דיכאון משקל ושאלה של דיוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: דיכאון משקל ושאלה של דיוק
itamar כתב:במפגש הבא אפשר לעשות הדגמה של מקבץ של קנה מקורי של גלוק מול קנה MATCH סלילי של LWD ולראות את ההבדלים בתוצאות.
א.
איתמר,
אני מביא אקדח בקליבר 0.5 עם קליע מונחה לייזר. נראה לך שהקנה שלך יתחרה באקדח שלי?
רוב האנשים מסתובבים עם אקדח מיצור סידרתי ולא CUSTOM MADE ולכן הם צריכים לשקלל את שאר המשתנים כמו נוחות השימוש בנשק ורמת הדיוק שהם מגיעים אליה. בהשוואה בין שני כלים דומים, עם אותה איכות ייצור, לקנה פוליגונאלי יש השפעה. אי אפשר להתעלם מכך.
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
- סליקאי כסף

Re: נצל"ש - תוכלו להסביר בבקשה
עמרי גוטמן כתב:מהו קנה פוליגונאלי?
תודה, עמרי
שיעור קטן בהיסטוריה:
הקנים הראשונים היו חלקים וירו מתוכם קליעים עגולים.
אח"כ, פותחו הקליעים המאורכים, המוכרים לנו היום. אבל הם לקו מבחינת יציבות ודיוק.
בשלב מסויים, כנראה בהשפעת טכנולוגיה של פגזי תותח, מישהו הוסיף לקליעים סלילים, שעזרו לסחרר אותם ובכך ליצבם.
ואז הגה מישהו רעיון גאוני להכניס את הסלילים לתוך הקנה. זה היה המצב במשך שנים.
הטכנולוגיה המודרנית אפשרה ליצר קנה שחתכו הוא מצולע, המקובל ביותר משושה, שמסובב לאורך ציר האורך של הקנה.
בקנה כזה יש שטח מגע גדול יותר בין היקף הקנה להיקף הקליע ולכן גם אטימה טובה יותר ופחות לחץ שמשתחרר.
התוצאה, קליע קצת יותר מהיר ויציב אוירודינמית.
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
Re: נצל"ש - תוכלו להסביר בבקשה
afss כתב:עמרי גוטמן כתב:מהו קנה פוליגונאלי?
תודה, עמרי
שיעור קטן בהיסטוריה:
הקנים הראשונים היו חלקים וירו מתוכם קליעים עגולים.
אח"כ, פותחו הקליעים המאורכים, המוכרים לנו היום. אבל הם לקו מבחינת יציבות ודיוק.
בשלב מסויים, כנראה בהשפעת טכנולוגיה של פגזי תותח, מישהו הוסיף לקליעים סלילים, שעזרו לסחרר אותם ובכך ליצבם.
ואז הגה מישהו רעיון גאוני להכניס את הסלילים לתוך הקנה. זה היה המצב במשך שנים.
הטכנולוגיה המודרנית אפשרה ליצר קנה שחתכו הוא מצולע, המקובל ביותר משושה, שמסובב לאורך ציר האורך של הקנה.
בקנה כזה יש שטח מגע גדול יותר בין היקף הקנה להיקף הקליע ולכן גם אטימה טובה יותר ופחות לחץ שמשתחרר.
התוצאה, קליע קצת יותר מהיר ויציב אוירודינמית.
עוד קצת הסטוריה:
הקליעים הקוניים הראשונים פותחו על ידי קלוד מינייה (צרפת) ב-1847 והיו מהפכניים משני כיוונים:
1. הצורה החרוטית של הכדור שהיא יותר אוירודינמית מאשר גולה עגולה
2. החלל שיש באחורי הקליע שמתרחב כתוצאה מלחץ הגזים ונצמד לקנה כדי להשיג אטימה טובה יותר. עד אז, הקליעים היו קטנים מעט מקוטר הקנה. היו עוטפים אותם בפיסת ניר או בד כדי להשיג אטימה טובה יותר.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mini%C3%A9_ball
הסלילים בקנה הומצאו קודם לכן בגרמניה במאה ה-16 על ידי August Kotter.
היום בתותחים בעלי קליבר גדול המגמה היא דווקא לחזור לקנים בעלי קדח חלק וקליע שמיוצב על ידי סנפירים. הייצור של קנה בעל קדח חלק פשוט וזול יותר, התחזוקה והניקוי קלים יותר ומהירות הלוע גבוהה יותר בגלל החיסכון באנרגיה שהולכת לאיבוד כתוצאה מחיכוך הקליע בסלילים.
איך אומרים - ההיסטוריה חוזרת :)
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

למיטב זיכרוני גם לגלוק וגם ליריחו יש קנים פוליגונלים
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
למיטב זכרוני היו גם אנשים שניסו להגן על עצמם ואחרים עם 0.22 ולמרות שפגעו לא שרדו את האירוע...
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
צלנר ערן כתב:למיטב זכרוני היו גם אנשים שניסו להגן על עצמם ואחרים עם 0.22 ולמרות שפגעו לא שרדו את האירוע...
ויש כאלה שזה קרה להם עם 0.45ACP. עד מתי נמשיך לרקוד?
www.legalwep.co.il
www.legalwep.co.il
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
afss כתב:צלנר ערן כתב:למיטב זכרוני היו גם אנשים שניסו להגן על עצמם ואחרים עם 0.22 ולמרות שפגעו לא שרדו את האירוע...
ויש כאלה שזה קרה להם עם 0.45ACP. עד מתי נמשיך לרקוד?
השאלה היא כמה כאלו וכמה כאלו יש (אוו יותר נכון היו ) ופה קבור הכלב ......
ליאור -כממוחה בתחום אני חושב שטוב תעשה אם תיגש לראין את אדון רחמים אוו לפחות כמה מבני מחזורו ותבדוק למה בדיוק "ההצלחה" הגדולה של מרדכי רחמים דווקא שלחה אותם מהר מאד למטווח לחיפושים אחרי יורש לברטה .......
תודה לעונים בנוגע לתצורת הקנה.
כל יום לומדים משהו חדש...

כל יום לומדים משהו חדש...
Glockus Contremo
- סליקאי כסף

donduck כתב:למיטב זיכרוני גם לגלוק וגם ליריחו יש קנים פוליגונלים
איך?
איך שכחת את הנשר שקדם לשניהם?
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
בתור יורה מתחיל, אני מרגיש לעתים קרובות שהדק משופר באקדחים רבים מהווה "קביים" ליורה שיש לו טכניקת עבודת הדק לקויה. במילים אחרות, ההדק של אקדחי גלוק הוא מספיק טוב לירי מדויק אחרי שלומדים להשתמש בהם ומתרגלים את השימוש. מכיוון שלגופים ולהדקים של אקדחים שונים גדלים וצורות שונים, אין לצפות לעבודת הדק אחידה בכולם. העיקרון הפשוט של היעדר מגע בין האצבע לגוף האקדח למעט אותו החלק שסוחט את ההדק אמור להנחות את עבודת ההדק בכל אקדח ואקדח שמשתמשים בו והמצב רחוק מלהיות אחיד.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אחד במטרה כתב:donduck כתב:למיטב זיכרוני גם לגלוק וגם ליריחו יש קנים פוליגונלים
איך?איך? %1 איך?
![]()
איך שכחת את הנשר שקדם לשניהם?
ואיך כבודו שכח את ההקלר שקדם לשניהם ? ...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
ליאור45 כתב:בתור יורה מתחיל, אני מרגיש לעתים קרובות שהדק משופר באקדחים רבים מהווה "קביים" ליורה שיש לו טכניקת עבודת הדק לקויה. במילים אחרות, ההדק של אקדחי גלוק הוא מספיק טוב לירי מדויק אחרי שלומדים להשתמש בהם ומתרגלים את השימוש. מכיוון שלגופים ולהדקים של אקדחים שונים גדלים וצורות שונים, אין לצפות לעבודת הדק אחידה בכולם. העיקרון הפשוט של היעדר מגע בין האצבע לגוף האקדח למעט אותו החלק שסוחט את ההדק אמור להנחות את עבודת ההדק בכל אקדח ואקדח שמשתמשים בו והמצב רחוק מלהיות אחיד.
אין ספק שאתה צודק.
עד לפני 4-5 עשורים שלטו בשוק אקדחים תופיים ואנשים הפגינו ביצועים מעולים למרות הדק דאבל אקשן ארוך וקשה ולמרות אחיזה לא נוחה ולמרות ציר קנה גבוה מעל ציר היד ורתע מפוצץ. באותה תקופה שלטו בשוק גם מכוניות עם תיבת הילוכים ידנית ואנשים הסתדרו איתן יפה מאד.
המגמה הייתה מאז ומתמיד לנסות ולשפר את הנדסת האנוש של מוצרים, כך שאנשים עם פחות מיומנויות ופחות אימון יוכלו להשתמש בהם ולהפיק תועלת. כך הגענו לרכבים אוטומטיים, מערכות שמתקנות טעויות בשליטה על מטוסים ורכבים, נשקים משופרים וכו... אני אישית לא רואה בעייה בכלי נשק עם מערכת הדק שמאפשרת למשתמש חסר נסיון וטכניקה להגיע להישגים שהוא לא היה יכול להגיע אליהם באותם התנאים עם נשק אחר. ההיפך הוא הנכון.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

רציתי לספר לכם על חלום שהיה לי....
מתקשרים אליי מגלוק ושואלים אותי מי זה האיתמר הזה ולמה הוא שונא אותנו ורודף אותנו?
עניתי הוא לא שונא הוא אפילו הולך עם אחד כזה.
הם לא האמינו לי....
כל כך הרגיז אותי שלא האמינו לי שהתעוררתי.
השאלה עכשיו מתי איתמר יתעורר? %%$0055
מתקשרים אליי מגלוק ושואלים אותי מי זה האיתמר הזה ולמה הוא שונא אותנו ורודף אותנו?
עניתי הוא לא שונא הוא אפילו הולך עם אחד כזה.
הם לא האמינו לי....
כל כך הרגיז אותי שלא האמינו לי שהתעוררתי.
השאלה עכשיו מתי איתמר יתעורר? %%$0055
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד