גלוק 17 מול גלוק 19
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
גלוק 17 מול גלוק 19
שאלת תם:
בערך בכל מקום מוסי שראיתי כגון חברות אבטחה,צה"ל,שב"כ, משתמשים בגלוק 19. אם כך מה העניין בגלוק 17? האם לאנשים בעלי יד גדולה במיוחד? האם הדיוק שלהם שונה באיזשהו מידה?

בערך בכל מקום מוסי שראיתי כגון חברות אבטחה,צה"ל,שב"כ, משתמשים בגלוק 19. אם כך מה העניין בגלוק 17? האם לאנשים בעלי יד גדולה במיוחד? האם הדיוק שלהם שונה באיזשהו מידה?
- סליקאי ארד

Re: גלוק 17 מול גלוק 19
יש לך תשובה בגוף השאלה.
הסיפור של גלוק בארץ החל משב''כ.
שב''כ זה גוף שמרבית אנשיו אשר מחזיקים באקדח הם מאבטחים הנדרשים במסגרת עבודתם גם לנסיעה מוסלקת היטב
של הנשק ו-17 פשוט לא מתאים לכך. יש 26 ויש 19. 26 לא נפוץ ורוב האוכלוסיות עושות שימוש ב-19.
כל השאר פשוט הלכו בעקבות השרות ובלי להשקיע מחשבה יתרה קנו 19Cכ''ד.
להגנתם אפשר להגיד שגם יחידות מובחרות אחרות בעולם עושות שימוש באקדח בגודל 19 ולא 17.
אחת הדוגמאות - GSG-9 לדוגמא.
הסיפור של גלוק בארץ החל משב''כ.
שב''כ זה גוף שמרבית אנשיו אשר מחזיקים באקדח הם מאבטחים הנדרשים במסגרת עבודתם גם לנסיעה מוסלקת היטב
של הנשק ו-17 פשוט לא מתאים לכך. יש 26 ויש 19. 26 לא נפוץ ורוב האוכלוסיות עושות שימוש ב-19.
כל השאר פשוט הלכו בעקבות השרות ובלי להשקיע מחשבה יתרה קנו 19Cכ''ד.
להגנתם אפשר להגיד שגם יחידות מובחרות אחרות בעולם עושות שימוש באקדח בגודל 19 ולא 17.
אחת הדוגמאות - GSG-9 לדוגמא.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
עקרונית, גלוק 17 הוא אקדח שירות צבאי בגודל מלא שמתאים יותר לנשיאה חיצונית וגלוק 19 הוא גירסא קומפקטית יותר שמתאימה יותר להסלקה/אנשים עם יד קטנה יותר.
1. בארץ יש בהחלט גורמים/יחידות כמו ימ"מ שמשתמשים גם בגלוק 17
2. בארה"ב הנטיה היא לחמש שוטרים במדים באקדחים FULL SIZE (גלוק 17/22), ואנשי בילוש על אזרחי באקדחים קומפקטיים לצרכי הסלקה.
3. עד כמה שזכור לי גם ה-GSG 9 משתמשים בגלוק 17 ובכלל הנטיה ביחידות כאלו היא לספק ללוחם את הכלי שנח לו בצורה הטובה ביותר לצורך המשימה שהוא צריך למלא.
4. ההסלקה של מאבטחי האישים של השב"כ היא כבר מזמן בדיחה עצובה.
א.
1. בארץ יש בהחלט גורמים/יחידות כמו ימ"מ שמשתמשים גם בגלוק 17
2. בארה"ב הנטיה היא לחמש שוטרים במדים באקדחים FULL SIZE (גלוק 17/22), ואנשי בילוש על אזרחי באקדחים קומפקטיים לצרכי הסלקה.
3. עד כמה שזכור לי גם ה-GSG 9 משתמשים בגלוק 17 ובכלל הנטיה ביחידות כאלו היא לספק ללוחם את הכלי שנח לו בצורה הטובה ביותר לצורך המשימה שהוא צריך למלא.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

GSG9 עושים שימוש ב-הקלר P30 המקביל ל-19. מעבר עליו החל בשנה - שנתיים אחרונות. הקלר זכה במכרז וגלוק לא.
איתמר, זה מבוסס על ?
איתמר, זה מבוסס על ?
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
EMT כתב:GSG9 עושים שימוש ב-הקלר P30 המקביל ל-19. מעבר עליו החל בשנה - שנתיים אחרונות. הקלר זכה במכרז וגלוק לא.4. ההסלקה של מאבטחי האישים של השב"כ היא כבר מזמן בדיחה עצובה.
![]()
איתמר, זה מבוסס על ?
מבוסס על?
ראש הממשלה מזמן דוהר בכבישים בשיירת מכוניות עם סירנות ואורות כחולים, שלא עוצרת באדום ודורסת כל מה שיש בדרכה. רק לפני חודש ניצלתי בנס מתאונה עם השיירה הזו בפניה מארלוזורוב לרכבת מרכז. לגבי המאבטחים שלו, הם נראים כמו מיליציה של ברון סמים מקסיקני. נשקים ארוכים שלופים בלי בושה ובלי הסלקה.
לגבי אישיות מאובטחות אחרות... ממש קשה לנחש מה תפקידו של אותו בחור בז'קט ספארי עם הרבה בליטות באיזור המותניים ומכשיר קשר באוזן שעומד מאחורי יובל שטייניץ כשהוא נואם בכנס תעשיינים..
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אם להתעלם מענין נחות האחיזה שזה ענין אינדיווידאולי היתרונות של הגלוק 17 על ה19 הם שהקנה ארוך בקצת יותר מס"מ
שנותן מהירות לוע מעט יותר גבוהה ולכן הביצועים בתחמושת HP יהיו יותר משכנעים .
רדיוס הכוונות ארוך יותר גם כן ביותר מס"מ מה שנותן שגיאות מכוון קטנות יותר ולכן התוצאה תהיה דיוק מעשי גבוהה יותר ,כמו כן ככל שרדיוס הכוונות גדול יותר מהירות החזרה לתמונת כוונות גבוהה יותר וזה טוב כי ניתן להוציא את הכדור הבא מהר יותר .
כמובן שיש גם את ענין קיבולת המחסנית הגבוהה יותר ויהיו שיגידו שה17 רותע פחות ולכן שוב נותן עוד יתרון בחזרה לתמונת כוונות והוצאת הכדור הבא ,אני לא הרגשתי הבדל משמעותי .
לענין אבטחה האישים .
צריך לזכור שיש הבדל גדול בין מה שקורא בבית פנימה לבין מה שקורא למשל בביקורים בחו"ל ששם העסק עובד מתוך הסכם ג'נטלמני בשתיקה שאומר שזה אמנם לא מנומס לשאול את האורח אם הוא חמוש אבל יותר לא מנומס מצידו לבוא לביתך חמוש .
אוו בקיצור אני לא ישאל אתה לא תגיד
ויש דברים אפילו יותר רגישים פוליטית כמו ארועי ספורט ומשלחות שבכלל לא נהנות מחסינות דיפלומטית משום סוג .
ובמקרים הנ"ל יש חשיבות רבה להסלקה העמוקה ביותר .
לגבי מה שקורא בארץ לפחות בתקופה שאני עבדתי בנתב"ג מרבית הכלים היו 17 .
שנותן מהירות לוע מעט יותר גבוהה ולכן הביצועים בתחמושת HP יהיו יותר משכנעים .
רדיוס הכוונות ארוך יותר גם כן ביותר מס"מ מה שנותן שגיאות מכוון קטנות יותר ולכן התוצאה תהיה דיוק מעשי גבוהה יותר ,כמו כן ככל שרדיוס הכוונות גדול יותר מהירות החזרה לתמונת כוונות גבוהה יותר וזה טוב כי ניתן להוציא את הכדור הבא מהר יותר .
כמובן שיש גם את ענין קיבולת המחסנית הגבוהה יותר ויהיו שיגידו שה17 רותע פחות ולכן שוב נותן עוד יתרון בחזרה לתמונת כוונות והוצאת הכדור הבא ,אני לא הרגשתי הבדל משמעותי .
לענין אבטחה האישים .
צריך לזכור שיש הבדל גדול בין מה שקורא בבית פנימה לבין מה שקורא למשל בביקורים בחו"ל ששם העסק עובד מתוך הסכם ג'נטלמני בשתיקה שאומר שזה אמנם לא מנומס לשאול את האורח אם הוא חמוש אבל יותר לא מנומס מצידו לבוא לביתך חמוש .
אוו בקיצור אני לא ישאל אתה לא תגיד
ויש דברים אפילו יותר רגישים פוליטית כמו ארועי ספורט ומשלחות שבכלל לא נהנות מחסינות דיפלומטית משום סוג .
ובמקרים הנ"ל יש חשיבות רבה להסלקה העמוקה ביותר .
לגבי מה שקורא בארץ לפחות בתקופה שאני עבדתי בנתב"ג מרבית הכלים היו 17 .
higt-power כתב:לענין אבטחה האישים .
ההיפך הוא הנכון.
הביקורים האלו מתואמים מראש עם כל גורמי הביטחון המקומיים, וההסכמים הם לא ג'נטלמניים בכלל. המאבטחים שיוצאים ללוות אחמי"ם באים ברשות ובסמכות, ומצויידים באישורים המתאימים שמגדירים בדיוק את גבולות הגיזרה שלהם.
אותו כנ"ל אפילו לגבי מאבטחים מחברות אבטחה פרטיות שמלווים כל מיני אוליגרכים או סלבריטיז.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כמי שמכיר את התחום קצת(ולא מקריא ברשת) ,אתה טועה .
להזכירך תקדים מדרכי רחמים ומימר ..........
סליחה, אבל כולכם טועים ובגדול.
1. לשירות בשב"כ מתקבלים לאחר שעוברים את מבחן גודל כף היד. אחד מהסעיפים בתקנון הקליטה לתפקידים המחייבים נשיאת אקדח, קובע כי המועמד יהיה בעל כף יד שאינה גדולה יותר מקת של גלוק 19. בעלי כף יד גדולה יותר מקבלים M16.
2. ישנם חריגים בעלי כף יד קטנה יותר מזו המתאימה לגלוק 19, אלו מקבלים גלוק 26 ואינם מורשים לשאת גלוק 19.
3. הבחור מאחורי שטייניץ פשוט מאוהב בו ולא יותר מכך. האוזנייה נועדה להשמיע לו שירים שקטים וצלילי ציוץ ציפורים פולניות לצרכי הרגעה.
היגיט, צניעות וענווה.. %6
חג שמח לכו-לם !!!
ותזכרו, שלא יעבדו עליכם !!! קנו את מה שמתאים לכם, לא מה שיש למוכר להציע במחיר מבצע .. %5
1. לשירות בשב"כ מתקבלים לאחר שעוברים את מבחן גודל כף היד. אחד מהסעיפים בתקנון הקליטה לתפקידים המחייבים נשיאת אקדח, קובע כי המועמד יהיה בעל כף יד שאינה גדולה יותר מקת של גלוק 19. בעלי כף יד גדולה יותר מקבלים M16.
2. ישנם חריגים בעלי כף יד קטנה יותר מזו המתאימה לגלוק 19, אלו מקבלים גלוק 26 ואינם מורשים לשאת גלוק 19.
3. הבחור מאחורי שטייניץ פשוט מאוהב בו ולא יותר מכך. האוזנייה נועדה להשמיע לו שירים שקטים וצלילי ציוץ ציפורים פולניות לצרכי הרגעה.
היגיט, צניעות וענווה.. %6
חג שמח לכו-לם !!!
ותזכרו, שלא יעבדו עליכם !!! קנו את מה שמתאים לכם, לא מה שיש למוכר להציע במחיר מבצע .. %5
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
EMT כתב:הסיפור של גלוק בארץ החל משב''כ.
EMT כתב:
איתמר, זה מבוסס על ?
לפני שאתה מתגלגל מצחוק על תגובותיהם של אחרים, הייתי מציע לך לבדוק עמוק, עמוק בתשובותיך הנחרצות וחסרות הרקע.
לפני שהשב"כ, המוסד ומאבטחי "מגה בעיר" ו"טיב טעם" שמעו על הגלוק, כבר היו בארץ מאות אקדחים כאלה.
אקדחי דור 1 רבים מספור נאלצו להתמודד עם בדיחת "פלסטיק הטפטפות" לפני שבכלל מישהו הסכים להסתכל עליהם לרכישה מוסדית.
בתור מי שמכר גלוקים רבים עבור מי שהיה היבואן הראשון והבלעדי שלהם במשך שנים (תוך כדי שהיה יצרן משקאות קלים בו-זמנית), אני יכול להעריך שבשנת 90-91, לא היו שום גלוקים במערכת הבטחון, לעומת אלו שהיו בשוק האזרחי.
הגלוקים נכנסו לשרות מערכת הבטחון שנים לאחר מכן.
בקיצור, זלזול באחרים לא תמיד (ואולי אף פעם) לא מוסיף לערכך בעיני אחרים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אני מנניח שהכוונה היתה בתחום האבטחה .
ושם יש אמת בכך שאיך שהוא בגלל שכל הגופים מונחי שב"כ עברו לגלוק נוצרה איזו תפיסה שמאבטח עם גלוק הוא מאבטח
יותר טוב ממאבטח עם יריחו למשל .
ועל זה אומרים "נו שאויין".
למרות שלדעתי חברה ששמה מאבטח בחולצה דהוייה ומלוכלכת ומצידת אותו בבזנט החלוד הכי זול שאפשר כן משדרת מסר מסוים .......
ושם יש אמת בכך שאיך שהוא בגלל שכל הגופים מונחי שב"כ עברו לגלוק נוצרה איזו תפיסה שמאבטח עם גלוק הוא מאבטח
יותר טוב ממאבטח עם יריחו למשל .
ועל זה אומרים "נו שאויין".
למרות שלדעתי חברה ששמה מאבטח בחולצה דהוייה ומלוכלכת ומצידת אותו בבזנט החלוד הכי זול שאפשר כן משדרת מסר מסוים .......
העיניין הוא לא מה יש לחברל'ך באוזן או כמה חרירים יש להם במפצה,או האם הם יצליחו לירות בתוך בריכת השחיה בקסריה?
העיניין הוא מי כל אלה שעומדים במרכז ??? למה הם ניראים כאלה ללא במקום,,
כמו שנאמר,העיקר זה לא האיכר העיקר זו אשת האיכר, והעיקר שהאיכר לא יהיה בבית,,
העיניין הוא מי כל אלה שעומדים במרכז ??? למה הם ניראים כאלה ללא במקום,,
כמו שנאמר,העיקר זה לא האיכר העיקר זו אשת האיכר, והעיקר שהאיכר לא יהיה בבית,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סייג לחוכמה שתיקה
- סליקאי ארד

higt-power כתב:כמי שמכיר את התחום קצת(ולא מקריא ברשת) ,אתה טועה .
אני שמח לשמוע שתקדים מרדכי רחמים עדיין רלוונטי.... אני רץ מחר לקנות ברטה 0.22. כיום משחקים מהסוג הזה לא מתקבלים, עיין ערך הדווחים על כך שהאוסטרלים לא אישרו למאבטחים ישראלים חמושים לאבטח את הספורטאים באולימפיאדה, ועשו בלגן מכך שמצאו נרתיקים בציוד שלהם - רק נרתיקים, ללא אקדחים!
אלי נעשה קצת סדר:
גלוק קיים בארץ מאמצע שנות השמונים.
תקופה לא קצרה היו עליו השמצות (בעיקר מיבואנים מתחרים) שהפלסטיק מתפרק בחשיפה לשמש, אישית את הבדיחות על הטפטפות שמעתי יותר מאוחר (בעיקר במהלך הווחכוחים בן האנשי הגלוק להקלר פה בפורום...)
האקדח הפך לדי פופולרי אצל אזרחים, גם בגלל המשקל וגם בגלל המחיר (אני קניתי את הגלוק הראשון שלי ב- 93, ב - 1700 ש"ח אחרי הנחה לאנשי קבע - ככל הזכור לי, זיג עלה אז בערך 1000 ש"ח יותר, ו - FN עבר את ה - 3000ש"ח).
בסוף שנות התשעים דגם 19C ו - 17C נכנסו לשירות ביחידות שונות, כולל מאבטחי השב"כ. זה הפך אקדח שהיה די נופץ לפני כן, לאקדח מספר אחת. הסיבה? אותה סיבה שבשנות ה - 70 כולם רצו ברטה 0.22 (מרדכי רחמים), בשנות השמונים זה היה FN שהיה האקדח הסטנדרטי של שב"כ, ימ"מ ומערך הלוט"ר, תקופה מסויימת הזיג 228 הוביל, ועכשיו זה גלוק. כשאדם שלא מבין רוצה לקנות אקדח, סביר שהוא יפנה למישהו שמבין עניין מבחינתו - לוחם ביחידה מובחרת, מאבטח שב"כ, לוחם בימ"מ וכד'. וסביר לא פחות שההוא ימליץ לו על האקדח שהוא מכיר, שבמקרה הוא אקדח השירות באותה תקופה.ואם הוא קרא ב"סליק" שזה האקדח של מאבטחי השב"כ- אז כבר לא צריך את החבר הנ"ל
לשאלה למה דווקא 19 ולא 17 - כי יותר נוח ללכת עם אקדח כזה בבגדים אזרחיים (להבדיל משוטר/ לוחם ימ"מ שנושא את האקדח בחגור סייר או בנרתיק ירך), ומצד שני הירידה בדיוק ובעוצמת הכדור לא משמעתיות, וההבדל ברתיעת האקדח יחסית זניח.
למה דווקא גלוק בהרבה גופי אבטחה?
חלק מהענין, כמובן - כולם רוצים להיות כמו שב"כ.
אבל יש עוד שיקולים: מדובר באקדח שהוכיח רמת אמינות גבוהה, מחזיק הרבה תחמושת (ביריחו הדגם הרגיל מכיל 16 כד', הקומפקט 13. בגלוק הרגיל 17 בלי מחסניות +2, הקטן 15). ולא פחות חשוב - יש לו אין סוף ציוד ואביזרים. נראה אותך משיג נרתיק פולימרי ליריחו עבור יורה שמאלי, למשל.
דרך אגב, יש גופים מאובטחים שהמאבטחים שלהם משתמשים ביריחו (רגיל ופולימרי) ויש גם כאלה שמשתמשים בגלוק 17.
I think, therefore I am. I think
במ.א. למשל, משתמשים כמעט בכל סוגי הנשקים.
במקומות 'רציניים' רבים בהן נדרשת הסלקה כלשהיא של הנשק (לצמצום אופציית החטיפה) מעדיפים את היריחו PSL החדש (עם ידיות אחיזה משופרות) ואילו במקומות עם דרישת הסלקה גבוהה משתמשים ב19 וב19C
את ה17C יצא לי לראות לא פעם מחובר לקת טקטית
הרבה יותר מאשר שאר הדגמים...
במקומות 'רציניים' רבים בהן נדרשת הסלקה כלשהיא של הנשק (לצמצום אופציית החטיפה) מעדיפים את היריחו PSL החדש (עם ידיות אחיזה משופרות) ואילו במקומות עם דרישת הסלקה גבוהה משתמשים ב19 וב19C
את ה17C יצא לי לראות לא פעם מחובר לקת טקטית
הרבה יותר מאשר שאר הדגמים...
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד