חלודה בקנה של CZ 75D קומפקט
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: חלודה בקנה של CZ 75D קומפקט
ראשית, מדובר בחנות שאפשר לבדוק פלס בעזרת היושר של הבעלים והעובדים.
שנית, הקנה הוזמן אחרי שקניתי את האקדח וכמובן הוטבע עליו המסט"ב של האקדח.
מה שכן, מפליא אותי איך במדינה שמתימרת לשלוט ביד רמה וקשה בבעלי נשק חוקי אפשר פשוט לבוא למשרד הפנים, להגיד להם שאיבדת את הקנה של האקדח ומה יעשו עם? ... כלום. אז מה מונע מאדם לא ישר להפוך את אקדחו ל"שחור" באופן כזה?
שנית, הקנה הוזמן אחרי שקניתי את האקדח וכמובן הוטבע עליו המסט"ב של האקדח.
מה שכן, מפליא אותי איך במדינה שמתימרת לשלוט ביד רמה וקשה בבעלי נשק חוקי אפשר פשוט לבוא למשרד הפנים, להגיד להם שאיבדת את הקנה של האקדח ומה יעשו עם? ... כלום. אז מה מונע מאדם לא ישר להפוך את אקדחו ל"שחור" באופן כזה?
- סליקאי טיטניום

EMT :
תשאר איתו בקשר - אולי הוא ימצא את הקנה
SPY :
אין לי מושג ירוק מי זה...
אולי הוא חבר של הבחור הזה :
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?f=4&t=14396&hilit=%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%A7%D7%AA%D7%99
%6
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ואני יכול להניח שגם לבחור זה לא עשו כלום.
- סליקאי טיטניום

זה באמת מוזר...
גם עם אזרח בא ואמור שגנבו לו את הנשק מהבית והוא מדווח למשטרה
בודקים וברוב הפעמים אחיי זה מה הוא מקבל שטר מכר לקנות עוד אקדח...
בלי כלום פשוט ככה,
אני לא רוצה להגיד מה קורה לחייל/שוטר-מקבילי יח' הביטחון
שנגנב מהם נשק...
גם עם אזרח בא ואמור שגנבו לו את הנשק מהבית והוא מדווח למשטרה
בודקים וברוב הפעמים אחיי זה מה הוא מקבל שטר מכר לקנות עוד אקדח...
בלי כלום פשוט ככה,
אני לא רוצה להגיד מה קורה לחייל/שוטר-מקבילי יח' הביטחון
שנגנב מהם נשק...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
שמע, אני מסתובב עם ברטה 84BB בנרתיק פנימי, צמוד לגוף.
האקדח תקוע לי על המותן כל היום ובכל מקום. סופג זיעה, גשם, שמש, ים, בוץ, מילואים ומה לא.
אבי קנה אותה בתור קצין צעיר בחיל האוויר ונשא אותה מסג"מ עד סא"ל ואח"כ כמה שנים טובות באזרחות.
המדובר באקדח שמתקרב לגיל 30 ומעולם לא העז לגלות סימני חלודה. גם המחסניות מפגינות את אותה רוח.
במקומך הייתי ניגש אל מאיר רוט ובודק את העניין הזה. רוב הסיכויים שיהיה להם פתרון. קשה לי להאמין שמדובר בבעיה שכיחה.
האקדח תקוע לי על המותן כל היום ובכל מקום. סופג זיעה, גשם, שמש, ים, בוץ, מילואים ומה לא.
אבי קנה אותה בתור קצין צעיר בחיל האוויר ונשא אותה מסג"מ עד סא"ל ואח"כ כמה שנים טובות באזרחות.
המדובר באקדח שמתקרב לגיל 30 ומעולם לא העז לגלות סימני חלודה. גם המחסניות מפגינות את אותה רוח.
במקומך הייתי ניגש אל מאיר רוט ובודק את העניין הזה. רוב הסיכויים שיהיה להם פתרון. קשה לי להאמין שמדובר בבעיה שכיחה.
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

המממ...
מישהו יכול לתאר, בקצרה, את תהליך החלפת אקדח (כולל מכירת הקיים וקניית אחד במקום מיד 2) ועלויות נלוות לכך?
פתאום בא לי על DUTY ויש אחד ביד2.
מישהו יכול לתאר, בקצרה, את תהליך החלפת אקדח (כולל מכירת הקיים וקניית אחד במקום מיד 2) ועלויות נלוות לכך?
פתאום בא לי על DUTY ויש אחד ביד2.
קניה מסוחר נשק היא כדלקמן - אתה מוכר לו את שלך, מקבל שטר מכר לחדש - נגש למשרד הפנים, מקבל רישיון חדש וחוזר למשוך אקדח מסוחר נשק. (בתנאי שאין החלפת קליבר, עם יש - יש גם מטווח באמצע)
קניה מאדם פרטי כאשר אתה מחזיק ברישיון בעצמך יותר מסובכת - אתה מוכר את שלך - מקבל אישור קניה ממשרד הפנים , קונה ממוכר פרטי (ניגש איתו למשרד הפנים , עם שטר מכר זכרון דברים) , אתה מקבל רישיון על אקדח שלו, הוא מזדכה מול משרד הפנים ומוסר לך את אקדח. (בד''כ הוא יהיה מופקד אצל מאבטחים בכניסה).
קניה מאדם פרטי כאשר אתה מחזיק ברישיון בעצמך יותר מסובכת - אתה מוכר את שלך - מקבל אישור קניה ממשרד הפנים , קונה ממוכר פרטי (ניגש איתו למשרד הפנים , עם שטר מכר זכרון דברים) , אתה מקבל רישיון על אקדח שלו, הוא מזדכה מול משרד הפנים ומוסר לך את אקדח. (בד''כ הוא יהיה מופקד אצל מאבטחים בכניסה).
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
אפשר אישהו להאיץ את התהליך הקניה מאדם פרטי בעזרת חנות נשק?
לא חושב...
כל מה שמקצר את הבירוקרטיה של משרד הפנים לא מתקבל...
כל מה שמקצר את הבירוקרטיה של משרד הפנים לא מתקבל...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
~Hunter~ כתב:אפשר אישהו להאיץ את התהליך הקניה מאדם פרטי בעזרת חנות נשק?
זה כנראה לא יקצר, אבל יהפוך את התהליך לבטוח יותר.
אני לא מזלזל ביכולתך לזהות את הכלי שאתה מקבל, אבל כשהכל עובר דרך סוחר, מלוא האחריות היא עליו ואין קשר ישיר בינך לבין הבעלים הקודם של הנשק.
עם אחד האקדחים שקניתי מאדם פרטי הייתה בעיה של טעות ברישיון - מספר הכלי היה משובש. הבחור שמכר לי את האקדח הלך איתו ככה 8 שנים ועבר שני חידושי רישיון בלי בעיה. רק במשרד הפנים התגלתה הבעיה בין שטר המכר שכלל את המספר הנכון לבין הרישומים במשרד הפנים. למזלי עשיתי את ההעברה באמצעות דידי מנתניה ופקס אחד ממנו הספיק כדי לסדר את הבעיה.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד