבי נוחות הירי עם תחמושת מוגברת אז אתה כמובן צודק שהיא תהיה פחות נוחה מאשר באקדח עם קנה ארוך יותר וידית אחיזה מלאה יותר ,אבל בוא לא נשכח שירי של כדורים מוגברים באקדחי תוף קלי משקל זה גם לא בדיוק פיקניק .
אני היתי מוכן לקחת בכל יום נתון את הטאורוס ע"פ אקדח התוף ולו בגלל שכמו בכל אקדח חצי אוטומטי חלק של הרתע נספג על פתיחת נעילה ותנועת המחלק לאחור (בדגם עם צינת טיטניום גם משקל הקל של הצינה עושה את שלו ) ובנוף הגוף הפולימרי סופג גם כן ככה שהתחושה היא לא כל כך נוראית בסך הכל ובטח לא צריך בשביל זה חדר כושר .
לא שיש הכרח לירות דווקא כדורים מחוזקים באקדח כזה אפילו הכדורים הקלים (115 גרין) הלא מוגברים יתנו פה בליסטיקה
יותר טובה בהרבה ביחס לכל כדור 0.38 ספישל אוו 9X17 /7.65X17 .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 02 דצמבר 2010, 07:11

לגבי אמא שלך,

1. ירי באקדח תופי קצר קנה 0.38 זה לא בדיוק תענוג גדול בראש וראשונה בגלל הרתע המורגש. ציר הקנה נמצא גבוה מאד מעל מפרק היד ופועל כמנוף שמגביר את הרתע.

2. לחיצת ההדק ב-DA אם כי יש נשקים שיכולים לעשות פלאים בנידון ולשפר בצורה משמעותית את ההדק. שווה אולי לבדוק מי יודע לעשות את העבודה.

3. הקת - אם אמא שלך לא השקיעה בקת טובה ונשארה עם הקת הצרה והקשה שבאה מהמפעל סביר מאד שהיא סובלת ביותר.

כשאתה בא לבחור אקדח קומפקטי קח בחשבון שהרבה מאד נשים מתקשות בדריכה של אקדח ולכן יכול להיות שאמך בחרה בגלל זה בתופי. קח בחשבון ש:

1. אקדחים בקטרים קטנים עד 19X9 שיש להם רתע יחסית נמוך, עובדים בעיקרון של BLOWBACK ובעלי קפיץ מחזיר חזק מאד שהופך את הדריכה לקשה ומעצבנת ביותר.

2. אקדחים בקוטר של 9X19 ומעלה עובדים על עיקרון של נעילת קנה לצינה ובעלי קפיץ מחזיר רך יותר אבל רתע חזק.

יוצאים מהכלל הם קולט מוסטנג וקולט פוני שהם בקוטר 9X17, קומפקטיים ובעלי נעילת קנה מה שהופך את הדריכה לנסבלת ביותר.

בקיצור לפני שאתם מחליטים להחליף שווה שתקח את אמך למטווח ותראה איך היא מסתדרת עם אקדחים חצי אוטומטיים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 02 דצמבר 2010, 07:55

איתמר כתב :
בקיצור לפני שאתם מחליטים להחליף שווה שתקח את אמך למטווח ותראה איך היא מסתדרת עם אקדחים חצי אוטומטיים

מסכים בהחלט.
אבא שלי ,כשהגיע לגיל 60 בערך (לפני שנים רבות), לא היה מסוגל יותר לדרוך אקדח חצי אוטומטי .
במיוחד תבדקו את תפעול האקדח בדריכה ,אם היא מסוגלת לדרוך אותו כמו שצריך.
וגם אם היא תצליח ,תסתכל אם זה נעשה "בטבעיות" ,כי אם היום היא מצליחה אבל רק "מתקשה" ... בעתיד הבעיה תלך ותחמיר.
(יש לי הרגשה שאולי אני לא מסביר טוב , מקווה שהצלחתי להעביר את המסר)
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 02 דצמבר 2010, 11:35

itamar כתב:לגבי אמא שלך,

1. ירי באקדח תופי קצר קנה 0.38 זה לא בדיוק תענוג גדול בראש וראשונה בגלל הרתע המורגש. ציר הקנה נמצא גבוה מאד מעל מפרק היד ופועל כמנוף שמגביר את הרתע.

2. לחיצת ההדק ב-DA אם כי יש נשקים שיכולים לעשות פלאים בנידון ולשפר בצורה משמעותית את ההדק. שווה אולי לבדוק מי יודע לעשות את העבודה.

3. הקת - אם אמא שלך לא השקיעה בקת טובה ונשארה עם הקת הצרה והקשה שבאה מהמפעל סביר מאד שהיא סובלת ביותר.

כשאתה בא לבחור אקדח קומפקטי קח בחשבון שהרבה מאד נשים מתקשות בדריכה של אקדח ולכן יכול להיות שאמך בחרה בגלל זה בתופי. קח בחשבון ש:

1. אקדחים בקטרים קטנים עד 19X9 שיש להם רתע יחסית נמוך, עובדים בעיקרון של BLOWBACK ובעלי קפיץ מחזיר חזק מאד שהופך את הדריכה לקשה ומעצבנת ביותר.

2. אקדחים בקוטר של 9X19 ומעלה עובדים על עיקרון של נעילת קנה לצינה ובעלי קפיץ מחזיר רך יותר אבל רתע חזק.

יוצאים מהכלל הם קולט מוסטנג וקולט פוני שהם בקוטר 9X17, קומפקטיים ובעלי נעילת קנה מה שהופך את הדריכה לנסבלת ביותר.

בקיצור לפני שאתם מחליטים להחליף שווה שתקח את אמך למטווח ותראה איך היא מסתדרת עם אקדחים חצי אוטומטיים.

א.

אם אינני טועה אצל רוט יש כמה כלים כאלו בתצוגה

שווה לבדוק
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 02 דצמבר 2010, 11:54

ישנו דגם של ברטה 9X17 עם קנה מתרומם- שאינו דורש דריכה כלל. הדגם אינו נפוץ, אבל שווה לקחת אותו בחשבון.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלעד1 » 03 דצמבר 2010, 13:12

קודם כל תודה
דבר ראשון האקדח משמש להגנה עצמית היא חיה לבדה בישוב ספר ואני מוציא אותה מדיי פעם להתאמן בנשק
דבר שני היא לא מתפעלת בצורה נוחה את האקדח שלי (FN) לכן רציתי אקדח שיותר קל לדרוך אותו ובעל רתע נמוך.
ברור שכל אקדח שיוצא לנו באתר קודם אקח אותה לנסות אותו רק שאין לה הרבה סבלנות ואני מעדיף לדעת מראש במה להתסות
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי BROADAXE » 03 דצמבר 2010, 16:43

אם הגברת מורגלת באקדח תופי - נסו קולט קוברה או דטקטיב ספיישל. יש כאלה משומשים בשפע אצל סוחרים ומחיר ההחלפה יהיה מזערי. זהו אקדח בגודל זהה שיש לו בונוס כדור נוסף בתוף (שישה במקום חמישה בסמית), מנגנון הדק רך ויותר אפשרויות להתאמת קת. הקוברה עשוי בחלקו אלומיניום וקל משמעותית מהסמית (אלא אם מדובר בדגם איירווייט), היתרון של הדטקטיב במשקלו הגבוה יותר הוא רתע נמוך יותר. בכל מקרה תן לה לירות רק תחמיש 38 ספיישל בסיסי, לא מחוזק.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 04 דצמבר 2010, 08:27

אלעד1 כתב:קודם כל תודה
דבר ראשון האקדח משמש להגנה עצמית היא חיה לבדה בישוב ספר ואני מוציא אותה מדיי פעם להתאמן בנשק
דבר שני היא לא מתפעלת בצורה נוחה את האקדח שלי (FN) לכן רציתי אקדח שיותר קל לדרוך אותו ובעל רתע נמוך.
ברור שכל אקדח שיוצא לנו באתר קודם אקח אותה לנסות אותו רק שאין לה הרבה סבלנות ואני מעדיף לדעת מראש במה להתסות

אם היא מתקשה לדרוך את ה-FN שלך, בטח ובוודאי שתתקשה לדרוך אקדחים המבוססים על BLOWBACK (וולטר PP/K, CZ85, זיג 223, ברטה 83 וכו..). כפי שאמרתי לך שווה מאד לבדוק קולט פוני/מוסטנג ולראות איך היא מסתדרת איתם.
ושווה גם לבדוק גלוק 26/19. כשאתה דורך אקדח בעל פטיש חיצוני אתה צריך להתגבר גם על הכח של הקפיץ המחזיר וגם על ההתנגדות של הפטיש. האפשרות שהעלה BROADAXE אפשרות לא רעה בכלל.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי avishon » 04 דצמבר 2010, 13:04

itamar כתב:
אלעד1 כתב:///אני מעדיף לדעת מראש במה להתסות...

...שווה מאד לבדוק קולט פוני/מוסטנג...
מוסטנג :
תמונה
פוני :
תמונה

...האפשרות שהעלה BROADAXE אפשרות לא רעה בכלל...
תמונה
א.
A friend in need - is a friend indeed
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד