זמנים לירי מעשי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

זמנים לירי מעשי

על ידי yogev » 20 פברואר 2011, 23:51

היי, אני רוצה להשתפר בנושא המהירות. חשבתי שכדאי לי לבדוק איזה פעולות אני עושה לאט יחסית ולעבוד עלהם חזק כדי לשפר אותם. בשביל לעשות את זה הייתי רוצה לדעת מהם הזמנים הסבירים לכל מיני פעולות בסיסיות כמו החלפת מחסנית,שליפה וירי כדור ראשון, ירי של שני כדורים על מטרה אחת ב 10 מטר ,ירי על 2 מטרות ב 10 מטר וכ'

האם מישהו יכול לרשום לי זמנים סבירים לפעולות הנ"ל? האם יש איזה ספר\מדריך עם הזמנים הנ"ל?

תודה מראש
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: זמנים לירי מעשי

על ידי donduck » 21 פברואר 2011, 00:03

כמו בכל ספורט, גם בירי מעשי אין COOK BOOK.
אם אתה רוצה להתקדם, אתה צריך להתאמן עם מדריך מנוסה שיוכל לבדוק את מה שאתה עושה כעת ולהכין עבורך תכנית אימונים שמתאימה לך.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 21 פברואר 2011, 07:46

donduck כתב:כמו בכל ספורט, גם בירי מעשי אין COOK BOOK.
אם אתה רוצה להתקדם, אתה צריך להתאמן עם מדריך מנוסה שיוכל לבדוק את מה שאתה עושה כעת ולהכין עבורך תכנית אימונים שמתאימה לך.

המצב כרגע שיש מדריך אבל לא מנוסה ואני מנסה לעשות הכי טוב שיש עם המצב הזה. אם מישהו יכול לעזור בנושא הזמנים אני אשמח
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי aronh » 21 פברואר 2011, 11:22

יוגב שלום,

זמנים בירי מעשי (כמו גם דיוק) הם עניין אינדיבידואלי, שמשתנה מיורה ליורה.

ניתן לומר, שיש טווחי זמנים מקובלים (או סבירים) לביצוע פעולות מסוימות, כמו שליפה ופגיעה (בכדור ראשון) במטרת ברזל במרחק מסוים, החלפת מחסנית וכד'.

הדבר הנכון לעשות, לדעתי, הוא להכין בנק מידע, שבו מרוכזים כל מאפייני הירי שלך בנוגע לזמנים, ולעדכנו כל מספר חודשים.

כך תדע, אילו יכולות שיפרת עם הזמן, ובאילו יכולות חלה הידרדרות.

נסה להוריד את הזמנים עד כמה שאפשר (מבלי להתפשר על הדיוק יותר מדי), בלי כל קשר למה שמקובל אצל יורים אחרים - מטרתך היא להיות מהיר יותר מהאחרים, ולא כמוהם...

בהצלחה,
נערך לאחרונה על ידי aronh בתאריך 21 פברואר 2011, 11:31, נערך פעם אחת בסך הכל.
ארי הרשלום.

"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoavp » 22 פברואר 2011, 16:23

לדעתי הלא מדעית אתה צריך לשפר מספר דברים בכדי להגיע לתוצאות של זמן טובות.

1. במעבר ממטרה למטרה בירי סטאטי- לדוגמה - הגעת לחלון שאתה צריך לירות על 2 מטרות ופופר אחד. אם אתה מצליח בצורה מדויקת לפגוע ב-A של כל המטרות בכדור ראשון ובזמן טוב בירי רציף ומהיר זה חלק ניכר של הדרך.
2. מעבר בין עמדה לעמדה- מצאתי שתנועה נכונה משפר פלאים את הזמן, כניסה לעמדה ויציאה מעמדה, תנוחת רגליים ומצב הגוף.
3. ירי בתנועה, והיכולת לעבור מירי מהיר בתנועה לירי אטי לטובת דיוק במטרות רחוקות או ברזלים רחוקים מצמצם זמן.
4. והכי הכי חשוב זה שיפור של המחשבה (לא מצאתי הגדרה טובה מזו, סליחה), תכנון נכון של תרגיל ושינון הנק' בהם אתה צריך לעבור עד רמת הפרט יצמצם את זמן בין מטרה למטרה או עמדה לעמדה וגם יחסוך לך הכי הרבה זמן.
אני מניח שכבר שמעת שהמעצור הכי קשה זה המעצור של המוח ושם רוב היורים נופלים.

בהצלחה.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoavp » 22 פברואר 2011, 16:27

דרך אגב, יש כמה יורים עם גביעים ועם אליפויות ישראל שמחליפים מחסנית ב- 3 שניות וכדור ראשון לוקח להם 2 שניות. אבל מרגע שהם יצאו לדרך הם KGB בהגדרה...לא מפספסים כדורים ומבצעים בדיוק את מה שרצו לבצע ולקחו את מרב הנק' שהם יכלו מהתרגיל.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים