ירי רטוב glock19c24
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: ירי רטוב glock19c24
higt-power , שחמית הגשם?
- סליקאי ארד

אני אישית לא מבין אל איזה קנים מנופחים מדברים?
שמן ינפח קנה זה נכון , אבל מים?
אם התחמושת אינה עתירת לחצים והעומק לא עמוק מידי עמוד המים נדחף החוצה ע"י הקליע ללא שום בעיה
והכל יהיה בסדר
אם התחמושת אינה עתירת לחצים והעומק לא עמוק מידי עמוד המים נדחף החוצה ע"י הקליע ללא שום בעיה
והכל יהיה בסדר
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
כן
לפאוץ עצמו יש מאחורה כיס קטן שמכיל ביטנה מחומר פלסטי אטום ,אתה פותח את הכיס שולף את הביטנה ומכסה בה את כל הפאוץ כמו שכמיה .
בזמן חרום חלילה מספיק להזיז אותה עם האצבע וכל העסק מתקלף מהפאוץ ומשם השליפה כרגיל ,כמובן שזה לא מהיר כמו נרתיק אבל לדעתי עדין בגבולות ההגיון .
ידידי glockbuster אם תנסה לירות באקדח ללא השינוים הנ"ל בתוך מים אפילו בגגית רוב הסיכוי שתצדיק את הניק
יש פה חברה שניסו ונהנו .\
אבל שוב זה כאשר האקדח שקוע כולו במים זה לא המצב שמדובר פה של ירי באקדח רטוב במקרא הגרוע.
לפאוץ עצמו יש מאחורה כיס קטן שמכיל ביטנה מחומר פלסטי אטום ,אתה פותח את הכיס שולף את הביטנה ומכסה בה את כל הפאוץ כמו שכמיה .
בזמן חרום חלילה מספיק להזיז אותה עם האצבע וכל העסק מתקלף מהפאוץ ומשם השליפה כרגיל ,כמובן שזה לא מהיר כמו נרתיק אבל לדעתי עדין בגבולות ההגיון .
ידידי glockbuster אם תנסה לירות באקדח ללא השינוים הנ"ל בתוך מים אפילו בגגית רוב הסיכוי שתצדיק את הניק
יש פה חברה שניסו ונהנו .\
אבל שוב זה כאשר האקדח שקוע כולו במים זה לא המצב שמדובר פה של ירי באקדח רטוב במקרא הגרוע.
החלטתי לנסות... ניגשתי לאקדח שכבר ירה במים, גלוק 19 ללא מפצה ועם מארין ספרינג קפס בנוסף עם תחמושת אטומה למים. האקדח ירה בקלות 5 כדורים ללא כל מעצור או בעיה. רק שהקליע לא בדיוק הגיע רחוק...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אין לי כל כוונה שהקליע יגיע 'רחוק'
אני מעריך שבמידה ואשלוף בכלל את האקדח אהיה בסכנת חיים מוחשית, הרי ידוע לכולכם מהי דעת המחוקק בעניין.
חוצמזה, אני רק רוצה לוודא שלאקדח לא ירגם נזק לטווח הקרוב והרחוק.
התחמושת פחות מעניינת אותי.
אני מעריך שבמידה ואשלוף בכלל את האקדח אהיה בסכנת חיים מוחשית, הרי ידוע לכולכם מהי דעת המחוקק בעניין.
חוצמזה, אני רק רוצה לוודא שלאקדח לא ירגם נזק לטווח הקרוב והרחוק.
התחמושת פחות מעניינת אותי.
- סליקאי ארד

glockbuster כתב:אני אישית לא מבין אל איזה קנים מנופחים מדברים?
והכל יהיה בסדר
תלוי מאד בקנה ותלוי מאד באקדח. יש אקדחים שהקנה יכול להנזק כתוצאה מירי רטוב, ויש מצב שגם הצינה.
הקנה של גלוק מיוצר בהלקאה (לא הלקאה עצמית של הבעלים למה קנה גלוק, אלא תהליך שנקרא COLD STEEL FORGING), שהתוצר הסופי חזק ועמיד ביותר. כמו כן, מבנה הצינה ותעלת הנוקר מאפשרים ניקוז של מים וגזים עודפים מה שלא תמיד קיים באקדחים אחרים.
ובכל מקרה כשיורים מתחת למים:
1. רק תחמושת FMJ וחס ושלום לא HOLLOW POINT (היא תיפתח בתוך קנה כתוצאה מלחץ המים)
2. לא דגם עם מפצה - המפצה הוא נקודת תורפה/חולשה בקנה
3. לשמור את האזניים מחוץ למים כי קול עובר במים במהירות פי 4 או 5 מאשר באויר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ידידי איתמר,
אין לי כל כוונה לירות מתחת למים.
החשש שלי היה לתקינות האקדח והתחמושת באירוע כזה או אחר אחרי טבילה מלאה/חלקית במים...
החשש שלי היה לתקינות האקדח והתחמושת באירוע כזה או אחר אחרי טבילה מלאה/חלקית במים...
- סליקאי ארד

sefee88 כתב:ידידי איתמר,
אותו כנ"ל לגבי קנה רטוב. עדיין הקדחים בקנה של מפצה הסטיה מהווים נקודת תורפה שמחלישה אותו לעומת קנה רגיל.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כבר הספקתי להחליף עם חבר את הכלי באחד זהה ללא מפצה סטיה.
אשמח ללינק בדבר 'שחמית הגשם' ,
תודה על העזרה.
אשמח ללינק בדבר 'שחמית הגשם' ,
תודה על העזרה.
- סליקאי ארד

למיטב ידיעתי אסור להחליף אקדחים, שכן זה נשק אישי.
אם תיתפס עם אקדח בעל מסט"ב שונה מזה הרשום ברישיון שלך תאבד את הרישיון.
אם חברך יעשה שימוש לרעה באקדח שלך, אתה עלול לשאת בתוצאות.
הסיכוי שתירה באקדח מלא במים שואף ל-0.
גם אם האקדח במים, תוציא אותו ותנער אותו עד שכל המים יצאו.
תהנה בטיול.
אם תיתפס עם אקדח בעל מסט"ב שונה מזה הרשום ברישיון שלך תאבד את הרישיון.
אם חברך יעשה שימוש לרעה באקדח שלך, אתה עלול לשאת בתוצאות.
הסיכוי שתירה באקדח מלא במים שואף ל-0.
גם אם האקדח במים, תוציא אותו ותנער אותו עד שכל המים יצאו.
תהנה בטיול.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

לדעתי הוא פשוט החליף בעלות...
לפחות אני מקווה...
לפחות אני מקווה...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
החלפתי בעלות, לא אשאיר אותו לרגע לבד, לרוב גם במקלחת מחוצלבית הוא איתי.
עניין של 2 דק' אצל הפקידה, וכל אחד אוסף את הכלי מכספת אחרת. (רכשנו אותם יחד, כך שעל שניהם עבר אותו הדבר).
בנוגע לרטיבות ושו"ת:
למי שמכיר ברמת הגולן (מתחם פארק הירדן) את מסלול הקיאקים של חב' "אבו קיאק" - עשיתי אותו היום ובזכות אישתי הנווטת המקסימה הצלחנו להתהפך לגמריי במים.
האקדח היה עטוף בשקית ניילון סוג ג' ומטה ולכן נרטב כליל.
בסוף המסלול הלכתי לתא שירותים ובו הוצאתי את הכלי מהכיס (לאחר פריקה בטיחותית כמובן) וגיליתי שהוא פשוט מלא במים, כאילו לא עטפתי אותו בשום שקית, כל המים נזלו מן הקנה ומהמחסנית.
להלן, השאלות:
1) תחמושת - לאחר ייבוש, ניתן לירות במטווח או שלא מומלץ? במקסימום נזרוק אותם במקום המיועד להם.
2) אקדח - איך לנקות ועם מה בדיוק? אני הולך לעבור שבת בשטח (כנראה) אך לפני כן אנקה אותו כמו שצריך לפחות, יש איתי את ערכת הניקוי כולל פלנלית.
3) נרתיק - הנרתיק כאמור עשוי מעור, מבית "עור היוצר" , האם חוץ מיבוש טוב יש עוד מה לעשות
בתודה רבה, הערכה וברכת שבת שלום וחג כשר ושמח.
עניין של 2 דק' אצל הפקידה, וכל אחד אוסף את הכלי מכספת אחרת. (רכשנו אותם יחד, כך שעל שניהם עבר אותו הדבר).
בנוגע לרטיבות ושו"ת:
למי שמכיר ברמת הגולן (מתחם פארק הירדן) את מסלול הקיאקים של חב' "אבו קיאק" - עשיתי אותו היום ובזכות אישתי הנווטת המקסימה הצלחנו להתהפך לגמריי במים.
האקדח היה עטוף בשקית ניילון סוג ג' ומטה ולכן נרטב כליל.
בסוף המסלול הלכתי לתא שירותים ובו הוצאתי את הכלי מהכיס (לאחר פריקה בטיחותית כמובן) וגיליתי שהוא פשוט מלא במים, כאילו לא עטפתי אותו בשום שקית, כל המים נזלו מן הקנה ומהמחסנית.
להלן, השאלות:
1) תחמושת - לאחר ייבוש, ניתן לירות במטווח או שלא מומלץ? במקסימום נזרוק אותם במקום המיועד להם.
2) אקדח - איך לנקות ועם מה בדיוק? אני הולך לעבור שבת בשטח (כנראה) אך לפני כן אנקה אותו כמו שצריך לפחות, יש איתי את ערכת הניקוי כולל פלנלית.
3) נרתיק - הנרתיק כאמור עשוי מעור, מבית "עור היוצר" , האם חוץ מיבוש טוב יש עוד מה לעשות
בתודה רבה, הערכה וברכת שבת שלום וחג כשר ושמח.
- סליקאי ארד

1. התחמושת ניתנת, ברוב המקרים, לירי בטווח הזמן הקרוב. שים לב (קצת יותר מהרגיל) למה שקורה בזמן הירי.
2. לגבי היבוש... תן לאקדח להתייבש, המים לא יעשו לו שום נזק, שימון סטנדרטי בחמש נק' השימון של הגלוק. פלנלית בקנה, על כל צרה.
3. לגבי ייבושו של נרתיק עור, המצב האופטימלי הוא להכניס את האקדח לשקית ולשים אותו בתוך הנרתיק, ע"מ לקבע את צורתו ולמנוע ממנו עיוות (בעקרון, כך מעניקים לנרתיק עור את צורת האקדח).
4. יש לך אקדח עמיד מאוד, ההסטריה סביבו מוגזמת כאורכו של אשכול זה, אתה התחלת עם שאלת מה יקרה אם ירטיב, ואנשים כאן שלחו אותך לטבילה במימי נמל לטקיה, אני מסכם ב: "לך לך ותהנה בטיולים, תתהפך עוד הרבה במים (כל עוד אתם נהנים מזה), צא ותמשיך להנות, לגלוק שלך לא יקרה כלום מהמים".
2. לגבי היבוש... תן לאקדח להתייבש, המים לא יעשו לו שום נזק, שימון סטנדרטי בחמש נק' השימון של הגלוק. פלנלית בקנה, על כל צרה.
3. לגבי ייבושו של נרתיק עור, המצב האופטימלי הוא להכניס את האקדח לשקית ולשים אותו בתוך הנרתיק, ע"מ לקבע את צורתו ולמנוע ממנו עיוות (בעקרון, כך מעניקים לנרתיק עור את צורת האקדח).
4. יש לך אקדח עמיד מאוד, ההסטריה סביבו מוגזמת כאורכו של אשכול זה, אתה התחלת עם שאלת מה יקרה אם ירטיב, ואנשים כאן שלחו אותך לטבילה במימי נמל לטקיה, אני מסכם ב: "לך לך ותהנה בטיולים, תתהפך עוד הרבה במים (כל עוד אתם נהנים מזה), צא ותמשיך להנות, לגלוק שלך לא יקרה כלום מהמים".
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart כתב:שימון סטנדרטי בחמש נק' השימון של הגלוק
מהן חמש נקודות השימון להדיוט שכמוני?
- סליקאי ארד

דביר, תודה רבה על העצות.
קפצתי לשמן אותו בשמן ייעודי לאקדחים אצל נשק מהיישוב שלי , ולאחר מכן נתתי לו להיות כ12 ש' ספוג בשמן (דוחה מים) ואז ניקיתי אותו כמו שצריך, אני מניח שהוא יעבוד בצורה תקינה.
שאלה קטנה ואחרונה - ומצטער שלא שאלתי קודם:
מה עושים עם המחסנית שנרטבה?
חוץ מלייבש אותה יש עוד משהו לעשות? לפרק?
TNX
קפצתי לשמן אותו בשמן ייעודי לאקדחים אצל נשק מהיישוב שלי , ולאחר מכן נתתי לו להיות כ12 ש' ספוג בשמן (דוחה מים) ואז ניקיתי אותו כמו שצריך, אני מניח שהוא יעבוד בצורה תקינה.
שאלה קטנה ואחרונה - ומצטער שלא שאלתי קודם:
מה עושים עם המחסנית שנרטבה?
חוץ מלייבש אותה יש עוד משהו לעשות? לפרק?
TNX
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד