כבל אבטוח לנשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

כבל אבטוח לנשק

על ידי גלוקון » 07 פברואר 2011, 23:17

מה דעת המומחים למיניהם על כבל אבטחה לנשק?

האם זה יעיל?
אנשים פרטיים לא הולכים עם כבל אבטחה כי זה מעצבן?
זה כסת"ח שהמשטרה דורשת מכל המאבטחים?
יש פתרונות אחרים (חוץ מהסלקה)?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: כבל אבטוח לנשק

על ידי sagy_g » 08 פברואר 2011, 08:06

שלום,

עפ"י הנחיית משטרה כל מאבטח בחברת שמירה מחוייב בכבל אבטחה (נתקלתי בכמה מאבטחים שנקנסו כי לא היה להם כבל אבטחה).
לגבי המגזר הפרטי אין הנחיות של המשטרה ו/או משרד הפנים איך לשאת את הנשק - אתה יכול ללכת עם האקדח תלוי בשרשרת על הצוואר (כמובן שאז יתעורר מישהו ויגיד שהרגיש מאויים ממך אבל זה כבר סיפור אחר).

מבחינת תפעול - נתקלתי הרבה פעמים ובכל פעם שאני חונך יורים בעיקר מחברות שמירה אני מבקש מהם למטרת המטווח לנתק את שרוך האבטחה היות והוא בעיקר גורם לבעיות בתפעול ולסכנות בטיחחות. ברור לי שרצוי שהם יתפעלו את הנשק במטווח כפי שהם יתפעלו אותו בשגרה (כלומר עם שרוך האבטחה) אבל כשאני נמצא במטווח ויודע שעומד להתבצע ירי, ןמבלי לזלזל אני רואה את רמת חלק ניכר מהמהאבטחים, אני מעדיף לחזור הביתה בסוף היום עם אותם החורים בגוף שאיתם הגעתי.

לשיקולך אם לשים או לא.
מילים כתרמילים...

הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי afss » 08 פברואר 2011, 08:29

שוטרים מחוייבים בכבל אבטחה כי מתוקף תפקידם הם רצים, מתחככים באנשים ואף נאבקים עימם. במצבים אלה הנשק עלול להישמט וליפול ולכן יש היגיון מסויים בהנחייה.
הבעיה מתחילה בכך שהשוטרים איבטחו את הנשק עם שרוך שירד מהכתף. בצורה זאת השרוך היה יכול להפריע לשליפת האקדח ולתפעולו.
דרך נכונה יותר, והיום יש שרוך ייעודי לכך, היא אבטוח האקדח לחגורה עם כבל קפיצי. בצורה זאת אין הפרעה במסלול של היד לעבר הקת והכבל נמתח, מתחת לזרוע המחזיקה, באופן שמאפשר את תפעול האקדח בצורה "כמעט" רגילה.
כאזרח, כדאי (אולי) לאבטח את האקדח במצב בו אתה נמצא בתוך קהל גדול וצפוף, כגון בהופעה, ע"מ למנוע שליפתו/חטיפתו ממך.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 08 פברואר 2011, 08:47

1. מבחינתי הכבל מהווה שכבת הגנה נוספת לאקדח הנישא באופן גלוי, המצריך זמן ומאמץ והתגברות על ידי תוקף פוטנציאלי, בשילוב עם נרתיק בעלי נעילות שתפעולן אינו טריוויאלי. כבל כזה אינו תחליף לערנות מתמדת בעת נשיאה גלויה של כלי ירייה ברשות הרבים.

2. לדעתי אקדח מוסלק קשה מאוד לחטוף ללא "מידע מודיעיני". כבל אבטחה אינו מזיק, כל עוד הוא לא פוגע בהסלקה ובנוחות ובבטיחות של היורה. אני אישית משתמש בכבל בעת פעילות במדי משטרה אך לא בנשיאה אזרחית מוסלקת.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 08 פברואר 2011, 17:16

sagy_g כתב:שלום,

עפ"י הנחיית משטרה כל מאבטח בחברת שמירה מחוייב בכבל אבטחה (נתקלתי בכמה מאבטחים שנקנסו כי לא היה להם כבל אבטחה).
לגבי המגזר הפרטי אין הנחיות של המשטרה ו/או משרד הפנים איך לשאת את הנשק - אתה יכול ללכת עם האקדח תלוי בשרשרת על הצוואר (כמובן שאז יתעורר מישהו ויגיד שהרגיש מאויים ממך אבל זה כבר סיפור אחר).

מבחינת תפעול - נתקלתי הרבה פעמים ובכל פעם שאני חונך יורים בעיקר מחברות שמירה אני מבקש מהם למטרת המטווח לנתק את שרוך האבטחה היות והוא בעיקר גורם לבעיות בתפעול ולסכנות בטיחחות. ברור לי שרצוי שהם יתפעלו את הנשק במטווח כפי שהם יתפעלו אותו בשגרה (כלומר עם שרוך האבטחה) אבל כשאני נמצא במטווח ויודע שעומד להתבצע ירי, ןמבלי לזלזל אני רואה את רמת חלק ניכר מהמהאבטחים, אני מעדיף לחזור הביתה בסוף היום עם אותם החורים בגוף שאיתם הגעתי.

לשיקולך אם לשים או לא.

לתשומת לבך, אם נציג מ"י מגיע לביקורת באימון מאבטחים ורואה שאתה מאמן אותם בלי הכבל - אתה והחברה בה אתה מדריך יחטפו. הנושא לא נתון לשיקול דעתך!!! מאבטח מחוייב להתאמן באותה הצורה בה הוא נושא את הנשק.
אם יש לך השגות על נושא הבטיחות של סליל האבטחה - ניתן להעלות אותן דרך ישירות או דרך מד"ר החברה בה אתה עובד למ"י.
לגבי שאלתו של גלוקון - מנסיוני, הכבל לא מפריע, וכמו שנאמר מהווה קושי נוסף לחטיפת האקדח. אישית אני מסתובב אתו רק כשהאקדח גלוי מסיבה כלשהי.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי spy » 08 פברואר 2011, 20:26

ואם חיליה האקדח שקשור בכבל כבר נחטף, אזי הכבל עדיין משאיר הזדמנות להחזירו.
גם אני הולך עם הכבל כשהאקדח גלוי מסיבה כלשהי וגם מתאמן איתו. לא מפריע ולא נעליים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי sagy_g » 09 פברואר 2011, 09:59

אישגדול כתב:לתשומת לבך, אם נציג מ"י מגיע לביקורת באימון מאבטחים ורואה שאתה מאמן אותם בלי הכבל - אתה והחברה בה אתה מדריך יחטפו. הנושא לא נתון לשיקול דעתך!!! מאבטח מחוייב להתאמן באותה הצורה בה הוא נושא את הנשק.
אם יש לך השגות על נושא הבטיחות של סליל האבטחה - ניתן להעלות אותן דרך ישירות או דרך מד"ר החברה בה אתה עובד למ"י.
לגבי שאלתו של גלוקון - מנסיוני, הכבל לא מפריע, וכמו שנאמר מהווה קושי נוסף לחטיפת האקדח. אישית אני מסתובב אתו רק כשהאקדח גלוי מסיבה כלשהי.

אישגדול,

באימון יבש אני משאיר את הכבל. בביצוע הירי ברוב המקרים אני מבקש להסיר את הכבל. מעטים המאבטחים שנתקלתי בהם שרמתם הבטיחותית ורמתם המקצועית היא כשלך (ואני לא מכיר אותך אישית).
מילים כתרמילים...

הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות... והן משולשות ויושבות על שטייר M-9!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 09 פברואר 2011, 10:24

אני משתמש בכבל אבטחה תקני בכל מקרה שאני נושא נשק בנרתיק חיצוני (ב-99% בטיולים בטבע).
עד כמה שאני סומך על הפינים בנרתיקי הפאדל של פובוס, ממש לא בא לי לרדת לקרקעית של איזה ואדי כדי לחפש שם את האקדח שלי שנפל :)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 09 פברואר 2011, 19:06

sagy_g כתב:
אישגדול כתב:לתשומת לבך, אם נציג מ"י מגיע לביקורת באימון מאבטחים ורואה שאתה מאמן אותם בלי הכבל - אתה והחברה בה אתה מדריך יחטפו. הנושא לא נתון לשיקול דעתך!!! מאבטח מחוייב להתאמן באותה הצורה בה הוא נושא את הנשק.

אישגדול,

באימון יבש אני משאיר את הכבל. בביצוע הירי ברוב המקרים אני מבקש להסיר את הכבל. מעטים המאבטחים שנתקלתי בהם שרמתם הבטיחותית ורמתם המקצועית היא כשלך (ואני לא מכיר אותך אישית).

יש לי בעיה עם ההנחה הבסיסית שלך.
אם הכבל בעייתי עד כדי סכנה בטיחותית, ויש בעיה להשתמש בו בירי - אז אסור להשתמש בו. כי אם אני מבין את הנחת היסוד שלך, משהו בכבל גורם לחוסר שליטה באקדח - או שהכבל מושך את האקדח לכוונים לא רצויים, או שהוא מסתבך ויוצר את אותה בעיה, או בעיה דומה שלא עליתי עליה.
המשמעות של בעיה כזו היא שבזמן אמת, המאבטח לא יפגע - כי כבל אבטוח ימנע ממנו לתפעל את האקדח בצורה בטוחה ומדוייקת.
מנסיוני, הכבל הנ"ל לא מפריע, גם כשמדובר על אנשים במידות חריגות (אני לא קורא לעצמי אישגדול סתם).
אם לדעתך הכבל יוצר בעיה בתפעול האקדח, אז כנראה שיש בעיה מערכתית שמ"י (שמחייבת את כל המאבטחים, וגם כל השוטרים מחוייבית להשתמש בכבל) אינה מודעת אליה. במקרה כזה, לטעמי זו חובתך כמדריך להפנות את תשומת לב המד"ר שלך לבעיה, ובמידה ותשכנע אותו - הוא יעלה זאת לדיון בפורום המדרי"ם שיושב עם חטיבת האבטחה.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי גלוקון » 26 מרץ 2011, 20:20

האם יש כבל אבטחה יותר נוח ופחות בולט מהכבל שכל המאבטחים משתמשים בו, שחוט מסולסל כמו של טלפון בולט מאוד מאחורה והכבל עלול להיתפס ע"י כל מיני דברים\ אנשים?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 26 מרץ 2011, 21:33

ראיתי כבלי אבטחה שמתגלגלים על כפיץ (בגומה לסרטי מדידה).
אני לא הייתי רוצה שבדיוק ברגע האמת הגלגלת תיתקע...
אחרי שמתרגלים, הכבל התקני הרגיל כבר לא מפריע ולא נתפס.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 27 מרץ 2011, 09:03

אם משחילים את הלולאה בשעה 11-1 על החגורה, הסליל אינו בולט ביחס לאזורית.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד