הקמת עמותה או בג"צ?

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: הקמת עמותה או בג"צ?

על ידי צוות מספר 3 » 29 ינואר 2011, 18:06

החודש אני עמוס בעבודה עד לאזניים.
אם לא תהיה ברירה אבוא גם לפני.
אם אפשר בתחילת מרץ לקיים מפגש אשמח.
לדעתי המפגש צריך להיות במקום שאפשר לטווח,ויכול להכיל כמות אנשים גדולה שתשב ותדבר.
ככה שאנשים ישמחו לבוא לא רק כדי לדבר.
שכל אחד יבוא עם הצעה פרקטית ואג'נדה מסודרת.
חשוב מאוד שיגיעו כמה שיותר אנשים,וכאלה עם נסיון כמו ידידנו afss ,איתמר ואחרים.
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 30 ינואר 2011, 07:39

אני מבחינתי זמין למתי שימצאו לנכון לקבוע מפגש.
בהמשך למה שצוות מס' 3 אמר...

1. לדעתי, אני חושב שלא ניתן לשלב מפגש כזה עם פעילות במטווח מכמה סיבות:
- קוצר זמן: אם משלבים פעילות במטווח, אז או שזה יהיה ביום שישי (יום לחוץ), או באמצע השבוע על חשבון שעות העבודה ואז אנשים פשוט לא יגיעו.
- פעילות מסיחת דעת: יהיה קשה מאד לנתק את האנשים מהנשקים והמטרות ולהביא אותם לשולחן הדיונים.

בכל מקרה, לדעתי אי אפשר יהיה להספיק לעשות את שני הדברים ביחד בצורה רצינית. מי שהנושא בוער בעצמות שלו יבוא אם או בלי מטווח.

2. אם אנחנו רוצים להזיז משהו צריך לעשות את זה בצורה יעילה. אם מכנסים ישיבה, אז חייבים ש:
- תהיה לה אג'נדה מדוייקת שתכלול את רשימת הנושאים שעליהם דנים ולו"ז מדוייק לכל נושא (כל אחד מוזמן להציע נושאים לאג'נדה).
- בסוף הישיבה שתהיה רשימת מטלות לביצוע שתכלול: מה המשימה, מי מבצע, ולו"ז לביצוע.

זה מאד נחמד לראות את כל החבר'ה ולהוציא קיטור על המצב - אבל זה לא יוביל אותנו לשום מקום.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צוות מספר 3 » 30 ינואר 2011, 22:58

סבבה.רק תגידו איפה ומתי.אני מכין שיעורי בית.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 17 פברואר 2011, 12:30

רציתי לדעת אם יש התקדמות בנושא.
אם הייתי גר בארץ הייתי לוקח את הנושא על עצמי.
כרגע אני יכול לתרום מנסיוני, שחלקכם יודעים מה הוא.
אבל חבר'ה, אם לא תיקחו את עצמכם בידיים, אני מבטיח לכם שתבחין אחר ייעלם בקרוב עבור כל הסיבות שכלולות בו (חוץ מפוליטיקאים אולי).
אני לא ממש מבין את האדישות הזאת, במדינות אחרות מה שהולך עם רובי הכדוריות היה מקים קול צעקה. ודווקא במדינה שבה יש כל כך הרבה התאחדויות ואיגודים ומה לא... חבל, מקווה שמישהו ייקח את הנושא ברצינות.
בברכה.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי רועי 357 » 17 פברואר 2011, 14:43

פשוט עשו הפרד ומשול- כל מגזר דואג לעצמו.
ומי דואג לאזרח?
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ~Hunter~ » 05 אפריל 2011, 20:56

לאט לאט הנושא ירד למטה... זהו? מיצינו? ויתרנו?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי simon » 05 אפריל 2011, 22:44

כרגיל
2 יהודים
3 בתי תפילה
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי צוות מספר 3 » 06 אפריל 2011, 11:47

כמו שכבר אמרתי לצערי.
ברגע שזה לא משרת אינטרס צר של מישהו הוא לא יעשה כלום.
מטווחים מצאו לעצמם פרנסה.
סוחרי נשק לא רואים עצמם בבעיה.
בעלי רשיון ותיקים אומרים אחרי המבול.
עד שזה יגיע לכל אחד מהם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי simon » 06 אפריל 2011, 12:05

למה לא לעשות פרסומות ( הרי זה עניין של כסף)
http://www.youtube.com/watch?v=RR9RN_iS ... re=related
1:56
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי sefee88 » 10 אפריל 2011, 18:50

עוד בחור לאוסף %0
מי מתנהל מול הגופים?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ~Hunter~ » 12 אפריל 2011, 09:42

מעניים כמה אנשים יש לנו כבר ברישימה חברי העמותה שעוד לא קמה. בא לכם לספור?
1. HUNTER

(זה לא סתם, נראה לי שאנחנו אלולים להיות מופתעים לטובה מכמות האנשים שאיכפת להם מהנןשא וכן יהיו מוכנים להקדיש לזה מזמנם וכספם)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 12 אפריל 2011, 09:57

ספירה שלי לאור המפגשים שהיו
12 רשומים
מתוך זה 5-6 פעילים בפועל עד כמה שאפשר .....
ועוד 2 אנשים שהתחיבו לסיע כספית .
בקיצור מסתבר שיש מרחק גדול בין לזרוק תגובה "גם אני בפנים" בפורום לבין הנכונות להרתם באמת ולעשות מעשה
שלא לדבר על לעמוד מול הרשיות בשם מלא ולא מאחורי איזה ניק סתמי .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 12 אפריל 2011, 12:13

צריך להפגש שוב... אפילו במפגש הקרוב
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ~Hunter~ » 12 אפריל 2011, 20:59

higt-power כתב:ספירה שלי לאור המפגשים שהיו
12 רשומים
מתוך זה 5-6 פעילים בפועל עד כמה שאפשר .....
ועוד 2 אנשים שהתחיבו לסיע כספית .
בקיצור מסתבר שיש מרחק גדול בין לזרוק תגובה "גם אני בפנים" בפורום לבין הנכונות להרתם באמת ולעשות מעשה
שלא לדבר על לעמוד מול הרשיות בשם מלא ולא מאחורי איזה ניק סתמי .

במפגש בו אני הייתי היינו 6-7 חברה. ת'אמת, מצד אחד מוזר לי שאין מי יודע מה היענות. מצד שני ברור שיש לנו פה בעיה רצינית:

1. חלק מבעלי נשק לא באמת יודעים למה יש להם נשק, בין חידוש לחידוש הוא זרוק אי-שם בבוידם ולא רואה אור השמש או הפלוריסנט, אנשים כאלה, כנראה לא מגיעם ל"סליק" ולכם בחיים לא ידוע על היוזמה, וגם אם היו יודעים כנראה רובם לא היו באים. (אבל גם אם 10% מהם היו רואים ביוזמה ערך - זה כבר לא מאט אנשים).
2. ישנו, בנוסף ציבור אחר, שכן משתמש בנשקו והרבה, אלה יורי ירי מעשי, אבל מה, איפשהו נוצר רושם שלפחות חלק מהם חושבים שהעניין לא נוגע להם כי "לנו כבר יש רישיון ואותו לא יקחו לנו" וזה כנראה כולל גם אנשים וותיקים ומוכרים בתחום, כאלה שדווקא המילא שלהם אולי הייתה יכולה לשנות משהו. אגב, במקומם לא הייתי בונה על כך שהרישיונות שלהם לנצח איתם - גם אותם הרשיות לא ממש אוהבות
3. אנשי זרועות הבטחון למינהם, כאן איפשהו אותו סיפור "לנו יש רישיון ולנו א יקחו" אם תוספת של "אנחנו באמת צריכים אותו, וכל השאר זה כל השאר". רישיונות של אלה כנראה הכי מוגנים, אבל גם גם לזה יכולים לשים סוף אם יוחלט על יבוש. נולדתי במדינה בה שוטרים בסוף משמרת היו מחזירים את נישקם לכספת המשטרה והולכים הבייתה עם נרתיק ריק ןעל רישיון פרטי לא היה מה לדבר.
4. כל השאר, שאיכפת להם והם כן מוכנים לקחת על עצמם את האחריות הנלוות לאחזקה של כלי נשק פרטי. אבל כמה מתוכם נמצאים כאן בסליק בכלל ובאשכול זה בפרט.

שיטת הפרד ומשול משרתת את בעלי האג'נדה נגד הזכות של אשרחים להגן על חייהם וחיי הסובבים אותם פועלת הייטב.

לא נראה לי שהעמותה אן כל דבר רציני אחר יכול להמריא כך. יוזמה כזאת צריכה הרבה יותר חשיפה ומטבע האג'נדה הנפוצה בכלי תקשורת הם לא יתנו סקירה אוהדת או אפילו ניוטראלית. מה הפרון? לא יודע אולי מגזין "קליבר קרבי" יכול להרים את היוזמה (בתקווה שעוד כמה אלפים יחשפו ליוזמה ויבינו מה יקרה אם לא נעשה כלום) הרי גם להם יש אינטרס, אם יתייבש תחום הנשק בארץ לא יהיו להם קוראים.

דבר אחרון שרציתי לכתוב הוא שאנחנו חושבים לאמת כשאנחנו אומרים שאין לנו איך להשפיעה על הנעשה. נכון שאיננו פקידים שקובעים נהלים או פוליטיקאים שקובעים מדיניות (אנחנו עובדים בשביל המשכורת) אבל, כפי שראינו בלא מעט מקרים, המדיניות לפעמים נקבעת ע"י תוצאות סקרים של מינה צמח ואנחנו, כאזרחים, הם אלה שעונים לסקרים כאלה. ואילו, במצב היפוטטי, ניתן היה לבטל את התדמית השלילית (שנוצרה, לדעתי, בצורה זדונית ומכוונת) ולהחזיר את התדמית החיובית של אזרחים מחזיקי נשק שהם באמת הציבור היותר אחראי (אחזקת נשק היא אחריות די גדולה שאנחנו מקבלים על עצמנו מבחירה חושפית) והרבה יותר שקול (אתם מדמיינים בעל נשק שנכנס לריב מיותר על "מקום חניה או כבוד"?) אולי היינו מגעים למצב בו הפוליטיקאים היו נאלצים להבין ולשנות דבר או שתיים כי זה מה שרוב הציבור היה רוצה לראות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 13 אפריל 2011, 00:06

תסלח לי אבל כל הנסיונות להקים עמותה כזו נידונו לכשלון מראש, כי לא ככה עושים עסקים.
הקמת עמותה כזו צריכה להעשות בדיוק באותה דרך שבה אתה מקים חברה/סטארט-אפ מסוג כלשהו.

1. מגדירים קודם מה הצרכים/כאבים של הלקחות הפוטנציאליים. אם אין כאלה אז אולי בכלל אין הצדקה לכזו עמותה
2. מגדירים את הפיתרונות/מוצרים שעונים על הצרכים האלו
3. מגייסים כסף ממשקיעים. אין שום סיכוי להרים כזו עמותה במימון עצמי וללא השקעה ראשונית משמעותית - לפחות לשנה/שנתיים ראשונות של עבודה.
4. מקימים את התשתית הניהולית של העמותה - מדובר על 3-4 אנשים בשכר אפילו במשרה חלקית.
5. משווקים את הפתרונות/מוצרים של העמותה. וכאן צריך הרבה אורך נשימה עד שמשיגים חדירה ראשונית לשוק.

לגבי מקורות מימון אפשריים:
1. תורמים בארץ.
2. תורמים מחו"ל
3. תורמים מהמגזר הערבי לדוגמא

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק