סיטואציה - מה אתם הייתם עושים או מה אני הייתי צריך לעשות.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
סיטואציה - מה אתם הייתם עושים או מה אני הייתי צריך לעשות.
שלום לכולם.
סיטואציה שקרתה לי לפני מס' ימים,
המשרד שלנו ממוקם בקומה תחתונה באזור יחסית בעייתי ומוכה פריצות,
למשרד מערכת הזעקה אשר עד עכשיו לא פסיפסה ולא קראה קריאות שווה,
המערכת מחוברת לסירנה פנימית בתוך המשרד ולמערכת אשר מתקשרת לכל חברי המשרד להודיע על פריצה אפשרית, המערכת מודיעה לי ראשונה היות ואני גר במרחק של דקת נסיעה מהמשרד.
לפני מס' ימים בשעת ערב מאוחרת המערכת פעלה, הגעתי למקום תוך דקות ספורות
כשאני נושא את נשקי האישי, היות והמערכת אמינה והמקום אידאלי לפריצות הייתי די בטוח
שפורץ נמצא בתוך המשרד, בשלב זה דפקתי בחוזקה על הדלת וצעקתי שאני נכנס
פתחתי את הדלת שלפתי את האקדח וסרקתי את המשרד
במשרד לא היה איש וגם לא היה נראה ניסיון פריצה במקום.
האם פעלתי נכון?
מה אתם הייתם עושים?
מה קורה מבחינה חוקית כיום (חוק שי דרומי)?
תבונות נוספות יתקבלו בברכה!
סיטואציה שקרתה לי לפני מס' ימים,
המשרד שלנו ממוקם בקומה תחתונה באזור יחסית בעייתי ומוכה פריצות,
למשרד מערכת הזעקה אשר עד עכשיו לא פסיפסה ולא קראה קריאות שווה,
המערכת מחוברת לסירנה פנימית בתוך המשרד ולמערכת אשר מתקשרת לכל חברי המשרד להודיע על פריצה אפשרית, המערכת מודיעה לי ראשונה היות ואני גר במרחק של דקת נסיעה מהמשרד.
לפני מס' ימים בשעת ערב מאוחרת המערכת פעלה, הגעתי למקום תוך דקות ספורות
כשאני נושא את נשקי האישי, היות והמערכת אמינה והמקום אידאלי לפריצות הייתי די בטוח
שפורץ נמצא בתוך המשרד, בשלב זה דפקתי בחוזקה על הדלת וצעקתי שאני נכנס
פתחתי את הדלת שלפתי את האקדח וסרקתי את המשרד
במשרד לא היה איש וגם לא היה נראה ניסיון פריצה במקום.
האם פעלתי נכון?
מה אתם הייתם עושים?
מה קורה מבחינה חוקית כיום (חוק שי דרומי)?
תבונות נוספות יתקבלו בברכה!
- סליקאי ארד

Re: סיטואציה - מה אתם הייתם עושים או מה אני הייתי צריך לעשות
אם אינך מהבעלים של המשרד, אלא עובד שכיר
בקש כי במקום שהמערכת תתקשר אל העובדים, שתחובר למוקד תגובה ע"פ דרישת חברת הביטוח.
נראה לי הכי הגיוני
בקש כי במקום שהמערכת תתקשר אל העובדים, שתחובר למוקד תגובה ע"פ דרישת חברת הביטוח.
נראה לי הכי הגיוני
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
אני אחד מבעלי המשרד וכרגע אין לנו יכולת להחזיק חברת שמירה, מה גם שהיעילות ומהירות התגובה של חברות השמירה מוטלת בספק.
- סליקאי ארד

מה ההית עושה אם לא היה לך נשק?
משטרה? חברת האבטחה?
כמי שעמד במצבים דומים. ראשית הזמן ניידת, אחר כך הצטייד לפחות בעד ראיה אחד,
ואז גשו למקום,את הנשק השאר מוסלק,לא תירצה לירות במי שבא לגנוב ציוד משרדי,,
משטרה? חברת האבטחה?
כמי שעמד במצבים דומים. ראשית הזמן ניידת, אחר כך הצטייד לפחות בעד ראיה אחד,
ואז גשו למקום,את הנשק השאר מוסלק,לא תירצה לירות במי שבא לגנוב ציוד משרדי,,
פחות -לרוב זה יותר,,
בנוסף למערכת האזעקה (אפילו בתור תחליף)
הייתי מציע לך לרשת את המשרד שלך במצלמות אבטחה שמחוברות למערכת NVR.
1. לך על מצלמות אבטחה אלחוטיות שמתחברות לך לראוטר (שווה לך להגדיר בשבילן רשת נפרדת).
2. בתור תוכנת הקלטה, לרוב המצלמות באות עם איזה פיתרון אבל יש גם בנוסף כאלו חינמיים/ OPEN SOURCE.
1. כל מצלמות האבטחה מסוגלות היום להוציא לך התראות על תנועה באיזורים שאליהן הן מכווונות.
2. תוכנת ה-NVR תוכל להוציא לך הודעות SMS במקרה של התראה וכך תדע בדיוק איזו מצלמה גלתה תזוזה
3. במקרה של פריצה, יש לך תיעוד מוקלט שאתה יכול להביא למשטרה.
4. תוכל לצפות מרחוק דרך האינטרנט במצלמות מהבית שלך.
5. והיתרון הגדול ביותר, לפני שאתה בוחר להתפרץ למשרד שלך תוכל לצפות במצלמות בהקלטה/שידור חי מהפלאפון שלך. כך גם לא תופתע מי וכמה מסתובבים אצלך במשרד.
א.
הייתי מציע לך לרשת את המשרד שלך במצלמות אבטחה שמחוברות למערכת NVR.
1. לך על מצלמות אבטחה אלחוטיות שמתחברות לך לראוטר (שווה לך להגדיר בשבילן רשת נפרדת).
2. בתור תוכנת הקלטה, לרוב המצלמות באות עם איזה פיתרון אבל יש גם בנוסף כאלו חינמיים/ OPEN SOURCE.
1. כל מצלמות האבטחה מסוגלות היום להוציא לך התראות על תנועה באיזורים שאליהן הן מכווונות.
2. תוכנת ה-NVR תוכל להוציא לך הודעות SMS במקרה של התראה וכך תדע בדיוק איזו מצלמה גלתה תזוזה
3. במקרה של פריצה, יש לך תיעוד מוקלט שאתה יכול להביא למשטרה.
4. תוכל לצפות מרחוק דרך האינטרנט במצלמות מהבית שלך.
5. והיתרון הגדול ביותר, לפני שאתה בוחר להתפרץ למשרד שלך תוכל לצפות במצלמות בהקלטה/שידור חי מהפלאפון שלך. כך גם לא תופתע מי וכמה מסתובבים אצלך במשרד.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ככל שאני יודע...גם אם היית מחובר למוקד שהיה שולח סייר הוא לא היה ניכנס פנימה..
- סליקאי כסף

זו יותר שיטואציה מסיטואציה, אבל הנה שני הסנט שלי:
עקרונית, מי שאמור (ואני יודע, זה בכלל שם של דג) לטפל בהפרות של החוק כגון פריצות היא המשטרה. לא האזרח. להם יש (אמורה להיות
) ההכשרה לטפל באירוע בצורה מקצועית.
אם וכאשר מוקדן מגיע למקום הוא סורק ואם יש לו חשד הוא קורא למשטרה - לא נכנס פנימה.
צא וחשוב: אם מישהו אחר מהמשרד צלצל למשטרה, והיא מגיעה ומוצאת מישהו מסתובב במשרד עם אקדח שלוף, אתה יכול להתכונן למעצר ואולי אפילו לכך ששוטר יפתח עליך באש.
אם לא צלצלו, ויש פורץ, אתה עלול להסתבך בירי, ובשני המקרים אתה מתמודד מול תיק פלילי לא פשוט, ולדעתי לא תצא מזה טוב, ובטח ובטח שבלי רשיון לנשק.
הכי בטוח הוא לסרוק מסביב, ובמידה ואתה רואה סימני פריצה דווח למשטרה ותמתין בחוץ.
הנשק ניתן לנו כדי להגן על נפשנו, במצבים של אין ברירה. לא חסרים שופטים שיגידו לך "אדוני הנכבד, לו לא היית נכנס ומאפשר למשטרה לעשות את עבודתה לא היה קורה דבר", ובינינו, הם צודקים.
חוק דרומי יהיה תקף (אולי) אם מישהו חודר לביתך כשאתה נמצא בו, כלומר מצב של "אין ברירה" מבחינתך, ולא יהיה תקף במצב בו אתה מכניס את עצמך למצב כזה.
(כל האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי, רפואי, נפשי, מסחרי או כל ייעוץ כלשהו, הכותב גם ככה אינו אחריו לכלום בשום מצב, והכתוב אינו מתבסס על ידע אלא על שכל ישר בלבד, וכל מי שמכיר אותי יודע מה הוא שווה אצלי
)
עקרונית, מי שאמור (ואני יודע, זה בכלל שם של דג) לטפל בהפרות של החוק כגון פריצות היא המשטרה. לא האזרח. להם יש (אמורה להיות
אם וכאשר מוקדן מגיע למקום הוא סורק ואם יש לו חשד הוא קורא למשטרה - לא נכנס פנימה.
צא וחשוב: אם מישהו אחר מהמשרד צלצל למשטרה, והיא מגיעה ומוצאת מישהו מסתובב במשרד עם אקדח שלוף, אתה יכול להתכונן למעצר ואולי אפילו לכך ששוטר יפתח עליך באש.
אם לא צלצלו, ויש פורץ, אתה עלול להסתבך בירי, ובשני המקרים אתה מתמודד מול תיק פלילי לא פשוט, ולדעתי לא תצא מזה טוב, ובטח ובטח שבלי רשיון לנשק.
הכי בטוח הוא לסרוק מסביב, ובמידה ואתה רואה סימני פריצה דווח למשטרה ותמתין בחוץ.
הנשק ניתן לנו כדי להגן על נפשנו, במצבים של אין ברירה. לא חסרים שופטים שיגידו לך "אדוני הנכבד, לו לא היית נכנס ומאפשר למשטרה לעשות את עבודתה לא היה קורה דבר", ובינינו, הם צודקים.
חוק דרומי יהיה תקף (אולי) אם מישהו חודר לביתך כשאתה נמצא בו, כלומר מצב של "אין ברירה" מבחינתך, ולא יהיה תקף במצב בו אתה מכניס את עצמך למצב כזה.
(כל האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי, רפואי, נפשי, מסחרי או כל ייעוץ כלשהו, הכותב גם ככה אינו אחריו לכלום בשום מצב, והכתוב אינו מתבסס על ידע אלא על שכל ישר בלבד, וכל מי שמכיר אותי יודע מה הוא שווה אצלי
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

לי אין אפילו שני סנט אלה רק אחד
1)ביתי הוא מבצרי -ובו אני מסתובב איך שבה לי כולל בתחתונים עם נשק שלוף ומשקפי אנטיפריז .
2) המשרד שלי בבעלותי ולכן זהה לביתי
מי שלא מתאים לו שיתבע אותי .
1)ביתי הוא מבצרי -ובו אני מסתובב איך שבה לי כולל בתחתונים עם נשק שלוף ומשקפי אנטיפריז .
2) המשרד שלי בבעלותי ולכן זהה לביתי
מי שלא מתאים לו שיתבע אותי .
1. אם הוא משרד בו אינך יודע מי בדיוק שוהה שם, מתקשר למשטרה.
2. אם זה המשרד הביתי שלך או המשרד הפרטי שלך בו לא אמורים להימצא אנשים, נכנס וסורק.
רק לא ככה (מתוך Policeacademy): http://www.youtube.com/watch?v=0f9p-zqr ... re=related
2. אם זה המשרד הביתי שלך או המשרד הפרטי שלך בו לא אמורים להימצא אנשים, נכנס וסורק.
רק לא ככה (מתוך Policeacademy): http://www.youtube.com/watch?v=0f9p-zqr ... re=related
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
higt-power
אקדח יש לי, אפילו תחתונים, אבל מאיפה אני משיג את המשקפיים?? קישור??
אקדח יש לי, אפילו תחתונים, אבל מאיפה אני משיג את המשקפיים?? קישור??
פחות -לרוב זה יותר,,
עד כמה שאני זוכר, אפילו שביתך הוא מבצרך (בארה"ב, לא כאן), ואתה יכול להסתובב שם עם תחתונים, בלי תחתונים או בכל דרך שתרצה, אתה לא יכול להכנס למשרד עם נשק, מכיוון שאם יש לך חשד בפריצה, ואתה נכנס עם נשק שלוף, אתה מראה כוונה תחילה, ולא הגנה עצמית.
ואל תדאג, אם תפגוש בפורץ בסיטואציה שהצגת (במיוחד עם משקפיים ותחתונים) הוא יתבע אותך.. שלא יהיה לך ספק, הוא גם יזכה בתביעה.
לדברים הללו יש משטרה/חברת אבטחה. אולי יעילותם מוטלת בספק, אבל להם הסמכות לטפל בארועים מסוג זה.
המצב שונה כאשר אתה יושב במשרד ואז נכנס פורץ. (אבל זה לדיון אחר).
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3770740,00.html
http://mymoney.nana10.co.il/Article/?ArticleID=664938
ואל תדאג, אם תפגוש בפורץ בסיטואציה שהצגת (במיוחד עם משקפיים ותחתונים) הוא יתבע אותך.. שלא יהיה לך ספק, הוא גם יזכה בתביעה.
לדברים הללו יש משטרה/חברת אבטחה. אולי יעילותם מוטלת בספק, אבל להם הסמכות לטפל בארועים מסוג זה.
המצב שונה כאשר אתה יושב במשרד ואז נכנס פורץ. (אבל זה לדיון אחר).
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3770740,00.html
http://mymoney.nana10.co.il/Article/?ArticleID=664938
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

רציתי לחדד דבר אחד בקשר למה שאמר חברי הטוב יואב
רבים חושבים שבכל ארה"ב ישנה הזכות לביתי מבצרי או כמו שהוא מכונה שם
"the castle doctrine", גם שם תלוי היכן אתה מתגורר וכן יש מקומות שדומים מאוד לישראל
שם העובדה שאתה חי ומתגורר או עובד בצורה חוקית בתוך מבנה אינה נותנת לך את הזכות
להשתמש בכוח קטלני כדי להגן עליך ועל זולתך בתוך אותו המבנה אם הוא ביתך, מכוניתך, או מקום
עסקיך
לינק למפה של הNRA-ILA שמראה באיזו מדינה יש חוקי "ביתי מבצרי"
http://www.nraila.org/maps/cd.jpg
רבים חושבים שבכל ארה"ב ישנה הזכות לביתי מבצרי או כמו שהוא מכונה שם
"the castle doctrine", גם שם תלוי היכן אתה מתגורר וכן יש מקומות שדומים מאוד לישראל
שם העובדה שאתה חי ומתגורר או עובד בצורה חוקית בתוך מבנה אינה נותנת לך את הזכות
להשתמש בכוח קטלני כדי להגן עליך ועל זולתך בתוך אותו המבנה אם הוא ביתך, מכוניתך, או מקום
עסקיך
לינק למפה של הNRA-ILA שמראה באיזו מדינה יש חוקי "ביתי מבצרי"
http://www.nraila.org/maps/cd.jpg
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
להוסיף על מה שנאמר כאן...
עברות רכוש לא מוגדרות בחוק כעברות ברות מעצר. כלומר, לפי החוק המשטרה רשאית לעכב את החשוד לצורכי חקירה לא יותר מאשר 3 שעות שלאחריהן היא חייבת לשחררו לרחוב.
במילים אחרות, אותו עבריין יהיה חזרה ברחוב הרבה יותר לפניך במידה והפעלת כח כדי לנסות לעצור אותו (עברה שמזכה אותך במעצר).
גנבת רכב או בעגה המשטרתית שבל"ר (שימוש ברכב ללא רשיון) נחשבת אפילו לפחות מזה ולא מוגדרת בתור גניבה.
באופן מפתיע, כל הניסיונות לעדכן את החקיקה העתיקה הזו ולהתאים אותה למציאות הנוכחית מטורפדים באופן שיטתי בכנסת. הצעה אחרי הצעה נתקעות בועדות השונות ואחר כך יורדות מסדר היום. כנראה שיש הרבה גורמים (אני יכול לחשוב על חברות הביטוח) שמרוויחים מהקפאת המצב הזה כפי שהוא היום.
א.
עברות רכוש לא מוגדרות בחוק כעברות ברות מעצר. כלומר, לפי החוק המשטרה רשאית לעכב את החשוד לצורכי חקירה לא יותר מאשר 3 שעות שלאחריהן היא חייבת לשחררו לרחוב.
במילים אחרות, אותו עבריין יהיה חזרה ברחוב הרבה יותר לפניך במידה והפעלת כח כדי לנסות לעצור אותו (עברה שמזכה אותך במעצר).
גנבת רכב או בעגה המשטרתית שבל"ר (שימוש ברכב ללא רשיון) נחשבת אפילו לפחות מזה ולא מוגדרת בתור גניבה.
באופן מפתיע, כל הניסיונות לעדכן את החקיקה העתיקה הזו ולהתאים אותה למציאות הנוכחית מטורפדים באופן שיטתי בכנסת. הצעה אחרי הצעה נתקעות בועדות השונות ואחר כך יורדות מסדר היום. כנראה שיש הרבה גורמים (אני יכול לחשוב על חברות הביטוח) שמרוויחים מהקפאת המצב הזה כפי שהוא היום.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ידידי איתמר
אתה טועה ומטעה בגדול (ולדעתי זאת הפעם הראשונה שהמשפט הזה נאמר בפורום המחודש
)
ראשית אין שום הבדל בין עברה בת מעצר לעברה בת עיכוב ובמילים אחרות בכל מקום שבו אפשר לעכב אדם אפשר גם לעצור (יש מקרים שבהם חובה לעצור אבל זה לא הדיון במקרא שלנו).
החלטה ללכת לכיוון של עיכוב אוו מעצר נעשה ע"י השוטר לפי נסיבות הענין .
שנית אין שום חובה לסיים את העיכוב אחרי 3 שעות ניתן ואפשר להביא את המעוכב בפני קצין תורן שיכול להחליט להמשיך את העיכוב 3 שעות נוספות אוו אפילו שינוי סטטוס למעצר ,ברוב המקראים אין סיבה מוצדקת להמשיך בעיכוב מעבר לפרק הראשוני והטיפול נמשך הרבה פחות וגם פה אין הכרך שהנ"ל ישוחרר הוא יכול "להשתדרג" לעצור אם הנסיבות מחיבות .........
מעבר לזה הרוב המחלט של עברות הרכוש הם עברות מסוג פשע (כלומר שהעונש המרבי הקבוע להן בחוק הוא מעל 3שנים) והן כמובן ברות מעצר החל מגניבה (סעיף 383 ו384 בחוק העונשין )
דרך פריצה כניסה והתפרצות (סעיפים 405 עד 408 לחוק העונשין )ועד לאחזת כלי פריצה (סעיף 409),ואפילו נסיבות מחשידות בכוונת פריצה (סעיף 410) .
העברה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה בהקשר למקרקעין היא הסגת גבול(סעיף447) וגם עליה קבוע עונש של שנתים עד 4 תלוי נסיבות מה שעושה אותה עברה מסוג עוון במקרא הטוב שגם היא בת מעצר .
לענין עברות רכב :
יש הבדל בין גניבה לשבל"ר מעבר ל"עגה" -מדובר בשני תתי סעיפים שונים בחוק העונשין (413 (ב)ו(ג) ) ,הענין הוא שההבדל המעשי בעונש המוטל לא קיים והוכחת השבל"ר בפני בית המשפט פשוטה יותר .....
ידידי יואב
אתה זוכר לא נכון לצערי .
אין שום חוק אוו תקנה שאוסרים עלי להכנס למקום שבחזקתי ולהסתובב בו כרצוני .
אין לי שום בעיה גם אם "כוונת התחילה" שהיתה להיות מוכן להגן על עצמי במצב של סכנת חיים אם וכאשר יקרא ,בשום אופן לא להגן על הרכוש ! .
אם אתה מכוון לענין הסעיף הקטן של "התנהגותו הפסולה " אין פה שום חשש כי התנהגותי ראויה ולא רק שמותר לי להיות שם בכל זמן ובכל עת אלה שאפילו קמה לי סמכות עיכוב אזרחית במקרא דהנ"ל (סעיף 75 לתקנות חסד"פ (סמכויות אכיפה מעצרים )).
ובמבחן "בוזגלו" -כבר "הצגתי" נשק טעון ודרוך לבלש במרחב דן שהחליט להכנס ללא רשותי למקום בבעלותי ,כל מה שהוא יכל לעשות לי זה לגמגם שהוא שוטר להציג תעודת מנוי ולהתנצל .
כבר הכנסתי כמה "לטיפות" לנרקומן שהחליט שהרכב שלי הוא "מונית חינם" והנה אני עוד פה חופשי ומאושר .
כמו שאמרתי הוא רוצה לתבוע הוא מוזמן לנסות !
הבעיה אניננה בחוק אוו בשיפוט אוו במשטרה כמו שהתרגלנו לחשוב,הבעיה היא שלנו שומרי החוק שכבר חונכנו היטב לפחד מהצל של עצמנו !
אתה טועה ומטעה בגדול (ולדעתי זאת הפעם הראשונה שהמשפט הזה נאמר בפורום המחודש
ראשית אין שום הבדל בין עברה בת מעצר לעברה בת עיכוב ובמילים אחרות בכל מקום שבו אפשר לעכב אדם אפשר גם לעצור (יש מקרים שבהם חובה לעצור אבל זה לא הדיון במקרא שלנו).
החלטה ללכת לכיוון של עיכוב אוו מעצר נעשה ע"י השוטר לפי נסיבות הענין .
שנית אין שום חובה לסיים את העיכוב אחרי 3 שעות ניתן ואפשר להביא את המעוכב בפני קצין תורן שיכול להחליט להמשיך את העיכוב 3 שעות נוספות אוו אפילו שינוי סטטוס למעצר ,ברוב המקראים אין סיבה מוצדקת להמשיך בעיכוב מעבר לפרק הראשוני והטיפול נמשך הרבה פחות וגם פה אין הכרך שהנ"ל ישוחרר הוא יכול "להשתדרג" לעצור אם הנסיבות מחיבות .........
מעבר לזה הרוב המחלט של עברות הרכוש הם עברות מסוג פשע (כלומר שהעונש המרבי הקבוע להן בחוק הוא מעל 3שנים) והן כמובן ברות מעצר החל מגניבה (סעיף 383 ו384 בחוק העונשין )
דרך פריצה כניסה והתפרצות (סעיפים 405 עד 408 לחוק העונשין )ועד לאחזת כלי פריצה (סעיף 409),ואפילו נסיבות מחשידות בכוונת פריצה (סעיף 410) .
העברה היחידה שאני מצליח לחשוב עליה בהקשר למקרקעין היא הסגת גבול(סעיף447) וגם עליה קבוע עונש של שנתים עד 4 תלוי נסיבות מה שעושה אותה עברה מסוג עוון במקרא הטוב שגם היא בת מעצר .
לענין עברות רכב :
יש הבדל בין גניבה לשבל"ר מעבר ל"עגה" -מדובר בשני תתי סעיפים שונים בחוק העונשין (413 (ב)ו(ג) ) ,הענין הוא שההבדל המעשי בעונש המוטל לא קיים והוכחת השבל"ר בפני בית המשפט פשוטה יותר .....
ידידי יואב
אתה זוכר לא נכון לצערי .
אין שום חוק אוו תקנה שאוסרים עלי להכנס למקום שבחזקתי ולהסתובב בו כרצוני .
אין לי שום בעיה גם אם "כוונת התחילה" שהיתה להיות מוכן להגן על עצמי במצב של סכנת חיים אם וכאשר יקרא ,בשום אופן לא להגן על הרכוש ! .
אם אתה מכוון לענין הסעיף הקטן של "התנהגותו הפסולה " אין פה שום חשש כי התנהגותי ראויה ולא רק שמותר לי להיות שם בכל זמן ובכל עת אלה שאפילו קמה לי סמכות עיכוב אזרחית במקרא דהנ"ל (סעיף 75 לתקנות חסד"פ (סמכויות אכיפה מעצרים )).
ובמבחן "בוזגלו" -כבר "הצגתי" נשק טעון ודרוך לבלש במרחב דן שהחליט להכנס ללא רשותי למקום בבעלותי ,כל מה שהוא יכל לעשות לי זה לגמגם שהוא שוטר להציג תעודת מנוי ולהתנצל .
כבר הכנסתי כמה "לטיפות" לנרקומן שהחליט שהרכב שלי הוא "מונית חינם" והנה אני עוד פה חופשי ומאושר .
כמו שאמרתי הוא רוצה לתבוע הוא מוזמן לנסות !
הבעיה אניננה בחוק אוו בשיפוט אוו במשטרה כמו שהתרגלנו לחשוב,הבעיה היא שלנו שומרי החוק שכבר חונכנו היטב לפחד מהצל של עצמנו !
היגט ידידי,
מכיר את סוג הבדיחה על האבא ששלח את הבן שלו לשאול את אימו ואחותו איזו שאלה כדי ללמד אותו את ההבדל בין תאוריה למציאות?
- בתאוריה אתה צודק. במציאות, עבריין שחשוד בפריצה ישוחרר חזרה לרחוב מהר יותר מאותו אחד שניסה לעצור אותו בכח. אם תרצה אפשר להמשיך את הדיון הזה בהודעות פרטיות.
א.
מכיר את סוג הבדיחה על האבא ששלח את הבן שלו לשאול את אימו ואחותו איזו שאלה כדי ללמד אותו את ההבדל בין תאוריה למציאות?
- בתאוריה אתה צודק. במציאות, עבריין שחשוד בפריצה ישוחרר חזרה לרחוב מהר יותר מאותו אחד שניסה לעצור אותו בכח. אם תרצה אפשר להמשיך את הדיון הזה בהודעות פרטיות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר