חידוש רשיון תנאים חדשים:
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: חידוש רשיון תנאים חדשים:
הקושי הוא (לדעתי) במציאת המכנה המשותף בין כל אוחזי הנשק.
הדבר דומה גם בלימודי נהיגה ברכב, הסמכת עו"ד וכו'.
הקורסים צריכים לקלוע (תרתי משמע...) ליכולותיהם של המוכשרים יותר וגם המוכשרים פחות.
אני אוחז טרי בנשק פרטי. כארבעה חודשים בלבד.
בזמן זה עשיתי 7 מטווחים (חמישה אזרחיים ושניים במסגרת יחידת המשטרה בה אני מתנדב).
כמות עבירות הבטיחות וחוסר ההבנה אצל חלק מהטווחים מדהימה.
אני בטוח שלא אחדש דבר לכל מי שוותיק ממני, אך לגבי חלק מהטווחים אותם פגשתי - דבר לא יספיק מלבד קורס של שבועות!
הדבר דומה גם בלימודי נהיגה ברכב, הסמכת עו"ד וכו'.
הקורסים צריכים לקלוע (תרתי משמע...) ליכולותיהם של המוכשרים יותר וגם המוכשרים פחות.
אני אוחז טרי בנשק פרטי. כארבעה חודשים בלבד.
בזמן זה עשיתי 7 מטווחים (חמישה אזרחיים ושניים במסגרת יחידת המשטרה בה אני מתנדב).
כמות עבירות הבטיחות וחוסר ההבנה אצל חלק מהטווחים מדהימה.
אני בטוח שלא אחדש דבר לכל מי שוותיק ממני, אך לגבי חלק מהטווחים אותם פגשתי - דבר לא יספיק מלבד קורס של שבועות!
Glockus Contremo
- סליקאי כסף

אפשר לדעת בבקשה בצורה יבשה מהי הפרוצדורה החדשה לחידוש הרשיון?
טפסים,השתלמות,מטווח,מבחן?
טפסים,השתלמות,מטווח,מבחן?
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
לדעתי כל העניין זה הפרד ומשול.
ב96 פיצלו את התבחינים כך שכל מגזר ידאג לעצמו. אותו דבר עכשיו מי שקצת יותר אכפת לו ויורה קצת יותר יעבור די בקלות את מה שדורשים, מי שלא יעבור ידרש שוב ושוב עד שיעבור או יוותר וכך מבודדים הרבה חברה שהקשר בינם לבין נשק מקרי בהחלט.
ב96 פיצלו את התבחינים כך שכל מגזר ידאג לעצמו. אותו דבר עכשיו מי שקצת יותר אכפת לו ויורה קצת יותר יעבור די בקלות את מה שדורשים, מי שלא יעבור ידרש שוב ושוב עד שיעבור או יוותר וכך מבודדים הרבה חברה שהקשר בינם לבין נשק מקרי בהחלט.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
טוב חברים ,האמת שממש התלבטתי ביני לבין עצמי לגבי הענין הזה .
מצד אחד לראשונה בישראל שהסף המילולי שמוגדר "לכשירות" הוא מינימום מסוכנות לסביבה שזה צעד גדול קדימה .
ובנוסף הבטיחות והבקיאות בכלי היריה עומדים במרכז ההכשרה (נשאלת רק השאלה איזה כלי יריה ילמד מקבל רשיון חדש,אבל
זה כבר ענין פעוט)כמו שדיברנו בפורום פה כבר שנים .
וגם הנושא החוקי של שימוש בנשק נכנס לענין (מענין מי יעביר את התכנים הללו ?!) זה כבר בכלל ימות המשיח .
מצד שני עיון בטבלה המצורפת מעלה אצלי לפחות כמה תהיות וספקות לגבי המטרה של כל הענין הזה כולו
כמו למשל
המרחק שנקבע
מדוע דווקא 8-12 מטר ?
מה בדיוק מיצג הטווח הזה ?
הרי כל מחקר שנערך אי פעם לגבי הטווחים שבהם לרוב מתרחשים ארועי הירי מצבעים שלרוב מדובר בטווחים של 6 מטר ופחות .
יכול להיות שמישהוא שם במשטרה בחן ומצא שיש הרבה מטווחים בישראל שהם קצרים 12 מטר וכתוצאה מהשינוי הזה כל אותם
מטווחים יאלצו אוו להיכנס להשקעה כספית נרחבת או לשים את המפתחות וללכת הביתה ?
ולגבי גודל המטרה , ואני מודה ומתוודא שאני ולא אחר הצעתי בעבר את המבחן הזה ב8-10 מטרים כפידבק ליורה לגבי היכולת שלו,אבל לקחת את זה כמדד המינימום ?!?!?
שלא לדבר על קביעה של 90% ולא פחות כציון עובר .....
וכל זה אחרי 4 שעות הדרכה מעשית נטו ........
חברים אין לזה אח ורע בשום ארגון אכיפת חוק אוו צבא בעולם,לא כל שכן עבור אזרח שכולה רוצה להגן על עצמו .
מה שמביא אותי ל3 מסכנות אפשריות
1)כותב התוכנית הוא פקיד שפשוט לא מבין על מה הוא מדבר וסבור בתמימות שיותר זה יותר טוב
2)כמו 1 אלה שלא באמת איכפת לו כל עוד זה מראה את גרף הדרישות עולה וגרף כמות הרשיונות יורד
3)המשך החיסול הזוחל .
אני יודע שאני פרנואיד .
אבל האם אתם חושבים שזה אומר שלא רודפים אותי
מצד אחד לראשונה בישראל שהסף המילולי שמוגדר "לכשירות" הוא מינימום מסוכנות לסביבה שזה צעד גדול קדימה .
ובנוסף הבטיחות והבקיאות בכלי היריה עומדים במרכז ההכשרה (נשאלת רק השאלה איזה כלי יריה ילמד מקבל רשיון חדש,אבל
זה כבר ענין פעוט)כמו שדיברנו בפורום פה כבר שנים .
וגם הנושא החוקי של שימוש בנשק נכנס לענין (מענין מי יעביר את התכנים הללו ?!) זה כבר בכלל ימות המשיח .
מצד שני עיון בטבלה המצורפת מעלה אצלי לפחות כמה תהיות וספקות לגבי המטרה של כל הענין הזה כולו
כמו למשל
המרחק שנקבע
מדוע דווקא 8-12 מטר ?
מה בדיוק מיצג הטווח הזה ?
הרי כל מחקר שנערך אי פעם לגבי הטווחים שבהם לרוב מתרחשים ארועי הירי מצבעים שלרוב מדובר בטווחים של 6 מטר ופחות .
יכול להיות שמישהוא שם במשטרה בחן ומצא שיש הרבה מטווחים בישראל שהם קצרים 12 מטר וכתוצאה מהשינוי הזה כל אותם
מטווחים יאלצו אוו להיכנס להשקעה כספית נרחבת או לשים את המפתחות וללכת הביתה ?
ולגבי גודל המטרה , ואני מודה ומתוודא שאני ולא אחר הצעתי בעבר את המבחן הזה ב8-10 מטרים כפידבק ליורה לגבי היכולת שלו,אבל לקחת את זה כמדד המינימום ?!?!?
שלא לדבר על קביעה של 90% ולא פחות כציון עובר .....
וכל זה אחרי 4 שעות הדרכה מעשית נטו ........
חברים אין לזה אח ורע בשום ארגון אכיפת חוק אוו צבא בעולם,לא כל שכן עבור אזרח שכולה רוצה להגן על עצמו .
מה שמביא אותי ל3 מסכנות אפשריות
1)כותב התוכנית הוא פקיד שפשוט לא מבין על מה הוא מדבר וסבור בתמימות שיותר זה יותר טוב
2)כמו 1 אלה שלא באמת איכפת לו כל עוד זה מראה את גרף הדרישות עולה וגרף כמות הרשיונות יורד
3)המשך החיסול הזוחל .
אני יודע שאני פרנואיד .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 19 דצמבר 2010, 23:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
עיוות נוסף ישראל סובלת ממנו בנושא רישוי כלי ירייה אזרחיים הוא שמרבית הרישוי קשור באקדחים בייעוד נשיאה. אין מנוס מכך שירי באקדח הוא דבר קשה יותר מאשר ברובה וכי נדרשת מיומנות מסוימת על מנת לשאת ולתפעל אקדח בבטחה.
אילו היו בארץ יותר רובים פרטיים ברשיון, אני חושב שהנושא של מיומנות ירודה בקרב בעלי רשיון היה פחות מדאיג.
אילו היו בארץ יותר רובים פרטיים ברשיון, אני חושב שהנושא של מיומנות ירודה בקרב בעלי רשיון היה פחות מדאיג.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
higt-power כתב:1)כותב התוכנית הוא פקיד שפשוט לא מבין על מה הוא מדבר וסבור בתמימות שיותר זה יותר טוב
3)המשך החיסול הזוחל .
אני יודע שאני פרנואיד .
אני חושב שכותב התוכנית הזו הוא פקיד שפשוט לא מבין על מה הוא מדבר, אבל בטוח שהוא מבלה פה שעות נוספות בקריאת ההודעות בפורומים של הסליק.
כל הרעיון האלה כולל מסקנות 2,3 הועלו פה על ידי אנשים טובים ויקרים בפורום הזו בצורה כזו או אחרת. ובמבט לאחור כמה וכמה מהגזרות שאנחנו מתמודדים איתם עכשיו מקורם בכל מני רעיונות שעלו פה.
מה שמביא אותי למסקנה מס' 4, שצריך להתחיל להזהר ולצנזר מה שכותבים פה ואת הנושאים הרגישים אולי להעביר לפורום אחר סגור לכלל הציבור - אחרת נקבל באמת מה שאנחנו מבקשים (ב.ז.ק).
לגבי הקריטריונים, לדעתי יורה שלא מסוגל להכניס 90% מהכדורים לתוך דף A4 מטווח של 8-12מ' בתנאי מעבדה של מטווח, עדיף שלא ישא נשק כי בזמן אמת הוא יהווה סכנה לציבור.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:אני חושב שכותב התוכנית הזו הוא פקיד שפשוט לא מבין על מה הוא מדבר, אבל בטוח שהוא מבלה פה שעות נוספות בקריאת ההודעות בפורומים של הסליק.
כל הרעיון האלה כולל מסקנות 2,3 הועלו פה על ידי אנשים טובים ויקרים בפורום הזו בצורה כזו או אחרת. ובמבט לאחור כמה וכמה מהגזרות שאנחנו מתמודדים איתם עכשיו מקורם בכל מני רעיונות שעלו פה.
מה שמביא אותי למסקנה מס' 4, שצריך להתחיל להזהר ולצנזר מה שכותבים פה ואת הנושאים הרגישים אולי להעביר לפורום אחר סגור לכלל הציבור - אחרת נקבל באמת מה שאנחנו מבקשים (ב.ז.ק).
אחת המטרות ש"הסליק" חרט על דגלו בזמן הקמתו היה לשפר את הידע ומיומנות אוחזי הנשק בישראל .
אם סוף סוף אחרי 7 שנים פלוס מישהוא התחיל להקשיב למה שיש לנו לומר, דיינו
אני אהיה הראשון לברך אם מדינות הרישוי תתחיל להתבסס על מדדי כישורים ויכולות (בתנאי שאלו יהיו סבירים והגיונים כמובן)
על פני מצב של תבחינים שרירותים שמתחלפים לפי עונות השנה והצד שעלו ישן הפקיד בלילה .
וכמו שאמרתי אני בהחלט רואה בתוכנית הזאת הרבה נקודות חיוביות .
itamar כתב:לגבי הקריטריונים, לדעתי יורה שלא מסוגל להכניס 90% מהכדורים לתוך דף A4 מטווח של 8-12מ' בתנאי מעבדה של מטווח, עדיף שלא ישא נשק כי בזמן אמת הוא יהווה סכנה לציבור.
א.
עם יד על הלב מתי בפעם האחרונה ניסתה לעשות כזה תרגיל ?
האם הצלחתה להכניס את כל הכדורים לתוך דף A4 במרחק הזה?
אני יכול לספר לך שביום שבת האחרון נערכה אליפות הפועל באקדח סטנדרטי ושם אימצנו מושג חדש שנקרא "גונג הבושה"
שהמשמעות כל פעם שכדור פוגע במסגרת הפלדה שמקיפה את המטרה במקום במטרה נשמע צליל מתכתי שמסמן את בושת
היורה והוא צלצל עשרות פעמים בשבת .....
וכל מי שעמד שם על קו הירי בטח ובטח לא לקח אתמול פעם ראשונה אקדח ליד ורבים מהם מתהדרים בתואר "מדריך ירי".
ע"פ התוכנית המוצאת פה אף אחד מהחברה הללו לא היה זכאי לנשק ,זה נראה לך הגיוני ?
האם אתה חושב שמי מהחברה הללו הוא סכנה לציבור ??
(הירי מבוצע למטרות של 50X50 ס"מ מטווח של 25 מטר שזה בפרופורציה די דומה לירי על דף A4 מטווח 12 מטר והאקדחים
כמובן רחוקים מלהיות אקדחי נשיאה ממוצעים) .
רוצה עוד דוגמה ?!
בבקשה .
פתח כל גליון שתרצה של "קליבר קרבי" ותבחן את המטרות שמציג שם אבי מור בבחינה של כלים שונים ותספור כמה פגיעות יש שם בשטח הD של מטרות הירי מעשי אוו בעיגול החיצוני של מטרת הדיוק ,בכל מטרה שבה יש יותר מ2 פגיעות כאלו הוא נחשל במבחן ע"פהתוכנית החדשה !
אני מזכיר לך שמדובר פה במדריך ירי בכיר עם נסיון של מעל 20 שנה ,שלא פעם ולא פעמים היה אלוף ישראל בתחומי ירי שונים
וכמעט תמיד מדורג ב5 הראשונים מיקצעות ירי ל25 מטר .
ואם הוא לא יכול לעבור מי כן יעבור ?
אותו זקן שאתה תמיד מספר לנו עלו עם אקדח תופי קנה 2 אינטש שלוקה בשיגרון ,ובטח שגם הראיה לא מה שהיתה פעם ?!
לגבי תנאי המעבדה במטווחים,
אם אתה מגדיר מעבדה כמקום יותר חשוך מסמטה אפלה ביום מעונן ,ובטח יותר חשוך מרחוב מואר בלילה ,קר ותחוב כשאתה נמצא באמצע מבחן שיקבע את עתידך אז אתה צודק .
לטעמי כדי להתקרב יותר לתנאי אמת צריך להביא מישהוא שירה עליך באש חייה .
ולכותב התוכנית אם הקשבתה לי במשך כל השנים הללו הרשה לי לתת לך עוד רעיון
קח את דף הA4 ל8 מטר שזה מעל ומעבר בשביל האזרח הקטן .
תלה אותו באמצע קרטון A3 ועכשו כל פגיעה בתחום של הדף שווה 2 נקודות ופגיעה בקרטון שווה נקודה אחת .
קבע את סף המעבר סביב 23 נקודות מתוך 30 אפשריות ,זה מה שאזרח באמת צריך לעשות .
אחת המטרות ש"הסליק" חרט על דגלו בזמן הקמתו היה לשפר את הידע ומיומנות אוחזי הנשק בישראל .
אם סוף סוף אחרי 7 שנים פלוס מישהוא התחיל להקשיב למה שיש לנו לומר, דיינו,שרק ימשיך .
אני מסכים איתך, כל עוד לא עושים חצי עבודה וכל עוד לא משתמשים בחומר הכתוב פה בתור מקור לא אכזב לראיונות איך להקשות את החיים עלינו יותר.
עם יד על הלב מתי בפעם האחרונה ניסתה לעשות כזה תרגיל ?
האם הצלחתה להכניס את כל הכדורים לתוך דף A4 במרחק הזה?
במפגש הסליק האחרון אצל נועם, ולא רק בגלוק שלי אלא בעוד כמה סוגי כלים שזו הייתה הפעם הראשונה שלי בחיים לירות בהם. וזה לא שאני כל כך כוכב גדול, אצל רוב היורים לידי באותו היום המצב היה דומה מאד. חור אחד גדול במרכז המטרה ועוד כמה "ברחנים" מסביב.
גליון A4 מידות 30X21~ ס"מ = בערך מרכז המסה/טורסו של בן אדם ממוצע. בתנאי מטווח/ירי חופשי ללא לחץ לא צריכה להיות שום בעיה להכניס את רוב הכדורים למלבן הזה. אני לא בא לטעון חס ושלום שהמבחן הזה הוא המבחן האולטימטיבי, לדעתי הוא בסך הכל סף כניסה שמעבר לו אדם נחשב לאחד כזה שיודע לפגוע היכן שהוא מכוון.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

במפגש הסליק האחרון אצל נועם, ולא רק בגלוק שלי אלא בעוד כמה סוגי כלים שזו הייתה הפעם הראשונה שלי בחיים לירות בהם. וזה לא שאני כל כך כוכב גדול, אצל רוב היורים לידי באותו היום המצב היה דומה מאד. חור אחד גדול במרכז המטרה ועוד כמה "ברחנים" מסביב.
מה שיריו אצל נועם בשלב האש החופשית היה מטרות על דף A3 שהוצמדו לקרטון עוד יותר גדול ובמרחק של פחות מ8 מטר (בערך
6 לדעתי),עכשו תיקח מרחק כפול ומטרה קטנה פי 1.5 .
כך בחשבון שבמבחן המוצע ב"ברחן" השני אתה יכול להפסיק כי נכשלתה במבחן .
ורוב מי שעמד שם על הקו (למעט שני אנשים שהגיעו איתי ,ואחד שאני לא יודע מה רמתו )ממש לא לקחו באותו בוקר פעם ראשונה אקדח ליד .
המטרות : דף 35X50 לפי הדרישה של משרד הפנים בתוכנית ההכשרה שנכתבה בעבר.
המרחק שירינו אליו בשלב הראשון היה 10 מ' ולא 6.
החוכמה היא לפגוע תחת לחץ, במטרה שמפתיעה, הייתה רק טעימה קטנה מזה במפגש, ללא לחץ, ללא הפתעה, כי התרגיל היה מובנה, דהינו היורה ראה את התרגיל טרם ביצועו.
תוכנית ההכשרה הנוכחית נכתבה על ידי מדריכי ירי ולא על ידי משרד הפנים.
המרחק שירינו אליו בשלב הראשון היה 10 מ' ולא 6.
החוכמה היא לפגוע תחת לחץ, במטרה שמפתיעה, הייתה רק טעימה קטנה מזה במפגש, ללא לחץ, ללא הפתעה, כי התרגיל היה מובנה, דהינו היורה ראה את התרגיל טרם ביצועו.
תוכנית ההכשרה הנוכחית נכתבה על ידי מדריכי ירי ולא על ידי משרד הפנים.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:תוכנית ההכשרה הנוכחית נכתבה על ידי מדריכי ירי ולא על ידי משרד הפנים.
אם זה המצב ,זה עצוב מאד .
אם זו יוזמה של מדריכי ירי למינהם, אזי אני מצטרף לדובר הקודם - ההרגשה שאנשים "מקורבים למקבלי החלטות" ניצלו את מעמדם ע''מ לקדם אינטרסים הכלכליים של עצמם.
הרי כולנו מבינים שתחמושת לא תהיה זולה יותר, הדרכה (בחלקה מאוד מפוקפקת באיכותה) תעלה גם מס' לא קטן של גרושים ומכל אלה שמחזיקים היום אקדח ברישיון ימהרו להזדכות עלהם.
עצוב מאוד.
נ.ב. אין כל קשר לשאיפה לעודד אימון בכלי ירייה והנחייה הנוכחית. ששוטרי סיור החלו לעמוד באותו מבחן כשרות אז שיבואו לאזרחץ

הרי כולנו מבינים שתחמושת לא תהיה זולה יותר, הדרכה (בחלקה מאוד מפוקפקת באיכותה) תעלה גם מס' לא קטן של גרושים ומכל אלה שמחזיקים היום אקדח ברישיון ימהרו להזדכות עלהם.
עצוב מאוד.
נ.ב. אין כל קשר לשאיפה לעודד אימון בכלי ירייה והנחייה הנוכחית. ששוטרי סיור החלו לעמוד באותו מבחן כשרות אז שיבואו לאזרחץ
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
כשכתבתי "תוכנית ההכשרה הנוכחית, התכוונתי לזו שבתוקף כעת. לא יודע מי כתב את העתידה להיות.
ולא, אין קומבינה של מדריכי הירי, אתם בהחלט יכולים להרגע ולהפסיק לפתח קונספירציות שונות ומשונות על המדריכים. (או על הסוחרים ובעלי המטווחים)
המצב של המדריכים לא הולך ונהיה יותר טוב משל מחזיקי הנשק, כולם בסירה אחת. גם על מדריכי הירי ביקשו בעבר להשית ימי כשירות שנתיים כתנאי לחידוש הרישיון, בנתיים ירק מהפרק, כנראה יחזור בסיבוב הבא. (ירד מהפרק כי התעתד להתבצע באופן שהזכיר שיטות של מאפיה סיציליאנית)
ולא, אין קומבינה של מדריכי הירי, אתם בהחלט יכולים להרגע ולהפסיק לפתח קונספירציות שונות ומשונות על המדריכים. (או על הסוחרים ובעלי המטווחים)
המצב של המדריכים לא הולך ונהיה יותר טוב משל מחזיקי הנשק, כולם בסירה אחת. גם על מדריכי הירי ביקשו בעבר להשית ימי כשירות שנתיים כתנאי לחידוש הרישיון, בנתיים ירק מהפרק, כנראה יחזור בסיבוב הבא. (ירד מהפרק כי התעתד להתבצע באופן שהזכיר שיטות של מאפיה סיציליאנית)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד