תחרויות ירי מעשי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

תחרויות ירי מעשי

על ידי טל2 » 24 פברואר 2011, 09:06

ענף הירי המעשי בארץ אינו מקבל הכרה ותמיכה מספקת. העלויות השוטפות הקשורות בספורט זה הינן גבוהות מאוד יחסית לענפי ספורט אחרים. כיצד אפשר למנוע מספורטאי להתחרות לאחר שעות אימן רבות, הכוללת ירי תחמושת חיה והקדשת זמן רב ויקר?(אי יכולת המטווח הנבחר לעמוד בכמות היורים הנרשמים)
לדעתי יש לתת את הדעת על ביצוע תחרויות באתרים אשר יכולים לספק את השרות, ללא מתן משקל לרווח/הפסד של מועדון זה או אחר, ולו רק כדי לשמר את ענף הספורט ולחזקו.(שהרי בענף זה יש רק הנאה לצד הוצאות)
התחרות הקרובה מס 6 בקיסריה אינה הוגנת מאחר ואני שנרשמתי בזמן איני יכול להשתתף!!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: תחרויות ירי מעשי

על ידי yoavp » 24 פברואר 2011, 09:47

לצערי בארצנו הקטנה יש מגבלה של מטווחים ולרוב כל התחרויות מתרכזות בשני מטווחים אשר מסוגלים לעמוד בכמות מסוימת של יורים.
יש גם בעיה לתת לכולם להתחרות מכיוון שכאשר יש כמות גדולה מידי של יורים לא תמיד מספיקים לסיים את התחרות בזמן וישנם מטווחים אשר מוגבלים בשעת הסגירה, מקרה כזה ראינו בתחרות האחרונה באשדוד.

אין לי פתרון חכם, לא לעלות של הספורט (מחירי התחמושת והמטווחים גדולה מידי בזה אתה צודק) ולא לזמינות של מקום בתחרויות, למזלנו המועדונים בכל שנה מצליחים לארגן כ- 7 תחרויות לא כולל אליפות ישראל וזה בדרך כלל מספיק בשביל לתת ליורים לירות ב3-5 תחרויות לפני אליפות ישראל.

העצה שלי זה לקחת את זה ברוח טובה ולהבין את המגבלות ולהמשיך להתאמן.
בהצלחה.
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן

ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 25 פברואר 2011, 10:32

אולי אפשר לפצל חלק מהתחרויות ולעשות אותם תחרויות אזוריות ואז יהיה אפשר לעשות אותם במטווחים יותר קטנים.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 26 פברואר 2011, 19:05

צריך להבין שתחרויות לא "צומחות על העצים" כל תחרות כזו היא עבודה קשה של תכנון, אירגון, שיפוט בניה ופירוק, זמן מטווח, ציוד ובסופו של דבר המון הוצאות.
כל מועדון רשאי לבצע תחרויות כאוות נפשו.
אם ירצה - יזמין חברים אחרים להצטרף ואם ירצה יוכל להזמין אף יורים מחו"ל.
לצערי הרב, רק מעט מהמועדונים מוכנים להיכנס להרפתקאה כזו וע"כ צריך להצדיע להם ולעזור ככל שאפשר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 26 פברואר 2011, 22:12

איך מעורב האיגוד בנושא?
איך מעורב משרד הספורט?
יש הקצבות ? יש חלוקה?
צריך לחפש ברשת או שהכל שקוף?