יום עצמאות למען גלעד שליט

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

Re: יום עצמאות למען גלעד שליט

על ידי צוות מספר 3 » 13 מאי 2011, 14:24

אני רוצה להחמיא לכל מי שבחר בקו הלא בכל מחיר .זוהי הבחירה הקשה.
שכן מה יקרה אם זה יהיה אביו\אחיו\בנו\חברו הקרוב?
מה היה קורה לו היתה זאת ביתו?

אני מקווה שאז הוא לא יזגזג.

מספיק אם הטיעון הפחדני ששיחרור אי אלו מחבלים = מוות מיידי לתושבי המדינה.
זהו טיעון פחדני ואינו נכון.
מה ההבדל עכשיו.?
האם עכשיו אנו מוגנים ויכולים להיות רגועים?

כמוהן שלא.
ולכן אין הבדל בין עכשיו לבין כשישוחררו.
על כוחות הביטחון להמשיך ולפעול בנחישות נגד המנסים להורגנו.

ועוד ניתן לחשוב שכל יום מספר המנסים לפגוע בנו מתמעט והולך ואם נשחרר עשרות\מאות מחבלים יוגדל מספרם בכמויות מטורפות.
מספיק עם הספין הזה ומספיק עם הפחדנות הזאת.
אני אשמל לקבל סימוכין לטענתו של EMT על כך שהחייל נרדם או הפר פקודות וכך נתפס בשבי
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי EMT » 13 מאי 2011, 15:19

אני אשמל לקבל סימוכין לטענתו של EMT על כך שהחייל נרדם או הפר פקודות וכך נתפס בשבי

באותו לילה היתה התרעת פח''ע ממוקדת על הגזרה וזה לא סוד מדינה. בלשון העממית נאמר לצה''ל היום יש פיגוע במקום כזה וכזה.

פיגוע החל עם הזריחה - מאז ומתמיד קיימת כוננות עם שחר כאשר במהלכה צוות טנק בעת מארב על קו המגע אמור להיות ער, מאייש את כל העמדות עפ''י מקצועות , מדפים סגורים - פקודות עבור.

כאן - מדפים פתוחים, צוות ישן לפחות בחלקו (בחור שהיה בתא נהג ולא היה ''נהג'' בהכשרתו, ישן ובכך שרד - איבד עין). באירוע 2 הרוגים - מ''מ + נהג טנק ואחד חטוף, ללא פגע שהלך לשבי.

מה זה אם לא רשלנות ותקלה מבצעית חמורה? אגב פיצ"מור הגזרה החל לפני שטנק חטף RPG (שלא הזיז לו ממש) - דהיינו גם שהחלה לחימה צוות טנק היה בשאנטי שלו.

אם תפתח כתבה ב''הארץ'' תגלה שהכל צולם, תועד ושמור עמוק במרתפי משרד הבטחון.

כל זה לא משנה את העובדה כי על עם ישראל ומדינת ישראל להשקיעה ממיטב יכולתיו ע''מ לשחררו בכוח או במ''ומ אבל לא בכל מחיר .

אני לא מאשים חייל כזה או אחר , מפקד כזה או אחר, לצה''ל יש אחריות על האירוע הזה, רמטכ''ל יתן דין וחשבון כלפי חוץ ומפקדים תחתיו יתנו דין וחשבון לו (היו אמורים, אבל פרצה מלחמה ביזיונית עוד יותר ובלגן גדול הסתיר בלגן ''קטן יותר'') .

עם זאת יש לקחת הכל בפרופורציה ראויה זה לא ''תינוק'' שנחטף מיולדות א' בבאר שבע על ידי פושע מין מסוכן ומוחזק במקום שאינו ידוע. כואב, מעצבן, אבל זו לא סיבה להחזיק מדינה שלמה בת ערובה.
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Hungarfield » 13 מאי 2011, 16:19

צוות שלוש, זו בהחלט הבחירה הקשה יותר.
לשאלתך מה היה קורה אם זה מישהו ממשפחתי? וודאי שאזגזג. לכן ההחלטה לא בידי או בידי המשפחה.
ידוע שלא חסרים חורשי רעתנו מסביב, אבל גם די ברור שמי שמשתחרר לא יוצא לפנסיה מוקדמת ופורש לשחק דוקים בשמש.
לכן, כפי ששאלת מה היה קורה לו היה בן משפחתי בשבי, אענה לך בשאלה הפוכה: בהינתן הסיכון (הסביר) שמי מבין מאות המשוחררים יצליח לבצע פיגוע - את מי (וכמה) מבני משפחתך אתה מוכן להקריב?
אנא, שמות, דרגת קירבה (בן, בת? אחות? אב?), ולחשוב מה תרגיש אם חלילה יקרה משהו למי מהם.
כל מחיר, כפי שכתב הרפתן, במשאבים, בפעולה לחילוץ.
לא כל מחיר בשיחרור מפגעים שקרוב לוודאי שיחזרו לפגע.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back

על ידי bambi » 13 מאי 2011, 18:49

את החייל גילעד שליט חייבים להחזיר הביתה!!!
נסיבות נפילתו בשבי לא רלוונטיות :twisted:
שישה נחלא"ים הלכו לשבי בלבנון בנסיבות מבישות וחמורות הרבה יותר והוחזרו תמורת "מחיר"
שהוא לחלוטין לא מבוטל.
אלחנן טננבוים שנסיבות הליכתו בשבי היו מצדיקות את העמדתו לדין ואפילו את הוצאתו להורג,
גם ה"צדיק"הנ"ל שוחרר תמורת לא מעט מחבלים(מחיר,כבר אמרנו)
את רון ארד איבדנו בגלל מחיר והתנהלות...!!!
ולפני ה"מחיר" משהו על התנהלות:
כבר למחרת החטיפה כשאבד הקשר עם החטופים היה צריך מיד את כל עצורי החמאס לכלוא
בצינוק בבידוד מוחלט ללא קשר עם העולם החיצון וזו תהיה נקודת הפתיחה של המו"מ:
רוצים קשר,תנו תמורה עבורו!!!
לצערי כנראה אין מנוס וכך מסתבר צריך לנהל מו"מ במזה"ת!!!

שבת שלום
במבי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 14 מאי 2011, 08:24

במבי פעם אפשר היה לשחרר מחבלים תמורת שבויים...
ידענו להתמודד עם טרור... היום זה כנראה בלתי אפשרי.

מקבלי ההחלטות אספו את הנשק שמיועד להלחם בטרור....
אז איך ישחררו מחבלים ?

אגב אני מאד רוצה לראות את גלעד בבית - חושב שיש לנו חוב למשפחתו האצילה לא פחות מאשר אליו.

יד על הלב - באמת לא יודע מה קורה בנבכי המו"מ. ( למרות שנהג המונית האחרון שנסעתי איתו יודע הכל... בכלל אני לא מבין מה הוא עושה בתור נהג מונית - לדעתי הוא המתאים ביותר להיות ראש ממשלה אין אצלו נושא שאין לו פתרון ) מקווה לטוב.

בכל מקרה הדגל לא של ראש ממשלה כזה או אחר, הדגל הוא של מדינת ישראל (אצלי מונף 366 יום בשנה) אני מניף אותו בגאווה על היש ומנסה לשנות מעט את האין.

יש לנו פעם בכמה זמן אפשרות לקחת כדור נגד בחילות ולגשת לקלפי, שם המקום לשנות בדמוקרטיה.

אצלנו בקידוש שבת יש כסא ריק לגלעד. בפסח היו שניים.

עד אז בואו נתמוך במשפחה ככל יכולתנו ......
(יש אוהל - יש קבלות שבת - וכו' הכל בתקשורת)
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 14 מאי 2011, 09:47

צוות מספר 3 כתב:אני אשמל לקבל סימוכין לטענתו של EMT על כך שהחייל נרדם או הפר פקודות וכך נתפס בשבי

נסיבות נפילתו של גלעד שליט ידועות, וזה לא סוד. כפי שאמר EMT הכל צולם ותועד, וההקלטות שמורות איפשהו, ומי יודע אולי פעם ימצאו דרכן לויקי ליקס או אתר אחר. עד שזה יקרה (אם בכלל), נצטרך להסתפק בסרט השיחזור של החמאס וזה שיוקרן בימים הקרובים בערוץ 10 או ערוץ 2.
בלי להכנס ליותר מדי פרטים, אין ספק שדרך נפילתו בשבי לא מוסיפה לו יותר מדי כבוד. אין ספק שדברים היו יכולים להעשות אחרת ואולי כל זה היה גם יכול להמנע...

אבל....
ופה יש אבל גדול - אסור לשכוח שמכיוון שיש חוק גיוס חובה:

1. לא כולם בצבא הם אהוד ברק, החייל המעוטר ביותר בצבא, שעומד על כנף המטוס ורואה את הלבן בעיניים. יש בו הרבה סוגים של אנשים, חלקם מתאימים יותר חלקם מתאימים פחות והצבא מגייס את כולם.

2. גלעד שליט הוצב איפה שהוא הוצב בפקודת הצבא. אף אחד לא שאל אותו אם הוא רוצה להיות במקום הזה, ובטח שאף אחד לא בדק אם הוא האדם הנכון במקום הנכון. אם הוא היה טוב מספיק בשביל הצבא כדי להיות שם - שיהיו הוגנים עד הסוף ויתנו את הגיבוי שצריך.

3. שכמו שהצבא יודע לרדוף אותך עד חורמה ולמרר לך את החיים אם אתה משתמט מחובת גיוס, שיגלה את אותה נחישות לעזור לך בשעה שאתה נמצא בצרה.

החובה צריכה ליפול על שני הצדדים.
לא יתכן שלוקחים לך 3 שנים מהחיים ועוד 20 שנה מילואים בלי לשאול אותך, מסכנים לך את החיים ובסוף אומרים שהמחיר יקר מדי. זה פשוט לא מתקבל על הדעת.
לכשצהל יהפוך יום אחד לצבא מקצועי התנדבותי, יחתימו את המועמדים על DISCLAIMER של אחריות מוגבלת. מי שיבחר לשרת יחתום, ואז אם יקרה לו משהו זו כבר תהיה בעיה שלו.
עד אז...זו אחריות של המדינה וחובתה. ואני מתפלל שתמצא דרך חוקית לתבוע את מקבלי ההחלטות על התנהלות שלהם, רק ככה זזים דברים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 14 מאי 2011, 16:06

בסדר בואו נקרא לתפקוד החייל והצוות ביזיון ! (ככה איתמר הגדיר)
שאלות :
א. לחייל היה מפקד ? מה חלקו?
ב. למט"ק היה מ"פ - למ"פ היה מג"ד? (חד גדיא - שנמשיך?) לאן עד המח"ט - האוגדה - הרמטכ"ל ?
ג. האם החייל הוכשר ללחימה מחוץ לטנק? מי היה המב"ס של הטירונות והקמ"ט?

עד כאן בנוגע לתסמונת ה ש. גולם. שלא מקובלת עלי (עו"ד של הש.ג. בליל הגלשונים השתפנו והעדיפו עסקת טיעון ביזיונית ע"פ הצפת כשל ההכשרה - הם מונו ע"י הצבא - אז מה הפלא. אני מעיד ממקור ראשון ושמישהו יקום ויתבע אותי...)

עכשיו לאספקט נוסף :
אם לא גלעד - אז המשפחה !!!
סבא תרם את מתנת בר המצווה של התאומים לליבי.
הסבא תרם בן ונעם תרם אח.
האנשים הטובים נעם ואביבה הביאו 3 ילדים......
אחד סיים קרבי. שני קרבי בשבי. והשלישית למרות שיכלה לקבל פטור מצה"ל העדיפה להתגייס ומשרתת בחוות השומר בתפקיד אחראי וקשה.
האנשים הטובים נעם ואביבה עבדו לפרנסתם ושלמו את מיסיהם כחוק.
גם לאחר החטיפה במשך כ 3 שנים נוספות הם המשיכו לעבוד (ככל יכולתם ולשלם מיסים) בקיצור אזרחים למופת.

מבלי לפתוח כאן דיון פוליטי - אם יש מישהו שמגיע לו לקבל תמורה "עבור האגרה" זוהי משפחת שליט. לכן הבעיה היא כל כך לא פשוטה.

צריך לעטוףולחבק את המשפחה הזו מכל צד ולקוות שמי שפועל בנושא יביא תוצאות.

אח"כ צה"ל צריך לשבת עם עצמו באומץ ולהוציא מסקנות....
לתקן (את הנדרש בהכשרה ובתפקוד) ללמד את הארוע על כל היבטו.
ולהניח לגלעד ולמשפחה האצילה הזאת.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי daon » 14 מאי 2011, 20:27

כמה נקודות:
EMT, זה באמת משנה איך הוא נפל בשבי? העובדה כי יש לנו עדיין חייל בצד הלא נכון של הרצועה (במידה והוא עדיין ברצועה).
אילן, אחת הבעיות (ואני מתייחס להודעתך הראשונה) היא שכמו שכתבת, הל בתקשורת, התקשורת מעצימה את האפקט של החייל החטוף, וזאת בי לחשוב על יחס הציבור, בסופו של דבר העניין ימאס על הציבור, אבל החמאס ימשיך להאמיר את המחיר, כל עוד יש לו סחורה שבה הצד השני רוצה.
בנוגע למחיר, "צוות מספר 3" אתה כותב וסביר להניח כי בצדק כי הרבה אנשים יזגזגו במידה וזה יהיה קרוב משפחה, אני מקווה שאני לא בנאדם כזה באופיי. דרך אגב, לפני זמן מה התפרסמה עצומה של חיילים ומילואימניקים שחתמו על הצהרה כי הם לא מוכנים לשחרור מחבלים תמורת שחרורם במידה והם יחטפו.
מעבר לכך, ישנה הלכה, האומרת שלא פודים שבוי ביותר מכפי שוויו, אחד המקרים המפרוסמים בהיסטוריה היהודית הוא סיפורו של המהר"ם מרוטנבורגhttp://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%94%D7%A8%22%D7%9D_%D7%9E%D7%A8%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%92 , אני מניח שכמו כולנו אני הייתי רוצה לראות את גלעד שליט בבית, בעדפות למבצע צבאי ולא בשחרור מחבלים אולם זאת לא החלטה שלי.
ואני רוצה לחזור על הטענה הראשונה שלי, כרגע איך שזה נראה, ומיוצג, לפי משפחת שליט או לפחות איך שהתקשורת מציגה את זה, גלעד נמק בשבי רק בגלל שראש הממשלה (שמחזיק אותו במרתף) לא רוצה לשחררו.
לכן בקשר לפותח השרשור, אי הנפת הדגל בתור מחאה היא איוולות מדרגה ראשונה, כמו ששאלתי לאיזה עם נמאס? ומה הקשר בין זה לבין הפגנת הלאומיות הגאה שלנו, לפחות בין יום העצמאות ליום ירושלים כפי שנוהגים רוב אזרחי ישראל.
ונקודה אחרונה, מי שרוצה לפעול למען גלעד שליט, עדיף ולדעתי והגיוני יותר, להניח לעניין לממשלה, אני בטוח שאף אחד שם בכנסת לא שוכח את קיומו, לא לצאת לתהלוכות לפידים וכו'... אלא לרכז מאמצים בדברים עקיפים דוגמת לחץ להחמרת תנאי כליאתם של אסירי חמאס ושאר המחבלים מתחת למלון החמישה כוכבים שבו הם נמצאים או לח לאי העברת כספים מוקפאים לידי הרש"פ.
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.

וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bambi » 15 מאי 2011, 00:48

נושא גלעד שליט נדון כאן ולא בכדי בפורום "אחים לנשק"!!!
אחים לנשק זו יותר מהתחייבות,זוהי ברית דמים !
בתור אחים לנשק אסור לנו להניח לדרג המדיני להוריד את הנושא מסדר היום הציבורי.
מדינה שאין לה את הרצון או היכולת או את שניהם ייחד להביא את הבחור באמצעות פעולה אלימה
שתשלם.
רון ארד הופקר והאדם ששבה אותו ומכר אותו כפי שמוכרים "עז" :evil: (נבייה ברי)עדיין מתהלך
חופשי וללא פחד ולכן מדוע שלא תהיה מוטיבציה לחטיפות נוספות?
מדחאת יוסף הופקר לדמם למוות בקבר יוסף,גם שם עלה עניין המחיר בעת פעולת חילוץ!
והלוחמים שהשתלטו על ה"מרמרה" מאוימים ע"י ועדת חקירה וכל "העולם ואישתו".
מישהו איבד כאן כנראה את השפיות או את הב...ם או שניהם גם יחד.
אני מרשה לעצמי להשתעשע ברעיון שאם אחת הסיעות החברות בקואליציה תבוא אל רוה"מ
בדרישה:גילעד שליט בבית או אין קואליציה!!!
הכל עניין של מחיר כבר אמרנו...?

שבוע טוב
במבי

נ.ב
כדי למנוע חטיפות של חיילים ואזרחים (קיים גם איום כזה)כדי שישמשו כקלפי מיקוח לשיחרור
מחבלים צריך אולי לקבל החלטה שלא לוקחים מחבלים בשבי... :evil:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 15 מאי 2011, 06:55

bambi כתב:צריך אולי לקבל החלטה שלא לוקחים מחבלים בשבי... :evil:

עד למקרה של קו 300 ופרט למקרים מאד בודדים כמו קונטאר בנהריה זו גם הייתה המדיניות בפועל.
וזו גם הייתה מדיניות "המעצרים" בפועל באיו"ש עד לאיזו עתירת בג"צ.
http://elyon2.court.gov.il/files/02/690 ... 90.A34.htm
בתכל'ס הוכח ש:
1. יש בארצינו יותר אירגונים (כולל בית המשפט העליון) שדואגים לזכויות המחבל מאשר לזכותינו לחיות בשקט ובשלווה
2. משתלם להיות מחבל עם הרבה דם על הידיים. בסופו של דבר הוכח שלא משנה מה עשית, בסופו של דבר תוך בערך 10 שנים בתנאי כליאה של 5 כוכבים, תגיע העסקה שתוציא אותך לחופשי.

מישהו באמת איבד את הצפון במדינה הזו...

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 15 מאי 2011, 07:07

במבי,נגעת בנקודה,קבלת החלטות!
כבר שנים אנו חיים בהחלטה מחייבת,, שלא להחליט !
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד