עזרה דחופה. לגבי הודעת ביטול רשיון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

עזרה דחופה. לגבי הודעת ביטול רשיון

על ידי אדמק » 05 ינואר 2011, 09:23

שלום
אני זקוק לתשובה דחופה מיודעי דבר, מאחר שאני לא בדיוק יודע מה לעשות
קבלתי ביום שלישי בערב (4/1/11) מכתב ממשרד הפנים המודיע לי על "ביטול רישיון לכלי יריה בגין תום תוקף העילה..." (תאריך המכתב אגב מ-29/12/10)
בהמשך כתוב שזה "בהמשך להודעתנו הקודמת", לא זכור לי שקבלתי הודעה קודמת, (יש לנו בעיות בהגעת הדואר אלינו. ואם זה נשלח כמו המכתב האחרון - לא רשום. יש סיכוי שזה לא הגיע ליעדו, כבר מצאתי דואר זרוק בגינה)
בכל אופן רשום ש"תום תוקף העילה" היא על "תושבות בישוב זכאי", ואני נדרש "להפקיד מיידית את כלי הירייה בתחנת במשטרה".
עד לפני שנתיים גרתי בישוב בשומרון ששם קיבלתי את הרשיון מלכתחילה, ב-11/2008 עברתי לפתח תקוה. לפני שנה בדיוק (דצמבר 2009) כשכבר גרתי בפ"ת קיבלתי טפסים לחידוש רשיון כאשר כתוב עליהם פרטיי האישיים, כתובתי בפ"ת והעילה "תושב ישוב זכאי", כמובן לאחר השלמת כל מה שנדרש לחידוש מול הרשויות הנדרשות, קיבלתי את הרשיון הקבוע על פי קרטריון זה.
כעת שנה אחרי, קיבלתי מכתב על ביטול העילה! אם פתח תקוה עומד בתבחין על פיו קיבלתי חידוש רשיון, למה כעת קבלתי מכתב המבטל זאת? האם פתח תקוה יצאה פתאום מהישובים הזכאים?
הנשק ברשותי ברשיון לפחות 8-9 שנים, לפני כן, חמי החזיק אותו ברשיון, בפתח תקוה עצמה למשך כ-30 שנה. לכן אני לא מבין מה השתנה פתאום.
כאיש שומר חוק, מה אני אמור לעשות קודם, להפקיד את הנשק במשטרה מיידית כפי שרשום במכתב (האם זה כרוך בתשלום?), או לפנות למשרד הפנים ולברר מה קרה, ולמה בוטל רשיוני בעקבות תום תוקף עילה, כאשר אני מחזיק ברשיון שאומר אחרת?
אנא, אשמח לעצה מהמנוסים ממני.
תודה מראש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: עזרה דחופה. לגבי הודעת ביטול רשיון

על ידי רועי 357 » 05 ינואר 2011, 09:32

אני לא חושב שפתח תקווה זה ישוב זכאי ולכן קיבלת הודעת ביטול...
לצערי אין יותר מידי מה לעשות כמו שאני מכיר את משרד הפנים הם לא עושים פשרות, אולי בעבר היתה טעות ועכשיו עלו עליה.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 05 ינואר 2011, 09:48

בהמשך לדבריו הנכונים של רועי:

אם תרצה לשמר את הרשיון, עליך למסור את האקדח למשמרות במשטרה מיד ("להפקיד"), לעבור בחזרה ליישוב זכאי, להוציא רשיון חדש בעילה זו ולהמשיך לקיים את העילה במשך לפחות 10 שנים. ברגע שעזבת את היישוב הזכאי, לפי החוק היבש התבטל הרשיון שלך מאליו וכבר אז היית צריך למסור את האקדח למשטרה או לעמוד בעילה אחרת.

לצערי ולצערם של רבים, עמידה בתנאים לשימור רשיון כלי ירייה אינה עומדת בראש מעייניהם של בעלי רשיון כלי ירייה רבים (רובם לשעבר) עד שזה מאוחר מדי.

עם כל הצער, צודק משרד הפנים בדורשו שתפקיד את האקדח מיד. אין צדק - יש חוקים (ותקנות, פקודות וצווים).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עמרי גוטמן » 05 ינואר 2011, 10:06

אתה בטוח שפ"ת נכללת ברשימת היישובים הזכאים?
עד כמה שידוע לי, ראש העין היא הגבול באזור זה
Glockus Contremo
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 05 ינואר 2011, 10:27

שלום לך,

ראשית כל : במידה וקיבלת הודעה בגין ביטול רישיונך - עליך להפקידו מיידית במשטרת ישראל.

כל עיכוב שכזה עלול להסתיים מבחינתך במפגש לא נעים עם הרשויות, אי מתן שירות במשרדי ממשלה ובמיוחד במשרד הפנים, כולל עד מצב עיכוב יציאה מהארץ, עיכוב לחקירה ואף מעצר.

הפקדת הנשק במשטרה איננה כרוכה בתשלום (אתה משלם די מיסים..) רק שים לב כי אתה מפקיד את הנשק ואינך מוותר עליו ! (כבר נתקלתי במקרים של אנשים שהתקשרו אלי לקבל ייעוץ אודות מקרים שמילאו לאדם טופס לא נכון (ויתור במקום הפקדה) בין אם בשוגג ובין אם בכוונה)

הפקדת הנשק הינה לתקופה של עד 18 חודשים, בהם עליך להמציא רישיון חדש מהמדינה או למוכרו לסוחר או לאדם שיש ברשותו רישיון לרכישת כלי הנשק. לאחר תקופה זו הנשק מחולט לטובת המדינה ולמעשה מוחרם.

בנוסף :

1. בדוק בדיוק כמה שנים יש לך את הרישיון, לא יום פחות. אם 10 שנים -אתה זכאי להמשיך ולהחזיק בו במידה ואין לך עבירות רישוי (לא חידשת בזמן או בעיות עם החוק) ועליך לקבל רישיון חדש מהמדינה.

2. פתח תקווה איננה יישוב זכאי. חמך החזיק בנשק ברישיון (לפי דבריך) בתקופה שלא היו בה תבחינים קשוחים וקשיחים כמו כיום. בנוסף, אין קשר לעובדה כי הנשק היה אצלו ברישיון בעבר בשל היותו תושב פ"ת.

3. את חידוש הרישיון קיבלת לפ"ת כמו שקיבלו רבים מתושבי השומרון וגוש קטיף - גם לאחר שינוי מקום המגורים המשיכו להגיע חידושי הרישיון, כי המערכת לא הונחתה לבחון הצלבות מקום יישוב עדכני ועילת הרישיון, מה שנראה כי מתבצע כעת.

4. במידה ואתה עונה לתבחין אחר המופיע כיום ברשימת התבחינים המופיעה בקישור, גש לפקיד/ת הרישוי ובקש שינוי מתאים, דאג לגבות עצמך בניירת ואישורים מתאימים ועדכניים.

http://www.piba.gov.il/Subject/firearm/ ... %D7%94.pdf

בהצלחה.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אדמק » 05 ינואר 2011, 10:34

תודה על תגובתכם המהירה

הבעיה היא שאף אחד אינו יודעי מה התנאים לשימור הרשיון מפני שלמשל רשימת הישובים הזכאים אינה מפורסמת.
כאשר עברתי לפתח תקוה הנחתי שאין בעיה כי חמי החזיק את הנשק הזה ברשיון בפ"ת למשך 30 שנה, על כן, אפילו לא בדקתי. אך ברור שזה לא תלוי בכך.

איך אני יכול לבדוק כמה שנים יש לי את הרשיון בדיוק, איני זוכר בדיוק מתי זה היה (2000-2002)

מדובר בכלי לא רגיל, קולט אג'נט 0.38 ספיישל עם שמורה מיוחדת על הפטיש, שחמי קנה בתחילת שנות ה-70, וחבל לי להפרד ממנו ולא רק מסיבות בטחוניות (עד כמה שידוע לי דגם זה היה בשימוש המשטרה בזמנו).

אני כעת גר בפ"ת בשכירות ובעתיד הקרוב מתכוון לעבור לאיזור בעל זכאות ודאית (אם גם זה לא ישתנה עד אז)
האם אצטרך לעבור את כל תהליך השגת הרשיון מחדש מ-א'? הרי רק לפני שנה חידשתי את הרשיון ל-3 שנים נוספות... (כלומר זה היה אמור להחזיק עוד שנתיים) וזה לא הולך בחינם כידוע (חידוש הרשיון, מטווח, כדורים למטווח, אישור רפואי, ביטול זמן מהעבודה)

אשמח לתשובות הבהרה לפני שאני רץ, בלית ברירה, כמו ילד טוב, למשטרה להפקיד את הנשק.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אדמק » 05 ינואר 2011, 10:49

אגב, לא הייתי אמור לקבל התראה מוקדמת על הענין הזה, או שזה היה תוכן ההודעה של "בהמשך להודעתנו הקודמת" שלא קיבלתי (כפי שהסברתי בהודעה הראשונית), לא אמורים לשלוח דברים כאלה בדואר רשום?.
היה צריך לאפשר לי זמן לבדוק אפשרויות אחרות לשימור הנשק ברשותי...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 05 ינואר 2011, 10:55

אני ממליץ לך ליצור קשר מיידי עם דניאל ברס (עו"ד (וחבר) המעורה בנושאים אלו) 6114100 - 03 ותבחן איתו את המשך פעולתך.

בהצלחה, אל תשכח לעדכן תוצאות. זה חשוב.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי עמרי גוטמן » 05 ינואר 2011, 11:44

עד כמה שאני יודע, ברגע שהעילה בגינה ניתן הנשק פגה - פג תוקפו של הרישיון.
אני לא חושב, במקרה הזה לפחות, שמשרד הפנים צריך לחפש עילות אחרות.

ההפקדה במשטרה היא לתקופה של 18 חודשים. אם בתוך פרק הזמן הזה אתה עובר לגור בישוב זכאי, או שיש לך עילה אחרת, אתה יכול להוציא רישיון חדש ולהשיב לרשותך את האקדח הספציפי הזה.
אחרי 18 חודש - המשטרה יכולה לחלט את הנשק.

בדקת אפשרות להפקידו במטווח? יכול להיות ששם תוכל להחזיקו זמן רב יותר.
אני מניח שאריות הפורום יענו אם הדבר חוקי או לא.
Glockus Contremo
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 05 ינואר 2011, 12:19

עמרי,

אם קיבל הודעה על ביטול רישיון - לא יכול להפקידו במטווח / סוחר, כי הרישיון לא תקף.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי עמרי גוטמן » 05 ינואר 2011, 12:42

אוקיי, תודה על התיקון
Glockus Contremo
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אדמק » 06 ינואר 2011, 01:58

נועם, כבקשתך את מעדכן.
קודם כל, תודה על ההפניה, אך למרות שהשארתי פרטים במשרדו של עו"ד דניאל, הוא טרם חזר אלי.
גם נסיון לפנות טלפונית אל מישהו במשרד הפנים, לא נחל הצלחה כל שהיא.
(כל היום לא היתה לי שום אפשרות להטרטר פיזית, לא למשרד הפנים ולא למשטרה, אני עובד בהוצאת עיתון ויום רביעי זה "היום הגדול", עד השעות האלה - 2:00 בבוקר)
בלית ברירה, ועל פי חוק אני ניגש הבוקר (יום חמישי) לבצע את פעולת ההפקדה במשטרה, בתקוה שהם לא יגיעו אלי קודם.
כמובן לא לפני שאברר בדיוק את זכויותי, כשם שאני ממלא את חובתי.
אעדכן בהמשך.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אדמק » 06 ינואר 2011, 17:01

טוב, הכלי הופקד המשטרה.
מסתבר שיש אפשרות לבצע העברה/מכירה לאחר בתוך 18 חודש לפני שהמשטרה תחלוט את הנשק. אין שום צורך ברשיון לעשות זאת, רק לגשת למשרד הפנים עם הטופס שקיבלתי במשטרה (שכלי רשום על שמי), עם מסמך של מכירה/העברה לאחר שיש לו עילה לנשיאת נשק.
באם אחזור למקום שיש עילה לנשיאת נשק, אוכל לעשות רשיון מחדש להעביר שוב את הנשק לרשותי.
ענין אחר שהשוטר הפנה אותי אליו, זאת העובדה שאני זכאי להחזר על הוצאת חידוש הרשיון לפני שנה, הרי היו אמורים להיות לי עוד שנתיים על פי הרשיון (הרשיון ניתן לשלוש שנים). לטענת השוטר אני זכאי להחזר ממשרד הפנים על שנתיים אלה.
מה גם שהוא התפלא שהרשיון חודש שנה אחרי שעברתי, על אף שבפרטי במשרד הפנים כבר הופיע שאני תושב פתח תקוה בעת החידוש.
בכל מקרה אין שום סיכוי שאוכל להחזיר את הנשק לרשותי כל עוד אני גר ורשום בפתח תקוה.
אגש למשרד הפנים בקרוב לברר ממתי היה הנשק ברשותי (אם קיים אפשרות ה-10 שנים) ואת האופציות להחזר התשלום, ו/או העברת הנשק לבעל זכאות ממשפחתי, כדי לא לאבד את הנשק לגמרי.
אאעדכן.

תודה בנתיים לכל העוזרים!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 06 ינואר 2011, 20:05

אתה יכול למכור את הכלי לסוחר נשק שיאפסן את הכלי עבורך ,ע"פ הסדר כספי שתגיעו עלו בנהם ,עד שתהיה שוב זכאי לרכוש ממנו שוב את הכלי .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 06 ינואר 2011, 20:38

כתבת שאתה עובד בעיתון.
אם במסגרת עבודתך אתה נמצא באופן קבוע ב"אזורים מזכים" ויש לך אסמכתאות רשמיות לכך - תוכל לנסות לקבל רשיון בתבחין "עיסוק ביישוב זכאי".
כמובן שעם תום העיסוק גם רשיון זה יתבטל באופן אוטומטי, אלא אם עד אז תדאג לעמוד בתבחין אחר.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד