יום עצמאות למען גלעד שליט
יום עצמאות למען גלעד שליט
לדעתי אין לעניף השנה את דגל ישראל ביום העצמאות.
עד שגלעד שליט חוזר.
עולנו צריכים להעניף דגל עם תמונה של גלעד.
אולי ככה מישהו במדינה יבין שנמאס לעם
עד שגלעד שליט חוזר.
- סליקאי ארד
Re: יום עצמאות למען גלעד שליט
אני מסכים, אין לעניף,,, יש להניף ! ולא רק ביום המנגל[יום הנכבה לתרנגולות].
אלה בכל יום, בכל מוסד , ובכל מקום !
אלה בכל יום, בכל מוסד , ובכל מקום !
פחות -לרוב זה יותר,,
הדגלים כבר מונפים אצלנו, כמו בכל שנה לפני יום העצמאות(אני מדי פעם חושבת האם כשגרנו במרכז הארץ באמת היו סביב פחות דגלים בחג מאשר מקום מגורינו הנוכחי שמעבר לקו הירוק). השנה אני מתכננת לארגן גם חולצות עם דגל, לעצמי לבעל ולבן הרגע-לשנתיים .
ואם כבר בגלעד שליט עסקינן - הציור שמגהצים על החולצות שלנו נרכשה כאן
http://www.etsy.com/listing/73526512/i- ... halit-iron
-וכל ההכנסות מופנות למטה המאבק לשחרור גלעד שליט.
ואם כבר בגלעד שליט עסקינן - הציור שמגהצים על החולצות שלנו נרכשה כאן
http://www.etsy.com/listing/73526512/i- ... halit-iron
-וכל ההכנסות מופנות למטה המאבק לשחרור גלעד שליט.
:-) באתי בגלל החבר... נשארתי בגלל הבעל :-)
roy29' כתב:לדעתי אין לעניף השנה את דגל ישראל ביום העצמאות.
עד שגלעד שליט חוזר.
באיזה מדינה יבינו שלעם נמאס? אני לא חושב שברש"פ למישהו אכפת שלעם נמאס?
גלעד שליט הוא אכן מקרה כאוב, אבל כל הפועלים ל"טובתו" בינתיים רק גורמים יותר ויותר נזק.
וכן אני מאלה שטוענים לא בכל מחיר.
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
- סליקאי כסף
דאון: +1.
אחותי שאלה אותי האם אצטרף למחאות, כי באמת חייבים לתת כל מחיר. שאלתי אותה בעדינות האם היא מוכנה לתת את חייה של הבת שלה, עם עוד כמה חברות (אחרי הכל, משוחררי העסקה לא יפנו להקמת צימרים וגיבון מוצרלה, אלא יעסקו ככה"נ בעיסוקם הקודם, דהיינו חלוקת כדורים בדואר אוויר והטמנת מטענים כאלה ואחרים) בתמורה. היא סרבה נחרצות כשזה הגיע למשפחה האישית שלה.
ברגע ש"המדינה" ככלל משלמת את המחיר, קל לשלמו, אולם כשמבינים שאותו "מחיר" הוא אדם ספציפי, עם שם, וקרובים, וסיפור, העניין נראה אחרת.
אני מאוד מבין ותומך ומזדהה עם המאבק של משפחת שליט, ואין לי ספק שהם עוברים גיהנום שלא ברא השטן. השאלה האם להעביר הרבה משפחות אחרות גיהנום בנוסף כדי לפתור גיהנום אחד של משפחה אחת היא שאלה טובה...
אחותי שאלה אותי האם אצטרף למחאות, כי באמת חייבים לתת כל מחיר. שאלתי אותה בעדינות האם היא מוכנה לתת את חייה של הבת שלה, עם עוד כמה חברות (אחרי הכל, משוחררי העסקה לא יפנו להקמת צימרים וגיבון מוצרלה, אלא יעסקו ככה"נ בעיסוקם הקודם, דהיינו חלוקת כדורים בדואר אוויר והטמנת מטענים כאלה ואחרים) בתמורה. היא סרבה נחרצות כשזה הגיע למשפחה האישית שלה.
ברגע ש"המדינה" ככלל משלמת את המחיר, קל לשלמו, אולם כשמבינים שאותו "מחיר" הוא אדם ספציפי, עם שם, וקרובים, וסיפור, העניין נראה אחרת.
אני מאוד מבין ותומך ומזדהה עם המאבק של משפחת שליט, ואין לי ספק שהם עוברים גיהנום שלא ברא השטן. השאלה האם להעביר הרבה משפחות אחרות גיהנום בנוסף כדי לפתור גיהנום אחד של משפחה אחת היא שאלה טובה...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
Hungarfield כתב:דאון: +1.
לדעתי... המחיר הוא בעיני המתבונן ותלוי מאד מאיזה צד של המקל אתה נמצא.
1. מהצד של של משפחת שליט ששלחה בן לשרת ביחידה קרבית בצבא, זהו מחיר הגיוני לשלם. שים את עצמך שניה בנעליהם, ושים את עצמך שניה במקומו של הורה שצריך לחנך/לשלוח את הילדים שלו לשירות צבאי. שים את עצמך גם בנעליו של נער מתבגר שיושב על הגדר ומתלבט אם להתגייס לשירות צבאי או להשתמט כמו שהרבה אחרים עושים. איזה מסר הם מקבלים מההתנהלות של הממשלה?
2. מהצד שלנו/ממשלת ישראל.. כן אנחנו מאד לא רוצים שמאות "צדיקים" ישוחררו פתאום לרחוב ויהפכו את החיים שלנו כאן לגהינום. אף אחד לא רוצה שמישהו מבני משפחתו יפגע בפיגוע, או חס וחלילה ישרט.
את הדילמה הזו לא אתה ולא אני נפתור... אבל השאלה של מבצע צבאי לא מפסיקה לנקר לי בראש. קטונתי מלהגיד... אבל אם את בן לאדן הצליחו לאתר, אני מניח שעל אחת כמה וכמה ניתן לעשות את זה בתא שטח קטן, מבודד וקרוב לבית כמו עזה..
לדעתי עדיף מבצע צבאי שיסכן את חייו של בן הערובה מאשר לשבת על הגדר ולא להחליט דבר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
itamar כתב:את הדילמה הזו לא אתה ולא אני נפתור... אבל השאלה של מבצע צבאי לא מפסיקה לנקר לי בראש. קטונתי מלהגיד... אבל אם את בן לאדן הצליחו לאתר, אני מניח שעל אחת כמה וכמה ניתן לעשות את זה בתא שטח קטן, מבודד וקרוב לבית כמו עזה..
לדעתי עדיף מבצע צבאי שיסכן את חייו של בן הערובה מאשר לשבת על הגדר ולא להחליט דבר.
א.
מסכים איתך ב100% ,ברגע שיהיה מספיק מידע כדי לפעול קדימה לעבודה .
השאלה היא האם הוא באמת נמצא עדין בעזה ?!.
לצערי התרגלנו להביט על העולם בענים של "צאק נוריס"
ולא רואים לרוב את המצב האמיתי בשטח.
ממשלת ישראל מעבירה מידי חודש הרבה כסף לרשות,
כסף זה אינו תרומה, זה החזר מס על תשלומים שהתקבלו מצרכנים ברצועה, תמורת שרותים וסחורות שאנו מאד מאוד שמחים לספק להם.
לא כולם מודעים להקף הכלכלה האפורה שמתנהלת ביננו,
חשמל דלק,טלפונים,מוצרי חלב ומזון ,סחורות,ועוד,
זה שוק מעולה לטייקונים שלנו,ששמחים לקבל מזומן ביד.
הפכנו לשותפים עיסקיים מעולים! ממש "אחוקים"!
הקאסמים עפים,והמזומנים זורמים,
תאגידים,וטייקונים אלו מהוים לובי חזק להנצחת המצב הזה,
דבר שמונע מאיתנו מנוף לחץ על החמס,
אפילו בעינין בסיסי כמו ביקור של הצלב האדום,אנו מעדיפים להתקפל ולהמשיך לסחור עימם,
מאוד נוח לכולם להציג את העינין הכואב הזה, כעינין הומניטרי,
ולמתנגדים, כעינין בטחוני.
אבל לאמיתו של דבר זה רק,,,, כסף!!!
נתחי שוק ,הקפי מכירה,חמדנות פשוטה!!!
סליחה על ההשתפכות, אך כך אני רואה את המצב.
ולא רואים לרוב את המצב האמיתי בשטח.
ממשלת ישראל מעבירה מידי חודש הרבה כסף לרשות,
כסף זה אינו תרומה, זה החזר מס על תשלומים שהתקבלו מצרכנים ברצועה, תמורת שרותים וסחורות שאנו מאד מאוד שמחים לספק להם.
לא כולם מודעים להקף הכלכלה האפורה שמתנהלת ביננו,
חשמל דלק,טלפונים,מוצרי חלב ומזון ,סחורות,ועוד,
זה שוק מעולה לטייקונים שלנו,ששמחים לקבל מזומן ביד.
הפכנו לשותפים עיסקיים מעולים! ממש "אחוקים"!
הקאסמים עפים,והמזומנים זורמים,
תאגידים,וטייקונים אלו מהוים לובי חזק להנצחת המצב הזה,
דבר שמונע מאיתנו מנוף לחץ על החמס,
אפילו בעינין בסיסי כמו ביקור של הצלב האדום,אנו מעדיפים להתקפל ולהמשיך לסחור עימם,
מאוד נוח לכולם להציג את העינין הכואב הזה, כעינין הומניטרי,
ולמתנגדים, כעינין בטחוני.
אבל לאמיתו של דבר זה רק,,,, כסף!!!
נתחי שוק ,הקפי מכירה,חמדנות פשוטה!!!
סליחה על ההשתפכות, אך כך אני רואה את המצב.
פחות -לרוב זה יותר,,
איתמר ידידי,
אני איתך בנושא פעולה צבאית. אולם לצערי, עולה לי כל הזמן הפעולה הכושלת של חילוץ נחשון וקסמן.
צה"ל שלח את גלעד שליט לבצע משימה, ממנה לא חזר. כיום אין אף אחד היודע בודאות האם הוא חי או מת.
לשלוח צוות כזה או אחר לבצע פעולת חילוץ לגופה, לא נראה לי מחיר הוגן. אם הוא חי, לדעתי יש לבצע בכל מחיר, אולם לא לשחרר אסירים. אפילו לא אחד. הם כולם יושבים על פשעים שעשו ולא על חלוקת מזון לנזקקים. וכן, גם במחיר כבד ובלתי נסבל של פגועים מצד כוחותינו, כי לזה הם נועדו, הם חיילים שנשלחו לשחרר חבר לנשק. אני בטוח שניר פורז והצוות שלו לא שקלו האם הפעולה שלהם תחזיר את נחשון וקסמן בודאות, הם ידעו שמשהו יכול להשתבש, ועדיין יצאו לפעולה.
המשפט: "תדע כל אם עבריה......" לא מחזיק היום מים, כי הדרך להחזיר את גלעד היא לא דרך הבלאגן שמשפחתו עושה, וגם לא דרך ישיבות ושיחות, היא רק בדרך צבאית! ואת המחיר שעלולים לשלם על פעולה כזו אף פוליטיקאי לא מוכן לשלם, וחבל שזו החלטה של הפחדנים הללו.
ידוע כי בעבר ניסו לשחד את חמאס עם סכומי כסף גבוהים מאוד (עשרות מליוני דולרים). זה לא מעניין אותם, יש להם כסף איראני.
ידוע כי בעסקה שהוצעה להם דובר על מאות אסירים, רובם עם דם על הידיים, זה לא מספיק להם.
פעולה צבאית מתוכננת היטב ותבוצע טוב, תחזיר את האמון שיש לציבור בצה"ל, שהיום נתפש כצבא טכנולוגי, עם חוסר מוטיבציה לבצע משהו, כי עורכי הדין לא מאחוריו, ועל כל כדור שיורים צריך ייעוץ משפטי.
ואם חס וחלילה, מישהו מהצוות המחלץ יפגע, או גלעד שליט יפגע, אז יהיה עצוב מאוד, אבל לפחות יקיץ הקץ על הפרשה האומללה הזו.
אולי דרך המחשבה שלי לא פוליטיקלי קורקטית, אבל נשבר לי לראות בכל מקום "גלעד שליט" ולשמוע כל 3 דקות "גלעד שליט". יש גבול כמה אפשר לסבול בגלל חייל אחד בשבי, ולראות את כל האופרציה הזו שמסביב. כל העסק לשחרורו צריך להיות תחת מעטה סודיות, ללא תקשורת, ללא פרסום.
לא מצליח לתאר לי מה עובר על המשפחה הזו, אבל הם לא היחידים שחוו את זה, ולצערי גם לא האחרונים. סבלם נורא, אך זה סבל אישי שלהם, ולא של כל ישראל.
לא יכול לקבל את כמות הפגישות עם רוה"מ וכל צמרת הממשלה, רמטכ"ל, מפכ"ל וכו'. פשוט מוגזם. יצא מכל פרופורציה.
וכן, אם אני הייתי ביחידה שזו תפקידה או בני היה ביחידה כזו, בשמחה הייתי יוצא לפעולה כזו בכדי להחזיר אותו. גם במחיר חיי או חיי בני.
אני איתך בנושא פעולה צבאית. אולם לצערי, עולה לי כל הזמן הפעולה הכושלת של חילוץ נחשון וקסמן.
צה"ל שלח את גלעד שליט לבצע משימה, ממנה לא חזר. כיום אין אף אחד היודע בודאות האם הוא חי או מת.
לשלוח צוות כזה או אחר לבצע פעולת חילוץ לגופה, לא נראה לי מחיר הוגן. אם הוא חי, לדעתי יש לבצע בכל מחיר, אולם לא לשחרר אסירים. אפילו לא אחד. הם כולם יושבים על פשעים שעשו ולא על חלוקת מזון לנזקקים. וכן, גם במחיר כבד ובלתי נסבל של פגועים מצד כוחותינו, כי לזה הם נועדו, הם חיילים שנשלחו לשחרר חבר לנשק. אני בטוח שניר פורז והצוות שלו לא שקלו האם הפעולה שלהם תחזיר את נחשון וקסמן בודאות, הם ידעו שמשהו יכול להשתבש, ועדיין יצאו לפעולה.
המשפט: "תדע כל אם עבריה......" לא מחזיק היום מים, כי הדרך להחזיר את גלעד היא לא דרך הבלאגן שמשפחתו עושה, וגם לא דרך ישיבות ושיחות, היא רק בדרך צבאית! ואת המחיר שעלולים לשלם על פעולה כזו אף פוליטיקאי לא מוכן לשלם, וחבל שזו החלטה של הפחדנים הללו.
ידוע כי בעבר ניסו לשחד את חמאס עם סכומי כסף גבוהים מאוד (עשרות מליוני דולרים). זה לא מעניין אותם, יש להם כסף איראני.
ידוע כי בעסקה שהוצעה להם דובר על מאות אסירים, רובם עם דם על הידיים, זה לא מספיק להם.
פעולה צבאית מתוכננת היטב ותבוצע טוב, תחזיר את האמון שיש לציבור בצה"ל, שהיום נתפש כצבא טכנולוגי, עם חוסר מוטיבציה לבצע משהו, כי עורכי הדין לא מאחוריו, ועל כל כדור שיורים צריך ייעוץ משפטי.
ואם חס וחלילה, מישהו מהצוות המחלץ יפגע, או גלעד שליט יפגע, אז יהיה עצוב מאוד, אבל לפחות יקיץ הקץ על הפרשה האומללה הזו.
אולי דרך המחשבה שלי לא פוליטיקלי קורקטית, אבל נשבר לי לראות בכל מקום "גלעד שליט" ולשמוע כל 3 דקות "גלעד שליט". יש גבול כמה אפשר לסבול בגלל חייל אחד בשבי, ולראות את כל האופרציה הזו שמסביב. כל העסק לשחרורו צריך להיות תחת מעטה סודיות, ללא תקשורת, ללא פרסום.
לא מצליח לתאר לי מה עובר על המשפחה הזו, אבל הם לא היחידים שחוו את זה, ולצערי גם לא האחרונים. סבלם נורא, אך זה סבל אישי שלהם, ולא של כל ישראל.
לא יכול לקבל את כמות הפגישות עם רוה"מ וכל צמרת הממשלה, רמטכ"ל, מפכ"ל וכו'. פשוט מוגזם. יצא מכל פרופורציה.
וכן, אם אני הייתי ביחידה שזו תפקידה או בני היה ביחידה כזו, בשמחה הייתי יוצא לפעולה כזו בכדי להחזיר אותו. גם במחיר חיי או חיי בני.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
yoav30 כתב:איתמר ידידי,
.
יואב ידידי,
צר לי אבל לאנשים יש זיכרון קצר. לפעולת החילוץ הכושלת של נחשון וקסמן קדמו עוד כמה וכמה פעולות חילוץ שערורייתיות שעלו בחיי בני ערובה ולוחמים. רק לסבר את העין...
1. פעולת החילוץ בבית הספר במעלות 22 תלמידים הרוגים, אחד מבוגר, לוחם הרוג + פצועים - רובם מאש כוחותינו שנכנסו שם בלש"ב עם רימוני זרחן כי עדיין לא היה תו"ל לחילוץ בני ערובה.
2. גן הילדים במשגב עם ב-1980, חילוץ שבוצע בהתחלה על ידי סיירת גולני. לאחד מצד הלוחמים שהגיעו לחלון היה מעצור בעוזי. זה נגמר בהרוגים. אחר כך סיירת מטכל נכנסו עם כלבים וגמרו את העבודה.
3. הפיגוע בכביש החוף 35 הרוגים ו-71 פצועים. הימ"מ בסריקות שעשו סריקות על החוף הרגו קצין בחיל הים מה שהוציא אותם מהמשחק למשך הרבה שנים
4. קו 300 - החיילת אירית פורטוגז נהרגה מאש חיילי צהל כי לא צייתה להוראות להוריד את הראש.
זה ככה על קצה המזלג. בדרך היה אוטובוס האימהות, הפיגוע בנהריה קריית שמונה, מלון סבוי... וכו...
בכולם שילמו בני ערובה בחיי אדם וגם לוחמים מהשורה הראשונה (כולל אל"מ עוזי יאירי ויוני נתניהו).
אז מה קרה מאז? ולמה התקפלנו? המדיניות שלנו הייתה מאז ומעולם שלא נושאים ונותנים עם הטרור. מרגע שנפרץ הסכר הזה אנחנו נשאבים במערבולת הזו רק יותר ויותר למטה והמחיר רק עולה.
מבצע צבאי בראש וראשונה הוא מסר לחוטפים הבאים לגבי המדיניות שלנו בנושא הטרור. האמריקאים לדוגמא לא נושאים ונותנים עם טרוריסטים. בהתחלה חטפו להם חיילים וערפו להם את הראש בצורה מאד גרפית, עכשיו כשראו שאין עם מי לדבר באורך פלא זה פסק.
מישהו בהנהגה צריך להחליט ולצאת עם זה בצורה ברורה:
1. להכריז שלא מנהלים משא ומתן
2. מבצע צבאי (גם במחיר בן הערובה)
3. לשלם את המחיר, לשחרר את המחבלים ולהתמודד עם התוצאות (כן אני מאמין שאנחנו מסוגלים לעשות את זה)
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
איתמרכתב="y[quoteoav30"]3. לשלם את המחיר, לשחרר את המחבלים ולהתמודד עם התוצאות (כן אני מאמין שאנחנו מסוגלים לעשות את זה)[/quote]
האם הכוונה שיש מספיק חלקות קבר?מספיק מיטות אישפוז? מספיק כסף לביטוח הלאומי לתשלום קצבאות נכות,כסף לפסיכולוגים לילדים?
אם כך אז אני רגוע,,,
האם הכוונה שיש מספיק חלקות קבר?מספיק מיטות אישפוז? מספיק כסף לביטוח הלאומי לתשלום קצבאות נכות,כסף לפסיכולוגים לילדים?
אם כך אז אני רגוע,,,

פחות -לרוב זה יותר,,
גם בעיני משא ומתן עם החוטפים אינו רעיון טוב, כי מי ששילם כופר פעם אחת ישלמו תמיד, ותמיד ימשוך אליו חוטפים תאבי בצע.
אני אוהב לקוות שנצליח למצוא מידע אמין כדי לחלץ אותו במטבעות עופרת ולא במטבעות כסף, במחיר קל ככל האפשר, אבל חשוב לזכור שהוא חייל.
לא "ילד", לא "תינוק" - חייל. שבוי.
וחיילים הולכים אל הקרב בידיעה שייתכן ויישבו, ובידיעה שהם שם כדי להגן על חיי אזרחים.
אם במחיר שיחרורו של חייל שילמת בחייהם של אזרחים, כפי שיקרה אם ישוחרר תמורת מאות מחבלים, אזי מעלת בתפקידו של החייל.
לו היה זה בני, הייתי עושה הכל כדי לעזור לו, אבל לו הייתי ראש ממשלה הייתי עושה את מה שטוב לישראל, ועם כל הצער שבדבר - שני הדברים לא תמיד זהים.
אני אוהב לקוות שנצליח למצוא מידע אמין כדי לחלץ אותו במטבעות עופרת ולא במטבעות כסף, במחיר קל ככל האפשר, אבל חשוב לזכור שהוא חייל.
לא "ילד", לא "תינוק" - חייל. שבוי.
וחיילים הולכים אל הקרב בידיעה שייתכן ויישבו, ובידיעה שהם שם כדי להגן על חיי אזרחים.
אם במחיר שיחרורו של חייל שילמת בחייהם של אזרחים, כפי שיקרה אם ישוחרר תמורת מאות מחבלים, אזי מעלת בתפקידו של החייל.
לו היה זה בני, הייתי עושה הכל כדי לעזור לו, אבל לו הייתי ראש ממשלה הייתי עושה את מה שטוב לישראל, ועם כל הצער שבדבר - שני הדברים לא תמיד זהים.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
השיחה הזאת אינה בעד "מחיר"כזה או אחר.
מה שאמור לעמוד בראש מעיינינו ובראש מעיניהם של לוקחי ההחלטות היא החובה.
בזמן האחרון יש לכולם המון זכויות.
בואו נדבר על חובה.או חובות.
חובתו של הצבא ומפקדיו וחובתה של המדינה ומנהיגיה לדאוג למי שעשה את חובתו ואיתרה מזלו ונחטף לשבי האויב.
להיות דמגוג ולהגיד "אמרתי לאחותי" וכו וכו.
הייתי שואל את אותה אחות לו היה אחיה נחטף מה היה דעתה אז.
אבל זו גם דמגוגיה.
אין כזה דבר בכל מחיר.
ואם אתם חושבים בתמימותכם שכרגע אין שם מאות ואלפי מחבלים שרוצים להשמידנו ומתכננים את זה אז חבל על האנרגיה שלכם.
תמיד יהיה מי שינסה להרוג בנו והרבה.
עוד כמה מאות קלפי מיקוח ,חזקים ואיומים ככל שיהיו לא ישנה את התמונה הכללית מול מה שצריכים לעשות צהל,השבכ וכוחות הביטחון השונים.
ויפה שעה אחת קודם
מה שאמור לעמוד בראש מעיינינו ובראש מעיניהם של לוקחי ההחלטות היא החובה.
בזמן האחרון יש לכולם המון זכויות.
בואו נדבר על חובה.או חובות.
חובתו של הצבא ומפקדיו וחובתה של המדינה ומנהיגיה לדאוג למי שעשה את חובתו ואיתרה מזלו ונחטף לשבי האויב.
להיות דמגוג ולהגיד "אמרתי לאחותי" וכו וכו.
הייתי שואל את אותה אחות לו היה אחיה נחטף מה היה דעתה אז.
אבל זו גם דמגוגיה.
אין כזה דבר בכל מחיר.
ואם אתם חושבים בתמימותכם שכרגע אין שם מאות ואלפי מחבלים שרוצים להשמידנו ומתכננים את זה אז חבל על האנרגיה שלכם.
תמיד יהיה מי שינסה להרוג בנו והרבה.
עוד כמה מאות קלפי מיקוח ,חזקים ואיומים ככל שיהיו לא ישנה את התמונה הכללית מול מה שצריכים לעשות צהל,השבכ וכוחות הביטחון השונים.
ויפה שעה אחת קודם
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סוגיית ''גלעד שליט'' הינה פשוטה וקשה כאחד.
האם מדינת ישראל צריכה לתת סטטוס של נכי צה''ל למישהו ששיחק בנשק בעת שמירה ופלט כדור לרגלו ? נגיד מקרה מוכח - החייל צולם במצלמה עושה זאת ? תשובה היא לא.
האם מדינה צריכה לשלם מחיר יקר - לסכן בטחון אזרחיה בשיחרור מחבלים מסוכנים מאוד תמורת חייל שחרף כל ההתרעות , תדריכים, ופקודות נרדם בשמירה ונתן לקחת את עצמו כצון לשבי ? נגיד שגם כן הכל מצולם ומתועד ? תשובה היא גם לא.
האם מדינת ישראל צריכה לעשות את כל ביכולתה ע''מ לשחרר את אזרחיה (חייל הוא גם אזרח) השבוי בידי אויב ? תשובה היא כן בדגש על ''כל ביכולה'' = נשקיעה מיליוני ש''ח במבצעים מודיעינים, נשרוף מאות שעות של חוזי , נשלח מיטב בנינו לחטוף קלפי מיקוח במדינה צפונית ומרוחקת עם מבצע קומנדו נועז (גם זה עשינו מי שלא זוכר).
כל זה חובה המוסרית והשלטונית של המדינה כלפי אזרחיה וחייליה וזה נעשה ויעשה.
חשוב להדגיש שחוסר הסכמה עם חמא''ס על עשרות בודדות של מחוללי טרור סדרתיים שרצוי והיו נהרגים בעת מעצר ונזרקים לים לפי המסורת המוסלמית . אין בעיה מהותית לשחרר מאות , בעיה שאלה שרוצים אותם - בעוד זמן מאוד קצר יולידו ''גלעד שליט'' נוסף. אז מה עשינו בזה ?
האם מדינת ישראל צריכה לתת סטטוס של נכי צה''ל למישהו ששיחק בנשק בעת שמירה ופלט כדור לרגלו ? נגיד מקרה מוכח - החייל צולם במצלמה עושה זאת ? תשובה היא לא.
האם מדינה צריכה לשלם מחיר יקר - לסכן בטחון אזרחיה בשיחרור מחבלים מסוכנים מאוד תמורת חייל שחרף כל ההתרעות , תדריכים, ופקודות נרדם בשמירה ונתן לקחת את עצמו כצון לשבי ? נגיד שגם כן הכל מצולם ומתועד ? תשובה היא גם לא.
האם מדינת ישראל צריכה לעשות את כל ביכולתה ע''מ לשחרר את אזרחיה (חייל הוא גם אזרח) השבוי בידי אויב ? תשובה היא כן בדגש על ''כל ביכולה'' = נשקיעה מיליוני ש''ח במבצעים מודיעינים, נשרוף מאות שעות של חוזי , נשלח מיטב בנינו לחטוף קלפי מיקוח במדינה צפונית ומרוחקת עם מבצע קומנדו נועז (גם זה עשינו מי שלא זוכר).
כל זה חובה המוסרית והשלטונית של המדינה כלפי אזרחיה וחייליה וזה נעשה ויעשה.
חשוב להדגיש שחוסר הסכמה עם חמא''ס על עשרות בודדות של מחוללי טרור סדרתיים שרצוי והיו נהרגים בעת מעצר ונזרקים לים לפי המסורת המוסלמית . אין בעיה מהותית לשחרר מאות , בעיה שאלה שרוצים אותם - בעוד זמן מאוד קצר יולידו ''גלעד שליט'' נוסף. אז מה עשינו בזה ?
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד