שאלה בנושא החוקה...
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה בנושא החוקה...
לכל המומחים קושיה ברשותכם..., נחום,יונה,דונדאק,איציק ושאר החברים:
שימו לב לקטע הבא:
Nils Jonasson. 2010 uspsa Limited Nationals stage 4
http://www.youtube.com/watch?v=zdr08TN2 ... re=related
האם כל המשחק הזה עם האקדוח לפני תחילת התרגיל מותר? מהרגע שהוא קיבל אות של טען והתכונן הוא דורך ונוקר את האקדח וכו'.
ראיתי באיזה קליפ גם את אריק גראפל עושה אותו הדבר.
http://www.youtube.com/watch?v=JzGyISvVUMk
מה אתם אומרים?
שימו לב לקטע הבא:
Nils Jonasson. 2010 uspsa Limited Nationals stage 4
http://www.youtube.com/watch?v=zdr08TN2 ... re=related
האם כל המשחק הזה עם האקדוח לפני תחילת התרגיל מותר? מהרגע שהוא קיבל אות של טען והתכונן הוא דורך ונוקר את האקדח וכו'.
ראיתי באיזה קליפ גם את אריק גראפל עושה אותו הדבר.
http://www.youtube.com/watch?v=JzGyISvVUMk
מה אתם אומרים?
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן
ומהיום חבר גאה במועדון הפרגית המשוגעת
Re: שאלה בנושא החוקה...
התשובה בגוף השאלה
USPSA זה לא IPSC.....
לגבי אריק, קרא פרק 8 בחוקה.
USPSA זה לא IPSC.....

לגבי אריק, קרא פרק 8 בחוקה.
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
היי יונה,
תודה על התשובה, קראתי את שכתבת ועברתי על פרק 8 וזה מה שמצאתי (אני מקווה שזה מעודכן):
8.3.1. "Load And Make Ready"
(or "Make Ready" for starts with an unloaded firearm). This command
signifies the start of "the Course of Fire". Under the direct supervision of
the Range Officer the competitor must face down range, or in a safe
direction as specified by the Range Officer, fit eye and ear protection, and
prepare the firearm in accordance with the written stage briefing. The
competitor must then assume the required start position. At this point, the
Range Officer will proceed.
בנוסף מצאתי גם את זה:
8.7. Sight Pictures and Range Inspection
8.7.1. Competitors are always prohibited from taking a sight picture with a
loaded firearm prior to the start signal. Violation will result in a warning
for the first occurrence and one procedural penalty for each subsequent
occurrence in the same match.
8.7.2. If match organizers also prohibit taking a sight picture with an unloaded
firearm prior to the start signal, competitors must be advised in the written
stage briefing. Violation will result in a warning for the first occurrence
and one procedural penalty for each subsequent occurrence in the same
match.
8.7.3. When permitted, competitors taking a sight picture with an unloaded
firearm prior to the start signal must only do so on a single target, to verify
that their sights are prepared as required. Competitors who test a targeting
sequence or a shooting position while taking a sight picture will incur one
procedural penalty per occurrence.
אבל אין שום כתובים על האפשרות של בדיקת הנשק כאשר הוא פרוק לפני תחילת התרגיל בזמן שבין טען והתכונן לבין האם היורה מוכן.
ראיתי את זה אצל יורים במספר תחרויות בעולם, האם מצאת לזה איפה שהוא אזכור בחוקה או שזה ידע כללי על מותר ואסור?
תודה על התשובה, קראתי את שכתבת ועברתי על פרק 8 וזה מה שמצאתי (אני מקווה שזה מעודכן):
8.3.1. "Load And Make Ready"
(or "Make Ready" for starts with an unloaded firearm). This command
signifies the start of "the Course of Fire". Under the direct supervision of
the Range Officer the competitor must face down range, or in a safe
direction as specified by the Range Officer, fit eye and ear protection, and
prepare the firearm in accordance with the written stage briefing. The
competitor must then assume the required start position. At this point, the
Range Officer will proceed.
בנוסף מצאתי גם את זה:
8.7. Sight Pictures and Range Inspection
8.7.1. Competitors are always prohibited from taking a sight picture with a
loaded firearm prior to the start signal. Violation will result in a warning
for the first occurrence and one procedural penalty for each subsequent
occurrence in the same match.
8.7.2. If match organizers also prohibit taking a sight picture with an unloaded
firearm prior to the start signal, competitors must be advised in the written
stage briefing. Violation will result in a warning for the first occurrence
and one procedural penalty for each subsequent occurrence in the same
match.
8.7.3. When permitted, competitors taking a sight picture with an unloaded
firearm prior to the start signal must only do so on a single target, to verify
that their sights are prepared as required. Competitors who test a targeting
sequence or a shooting position while taking a sight picture will incur one
procedural penalty per occurrence.
אבל אין שום כתובים על האפשרות של בדיקת הנשק כאשר הוא פרוק לפני תחילת התרגיל בזמן שבין טען והתכונן לבין האם היורה מוכן.
ראיתי את זה אצל יורים במספר תחרויות בעולם, האם מצאת לזה איפה שהוא אזכור בחוקה או שזה ידע כללי על מותר ואסור?
אופנועים,נשים (היום רק אחת --מה נעשה),אקדחים,רובים,פול,צלילה טכנית ולא בסדר הזה כל הזמן
יואב,
כפי שציינת, לאחר הפקודה "התכונן " יכול היורה , טרם טעינת האקדח לבדוק תמונת כוונות על מטרה אחת. (אם אין איסור מפורש מראש על פעולה זו).
נושא של "בדיקת" האקדח הפרוק עדיין שנוי במחלוקת ונכון להיום אינו אסור. בחוקה הבאה שתצא כנראה שיצא עידכון על איסור התופעה. יש יורים בכירים בעולם ה"ידועים" בניצול תופעה זו.
מה שאתה רואה בסרטון של אריק שהוא עובד על פי הכללים. "משחק" עם אקדח פרוק, לוקח תמונת כוונות על מטרה אחת עם אקדח פרוק.
ממליץ לכולם להיכנס לאתר של IPSC לפורום ולהתעדכן באופן סדיר.
מצריך רישום.
http://ipsc.invisionzone.com/index.php? ... app=forums
כפי שציינת, לאחר הפקודה "התכונן " יכול היורה , טרם טעינת האקדח לבדוק תמונת כוונות על מטרה אחת. (אם אין איסור מפורש מראש על פעולה זו).
נושא של "בדיקת" האקדח הפרוק עדיין שנוי במחלוקת ונכון להיום אינו אסור. בחוקה הבאה שתצא כנראה שיצא עידכון על איסור התופעה. יש יורים בכירים בעולם ה"ידועים" בניצול תופעה זו.
מה שאתה רואה בסרטון של אריק שהוא עובד על פי הכללים. "משחק" עם אקדח פרוק, לוקח תמונת כוונות על מטרה אחת עם אקדח פרוק.
ממליץ לכולם להיכנס לאתר של IPSC לפורום ולהתעדכן באופן סדיר.
מצריך רישום.
http://ipsc.invisionzone.com/index.php? ... app=forums
גם לי יצא להתקל בתופעה בשיפוט בחו"ל. לא ידעתי איך לאכול את זה כי אצלנו זה לא מקובל. בהתיעצות עם השופט הראשי, הסברי הנ"ל שהוא מתיר את זה כולל נקירות, כל עוד זה לא גוזל זמן רב מידי.
לטענתו, הפעולה LAMR מתחילה ברגע טעינת האקדח - הכנסת המחסנית הטעונה. עד אז - מותר הכל, כל עוד זה בטיחותי.
לגבי התרגול היבש שאריק עשה לאחר שנקרא לקו היורים: זה לא מקובל בתכלית הלא!!! אבל כנראה שקצת מותרים לו פה ושם.
הזנקתי את אריק ב3 תרגילים שונים ולזכותו יאמר שהוא יורה בטיחותי וספורטיבי מהשורה הראשונה. לו השופט היה מבקש ממנו להפסיק - הוא היה חוזר מיידית לעמדת ההתחלה.
לטענתו, הפעולה LAMR מתחילה ברגע טעינת האקדח - הכנסת המחסנית הטעונה. עד אז - מותר הכל, כל עוד זה בטיחותי.
לגבי התרגול היבש שאריק עשה לאחר שנקרא לקו היורים: זה לא מקובל בתכלית הלא!!! אבל כנראה שקצת מותרים לו פה ושם.
הזנקתי את אריק ב3 תרגילים שונים ולזכותו יאמר שהוא יורה בטיחותי וספורטיבי מהשורה הראשונה. לו השופט היה מבקש ממנו להפסיק - הוא היה חוזר מיידית לעמדת ההתחלה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
- סליקאי זהב
במקרה של מקס מישל הוא מחוייב להיענש בענישה פרוצדוריאלית אחת, מכיוון שביצע יבשים עם תמונת כוונות על שתי מטרות שונות. (סעיף 8.7.3)
תודה על התשובות, אני רואה את זה קצת אחרת אני חושב.
ברמת העיקרון אם אנו עומדים אחרי LAMR מול חומת מפגע כאשר האקדח פרוק ואני רוצה לבדוק אותו להרגיש שוב את ההדק רגע לפני התרגיל בשביל להוציא מעצמי את המקסימום שאני יכול במקצה....מה רע? זה ספורט הרי.
יש רצים שלפני הספרינט יוצאים כמה פעמים לכמה מטרים בשביל להיכנס לראש הזה ואני חושב שלי היה עוזר מאוד להרגיש את הכלי לפני...לדרוך לנקור לבדוק תמונת כוונות.
איפה בפסול?
אם זה לא גוזל זמן רב וזה ייתן לי להוציא מעצמי תוצאה טובה יותר, למה לא בעצם?
תזכרו רגע ביום תחרות בשעה 7:00 בבוקר, הכל עדיין קר, אתה קר, פעם אחרונה שנגעת באקדח היה לפני 20 דק בחימום יבש ועכשיו עובר לך בראש איך תהיה התחושה של הכדור הראשון.
ברמת העיקרון אם אנו עומדים אחרי LAMR מול חומת מפגע כאשר האקדח פרוק ואני רוצה לבדוק אותו להרגיש שוב את ההדק רגע לפני התרגיל בשביל להוציא מעצמי את המקסימום שאני יכול במקצה....מה רע? זה ספורט הרי.
יש רצים שלפני הספרינט יוצאים כמה פעמים לכמה מטרים בשביל להיכנס לראש הזה ואני חושב שלי היה עוזר מאוד להרגיש את הכלי לפני...לדרוך לנקור לבדוק תמונת כוונות.
איפה בפסול?
אם זה לא גוזל זמן רב וזה ייתן לי להוציא מעצמי תוצאה טובה יותר, למה לא בעצם?
תזכרו רגע ביום תחרות בשעה 7:00 בבוקר, הכל עדיין קר, אתה קר, פעם אחרונה שנגעת באקדח היה לפני 20 דק בחימום יבש ועכשיו עובר לך בראש איך תהיה התחושה של הכדור הראשון.
יואב
האנלוגיה שלך נחמדה, אבל תזכור שרץ ספרינטים שהתבלבל וזינק מהמקום לפני שקיבל ביפ, לא יכול לפלוט כדור ולהרוג מישהו.
כמו שאני רואה את זה, כל ההגבלות האלו נוצרו לא על מנת להקשות על ספורטאי, אלא לקבע נורמות בטיחותיות שיטמעו ביורים וימנעו תאונות. יורה שיודע שאסור לו לזוז מהמקום ולהתעסק עם האקדח מפקודת LARM לא יגע בו בטעות אח"כ אחרי שכבר טעון ודרוך. נכון שברוב המקרים האקדח עדיין פרוק ואין בעיה, אבל מספיק רק מפוזר אחד שיטעה...
האנלוגיה שלך נחמדה, אבל תזכור שרץ ספרינטים שהתבלבל וזינק מהמקום לפני שקיבל ביפ, לא יכול לפלוט כדור ולהרוג מישהו.
כמו שאני רואה את זה, כל ההגבלות האלו נוצרו לא על מנת להקשות על ספורטאי, אלא לקבע נורמות בטיחותיות שיטמעו ביורים וימנעו תאונות. יורה שיודע שאסור לו לזוז מהמקום ולהתעסק עם האקדח מפקודת LARM לא יגע בו בטעות אח"כ אחרי שכבר טעון ודרוך. נכון שברוב המקרים האקדח עדיין פרוק ואין בעיה, אבל מספיק רק מפוזר אחד שיטעה...
יואב,
בחו"ל, בד"כ בתחרויות גדולות ניתן לשלם סכום פעוט ולירות כמה שבא לך בטונל מיוחד/מטווח שהוקצה לכך.
כך ניתן "להתחמם" כמה שאתה רוצה לפני תחילת התחרות/במהלכה.
בחו"ל, בד"כ בתחרויות גדולות ניתן לשלם סכום פעוט ולירות כמה שבא לך בטונל מיוחד/מטווח שהוקצה לכך.
כך ניתן "להתחמם" כמה שאתה רוצה לפני תחילת התחרות/במהלכה.
SPS - מתקרב לשלמות...
@נועם, חבל שלא עושים את זה גם בארץ, זה יכול להיות דיי נחמד.
@אורן, אני מבין את מה שאתה אומר אך אם אתה כיורה עברת קורס ירי מעשי אני מניח שאתה מספיק יודע איך לתפעל את האקדח שלך.
אין פה שום שיקולים בטיחותיים מכיוון שאתה נמצא תחת "מטווח חם" עם הנשק עדיין פרוק מול חומת מפגע והחוקים אוסרים עליך לזוז ממקומך וגם לא להפנות את הכלי ליותר ממטרה אחת... זה אומר שמותר לך להוציא ולהכניס את הנשק מהנרתיק כל עוד הוא פרוק, מותר לך לדרוך ולנקור את הכלי מול המטרה שאותה בחרת.
אחרי שהכנת מכסנית לנשק אתה כבר מוכן לתרגיל.
אני עדיין לא רואה בזה שום פסול, לא מבחינה בטיחותית לפחות.
@אורן, אני מבין את מה שאתה אומר אך אם אתה כיורה עברת קורס ירי מעשי אני מניח שאתה מספיק יודע איך לתפעל את האקדח שלך.
אין פה שום שיקולים בטיחותיים מכיוון שאתה נמצא תחת "מטווח חם" עם הנשק עדיין פרוק מול חומת מפגע והחוקים אוסרים עליך לזוז ממקומך וגם לא להפנות את הכלי ליותר ממטרה אחת... זה אומר שמותר לך להוציא ולהכניס את הנשק מהנרתיק כל עוד הוא פרוק, מותר לך לדרוך ולנקור את הכלי מול המטרה שאותה בחרת.
אחרי שהכנת מכסנית לנשק אתה כבר מוכן לתרגיל.
אני עדיין לא רואה בזה שום פסול, לא מבחינה בטיחותית לפחות.
יואב,
בוא ניקח סצנריו מסוים לחלוטין לא מופרך.
אתה שופט בתרגיל ארוך שהוא תרגיל עומק, עם תכולה של 32 כדורים.
במשך יום התחרות אתה אמור להוציא 160 יורים. ויש לך 3 ימים רצופים כאלה.
אם כל יורה מבצע את שיעורי הריתמיקה שלו בתחילת התרגיל ולוקח זמן צנוע של דקה, דקה ורבע. ברור לך שיום התחרות מתארך ב3 שעות מעבר ל12 השעות המקוריות?????
יש זמן לגיטימי לביצוע ה-Walk Through (תרגול יבש) וזהו הזמן שמוקצה לפני התרגיל. עדיין יש להפעיל שיקול דעת על פי העומס בתחרות.
בוא ניקח סצנריו מסוים לחלוטין לא מופרך.
אתה שופט בתרגיל ארוך שהוא תרגיל עומק, עם תכולה של 32 כדורים.
במשך יום התחרות אתה אמור להוציא 160 יורים. ויש לך 3 ימים רצופים כאלה.
אם כל יורה מבצע את שיעורי הריתמיקה שלו בתחילת התרגיל ולוקח זמן צנוע של דקה, דקה ורבע. ברור לך שיום התחרות מתארך ב3 שעות מעבר ל12 השעות המקוריות?????

יש זמן לגיטימי לביצוע ה-Walk Through (תרגול יבש) וזהו הזמן שמוקצה לפני התרגיל. עדיין יש להפעיל שיקול דעת על פי העומס בתחרות.
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד