חוויה מבזה במטווח דני היי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חוויה מבזה במטווח דני היי

על ידי ג'וני1911 » 04 פברואר 2011, 18:10

שלום לכולםשמי יוני, אנני מעונין להרחיב על עצמי רק לתת תמונה כללית, אני מעצב תעשייתי צעיר ועוסק בין היתר בתחום הנשק. אני חבר "און אנד אוף" בפורום הזה כבר שנים (עוד מתקופת "שוק הנשק" בהייד פארק) אך בעיקר עומד מהצד, קורא ומחכים.

ברצוני לשתף את חברי הפורום (שחלק מהדמויות בסיפור בטח נמצאות כאן) במקרה מצער שעברתי היום במטווחי דני הי בקסריה.

לפני כמה ימים קבעתי טלפונית, מקצה ירי חופשי לשני חברים אירופאים שהתעניינו ובקשו לקבל חווית ירי קצרה ומהנה כמה ימים לפני שהם חוזרים לארצם. הגענו היום בבוקר (יום שישי). החבר'ה בחרו כמה נשקים: מיקרו תבור, מיקרו גליל, נשר המדבר357 וגלוק.
וכן ציינו כמות התחמושת הרצויה וירדנו למטווח.

עד כאן הכל בסדר והחבר'ה התרגשו, הירי החל (בתבור) אבל אחרי שני כדורים היה מעצור (קורה), עוד כדור נורה ועוד פעם מעצור! וכך היה עד סיום המחסנית, כדור בודד ותקלה, כדור בודד ותקלה, הרצף הארוך ביותר של יריות בין תקלה לתקלה היה 3-4. עברנו למיקרו גליל, שניים שלושה כדורים נורו והנשק הפסיק לעבוד והמדריך השבית אותו במבוכה! עברנו לנשר המדבר ושוב כדור בודד ותקלה, כדור בודד ותקלה.. אין צורך להרחיב אך גם בגלוק אותו סיפור בדיוק!!!

כשחזרנו למשרדים לשלם, כמובן שהיה על החבר'ה לשלם את המחיר המלא (לא אציין את המחיר למרות שאני מאד רוצה אבל תחשבו בעצמכם כמה זה שתי מחסניות מלאות לכל אחד מהנשקים המצויינים בסיפור!) כולל ההשכרה של הגליל שלא פעם כלל, הכדורים שהושלכו בשקשוקים הרבים של המדריך ושל שאר כלי הנשק האוטומטים שפעלו באופציית ה"סינגל שוט" העלובה שלהם במטווח.

וכאן התחילה הבושה האמיתית, החבר'ה השקטים עמדו במשרד עם כרטיסי האשראי שלופים על מנת לשלם למרות חווית הירי העלובה והמבזה שעברו וכמובן שהיו מבואסים ביותר.
כאן אני התערבתי וטענתי שתחזוקת הנשק במקום היא מתחת לכל ביקורת ושזאת חוצפה לדרוש מאנשים תשלום מלא (וכולכם יודעים מהטווח המחירים במקום), לא ככה? אך נענתי בתשובות חכמות כמו "אתה צריך להבין אותנו, אנחנו לא יכולים לתת הנחה על דעת עצמנו" או הסבר מדעי ומשכנע (מצד המדריך) שתקלות קורות תמיד וזה סבבה אוהסבר עוד יותר משכנע שהרתיח אותי שהמעצורים קרו בגלל שהיורים לא אחזו נכון בנשק.

בקיצור בסוף הורדנו קצת במחיר אבל לא על כסף היה הוויכוח אלא על החוצפה, היהירות והזלזול באינטליגנציה שלי ושל חבריי מצד האנשים שהעבירו לנו את המטווח! תחזוקה עלובה של כלים! אווירה של שכונה וכסת"ח! הסברים מעליבים ומנפנפים! אי לקיחת אחריות! ופשוט חוצפה!

מתנצל על הפוסט הארוך אך היה עלי להוציא את זה החוצה. אשמח לתגובות ודעות שלכם בנושא.

תודה ושבת שלום לכולם.
יוני
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: חוויה מבזה במטווח דני היי

על ידי spy » 05 פברואר 2011, 11:26

מבלי להכנס לפרטי המקרה, אכן ייתכן מצב של מעצור באקדח בגלל אחיזה לא נכונה.
רק שבמקרה זה הייתי מצפה מהמדריך לתקן את האחיזה של היורה.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי yogev » 05 פברואר 2011, 12:34

spy כתב:מבלי להכנס לפרטי המקרה, אכן ייתכן מצב של מעצור באקדח בגלל אחיזה לא נכונה.
רק שבמקרה זה הייתי מצפה מהמדריך לתקן את האחיזה של היורה.

יריתי בגליל בכל מיני זוויות ביחס לקרקע ולא קיבלתי מעצור כמו שהבחור תיאר
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yosi1650 » 05 פברואר 2011, 12:41

שלום. אין שום סיבה שתקבל שרות כזה!! וזה אולי לקח גם לאחרים לא להתקרב לשם!! באופן ספציפי לא מכיר את התבור אולם שאר הכלים הינם אמינים ביותר. יריתי שנים בגלוקים בכיקר באקדחי אימונים שירו עשרותאלפי כדורים ולא היו תקלות....תודה.(ונישמח לשמוע כאן גם את תגובת המקום)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ג'וני1911 » 05 פברואר 2011, 16:24

אני מקווה מאד שכולם כאן נכנסו לפוסט ונחשפו למה שכתבתי..
בכל אופן אני לא הולך לוותר ולהמשיך הלאה, אני יצור קשר עם הבעלים של המקום ואדרוש תשובות!

בינתיים דעתכם חשובה לי מאד אז אשמח אם תגיבו

תודה ושבת שלום.

יוני
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי EMT » 05 פברואר 2011, 16:30

ראשית לגופו של המקרה, יחס במידה וכל מה שעולה לעיל נכון - דיי מבזה בעל ריח של ''שרות ישראלי טיפוסי''.

שנית אודות הכלים - מעצורים יש אפילו בקלצ', גם בגלוק וגם בתבור, הכל שאלה של אחזקה נכונה (או לא) של הכלים.

כלי תקין בתנאי מטווח לא אמור לתת מעצור כלל. או בעיה בכלי, או במחסנית או תחמושת כפי שכבר כתבו לפני.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 05 פברואר 2011, 19:22

תרשה לי רק לשאול מדוע המשכת לטווח אחרי 10-5 כדורים כשהבנת שהנשקים/מחסניות שנתנו לך לא תקינים?
אם היית עוצר מייד ומבקש את כספך חזרה לאף אחד לא הייתה שום תלונה אליך.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וני1911 » 05 פברואר 2011, 19:47

שמע, במחשבה לאחור זה מה שהיינו צריכים לעשות אבל אחרי שדברנו על העניין כבר שבועות לפני ונסענו כמה שעות למקום (כולל רכבת וזה).. האופציה הזאת לא עלתה בראש בכלל וזה גם לא התשובה לבעיה.

תחשוב מה אתה היית עושה אם היית מביא למקום שני אירופאים שהם גם חברים ושותפים עסקיים.. קיצר לא נעים
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 06 פברואר 2011, 14:17

ג'וני1911 כתב:שמע, במחשבה לאחור זה מה שהיינו צריכים לעשות אבל אחרי שדברנו על העניין כבר שבועות לפני ונסענו כמה שעות למקום (כולל רכבת וזה).. האופציה הזאת לא עלתה בראש בכלל וזה גם לא התשובה לבעיה.

תחשוב מה אתה היית עושה אם היית מביא למקום שני אירופאים שהם גם חברים ושותפים עסקיים.. קיצר לא נעים

האמת היא שהייתי במצבים כאלה אבל לא במטווח אלא במסעדות.
גם אני הייתי מארח כל מיני שותפים עסקיים. הפעם האחרונה הייתה ב-2009. הזמנתי שולחן לארוחת ערב במסעדה יוקרתית בצפון שמאד נהניתי לאכול בה בעבר. כשהגענו לשם, הסתבר שהמנות היו ממש לא אכילות ובטח שלא ראויות לרמה של המסעדה הזו.
למרות הפדיחה, קמתי עזבתי ולא שילמתי. עדיף לעשות את זה מאשר להתבזות.

בכל אופן במקרה שלך היו לך כמה אלטרנטיבות:
1. להחליף כלי נשק (יש להם מבחר לא רע בכלל). לא הולך עם גלוק אז ילך עם FN/CZ, עוזי, טומיגן וכו.
2. ללכת בלי לשלם (שהם יתבעו אותך)
3. במידה ושילמת בכרטיס אשראי - לבטל את העסקה בעילה של שירות שלא סופק. חברת האשראי תדרוש ממך מכתב כיסוי שאתה מתחייב לכסות את החוב במידה ותפסיד במשפט (אני רוצה לראות אותם תובעים את ויזה).

בכל מקרה... כל אופציה טובה יותר מאשר לעמוד שם, להתבזות ולהזין ידנית כלי נשק שאמור לירות אוטומט %%$0077

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asafii2 » 06 פברואר 2011, 17:29

אני לא ממש מכיר מקרוב את המטווח הנ"ל מלבד ירי בצלחות חרס בשנות ה90 ואירוע cz מכובד שערך שם מאיר רוט.

אני שואל את עצמי איך ירי ב3-4 כלי נשק שונים נתקל במעצורים כה רבים, במידה והנתונים מדוייקים מדובר כאן בהזנחה
עצומה ברמת החזקת כלי הנשק ואולי גם בתחמושת זנוחה, מן הראוי שמקרה כזה יגיע לממונים ויטופל כראוי.

אסף
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי idan76 » 11 פברואר 2011, 07:24

בושה 4 נשקים 4 כלים שלא עובדים כראוי, בושההההה וחרפהההה.
תחזוקה לקויה .
חוצפה.
אני הייתי עוזב בלי לשלם ושיחפשו .
ועוד מול 2 חברים.
מרגיש התנהגות ישראלית טיפוסית.
מגיע לכם פיצוי מלא.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי יאיר אדרי » 11 פברואר 2011, 15:04

הי
עצוב לשמוע על המקום שבכניסתו דגלים ענקיים ופרסומות שווא .
אני כבר מעל 3 שנים עובד 20 מטר משם.
פעמים נכנסתי וניסיתי להבין מה קורה שם .
מצאתי אזור גדול ויכול להיות מקצועי לחברות וארגונים אבל בשום אופן אין שם שום יחס לאדם או קבוצה של שניים שלושה אנשים שמגיעים . לדעתי אין שם מקום לאנשים פרטיים וחובבי ירי זהו מתקן אימונים.

לכן למרות שאני נחשב כאחד שהתחום מאוד מאוד קרוב לו אני לא מביט אפילו לכיוון אין מה לחפש שם.

המלצתי החמה לשנות טעם מר כדאי לגשת למטווח מטולה, מטווח מגדל העמק ,מטווח מכלין בחיפה, בטוח הייתה יוצא בהרגשה הרבה יותר טובה ונעימה.

ל
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 26 מאי 2011, 09:13

אני מרשה לעצמי להחיות את האשכול הזה כי לעתים אני מתרשם שבחלק מהמטווחים הספורים בארצנו לא משתלם לגלות סבלנות, או אפילו התנהגות תרבותית, כלפי אנשים פרטיים שאינם מוּכַּרים.
מבלי להזכיר שמות, תופעות בהן נתקלתי בשנה האחרונה:

1. בעל מטווח שזורק קונה שבא לרכוש מוצר במזומן מהחנות כי הוא רוצה להסתודד עם החנווני.
2. זבנית שמנסה לנפנף קונה שבא לרכוש ציוד בשווי 9,000 ש"ח, מכיוון שסברה על סמך הרושם השגוי שלה שהוא אינו רשאי לרכוש ציוד זה (מזל שהקונה לא נשבר ומנהל התערב).

אינני אומר שכל קונה או מתעניין פרטי פונציאלי מצויד בהילה ובכנפיים כברירת מחדל, אבל חלק מההישרדות של הענף שלנו תלוי לדעתי ברצון טוב בין צדדים מסחריים לבין הצרכנים שבו, ולא רק בקצב ההדפסה ומלאי הטונר של מדפסת הרשיונות של שלטונות הרישוי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aronh » 26 מאי 2011, 11:53

ג'וני 1911:

כולנו מכירים את בית העסק הנ"ל, ולא מאתמול.

חכמים אמרו: "החיים זה בית ספר".

להבא, דאג שאת כספך יקבלו בעלי עסקים, שמכבדים את לקוחותיהם ואת עצמם.

מצטרף בחום להמלצתו של איתמר - במקומות, בהם השירות והיחס שואפים לאפס - צריכה לשאוף לאפס גם התמורה (=התשלום)...
ארי הרשלום.

"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי שרקן » 26 מאי 2011, 14:15

אתה יכול להיות רגוע. האירוע לא יישנה ושוב לא יחזור מצב בו תייר ייתקל בארץ במעצורים בעודו יורה ברובה זעיר / צבאי או באקדח מחסנית / תוף.

למה?
לא בגלל שהמציאו שמן חדש שמתקן כל בעייה
וגם לא בגלל שהוכנס נוהל המחייב ניקוי כלי נשק ובדיקת תקינותם בכל סוף יום.
ובוודאי לא בגלל שתיירים יקבלו רק נשק ותחמושת חדשים מהניילון.

האירוע לא יישנה כי משרד הפנים הוציא השבוע הנחיה שאוסרת על תיירים לירות במטווחים בכל סוגי הנשק למעט ברובה אויר ובצלחות חרס (וגם זה, תחת סייגים לא מעטים).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד