חלודה בקנה של CZ 75D קומפקט

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חלודה בקנה של CZ 75D קומפקט

על ידי ~Hunter~ » 05 ינואר 2011, 14:18

אהלן חברים,

חבר טוב שלי הוא בעחים מאושרים של CZ75D קומפקט. באמת נשק ממש נוח וכיפי לירי, נראה כמו חדש עם צינה נקיה וכו', אבל יש לו בעיה.
קצה הקנה כל הזמן מחליד. חבר לא הולך עם נרתיק פנימי אלא חיצוני ולפעמים ירך (כשהוא במשמרת משא"ז שלו) וגם זה לא כל יום. ועדיין, כל 3 שבועת +/- שבוע צריך לנקות ולשמן את הקנה.

אם מישהו מבעלים של CZים יכול לספר, האם זה סוג של מחלה שלהכלי או או היצרן הזה או שסתם חוסר מזל של החבר שנפל על קנה "שלא עבר ביקורת איכות". ידוע לכם משהו כזה?

נ.ב. וזה כבר שאלה שלי: האם לDUTY יש בעיות דומות?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: חלודה בקנה של CZ 75D קומפקט

על ידי זיו_! » 05 ינואר 2011, 18:23

ערב טוב
לי יש דיוטי ואני ממש לא מכיר כזאת תופעה של חלודה בקצה הקנה.
מצד שני יש לי את הדיוטי רק שלושה חודשים אולי אחרים יכולים להעיד טוב יותר על מחלות בכלים של CZ
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי EMT » 05 ינואר 2011, 21:05

תופעת חלודה בסיזדים מוכרת היטב. הרי כל עוד זה לא טניפר או מלונייט זה יחליד.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי קראון » 05 ינואר 2011, 21:13

היה לי HK P7 במשך ארבע שנים.

נשאתי אותו יום-יום בנרתיק פנימי.

הוא ספג זיעה למכביר, ובכל זאת לא העלה אף גרגר של חלודה.

ויש לזכור שמדובר באקדח משנת 1982 לפני שהמציאו את הטניפר ודומיו.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yogev » 05 ינואר 2011, 22:41

~Hunter~ כתב:אהלן חברים,

חבר טוב שלי הוא בעחים מאושרים של CZ75D קומפקט. באמת נשק ממש נוח וכיפי לירי, נראה כמו חדש עם צינה נקיה וכו', אבל יש לו בעיה.
קצה הקנה כל הזמן מחליד. חבר לא הולך עם נרתיק פנימי אלא חיצוני ולפעמים ירך (כשהוא במשמרת משא"ז שלו) וגם זה לא כל יום. ועדיין, כל 3 שבועת +/- שבוע צריך לנקות ולשמן את הקנה.

אם מישהו מבעלים של CZים יכול לספר, האם זה סוג של מחלה שלהכלי או או היצרן הזה או שסתם חוסר מזל של החבר שנפל על קנה "שלא עבר ביקורת איכות". ידוע לכם משהו כזה?

נ.ב. וזה כבר שאלה שלי: האם לDUTY יש בעיות דומות?

בקשר לדיוטי - אצלי הוא לא מחליד כלל, אבל המחסניות כן. במיוחד אחרי שיש עלהם כמה שריטות וקצת זיעה מיבשים
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 06 ינואר 2011, 07:59

קראון כתב:ויש לזכור שמדובר באקדח משנת 1982 לפני שהמציאו את הטניפר ודומיו.

תהליכים של קרבו-ניטרציה של פלדה קיימים בתעשיה כבר משנות ה-50 או ה-60 לאו דווקא תחת השם המסחרי טניפר ושמשו להגנה של כלי עבודה וכל מני חלקי מכונות מפני קורוזיה.
חוץ מזה, הקלר זה הקלר, ועבודה שעשו בגרמניה אז בשנות ה-80 זה לא כמו עבודה שעושים שם היום...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 06 ינואר 2011, 13:06

על האיכות הגרמנית אין ויכוח.
לפני מס' חודשים ביקרתי בגרמניה, בין השאר גם במוזיאון המלחמה (כך מכונה אצלהם השואה). אומנם מדובר באיכות שימור אך זה מעיד על הבסיס, יש שם כלי נשק, תחמשות, טנקים, מטוסים, מדים ושאר ציוד לחימה שנראה ומרגיש כמו חדש. מטוסים ישנים טסים על תרכובות דלק מודרניות, טנקים בנזין שעובדים על סולר [!! אפשרי מבחינה כימית וגם טכנית. הבעיה העיקרית והדחופה ביחס בנזין וסולר הוא מולקולות הפחמן השומניות, ולכלוך]. בקיצור, מדובר באיכות ייצור שאי אפשר להבין במושגים של היום.
לו היו הגרמנים מצליחים למצוא את הדרך הקלה והמהירה להפיק דלק מפחם, מלבד הדרך שהייתה להם, אלוהים יודע לאן היינו מגיעים. אם היינו מגיעים.
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 06 ינואר 2011, 15:21

ירוני כתב:על האיכות הגרמנית אין ויכוח.
לפני מס' חודשים ביקרתי בגרמניה, בין השאר גם במוזיאון המלחמה (כך מכונה אצלהם השואה). אומנם מדובר באיכות שימור אך זה מעיד על הבסיס, יש שם כלי נשק, תחמשות, טנקים, מטוסים, מדים ושאר ציוד לחימה שנראה ומרגיש כמו חדש. מטוסים ישנים טסים על תרכובות דלק מודרניות, טנקים בנזין שעובדים על סולר [!! אפשרי מבחינה כימית וגם טכנית. הבעיה העיקרית והדחופה ביחס בנזין וסולר הוא מולקולות הפחמן השומניות, ולכלוך]. בקיצור, מדובר באיכות ייצור שאי אפשר להבין במושגים של היום.
לו היו הגרמנים מצליחים למצוא את הדרך הקלה והמהירה להפיק דלק מפחם, מלבד הדרך שהייתה להם, אלוהים יודע לאן היינו מגיעים. אם היינו מגיעים.

הרבה מאד מהמוצרים והטכנולוגיה שאנחנו משתמשים בהם היום מקורם באותם ימים אפלים של המשטר הנאצי בגרמניה.
- טכנולוגית החלל של ארה"ב שהייתה תקועה בשנות ה-50 עד שהלבינו את פון בראון וחבריו והכניסו אותם לנאס"א
- מחקרים מתחום הרפואה והגנטיקה שהתבססו על ניסויים בבני אדם של מנגלה משמשים את כולם היום
- מטוסים חמקנים וחימוש מדויק (גם נשק רקטי)
- מטוסי סילון הם היו הראשונים להכניס
- נק"ל (את ה-AK47 מכירים?)
- טכנולוגית גרעין
בקיצור... יש לנו מזל רב שהמנהיג שלהם באותם זמנים היה מטורף ושחק את הצבא שלו בכמה חזיתות בו זמנית, אחרת בכלל לא בטוח איך העולם היה נראה היום ואם בכלל היינו קיימים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 06 ינואר 2011, 19:11

איתמר, אתה בטח מתכווין לשני ניסויים מפורסמים שהובילו להתפתחות האנטביוטיקה מעבר למה שהיה ידוע עד אז:

ניסויים בתת-לחץ וחמצן - על פי בקשת הלופטוואפה בתחילת 1942 הוכנסו אסירים במחנה הריכוז דכאו לתאי לחץ אשר דימו תנאי לחץ וחמצן בגובה רב של עד 68,000 רגל (שהוא הגובה המרבי שבו יכולים מטוסי התקופה לטוס). במטרה לברר מהי יכולת השרידות של הגוף האנושי בגובה רב לצורך מילוט בצניחה ללא סיכת חמצן. בהדמיית צניחה מגובה של 13 ק"מ איבדו הקורבנות את הכרתם. בהדמיית צניחה מגובה 15 ק"מ נצפתה הפסקת נשימה ומוות ולמרות זאת נמשכו הניסויים גם לגובה של 21 ק"מ. בניסויים אלה מתו 70-80 בני אדם. את הניסוי ערכו ד"ר זיגפריד רוּף וד"ר האנס רוֹמברג, רופאים אזרחיים מהמכון הניסויי לתעופה בברלין וד"ר זיגמונד רַשֶר, קצין ס"ס. התרומה למדע הייתה הבנת התנהגות תאי דם וקשר מולקולות חמצן להמגולובין. משמש את הרפואה כיום להערכת חמצון בגוף.

ניסויים בסולפונמיד - מיולי 1942 עד ספטמבר 1943 נערכו ניסויים שמטרתם לבדוק את יעילות המרכיב הכימי סולפונמיד בטיפול במחלות בקטריאליות. פצעיהם של הקורבנות נחשפו לחידקים כסטרפטוקוקוס, טטנוס וחיידקים הגורמים לנמק. מחזור הדם של הקורבנות נחסם באמצעות קשירת כלי הדם בשני קצוות הפצע על מנת לדמות פציעה אמיתית משדה הקרב. הזיהום הוחמר באמצעות החדרת שבבי עץ וזכוכית גרוסה אל הפצע (ידוע שזאת הייתה שיטת זיהום הפצעים של הרופאה הרטה אוברהויזר). לאחר מכן טופל הזיהום בסולפונמיד ובשאר תרופות על מנת לבחון את יעילותם. רבים מקורבנות הניסוי מתו במהלכו וכתוצאה ממנו. את הסולפה, תרכיב גופרית, שמשמש כתחליף לאנטביוטיקה כולנו מכירים, לא?

ירון
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 06 ינואר 2011, 20:46

~Hunter~ כתב:...

ואם נחזור לנושא המקורי:
אין לי טיפת חלודה בקנה שלי.
יחד עם זאת, מדובר בקנה חדש שהוזמן במיוחד.

ממליץ לפנות למטווחי מאיר רוט. זה היבואן של האקדח, הוא יכול להמליץ על פתרון אפשרי לסוגיה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי EMT » 06 ינואר 2011, 21:02

מה קרה לקנה קודם :?:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 08 ינואר 2011, 10:12

בעליו הקודם פירק את האקדח (מתוך דאגה עמוקה למניעת גנבה) והחביא את החלקים כל כך טוב, עד שבמועד החידוש לא מצא את הקנה. אז האקדח נמכר לחנות ומשם אני רכשתי אותו (עם קנה חדש)
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי EMT » 08 ינואר 2011, 11:59

:lol: :lol: :mrgreen:

תשאר איתו בקשר - אולי הוא ימצא את הקנה :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 08 ינואר 2011, 15:04

אין לי מושג ירוק מי זה...
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי EMT » 08 ינואר 2011, 16:54

מה שמייד עבר לי בראש - קנית אקדח מחנות עם מס' קנה לא זהה למס' של אקדח כאשר בחנות ספרו לך על אובדן קנה ע''י בעליו המקוריים.

%5 :oops:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד