המלצה לנשק.

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: המלצה לנשק.

על ידי yogev » 11 דצמבר 2010, 20:02

ליאור45 כתב:האם הדיוטי הוא לא פשוט חיקוי צ'כי של הבול צ'רוקי?

לcz דיוטי יש מנגנון שמבוסס על
cz75
עם כל הכבוד לבול, נראה לך שחברה כמו cz תחקה אותם?

אגב, ע"פ הערך של cz75 בויקי האנגלית , יש 20 (!) יצרנים שונים שייצרו גרסא משלהם שמשתמשת במנגנון הנ"ל.
http://en.wikipedia.org/wiki/CZ_75
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי asafii2 » 11 דצמבר 2010, 20:45

איזה אקדח מודרני היום ,יש לו קבלות כמו לגלוק?

אסף
נערך לאחרונה על ידי asafii2 בתאריך 11 דצמבר 2010, 20:50, נערך פעם אחת בסך הכל.
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי asafii2 » 11 דצמבר 2010, 20:46

ברשותי גלוק 19 שרכשתי בשנת 1993, ביצעתי איתו בעבר קורס ירי מעשי ומפקחי מטווח, אף פעם לא הרגשתי צורך להחליפו. האקדח מדוייק ואמין להפליא, ב 18 שנים האחרונות יריתי לבטח אלפי כדורים והוא עדיין כחדש! בקיצור
לדעתי הוא סוס מנצח וכזה סוס אני לא מחליף.

אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי moto » 12 דצמבר 2010, 00:22

אילן ב כתב:הגלוק עבר זמנו !!!

אם כך, מה היית מציע?

נועם כתב:יחידות משטרה אינן המדד להתאמת הנשק. פותח האשכול מבקש נשק עימו ישהה בשטח רווי אבק ולחות, חול ולכלוך. יחידות משטרה (כמעט כולן) אינן מסתובבות בתנאי שטח שכאלו.

זה בדיוק שיחה שהייתה לי אתמול עם קרוב משפחה שהוא שוטר.

אז אני מבין שבהתחשב בתנאים או הדרישות שלי, אין מתמודד ראוי יותר מאשר גלוק.
ואם כבר, אז על איזה דגם / גירסה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי מתבונן מרחוק » 12 דצמבר 2010, 01:36

לפותח האשכול:

מההמלצות שקיבלת כאן ניתן להסיק שני דברים.
1) בכוונתך לצאת ולצוד את אוסאמה בן לאדן בעצמך (אחרת לא היו יוצאים מנקודת הנחה שהאקדח שלך חייב להופיע בפנתאון של ארגוני הבטחון והשיטור בכל רחבי העולם)
2) לפני גלוק לא היו קיימים אקדחים אמינים לשימוש מחוץ לכתלי המטווח. חברת גלוק המציאה את הרעיון של יציאה עם האקדח לשטח והיצרניות האחרות עוד לא הגיעו לשם.

תגיד, היית קונה רכב בלי נסיעת מבחן, רק לפי המלצות?
אני נשאתי גלוק בצבא - גלוק שהוקצה לי מטעם היחידה. לא הייתי מעלה בדעתי לרכוש אחד בעצמי בגלל שהוא נמצא בשימוש בסיירת כזו או אחרת.
אתה משרת בדרום ישראל. זה הכל. גם במדבריות של עיראק חיילי צבא ארה"ב צויידו "רק" בברטה אבל לפי הלך הרוחות כאן, בשבילך זה לא יספיק. אתה צריך סופר אקדח שגם אם תטען אותו בחול - הוא יירה את החול.
הגלוק הפך למיתוס פה בארץ. מהללים אותו ומשבחים אותו, שוכחים מהמגרעות שלו ומוציאים מפרופורציה את היתרונות שלו, ובעיקר כשמדובר בהשוואות לאקדחים אחרים. הגלוק, בתור מותג, תופס את התפקיד של "האקדח שיורה בכל תנאי" אבל טכנית, מדובר בעוד אקדח נהדר, כמו CZ, כמו ברטה, כמו יריחו.

אני לא חושב שאתה צריך להשקיע 5,000 שקל פלוס מינוס באקדח שמשווק "לגיבורים בלבד".
זיג זאוור תמיד היה "מרצדס" אבל כשמשווים אותו לגלוק, שומעים פתאום סיפורים על סדקים ועיוותים (שהגלוק "חסין" מפניהם).
יריחו זה אקדח מעולה. נכון, הוא מבוסס על מנגנון של CZ. מה לעשות שהמציאו את הגלגל לפני קום המדינה. אז מה? זה אומר שהוא לא אקדח טוב? זה אומר שהוא יתפוצץ לך ביד? בגלל שהוא מבוסס על מנגנון שפיתחה חברה אחרת?
CZ זה אקדח מעולה, מהשורה הראשונה בכל העולם ואין על כך עוררין.
טאורוס - היו בעבר סיפורים על בעיות אבל היום הם מייצרים אקדחים טובים.
ברטה, סמית'-ווסון, שטייר... יש מה להוסיף על האקדחים של החברות האלו?

בקיצור, גש לחנות שמכבדת את עצמה ובדוק איזה אקדח מתאים לך ליד, איפה אתה מסוגל לרכוש כוונות בקלות ובמהירות גדולה יותר, איזה אקדח נוח לך יותר לנשיאה יום-יומית על החגורה, כי רוב היום אתה יושב על כיסא והאקדח תקוע לך בין הירך למותן וכשזה נהיה לא נוח - האקדח מוצא את עצמו תוך חודשיים תקוע בכספת...
תבדוק, תבדוק מה נוח לך.
אני בטוח שתוכל למצוא אקדח שיתאים לך כמו הגלוק אם לא יותר ממנו, במחיר הרבה, הרבה יותר נוח.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 12 דצמבר 2010, 21:23

אני מסכים בצורה חלקית עם הנאמר .
אני לא חושב שזה שאתה מצפה לשמוע "בום" פעם אחרי פעם שאתה לוחץ על ההדק לא אומר שאתה פשוט חייב להתכונן כרגע
למבצע בעורף האוייב .
ומה לעשות שבדיוק בנקודה הזאת לא כל הכלים נולדו שווים ,יש כאלו שכן יודעים לתפקד לא משנה מה ויש כאלו שלא .
ואני חושב שזה ממש לא רעיון רע "לתגלח " על זקן של מישהוא אחר .
ואני ממש לא חושב שצריך לזלזל בתנאים הסוררים במדבריות ארצנו יש שם סופות שלא היו מבישות שום מקום אחר
ובטח שהתנאים הללו מספיקים כדי לתקוע כלי שלא ממש נועד לשימוש צבאי מסיבי .
ולא אני לא הולך לקנות רכב על סמך המלצות בלבד אבל אני בהחלט ינסה לאסוף מספיק מידע על הרכב בפורומים ובין מכרים
לפני שאני הולך לקנות אחד .
לגבי הגלקומניה לחיוב ולשלילה אני נוטה להסכים שהיא כבר מזמן עזבה את התחום העיניני והפכה לתרבות של כאלו שאוהבים וכאלו שלא.
לכל כלי יש יתרונות חסרונות ונקודות תורפה ולא הגלוק לא הFN לא הברטה אפילו לא הסיג חסינים בכולם יש כשלים ובעיות כאלו ואחרו .
ועדין יש כאלו שיש להם יותר וכאלו שיש להם פחות .

ולך moto ,אני חושב שיש מספר כלים שעלו פה באשכול שמוכיחים את עצמם כבר עשרות שנים בעשרות צבאות אני חושב של אחד מהם יהיה רכישה טובה .
השאלה היא איזה מהם מתאים לך ביותר ?
אני היתי בוחן את:
1)FN
2)ברטה 92
3)סיג זאור
4)גלוק 17/19
בשביל התחלה כדי לתת תשובה לנ"ל

בנוסף אחרי שכבר רכשתה כלי מסוים היתי ממליץ לך לשאת אותו בנרתיק כנף שיגן עד כמה שאפשר על הכלי ואת הנרתיקים הפתוחים למנהם היתי שומר למקומות יותר סטרילים כי שוב 100 שנה של נשיאת אקדחים ע"י עשרות צבאות לא יכולות לטעות
ויש סיבה שרובם המוחלט נושא דווקא נרתיקים כאלו .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מתבונן מרחוק » 12 דצמבר 2010, 22:31

HIGT,
אילו הבחור היה מגיע לכאן עם תובנות לגבי אקדחים מסויימים ומתייעץ - לא הייתי כותב מילה.
מה שמפריע לי הוא שהשאלה היא נטו שאלת מותג.
כל הזמן צצים כאן אנשים חדשים שכבר גמרו בדעתם לרכוש גלוק 19 כ"ד בלי לדעת מה זה אומר "גלוק", מה זה דגם 19, מה המשמעות של " כ"ד ", וכשבעצם הם מעולם לא ראו גלוק 19 בגודל טבעי ואין להם שמץ של מושג למה הם מעוניינים דווקא באקדח הזה מלבד סיבה אחת - זה אקדח מפורסם, של גברים אמיתיים. אדגיש שפותח השרשור דווקא הפגין שיקול דעת והבנה, ובחן גם אפשרויות אחרות, אבל עדיין חסר לו ידע לגבי המשמעות של המותגים שהוא שואל לגביהם.
נוצרת הבנה שגויה שגלוק זה אקדח יותר טוב מכל האקדחים האחרים כשאקדח זה בעצם כלי שצריך להתאים אינדיווידואלית. שים לב להתבטאות שחוזרת על עצמה - לגלוק אין תחליף ראוי.

לגבי איפיון השימוש באקדח - אם היה מדובר באקדח ללוחמה צבאית, היו מקצים לו אקדח מטעם היחידה ולא שולחים אותו לרכוש אקדח באופן פרטי. סה"כ מדובר בנשיאת אקדח באיזור בו האקלים לא הכי אופטימלי.

שורה תחתונה, אני חושב שהוא צריך לגשת לחנות נשק טובה (אם הוא בדרום אז "הגברים של רתע" בב"ש זה מקום טוב להתחיל בו), לראות אילו אקדחים מוצעים שם, לסנן קודם לפי בדיקה על יבש - מה הכי מתאים לו ביד, כוונות נוחות וברורות שמאפשרות רכישת מטרות מהירה, איפה הדריכה נוחה לו, נוחות נשיאה ושאר אלמנטים שחשובים לו מלבד הירי עצמו.
בוחרים שלושה-ארבעה שעומדים בכל הקריטריונים האלו ולוקחים אותם למטווח.
במטווח עצמו - בוחרים את הזוכה.

אם יש ספקות, יש שניים או שלושה שנוחים לו ומוצאים חן בעיניו - רצוי מאוד לחזור לכאן ולהתייעץ לגביהם.

זו לדעתי הדרך הנכונה.
לסנן אקדחים "על עיוור" ולפי המלצות בלבד, זו לדעתי הדרך הלא נכונה.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 13 דצמבר 2010, 11:26

מתבונן,

הטעות אצלך נעוצה בעובדה כי אתה מניח שכל השואל על אקדח ונמצא בשירות צבאי, אמור לקבל אקדח מיחידתו.

יש (ואני מניח כי פותח האשכול נמנה עליהם) אנשים שמבינים כי בלחימה, רצוי שיהיה גם כלי קצר קנה כאקדח.

מכאן צריך להמשיך את הדיון - איזה כלי מתאים לו.

פרמטרים עיקריים לבחינה :

הפרמטר הראשון והחשוב מכולם : KISS .

* עמיד ל/ב שטח ? (מוגדר שטח חולי, מאובק, חבטות, מכות, נפילה ...)

* זמינות חלקי חילוף ?

* זמינות נרתיקים ותאימות לאופי הנשיאה של האקדח ?

* התאמה אישית (יד, יכולת) לנושא הנשק ?

* יכולת לירות תחמושת שונה ומגוונת ?

* תאימות מחסניות לאקדחי שירות תקניים באותה יחידה, אם ישנם ?

* תאימות לחיבור אביזרים כגון פנס, ציין וכו' ?

* אפשרות לתנועה בטיחותית עם כדור בקנה ?

* פעולה אחידה של מנגנון ההדק ? (כל פעם אותו משקל לחיצה)

* אפשרות לדריכה ללא הפעלת מנגנון DA (דריכה מהירה בברטה עלולה להסתיים בהפלת הפטיש בשל נצירה) ?

* מיעוט חלקים באקדח, פירוק שדה פשוט, אפשרות לאובדן חלקים - נמוכה. ?

* עמידות לחלודה, שיתוך (קורוזיה) ומליחות (גם זיעת הגוף גורמת לנזק ) ?

* כוונות לילה, תמונת כוונות ברורה, רכישת תמונת כוונות מהירה ?

* אין חלקים / זיזים בולטים שיכולים להתפס בציוד האישי ?

* רתיעה נמוכה, ציר קנה נמוך ?

זה מה שעולה לי כרגע בראש.

רבותי, מוזמנים להגיב.

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי spy » 13 דצמבר 2010, 17:34

קחו עוד נתון: אקדח CZ P-01 שמוכר בארץ כדגם CZ75 D compact עבר לאחרונה סדרת ניסויים רצינית של NATO והוגדר כאקדח שמאושר לשימוש צבאי. אפילו קיבל מספר קטלוגי NSN.
אז מי שמחפש אקדח "עם קבלות" - בעיניי זאת קבלה מכובדת למדי.
אני לא בא לומר שגלוק זה אקדח לא טוב, זה אקדח טוב מאוד, אפילו מצוין. אגב גם הוא מאושר ע"י NATO. אבל מכאן ועד לקביעה שזה האקדח היחידי הטוב שניתן למצוא בארץ... זאת כבר הגזמה. ואם נצרף גם את העובדה שמחירו של גלוק בארץ מנופח מעבר לכל פרופורציה אזי בהחלט הוא לא מהווה את הקניה האולטימטיבית לחובב ירי הישראלי.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי EMT » 13 דצמבר 2010, 21:14

מה שנחמד באשכולות האלה - טענות ממוחזרות :)

SPY - רוב אקדחים מודרנים עומדים בתנאים של NATO אז זה לא מדד, זה כמו 5 כוכבי בטיחות לרכב - יש לכולם, שאלה איך זה משפיע על אמינותו :)

לצערי ואם כל החיבה לסיזדים (כל ביקור אצל מאיר רוט זה פיטוי בפני עצמו) מחסנית של גלוק עולה פחות ממחסנית סיזד, נרתיקים לגלוק יש לכל הדגמים מכל הסוגים, וכו'.

אני את הגלוק יודע לפרק לבד עם מברג דק ולהרכיב בחזרה :) אתה יכול לבצע פעולה זהה עם סיזד ?

נ.ב. אם על מחיר אנו משוחחים - מחיר גלוק (מדף) לא כל כך שונה ממחיר סיזד אצל יבואן, מה שכן יותר הנחות תקבלו על סיזדים.
פער של 700-800 ש''ח למחיר של אקדח חדש יצטמצם במהירות על מחירים של מחסניות נוספות ואביזרים :roll:
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מתבונן מרחוק » 14 דצמבר 2010, 04:14

EMT -
מחיר גלוק 19 חדש (לא C וללא שיפורים/תוספות) הוא 4,900 ש"ח בממוצע ובד"כ המחיר "בונקר".
CZ דיוטי חדש אצל היבואן (מאיר רוט) עולה 3,800 לפני שמתחילים לדבר על המחיר.
זה יוצא סביבות 22% פחות מהגלוק. זה הפרש משמעותי שצריך לשלם על מותג. אם כבר מעלים את נושא השיפורים, בדיוטי אין שיפורים שצריך להשקיע בהם. בגלוק, לעומת זאת, המצב שונה.
לגבי המבחנים של NATO, אני לא מסכים איתך. לא שואלים כרגע "באיזה נשק נצייד את שייטת 13?". אני חושב שאקדח שעומד בתקנים של NATO זה אקדח מספיק טוב בשביל פותח השרשור, בשבילי, וגם בשבילך...

ואם דגם הדיוטי טרי מדי עבורך, קיימים דגמים אחרים כמו RAMI או 75D Compact הותיק ש-SPY עדכן אודותיו (ניתן להשיג משומש ב-600 ש"ח או בחנויות בקצת יותר מ-1,000).

נועם - אני לא מכיר יחידה צבאית שמאפשרת לחייליה לשאת נשק פרטי לצרכים מבצעיים.
CZ Duty Calls
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 14 דצמבר 2010, 06:09

אכן כמו שכתבו כאן גלוק זה סוס מנצח,,
אבל אנחנו כבר בעידן המוטורי,,
וסוסים זה טוב לסרטים,מצטלם ממש coooool ,,,

ונועם צודק!
K -כולם
I -יקנו
S -סתם
S -סמרטוט
אבל שיהיה אופנתי,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 14 דצמבר 2010, 08:11

מתבונן מרחוק כתב:לגבי איפיון השימוש באקדח - אם היה מדובר באקדח ללוחמה צבאית, היו מקצים לו אקדח מטעם היחידה ולא שולחים אותו לרכוש אקדח באופן פרטי. סה"כ מדובר בנשיאת אקדח באיזור בו האקלים לא הכי אופטימלי.

תרשה לי לחלוק עליך.
את מספר היחידות שמקצות אקדח ללוחמים שלהן אתה יכול לספור היום על כף יד אחת, אחרי שצה"ל החליט להוציא את האקדחים מפלסר"י החי"ר - וגם זה בדחילו ורחימו.
גם לחייל/קצין (נניח בצאלים) שמשרת בתפקיד תומך לחימה, מסתובב ימים בשטח בין תרגילים ואוכל חול יותר מאשר כל חייל באותן יחידות שמקצות אקדח, מגיע נשק שיעבוד כאשר הוא לוחץ על ההדק ונוחות זה לא בושה.

כל האקדחים שציינת, טובים, ראויים וגם נוחים הרבה יותר לירי מאשר גלוק. המפגש האחרון בו יצא לי לירות באקדחים של בול וב-CZ נתן לי עוד תזכורת כמה לא כיף לירות בגלוק.
מצד שני לגלוק יש כמה יתרונות בולטים שקשורים לדרישות של אותו הבחור.

1. גלוק זה אקדח שאוהב לעבוד יבש יחסית. 6-8 טיפות זעירות של שמן בכמה מקומות לפי הוראות היצרן עושות את העבודה. אני לא מכיר CZ פולימרים, אבל רוב שאר האקדחים אוהבים שמן, ושמן וחול הם לא בדיוק תענוג גדול.

2. פשטות. תענוג די מפוקפק לדוג גרגרי חול סוררים שנדבקו לשמן מתוך מנגנון ההדק של CZ, זיג ושות'..אם בא לך לעשות פירוק משני ולנקות בצורה יסודית - אתה יכול לפרק אבל לא בטוח שתזכור איך להרכיב. אני לא מכיר הרבה מנגנונים שיותר פשוטים מזה של גלוק. 3 פינים וכל מערכת ההדק בחוץ. אתה יכול לשטוף במים וסבון ולהחזיר למקום. אותו כנ"ל לגבי הנוקר ושן חולצת.

3. עמידות לחלודה: נאמר על זה כבר מספיק. היה לי HK USP, אחרי שבוע רצוף בנרתיק הצינה העלתה כמה ג'ינג'ים מעצבנים - למרות שהוא עובר תהליך דומה לזה של גלוק. דומה אבל - כנראה שלא מספיק. עם הגלוק יצא לי להיות בראפטינג, יצא לי להיות בדיג בים. עד עכשיו מה שהחליד היו כוונות המפרו ואותו מקום בצינה בו בול חרטו מסט"ב (עד שקיבלתי שכל להשחים את המקום בהשחמה קרה ולמרוח בגריז).

4. דבר אחרון, רוב סוחרי הנשק עם מטווח צמוד יתנו לך לנסות כלי כלשהו בירי. עדיין אני לא מכיר סוחר אחד שיתן לך להכניס אקדח לחול כדי לראות איך הוא עובד בתנאים האלה, אז כפי שאמרו פה כנראה שנצטרך להתגלח על זקנם של אחרים.
בסופו של יום כל רכישה של מוצר היא פשרה שצריכים לעשות, וכל עושה את השיקולים שלו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 14 דצמבר 2010, 19:56

שלום איתמר.

איך הורדת את החלודה מכוונות המפרו?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי EMT » 14 דצמבר 2010, 22:05

מחיר גלוק 19 חדש (לא C וללא שיפורים/תוספות) הוא 4,900 ש"ח בממוצע ובד"כ המחיר "בונקר".
CZ דיוטי חדש אצל היבואן (מאיר רוט) עולה 3,800 לפני שמתחילים לדבר על המחיר.

בו לא נבלבל את עצמינו עם עובדות :) קודם כל - DUTY נמכר בארץ "כרגע" במחיר "מסובסד" דהיינו עם הנחה משמעותית כחלק ממדיניות גם של יבואן וגם של היצרן. גם כאן הפרש מחירים בין גלוק לDUTY הוא כפי שציינתי סביב 700 ש''ח לערך (יש הוכחות עם קבלות - חבר שקנה גלוק ממש לפני פחות מחודש ממשווק מורשה בסכום עגול במזומן כאשר הפרש בין מחיר ששולם על ידו למחיר הנקוב על DUTY הינו סביב 200 שח בלבד, עכשיו מחירי גלוקים טיפה עלו אז פער קצת גדל) .

שנית - מחירו של CZ P01/CZ75D COMPACT חדש סביבות 4.100-4.200 לא זוכר במדויק למרות שבשישי האחרון ביקרתי אצל יבואן. זה מחיר אמיתי של אקדח שנוסה ובעל מוניטין טוב שאפשר לסמוך עליו גם לאורך זמן. לא אחד שתוכנן שלשום ומיוצר מאתמול (DUTY או גלוק דור 4 לדוגמא)

שלישית - מחירו של 19 חדש בקופסא משמעותית נמוך מ 4900, כאשר פער בינו לבין P01 פחות מ-500 ש"ח (בלי שום הנחות "חבר מועדון טייסי צוללות בוואדי).

מחיר מחסנית נוספת לגלוק -150-100 ש"ח, מחיר מחסנית CZ??? %3

נ.ב. כל פעם שאני מבקר במטווח בראשון יש פיתוי שקוראים לו CZ75D L או PHANTOM או SHADOW, וכל פעם השכל בוחר גלוק.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד