לוחמים לא נכנסו לטקס יום הזיכרון בגלל שהיו חמושים
לוחמים לא נכנסו לטקס יום הזיכרון בגלל שהיו חמושים
http://imageshack.us/f/38/111un.jpg/
גם בימים אלו אפילו נשק של חיילים לא מקובל יותר
מה יהיה עלינו?
אגב מישהו נתקל בקושי להיכנס חמוש לאיזורי הבילוי בערב יום העצמאות?
אני נכנסתי בקלות לא שאלו כלום רק תעודה וזהו...
גם בימים אלו אפילו נשק של חיילים לא מקובל יותר
מה יהיה עלינו?
אגב מישהו נתקל בקושי להיכנס חמוש לאיזורי הבילוי בערב יום העצמאות?
אני נכנסתי בקלות לא שאלו כלום רק תעודה וזהו...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
Re: לוחמים לא נכנסו לטקס יום הזיכרון בגלל שהיו חמושים
כאן לדעתי מגיע בוז גדול לאיש מהמשטרה שהגה את הרעיון לפיו חיילים ששומרים בגופם על המדינה אינם ראויים לאמון הציבור בעת מתן כבוד לחיילים שנפלו בעת מילוי תפקידם.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
העיניין הוא שזאת כנראה לא המישטרה,אלא הרבה יותר גבוה.
פחות -לרוב זה יותר,,
נו, זה בתל אביב.. מה אתה רוצה / מצפה ?
בפעם הבאה תבוא אלינו, כאן מקבלים בחיבוק גדול את כל החיילים, רצוי חמושים .. כל השנה.
(נעשה לך חניון צה"ל ליד הבית
)
בפעם הבאה תבוא אלינו, כאן מקבלים בחיבוק גדול את כל החיילים, רצוי חמושים .. כל השנה.
(נעשה לך חניון צה"ל ליד הבית

נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אנ לא מתפלא.
בזיון שעוד יתפוצץ לנו בפנים.
בזיון שעוד יתפוצץ לנו בפנים.
- סליקאי טיטניום
נועם כתב:נו, זה בתל אביב.. מה אתה רוצה / מצפה ?
(נעשה לך חניון צה"ל ליד הבית %%$0066 )
כנראה שיש הוראה שאיפה שיש אחמי"ם אז לא מרשים להכנס עם נשק. אליכם הם פשוט לא טורחים להגיע, בדיוק כמה שהם לא טורחים עוד הרבה דברים אחרים.
ולגבי ההוראה ההזו... איך אומרים על ראש הגנב בוער הכובע - ודי לחכימא ברמיזא.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
יש סיבה טובה למדי למנוע כניסה לאירועים כאלו עם נשק:
במקום שיש בו אבטחה משמעותית, חברת האבטחה מעדיפה אזרחים לא חמושים, כך שבכל מקרה של אירוע ירי - כל חמוש שאינו מזוהה ע"י כובע הוא אויב וניתן לירות בו ללא זיהוי. זה מקל על עבודת המאבטחים, ובמידה מסוימת גם טוב לאזרחים - גם הם יכולים לזהות אנשים חשודים בצורה כזו.
מסיבה זו מונעים גם כניסה של חמושים למקומות עבודה שונים, ומסיבה זו אני נפרד בצער מאקדחי למשך היום ומפקיד אותו בכספת בכניסה (הפקדה תקנית בכספת גדולה עם תאים פרטיים, המפתח אצלי).
אני בטוח שזה לא שיקול הגורר החלטה חד משמעית, אך זה נראה לי הגיוני יותר מאשר לומר שלא סומכים על חיילים (או שמקום העבודה שלי לא סומך עלי). יכול להיות שאם הייתי קצין בטחון במקום גדול גם הייתי דורש את זה.
במקום שיש בו אבטחה משמעותית, חברת האבטחה מעדיפה אזרחים לא חמושים, כך שבכל מקרה של אירוע ירי - כל חמוש שאינו מזוהה ע"י כובע הוא אויב וניתן לירות בו ללא זיהוי. זה מקל על עבודת המאבטחים, ובמידה מסוימת גם טוב לאזרחים - גם הם יכולים לזהות אנשים חשודים בצורה כזו.
מסיבה זו מונעים גם כניסה של חמושים למקומות עבודה שונים, ומסיבה זו אני נפרד בצער מאקדחי למשך היום ומפקיד אותו בכספת בכניסה (הפקדה תקנית בכספת גדולה עם תאים פרטיים, המפתח אצלי).
אני בטוח שזה לא שיקול הגורר החלטה חד משמעית, אך זה נראה לי הגיוני יותר מאשר לומר שלא סומכים על חיילים (או שמקום העבודה שלי לא סומך עלי). יכול להיות שאם הייתי קצין בטחון במקום גדול גם הייתי דורש את זה.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף
האם לא פשוט יותר לחלק למאבטחנו הטובים, כובע עם פומפון כחול,ולרעים כובע עם פומפון אדום,ואז בקרות הארוע, יוכלו בעלי הפומפון הכחול עם המדבקה הצהובה שעל הכ"ד שלהם, לירות בבעלי הפומפון האדום, שלהם אין מדבקה על הכ"ד שלהם,,,
אלברט קשישא כבר התיחס לדברים שיש להם אין סוף,,,
אלברט קשישא כבר התיחס לדברים שיש להם אין סוף,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
חדש, אחיזת כלי ירייה בזמן שלום אינה מהווה עילה לפתיחה - רק סכנה ברורה ומידית כשאין דרך אחרת לעצור את התוקף....
וכן, המדינה שלנו מוגנת על ידי אנשים שלא סומכים עליהם להיכנס לאירוע לזכר אנשים קודמים שהגנו על המדינה.
וכן, המדינה שלנו מוגנת על ידי אנשים שלא סומכים עליהם להיכנס לאירוע לזכר אנשים קודמים שהגנו על המדינה.
ליאור, לא אמרתי שזו סיבה לפתיחה, אבל במקרה של אירוע ירי כלשהו, אם אנשים שונים יתחילו לירות לכיוונים שונים, המאבטחים לא ידעו את מי לנטרל. ככה הם פשוט (עד כמה שזה פשוט...) יורים בכל מי שיורה וזהו.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף
חיילים זה לא כל אחד... הם קצת בולטים וכנראה מאבטחים לא יתחילו ירי דווקא אליהם כי הם חמושים.
מה שעוד שאת רוב הפיגועים שקרו בזמן האחרון בשטח עירוני סיכלו חיילים במקום ששוטרים ומאבטחים לא...
מה שעוד שאת רוב הפיגועים שקרו בזמן האחרון בשטח עירוני סיכלו חיילים במקום ששוטרים ומאבטחים לא...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
התבקשתי בהרבה מקומות מאובטחים שלא לפתוח באש במקרה של אירוע אמת. תמיד כיבדתי הוראה זו, ואני לא בוגר סיירת מטכ"ל אלא סתם רובאי 03 מושתן. אם אני מספיק ממושמע על מנת לכבד הוראה כזו בכניסה לאירוע מאובטח, ניתן להחיל אותה על כל לוחם במדינת ישראל.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 13 מאי 2011, 06:48, נערך פעם אחת בסך הכל.
ככלל מדובר בהנחייה משטרתית מפגרת שיש לה שורשים עמוקים בהיסטוריה הישראלית.
חשוב לזכור - משטרה היא הגוף המנחה לענייני אבטחה בעצמה
והיא תמיד אוהבת להזכיר זאת, גם עם חלק ניכר מהנחיות שם זה העתק מעוות של הנחיות כאלה ואחרות של יחידה הממלכתית לאבטחת אישים ומשלחות.
למה? כי חלק ניכר מסגל המשטרתי אשר כתב וכותב הנחיות בתחום הנחיית האבטחה הם פליטי היחידה שלעיל (שב''כ מכשיר מידי שנה מאות מאבטחים - רובם נפלטים בתום 8 -9 שנים לאזרחות, וזה בלי להזכיר את בטחון משרד החוץ, עלאל וכו). הטובים נשארים ומקודמים, הרוב מוצא את הדלת לבד או משנה את המקצוע , יש כאלה שעוזרים להם למצוא את הדלת.
מכך גם איכות ההנחיות האלה והעדר מחשבה כלשהי מאחוריהם.
נ.ב. על מדינת תלאביב דיברנו כבר?
חשוב לזכור - משטרה היא הגוף המנחה לענייני אבטחה בעצמה

למה? כי חלק ניכר מסגל המשטרתי אשר כתב וכותב הנחיות בתחום הנחיית האבטחה הם פליטי היחידה שלעיל (שב''כ מכשיר מידי שנה מאות מאבטחים - רובם נפלטים בתום 8 -9 שנים לאזרחות, וזה בלי להזכיר את בטחון משרד החוץ, עלאל וכו). הטובים נשארים ומקודמים, הרוב מוצא את הדלת לבד או משנה את המקצוע , יש כאלה שעוזרים להם למצוא את הדלת.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
EMT כתב:ככלל מדובר בהנחייה משטרתית מפגרת שיש לה שורשים עמוקים בהיסטוריה הישראלית.
חשוב לזכור - משטרה היא הגוף המנחה לענייני אבטחה בעצמהוהיא תמיד אוהבת להזכיר זאת, גם עם חלק ניכר מהנחיות שם זה העתק מעוות של הנחיות כאלה ואחרות של יחידה הממלכתית לאבטחת אישים ומשלחות.
הכל נכון, ותוסיף על זה שאותה יחידה היא זו שפישלה בגדול ברצח יצחק רבין, מאז היא רואה בכל אחד מאיתנו מחבל בפוטנציה וצורבת את תפיסת העולם הזו ב-DNA של כל אחד מהבוגרים שלה.
חבר'ה שלא תהיה לכם שום טעות ולא יהיה לכם שום ספק. העניין הוא לא מחבל כזה או אחר, העניין הוא אנחנו. הממשלה רואה בנו ובחיילי צהל סיכון. בדיוק כמו שאחיו של גלעד שליט התפרץ באמצע טקס הדלקת המשואות, כך הם חוששים שמישהו יתפרץ ויעשה משהו גרוע יותר... אוי לבושה ואוי לנו שהגענו למצב כזה.. אבל זו האמת.
פעם לפני שנים, לא הייתה שום בעיה לחיים עם נשק להכנס לארועים כאלו ואחרים. אותו כנ"ל גם לגבי ביקור אחמי"ם בבסיסי צה"ל. היום פשוט פורקים חיילים מנשקם ללא שום בושה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
חדש כתב:יש סיבה טובה למדי למנוע כניסה לאירועים כאלו עם נשק:
עדיף שלא תצטט את השטויות שכתובות במדריך הכחול של משרד הפנים לשעבר... חברות האבטחה לא מעדיפות כלום, הן לא מחליטות כלום ואין להן שום סמכות חוקית במדינת ישראל.
גם חלק מהדברים שכתובים במדריך הזה אינם נכונים ועלולים לסכן את נושא הנשק עצמו ואינם קבילים בבית המשפט.
מי שקובעת את הנחיות האבטחה היא מ"י, ואם משטרת ישראל רוצה לקבל להפקדה את הרובים של החיילים באירוע שתדאג לסידורי הפקדה נאותים.
גם שוטר בחופשה עשוי להוות סיכון, גם שוטר בתפקיד עשוי להוות סיכון וגם מאבטח ממשלתי עשוי להוות סיכון.
מדינת ישראל מפריטה את הביטחון האישי והציבורי, מדינת ישראל מפקירה את אזרחיה וחייליה, מדינת ישראל מאבטחת את עצמה לדעת.
אישיות ציבורית שחוששים לחייה - שתשב בתוך אקווריום של זכוכית כמו האפיפיור. או שלא תצא מביתה ותנהל תקשורת עם הציבור דרך מסכי המחשב והטלוויזיה.
ולעניין המאבטחים :
מרבית המאבטחים במדינת ישראל, עדיף שלא יוציאו נשק ושלא יעשו בו שימוש באירוע חירום, כי הרמה המקצועית שלהם אינה כה גבוהה כפי שנהוג לחשוב, ולא משנה כמה ימים שהו בקורס הכשרה. לפגוע במטרות נייר כשליד מטרת הנייר עומדת מטרת נייר אחרת ובסוף יש חומת מפגע שקולטת הכל, זה לא חוכמה. ("מה החוכמה" - לא צריך לפרט כדי לא לתת רעיונות לצד השני)
לאירועים שכאלו, או שנכנסים עם הנשק כי זו עיסקת חבילה, או שנשארים בחוץ. לא כל דבר הוא חובה בארץ הזו, מי שרוצה אירוע סטרילי, שיילך לחדר ניתוח, שם אומרים שהמקום סטרילי.
(בעצם, גם התחבושות האישיות שיש לי באפוד סטריליות... )
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד