האם ניתן להיכנס עם נשק ברישיון למועדון ברבי בת"א ובהרצליה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: האם ניתן להיכנס עם נשק ברישיון למועדון ברבי בת"א ובהרצליה

על ידי skydiver » 16 ינואר 2011, 09:38

א. כאשר היה, לפני כמה שנים, מופע ענק של אורנג' בפארק הירקון לא נתנו לי להיכנס עם הנשק ואכן לא נכנסתי, לצערי. בהזדמנות אחרת כאשר הלכתי, מטעם העבודה, לערב במועדון בגבול ראשל"צ חולון מראש השארתי את הנשק בבית אבל אפילו את הלדרמן לא נתנו לי להכניס למועדון והיתי צריך להשאיר אותו אצל השומר בחוץ.

ב. במספר הזדמנויות כאשר היתי צריך לגשת למשרד החקלאות ולהפקיד את הנשק, כאשר אספתי אותו ביציאה- פרקתי אותו לתוך עציץ גדול מלא באדמה מחוץ לבנין (הודעתי קודם לשומרים שזה מה שאני עומד לעשות) משום שאותי למדו ש"בקבלך ובמסרך נשק- בדקהו ופרקהו".
לך תדע מה השומר עשה עם האקדח כאשר לא היתי שם.
"עם שאינו מכבד את עברו גם ההווה שלו דל - ועתידו לוט בערפל". (יגאל אלון)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 16 ינואר 2011, 21:59

skydiver כתב:...כאשר אספתי אותו ביציאה- פרקתי אותו לתוך עציץ גדול מלא באדמה מחוץ לבנין (הודעתי קודם לשומרים שזה מה שאני עומד לעשות) משום שאותי למדו ש"בקבלך ובמסרך נשק- בדקהו ופרקהו".
לך תדע מה השומר עשה עם האקדח כאשר לא היתי שם.

אותי לימדו "תמיד להתיחס לנשק כאל טעון". גם ככה האקדח שלי נישא במצב 2. לכן, מה שהשומר שקיבל את האקדח להפקדה לא יעשה - לא יהיה מצב מסוכן יותר.
כשהייתי צריך להפקיד את האקדח בתעשייה אווירית, הייתי פורק אותו לפני טוען אותו אחרי ההפקדה ברכב בחוץ לכיוון המושב (ללא נוסע כמובן). עדיף מאשר להתחיל ליצור מהומות בחברה חרדת-נשק שלנו.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glockbuster » 16 ינואר 2011, 23:35

SPY

הפריקה ברכב מיותרת ורשלנית כי הרכב אינו עונה על הכלל הראשון בפריקה "לא עובר לא חוזר"
אם חס וחלילה היה נפלט כדור בתוך הרכב רוב הסיכויים שהוא לא היה נשאר בתוכו
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 17 ינואר 2011, 05:42

"עמדת פריקה מסודרת" אינה מחליפה את כללי הבטיחות או את האחריות הסופית והמוחלטת של בעל כלי ירייה למעשיו. אם spy מספיק בוגר על מנת לשאת את אקדחו במצב 2 בכל מקום אחר בארץ הקודש מבלי ללחוץ על ההדק, בטוחני שהוא מצליח בכך כאשר הוא לבד ברכבו ומסב את מלוא תשומת לבו לצורך כך. לעדהב"ק, הסיכוי שאדם מיומן, מרוכז, ערני ואכפתי יפלוט כדור אחרי פריקה מלאה באמצעות משמיט פטיש (ולא ההדק) יותר נמוך מאשר הסיכוי להיתקל במחבלים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 17 ינואר 2011, 07:27

כשאין אפשרות לפרוק בצורה בטיחותית קרי מקום שעונה על הכלל "לא עובר לא חוזר"
אז פשוט לא פורקים !!!

מה בוער לפרוק באותו הרגע?

אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שבעל הנשק מקצועי בטיפול ובהחזקת נשק, אז אין שום בעיה שהפריקה לא תעשה כרגע.
כי אותו בעל נשק יודע שהוא לא יעיז להכניס את האצבא היורה לתוך שמורת ההדק וכולנו יודעים שאקדחים לא יורים
מעצמם.

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 17 ינואר 2011, 08:12

1. תמיד טוב לקיים דיון שמקדם את הנושא של בטיחות בכלי ירייה. הצורך למסור כלי ירייה לאדם אחר באמתלות של בטלות זמנית של שבועת האמונים למדינה של בעליו מכניס אלמנט בטיחות משמעותי שצריך להתייחס אליו ברצינות.
2. למיטב זכרוני אין עמדת פריקה מסודרת בתע"א מערב. ייתכן שהדברים השתפרו מאז.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 17 ינואר 2011, 11:14

לראיה

תמונות די מזעזעות של ניידת משטרה טקסנית שחוררה מקליעים
שימו לב ששום דבר כמעט אינו עוצר קליע 9MM FMJ בתוך מכונית
http://www.twofields.com/Videos/police/Schertz.htm

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אבי מור » 18 ינואר 2011, 08:11

אקדח הוא כלי להגנה עצמית נחות ביותר,מכל היבט אפשרי. עוצמת האש, כמות האש, הדיוק, קושי בירי ועוד.
רק מה? יש לו שני ייתרונות עצומים, ובגללם אנחנו משתמשים באקדחים ולא בשום דבר אחר:
1. זה מה שמרשים לנו, אין לנו אפשרות לרכוש כלי נשק אחר, אם בכלל. וזה נכון בעיקר לישראל, אך לא רק, ישנם עוד מס' מדינות בעולם שזה המצב.
2. זה כלי הנשק היחיד המאפשר לך להיות חמוש במידה סבירה*, בלי לאבד את איכות החיים שלנו מצד אחד, ובלי "להודיע" לאף אחד שאנחנו חמושים, כי גורם ההפתעה בעימות שמתחיל בנחיתות מראש, כי אנחנו מגיבים למשהו שמישהו אחר יזם, יכול לשחק מאד מאד לטובתנו, וכן אני מכיר את הטענה שאם תלך חמוש-גלוי, אולי מראש לא יטפלו אליך, יכול להיות, אבל גם יכול להיות שתיפך למטרה מועדפת מראש, ותופתע ותיתפס לא מוכן.
אקדח הוא כלי תגובה ואני מרשה לעצמי לצטט את מסד איוב שכותב על מקרים בהם לתוקף התגלה שהקורבן חמוש בלי שהוא ידע זאת מראש: "טעות פטאלית בבחירת הקורבן" (הנה, גם הבאתי מדברי ענקים-ובדרך הבאתי גאולה לעולם).

*סבירה לעניין הזה זו תחושה סובייקטיבית של כל אחד מאיתנו. יש כאלו שמרגישים חמושים במידה סבירה עם אקדח וחמש מחסניות של 33 כדורים, פחות מזה הם מרגישים ערומים, וישנם כאלו שאקדח קטן, קל, ונוח מאד להסתרה עמוקה, איפשהו על הגוף, עם 7-9 כדורים במחסנית, עם עוד מחסנית אחת או שתיים, נוסך בהם הרגשה טובה של ביטחון מסויים.
אני נמנה על אלו האחרונים, וככל שאני 'מתבגר' (איך יצאתי מזה יפה!) אני מוצא שנשיאת אקדח קטן וקל בקוטר אמיתי להגנה עצמית, זה פתרון מצוין, ללא ספק יותר טוב מן האפשרות לצאת בלי אקדח מהבית בכלל. (לא מתקבל על דעתי).

כתב גלוקבאסטר חברי הטוב את מקרה אריק קרפ, מקרה קלאסי שבו אקדח 0.22 היה משנה את התמונה אולי אפילו ממש ב-180 מעלות, אבל אני יכול למנות כאן עוד מס' לא מבוטל של כאלו מקרים, גם בתל אביב, אך לא רק. אל תשכחו של מקרים של "כמעט ירי" מקרים בהם אקדח מוצג ממקום המסתור שלו והאירוע מסתיים, לא מדווחים למשטרת ישראל, ולא נמצאים בסטטיסטיקה, אלא אם הם במקרה מצולמים/נצפים על ידי אחרים וכולי. (הנהג בצפון שכמעט הותקף במוט/צינור ברזל ותודות לאקדח נשאר בחיים).
אבל מישהו יודע מראש באיזו עיר הוא צפוי להיתקל בצרות, שלא יסע לשם.
או כפי שפעם אמר לנו אוון מרשל בשיחה על נשק ותחמושת להגנה עצמית, לאחר שנשאל על ידי מי מהמשתתפים באירוע, מה הוא היה לוקח איתו אם הוא היה צריך ללכת למקום מסוכן:
"ראשית לא הייתי הולך לשם, אם הייתה לי ברירה. אם בכל אופן הייתי צריך ואני יודע שזה מסוכן, הייתי מתחמש עד השיניים ולוקח איתי חמישה חברים עם "Bad Attitude" שזה אומר שיש להם גישה שלילית לחיים, לא של עצמם אלא של אלו שמנסים לתקוף אותם. (וואו!! להציל את העולם פעמיים ביום, רק בעזרת ציטטות).

אבי
נ.ב.
למקום שלא רוצים אותי עם הנשק שלי, אני פשוט לא הולך, וזה כולל כל מיני מקומות ציבוריים.
ואם אין שם הפקדה מסודרת חוקית אני לא נותן, לא נשק ולא מחסנית.
אבל זה אני, וכל אחד עושה את השיקול שלו.

נ.ב. 2
לגבי הרכב כנקודת פריקה. כפי שכבר כתבתי קודם, אני כבר 'מתבגר' רוצה לומר שאני כבר בעיניינים הללו יותר ממה שאני רוצה לספור באמת. בעבר, כשמכוניות אמריקניות היו בנויות כמו טנק, עם פח עבה, פגושים מברזל עם ניקל, נעשו ניסיונות של ירי בכדורי 9 מ"מ מכל כיוון לתוך המכונית. כמה מצער ליראות שכדורי אקדח רגילים לגמרי חולפים רכב, מנקבים את כל מה שבפנים, בלי לתרגש יתר על המידה, למעט מס' מועט של מקומות, (מנוע, חישוקי [ג'נטים] הגלגלים פחות או יותר), ביקצור, לא ממש חומת מפגע לפריקה, ובאמת מה בוער? אפשר לפרוק כשזה נכון לעשות את זה, וכבר ראינו מומחים גדולים וטובים "שנפלט" להם כדור, הרי בדיוק לשם כך קיימים חוקי הבטיחות בכלל זה הכללים לחומת מפגע באשר היא, בדיוק לטעות, לא למקרה שהכל עובד.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי צלנר ערן » 18 ינואר 2011, 21:02

מסכים בחום עם כל מילה - לא נותן אקדח בלי מקום הפקדה מסודר !!!
לפרוק אפשר גם אח"כ - למרות שלרבים מהאקדחים יש היום אינדיקציה האם דרוכים או לא - מבחינתי נשק תמיד דרוך
גם אחרי שפרקתי כרגע...
לאחרונה התחלתי ללכת עם s&w בקוטר 357 וקנה 2.5 אינץ עלי. אין מה להשוות מבחינת נוחות בנרתיק פנימי(טוב אני גם לא קטנצ'יק במיוחד)
הגלוק 21 עם 3 מחסניות נמצא בתא ניסתר בתיק כדי לא להרגיש ערום אך נוח לי להצליח להיכנס גם לכיסאות עם משענת צד במסעדות בלי להיתפס עם האקדח.
אגב - בזמנו ירינו המון על כלי רכב לניסוי עם כל הקליברים לאקדח שמצאנו - לא הייתי מסתתר מאחורי אוטו בלחימה - גם הקליעים הכי חלשים לרוב עברו את שני הצדדים - למעט מקומות כמו שאבי תיאר או בפינות "מקופלות" של דלתות (בקצוות)
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי spy » 18 ינואר 2011, 22:37

כמה הבהרות על מה שכתבתי קודם
1. לא ניתן להכנס למפעלי תע"א עם נשק. אבל יש הפקדה. היא חוקית, אך איני שלם איתה ב-100% (לא נותנים מפתח לתא בטענה שכל הזמן היו מאבדים אותם). נותנים את האקדח למאבטח, הוא יוצא איתו לחדר אחר, שם אותו בתא)
2. אין לי אפשרות "לא להגיע" לשם. זה לא מועדון ואני לא איזה VIP שיכול להציב תנאים (או שנכנס עם נשק או שלא נכנס...)
3. אני נןשא את האקדח במצב 2. תמיד. נקודה. אבל אני לא אפקיד אותו במצב 2, אלא אם זאת הפקדה בכספת שיש לי מפחת ורק אני נוגע בנשק. כפי שכתבתי בסאיף 1, זה לא ככה בתע"א.
4. מי שעוד לא הבין, לא אוהבים בארץ את המצב 2 (אולי בגלל זכרונות מהטירונות?). לכן אני לא רוצה לפרוק אקדח ממצב זה בפרהסיה. האפשרות היחידה שיש לי - בתוך הרכב, לכיוון כיסה קדמי (אגב, נקירה מלאה, לא השמטה). לאחר היציאה מהמפעל - הטעינה באותו נוהל.
5 אני יודע שכל אחד יכטל לפלוט כדור. אני מבין את האחריות ומוכן לשאת בתוצאות אם זה יקרה. אגב, מי שלא מבין ולא מוכן, עדיף שלא יהיה לו נשק כלל. יחד עם זאת, אני מאמין שאם נפלט כדור לתוך מושב הרכב לכיוון הרצפה - הסעכון לסובבים יהיה מינימלי.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glockbuster » 18 ינואר 2011, 23:27

SPY

לפי התיאור שנתת ההפקדה היא הכל רק לא חוקית!!! בהפקדה חוקית אתה הופך להיות הבעלים של תא ההפקדה ולא משנה
עם זה לוקר מתכת עם מנעול או כספת אישית חייב להיות ברשותך העמצאי לפתוח ולנעול את התא הזה, עם למישהו אחר יש מפתח ולך אין אז הוא שולט בתא הזה ולא אתה, קרי הפקדה לא חוקית העובדה שמאבטח לוקח את נשקך לחדר אחר ושם אותו
באיזה שהוא מקום שאתה לא רואה ולא יכול לגשת אליו לא תקינה בעליל כי אתה באמת ובתמים לא יודע מה הוא עושה עם הנשק.

באשר למה שכתבת על הפריקה - אי אפשר לחזות את מעוף הקליע לאחר שהוא הוסט ממסלולו המקורי, אתה לא יכול להבטיח
שהקליע ינעץ באספלט ושם הוא ישאר, מה יקרה עם חס וחלילה הקליע או חלקים ממנו או אפילו נתרים מהאספלט או בטון
ימצאו את דרכם לאנשים? חבל לך על הזמן הרישיון הלך לקיבינמט ואתה נכנס למערכה משפטית לא קלה וזולה

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 19 ינואר 2011, 06:13

בהמשך לדברי spy, הביטוי "כדור בקנה" הוא עדיין נחשב למילה גסה בארצנו, אם כי לדעתי זאת לא שיטת נשיאה פסולה למי שמפקיד על ארבעת כללי הבטיחות בקנאות דתית.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 19 ינואר 2011, 07:07

איני אישית הולך תמיד במצב 1 ואני לא מכיר שיטה טובה יותר לשאת אקדח
מצב 3 לא ישים לפי תפיסת עולמי אבל, יעשה כל אדם כראות עינייו העיקר שהבטיחות לא תפגע

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 19 ינואר 2011, 22:25

glockbuster, ידידי
אתה צודק לגבי ההפקדה. אז מה אתה מציע? שאני לא אפקיד את האקדח? שאני לא אכנס למפעל? זה לא ישים.
אולי שאני לא אלך עם נשק? זה בדיוק מה שרוצים שאנו נעשה - נוותר על נשקנו יותר ויותר, עד שנחליט שלא צריך אותו (או שיחליטו בשבילנו).
מבחינתי, מפעל שפועל תחת הנחיית מ"י שמנפיק לי אישור הפקדה רשמי - מקובל יותר על פי תפישת ALARA. כשאחיה בעולם אידיאלי - לא אצטרך להתפשר. בינתיים - אין ברירה. יש סיכון? כנראה שכן. יש סיכון הרבה יותר גדול להיהרג בתאונת דרכים.
ולגבי הפריקה, שמעת את הביטוי "רק נשק פרוק פולט כדורים"? כל הפליטות בזמן פריקה נובעות אך ורק מסיבה אחת - אנשים לא רגילים לפרוק נשק שלא היה כבר פרוק לפני כן, לכן לא מקפידים על כללים בסיסיים. לא חסרים מקרים בהם אדם פולט כדור בסיטואציות הזויות ביותר. בתור אחד שהעביר לא מעט מטווחי אקדח אני יכול לחתום לך על זה. שוב, כשאחיה בעולם אידיאלי - כל פריקה שלי תתבצע לתוך עמדה ייעודית או לכיוון חומת מפגע. בינתיים - אין ברירה אלא לשפר את המקצועיות והמיומנות האישית.
כפי שאמר בזמנו מפקד חיל האוויר החמישי דן טולקובסקי - "אני לא צריך טייסים בטיחותיים, אני צריך טייסים טובים ומקצועיים. בטיחות כבר תהיה חלק מהם".
לנשק, מחסנית וכדורים אין רצונות משלהם, הם עושים רק את מה שאנו אומרים להם לעשות.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי נועם » 22 ינואר 2011, 00:04

עצתי -

לא משנה מה מצב הנשיאה (מצב 1-2-3) - בהפקדה, הכלי יוצא מהמכנסיים עם הנרתיק שלו ונכנס עם הנרתיק שלו לתא ההפקדה. (מדובר על האקדח, כן, סוטים..)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד