בחירת שמן איכותי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: בחירת שמן איכותי
wd40 זהו התרסיס הנמכר בעולם, לבטח לא הכי טוב אבל עושה את העבודה היטב בניקוי, מתייבש מהר לכן לא מתאים לשימון ארוך טווח.
כולם עושים את העבודה פחות או יותר, אף אחד לא יצא עם רובה/אקדח חלוד.
רצ"ב כתבה
תרסיס WD-40 פותח עבור תעשיית החלל האמריקאית באמצע שנות החמישים וראשי התיבות של WD הם Water Displacement (דוחה מים), ניסוי מספר 40; וזאת כי הכימאי שניסה לפתח את המוצר הצליח לעשות זאת אחרי ארבעים ניסיונות. †
במשך שנים היו שמועות כי WD40 עשוי מנפט בתוספת חומצות מאכלות על מנת שיוכל לחדור ולהמיס חלודה בברגים שונים, ואכן המוצר עצמו ידוע כשייך לקטגורית שמני חדירה. נוסחת המוצר סודית וחברת WD40 טוענת בפרוש כי אין נפט, חומצות או סיליקון במוצר. תרסיס WD40 מנקה, משמן ומגן (Cleaning, Lubricating, Protecting) כמו מוצר CLP של Break-Free אבל הוא גם חודר (Penetrating) ולכן יש אלו הממליצים לא להשתמש בו בכלי ירייה משתי סיבות:
· גימורים מסוג הכחלה או השחמה של כלי הירי הם למעשה זן מתורבת של חלודה וכיוון ש-WD40 מסיר חלודה, הוא גם מסיר גימורים. ישנם ציפוים שונים שעמידים בפני חומצות ולכן WD40 לא יפגע בהם. יש לציין שחברת WD40 טוענת באופן מפורש כי התרסיס לא יפגע בגימורים.
· אין לשמן תחמושת עם WD40 בגלל תכונות החדירה של המוצר שיפגעו בפיקות וינטרלו אותם.
ניתן להשתמש בבטחה ב-WD40 על חלקים עשויים מפלדת אל-חלד כגון קנים לצורך ניקוי ושימון פנימי של קדח הקנה. לחברת WD40 יש מוצר נוסף הנקרא Three-In-One שאינו תרסיס והוא בעל תכונות CLP אבל ללא תכונות חדירה או דחית מים. מוצר זה יכול להתאים לשימון חלקים נעים בכלי ירייה אך אין התייחסות מפורשת כי המוצר מיועד לכך. שמן Three-In-One הוא במקור שמן למכונות תפירה ומכסחות דשא.
לחברת WD40 יש קו מוצרים חדש הנקרא 3-IN-ONE Professional והוא מכיל תרסיסים מבוססים ליתיום או סיליקון אשר החברה טוענת כי הם מתאימים לכלי ירייה.
כולם עושים את העבודה פחות או יותר, אף אחד לא יצא עם רובה/אקדח חלוד.
רצ"ב כתבה
תרסיס WD-40 פותח עבור תעשיית החלל האמריקאית באמצע שנות החמישים וראשי התיבות של WD הם Water Displacement (דוחה מים), ניסוי מספר 40; וזאת כי הכימאי שניסה לפתח את המוצר הצליח לעשות זאת אחרי ארבעים ניסיונות. †
במשך שנים היו שמועות כי WD40 עשוי מנפט בתוספת חומצות מאכלות על מנת שיוכל לחדור ולהמיס חלודה בברגים שונים, ואכן המוצר עצמו ידוע כשייך לקטגורית שמני חדירה. נוסחת המוצר סודית וחברת WD40 טוענת בפרוש כי אין נפט, חומצות או סיליקון במוצר. תרסיס WD40 מנקה, משמן ומגן (Cleaning, Lubricating, Protecting) כמו מוצר CLP של Break-Free אבל הוא גם חודר (Penetrating) ולכן יש אלו הממליצים לא להשתמש בו בכלי ירייה משתי סיבות:
· גימורים מסוג הכחלה או השחמה של כלי הירי הם למעשה זן מתורבת של חלודה וכיוון ש-WD40 מסיר חלודה, הוא גם מסיר גימורים. ישנם ציפוים שונים שעמידים בפני חומצות ולכן WD40 לא יפגע בהם. יש לציין שחברת WD40 טוענת באופן מפורש כי התרסיס לא יפגע בגימורים.
· אין לשמן תחמושת עם WD40 בגלל תכונות החדירה של המוצר שיפגעו בפיקות וינטרלו אותם.
ניתן להשתמש בבטחה ב-WD40 על חלקים עשויים מפלדת אל-חלד כגון קנים לצורך ניקוי ושימון פנימי של קדח הקנה. לחברת WD40 יש מוצר נוסף הנקרא Three-In-One שאינו תרסיס והוא בעל תכונות CLP אבל ללא תכונות חדירה או דחית מים. מוצר זה יכול להתאים לשימון חלקים נעים בכלי ירייה אך אין התייחסות מפורשת כי המוצר מיועד לכך. שמן Three-In-One הוא במקור שמן למכונות תפירה ומכסחות דשא.
לחברת WD40 יש קו מוצרים חדש הנקרא 3-IN-ONE Professional והוא מכיל תרסיסים מבוססים ליתיום או סיליקון אשר החברה טוענת כי הם מתאימים לכלי ירייה.
נערך לאחרונה על ידי asafii2 בתאריך 12 מאי 2011, 11:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
"אין הטיפה חוצבת בסלע מכוח העצמה אלה מכוח ההתמדה ..."
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אסף- "מיגור נזקי חקלאות"
אחד הרכיבים הפעילים בWD40 הוא מים כך שלהגן מחלודה הוא לא ולכן הוא לא מתאים לנשק
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
wd40 ניתן לרסס על כל דבר,אך אינו "המתאים" לשום דבר,,,,
אני עדין תר אחר יצרן של כלי/מכשיר/מכונה/או כל התקן אחר אשרממליץ על שימוש בתמיסה הזו,,
אבל איזה מיכל מעוצב ויפה,,
אני עדין תר אחר יצרן של כלי/מכשיר/מכונה/או כל התקן אחר אשרממליץ על שימוש בתמיסה הזו,,
אבל איזה מיכל מעוצב ויפה,,
פחות -לרוב זה יותר,,
את הברייק-פרי הישן שיש לו משקע טפלון כבר לא מייצרים יותר, ואת החדש אני לא אוהב. גם הריח השתנה.
לפני חודש קיבלתי לבדיקה את G-96 הסינטטי ואני די מרוצה ממנו.
http://www.g96.com/gun%20oil%20bottle.png
חיפשתי עליו מידע וניתקלתי בדו"ח הבדיקה שלו:
http://www.g96.com/CLP_G96_Acceptance_L ... 8Sep09.pdf
יש למישהו מושג לגבי יתרונות וחסרונות של הסינטטי.
לפני חודש קיבלתי לבדיקה את G-96 הסינטטי ואני די מרוצה ממנו.
http://www.g96.com/gun%20oil%20bottle.png
חיפשתי עליו מידע וניתקלתי בדו"ח הבדיקה שלו:
http://www.g96.com/CLP_G96_Acceptance_L ... 8Sep09.pdf
יש למישהו מושג לגבי יתרונות וחסרונות של הסינטטי.
אמיר - מדריך ירי
גלוקבאסטר כתבת ש-אחד הרכיבים הפעילים זה מיים, אתה בטוח? הגדרת המוצר היא מסיר מיים,זה בעצם ראשי התיבות של המוצר.כמו כן הסתכלתי בערך בוויקיפדיה. פשוט לא נשמע הגיוני.
- סליקאי ארד

glockbuster כתב:אחד הרכיבים הפעילים בWD40 הוא מים כך שלהגן מחלודה הוא לא ולכן הוא לא מתאים לנשק
WD40 ברובו מורכב מנפט, שמן וחומרים ממיסים חלודה. מוצר מעולה לניקוי ושיחרור ברגים וכל מיני מכלולים תפוסים בגלל תכונות החדירה שלו. כאשר הממיסים הנדיפים מתנדפים משאיר שכבת שימון דקה להגנה מחלודה, אבל לא מספיקה לשימון מכלולים שעובדים קשה כמו חלקי נשק.
מוצר כמו CLP יש לו 3 תכונות
1. CLEANS - מנקה פיח וכו
2. LUBRICATES - משמן
3. PROTECTS - מגן מחלודה, אבק וכו
בתכלס כל לכל שמן מנוע איכותי יש את 3 התכונות האלו, ועל אחת כמה וכמה לתכשיר לשימון שרשראות של אופנועים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אז באופן תאורטי שמן כזה עדיף על שמן נשק כן?
אז למה לא להשתמש בו? חייבת להיות סיבה...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
עוילם גויילם ,,
לא נתקלתה בשמפו לטלטלים,חלקים,צעירים,קרחים ,נשים,גברים ?
לא נתקלתה בשמפו לטלטלים,חלקים,צעירים,קרחים ,נשים,גברים ?
פחות -לרוב זה יותר,,
רועי 357 כתב:אז באופן תאורטי שמן כזה עדיף על שמן נשק כן?
אחרי דיון עם אילן בפרטי...:)
הסיבה העיקרית היא איחסון.
למעשה רוב מערכות הנשק של הצבא מאוחסנות (לשימחתנו הרבה) ללא שימוש במשך שנים ארוכות בימחי"ם ומחסנים כאלו ואחרים.
שמן מנוע נוטה להתחמצן במשך הזמן כתוצאה מחשיפה לאויר ולהפוך לעיסה דביקה שתוקעת כל דבר זז.
שמן רובים, כעקרון זה אותו סוג שמן (תזקיק נפט גולמי), עם תוספים נגד חלודה ובעיקר נגד התחמצנות שמאיטים את התהליך של התקלקלות השמן כאשר הנשקים מאופסנים לתקופות ארוכות.
לצערינו הרב, לאף אחד אין ימ"ח/אוסף פרטי של נשקים בבית כמו לכמה מעמיתנו מעבר לים. לצרכים של שימוש יום יומי וביחוד באקדחים החדשים שלא דורשים הרבה תחזוקה, כל שמן מכונות איכותי יעשה את העבודה. אני כרגע משתמש בשאריות של תוסף LIQUI MOLY שנשארו במיכל אחרי טיפול 10000 של הרכב ונראה לי שזה יספיק לעוד הרבה זמן :).
כל מי שרוצה להתפתות ולהשקיע 100 שח בבקבוקון שמבטיח חיי נצח ועוד כל מני הבטחות כאלו ואחרות שיבושם לו - אבל שלא יתלונן שאשתו קונה צלוחית של 10סמ"ק קרם נגד קמטים בעיניים ב-500 שח
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מסכים עם דעתו של איתמר, בהסתייגות אחת:
יש שני פרמטרים שכן חשובים לשמן בשימוש יומיומי, אחד חשוב מאד והשני פחות.
הראשון הוא נטיתו של השמן לספוח אליו אבק ומשקעים דומים. לשמן הצבאי יש נטיה כזו (אם כי אני לא יודע אם זה בעיקר בגלל שכולם התרגלו לשים הרבה ממנו). מנסיוני לשמנים יעודיים כמו FP10, BRAKE FREE ודומיהם יש פחות נטיה כזו, וגם ל - GUN BUTTER בו אני משתמש כיום.
השניה היא קלות הניקוי אחרי ירי - ופה באותו GUN BUTTER התגלה יתרון - אם משמנים את ההאזורים בהם מצטבר הרבה פיח, כמו הרמפה (לא צריך להטביע, מספיק לשים טיפה על האצבע ולמרוח), יותר קל לנקות את הפיח.
יש שני פרמטרים שכן חשובים לשמן בשימוש יומיומי, אחד חשוב מאד והשני פחות.
הראשון הוא נטיתו של השמן לספוח אליו אבק ומשקעים דומים. לשמן הצבאי יש נטיה כזו (אם כי אני לא יודע אם זה בעיקר בגלל שכולם התרגלו לשים הרבה ממנו). מנסיוני לשמנים יעודיים כמו FP10, BRAKE FREE ודומיהם יש פחות נטיה כזו, וגם ל - GUN BUTTER בו אני משתמש כיום.
השניה היא קלות הניקוי אחרי ירי - ופה באותו GUN BUTTER התגלה יתרון - אם משמנים את ההאזורים בהם מצטבר הרבה פיח, כמו הרמפה (לא צריך להטביע, מספיק לשים טיפה על האצבע ולמרוח), יותר קל לנקות את הפיח.
I think, therefore I am. I think
אני משתמש תמיד בתרסיס פשוט שמתאים לאקדחים, ואני לא ממש מרוצה.
הוא גם לא מנקה טוב (אני צריך לעבוד קשה עם המברשת) וגם הוא מטביע לי את האקדח בשמן מיד עם הריסוס הראשון. הייתי מעדיף להשתמש בחומר אחד טוב לניקוי, לנגב אותו היטב, ואח"כ לשמן רק בנקודות הקריטיות ע"י שמן יבש או אפילו רטוב אבל רק טיפ-טיפה.
מה אתם חושבים? יש המלצות?
הוא גם לא מנקה טוב (אני צריך לעבוד קשה עם המברשת) וגם הוא מטביע לי את האקדח בשמן מיד עם הריסוס הראשון. הייתי מעדיף להשתמש בחומר אחד טוב לניקוי, לנגב אותו היטב, ואח"כ לשמן רק בנקודות הקריטיות ע"י שמן יבש או אפילו רטוב אבל רק טיפ-טיפה.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

חדש כתב:אני משתמש תמיד בתרסיס פשוט שמתאים לאקדחים, ואני לא ממש מרוצה.
צודק ב-100%.
יש חומרים די טובים לניקוי של HOPPE, אני יודע כמה הם עולים פה בארץ אבל בארה"ב הם ממש זולים.
שאריות אבק שריפה אתה יכול לנקות עם מדלל ניטרו, שאריות עופרת ונחושת מהקנה עם חומר ניקוי שמכיל אמוניה.
את הגוף של הגלוק אתה יכול לנקות משאריות שמן עם מברשת שיניים, מים פושרים וסבון כלים. אם יש לך אקדח ממתכת, יש כל מני תרסיסים כמו GUNK OUT או תרסיס לניקוי קרבורטורים שעושים את העבודה בצורה מעולה.
שימון נעשה במידה בנקודות הקריטיות כפי שאמרת.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

על איזה חומר ניקוי המכיל אמוניה היית ממליץ להסרת שאריות מתכת?
על איזה שמן הייתם ממליצים רק לשימון?
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

itamar כתב:
אחרי דיון עם אילן בפרטי...:)
הסיבה העיקרית היא איחסון.
למעשה רוב מערכות הנשק של הצבא מאוחסנות (לשימחתנו הרבה) ללא שימוש במשך שנים ארוכות בימחי"ם ומחסנים כאלו ואחרים.
שמן מנוע נוטה להתחמצן במשך הזמן כתוצאה מחשיפה לאויר ולהפוך לעיסה דביקה שתוקעת כל דבר זז.
שמן רובים, כעקרון זה אותו סוג שמן (תזקיק נפט גולמי), עם תוספים נגד חלודה ובעיקר נגד התחמצנות שמאיטים את התהליך של התקלקלות השמן כאשר הנשקים מאופסנים לתקופות ארוכות.
לצערינו הרב, לאף אחד אין ימ"ח/אוסף פרטי של נשקים בבית כמו לכמה מעמיתנו מעבר לים. לצרכים של שימוש יום יומי וביחוד באקדחים החדשים שלא דורשים הרבה תחזוקה, כל שמן מכונות איכותי יעשה את העבודה. אני כרגע משתמש בשאריות של תוסף LIQUI MOLY שנשארו במיכל אחרי טיפול 10000 של הרכב ונראה לי שזה יספיק לעוד הרבה זמן :).
כל מי שרוצה להתפתות ולהשקיע 100 שח בבקבוקון שמבטיח חיי נצח ועוד כל מני הבטחות כאלו ואחרות שיבושם לו - אבל שלא יתלונן שאשתו קונה צלוחית של 10סמ"ק קרם נגד קמטים בעיניים ב-500 שח![]()
א.
תאוריה נחמדה אבל לא מחזיקה מים לצערי .
נתחיל מזה ש"שימון שמירה" הוא המצאה צהלית כמו "כושר 0" .
כל המקומות בעולם שאני נתקלתי מבצעים שימור ארוך טווח בסוג כזה אוו אחר של ווזלין אוו גריז ולא בשמן .
לא זאת בלבד אלה שגם בצה"ל יש סני סוגי אחסון רטוב וישבש כאשר היבש מיועד לאיחסון ארוך טווח
והרטוב (כלומר בשמן) מיועד לכלים בכוננות "כושר 0" .
כל הכלים הללו נבדקים מנוקים ומשומנים מחדש אחת לשנה לפחות,ככה שאין כלים ששוכבים בשמן שנים .
אז למה משמנים בשמן נשק ולא בשום דבר אחר ?
פשוט מאד כי שמן שמיועד לזה בניגוד לאחרים שלא, גם אם יש להם יסוד משותף בתרכובת הכימית.
אפילו בתוך שמני המנועים לרכב יש סוגים שונים לרכבים שונים ,ואני בטוח שלא היתה חושב להכניס למנוע שלך שמן לא מהסוג הממולץ ע"י היצרן רק כי הוא קצת יותר זול ובטח שלא היתה דוחף שמן מנוע למשאבה ההדראולית אוו לגיר למשל אז למה לאקדח כן ?
חדש כתב:על איזה חומר ניקוי המכיל אמוניה היית ממליץ להסרת שאריות מתכת?
קודם כל בעית משקעי המתכות היא בעיה שמתרידה את ציבור היורים המסבים ופחות את הציבור הכללי .
היא מתחילה להתבטא אחרי ירי של אלפים רבים של כדורים הרבה יותר ממה שיורה "רגיל" ירה במהלך חייב.
התופעה מתבטאת בירידה בכושר הקביצה של הכלי ולא באמינות אוו יעילות הכדור .
ככה שאם אתה לא נמנה על אלו שיורים כמה אלפי כדורים לשנה הסר דאגה מליבך בענין הזה ,ניקוי
רגיל של שמן וחוטר מספיקים בהחלט .
רם בכל זאת אתה רוצה לטפל בענין המשקעים כל תערובת להסרת עופרת ונחושת שתוכל לרכוש בחנות נשק תעשה עבודה סבירה.
עלות בקבוקון כזה היא כמה עשרות שקלים והוא יספיק לך להרבה שנים קדימה ככה שאני לא רואה שום סיבה להתחיל להתעסק עם מליון חומרים שונים שלא באמת מיועדים למטרה הזאת ,ואגב גם הם לא גדלים על עצים ........
לגבי שמון וניקוי כללים כמו שאמרתי קודם אני משתמש בבריקפריי CLP כבר כ4 חודשים ומרוצה מאד
הנקוי קל ומהיר יותר הנשק עובד חלק יותר מתחמם פחות ולא שוחה בשמן כמו שקורא עם הספריים הפשוטים .
בזמן שאני משתמש בחומר רוקנתי כשליש בקבוק אוו קצת פחות אפילו .
בשים לב שאני מנקה באופן שוטף 6 נשקים אני מנייח שליורה מהשורה בקבוקון אחד יספיק לכמה שנים טובות ,במחיר של 60 ש"ח לבקבקון אני חושב שזה מספיק זול כדי לא להכנס לכל מיני פתרונות מסובבים.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד