תחמושת 5.56 עם קצה ירוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תחמושת 5.56 עם קצה ירוק
אבל מה קורה כשהאיום הוא מחוץ לגדר ?
האם יש לנערן או ייטב אפשרות למנוע התקרבות לגדר מטווח של 400 או 300 מ? תאורטית כן מעשית ייתכן - למה כי לא שומרים גם על הכשירות לטווח הארוך. ככה זה בכל ישובי הבקעה ועמק הירדן !!!
לצערי גם בגזרות נוספות (איפה נועם כשלא צריך אותו?)
אילן,
אתה נכנס פה לשאלה עד היכן מגיע המנדט של ישוב להגן על עצמו.
אתה בטח זוכר שלפני 30-40 שנה היו בקיבוצים על קו הגבול טנקים קבורים לאורך הגדר, תעלות קשר מבוצרות עם קיפודים ופריסקופים ובנשקיה של הקיבוץ היו מרגמות 81ממ ונשק כבד.
באיזשהו שלב אם בצדק או שלא (עוד חומר לועדות חקירה) החליטו לשנות את הקונספט ורוקנו את הנשקיות.
בתכל'ס אילן, לדעתי עברו הזמנים שביד מרדכי עצרו את הצבא המצרי עם בקבוקי מולוטוב. אם צה"ל לא מספק את הסחורה זה כבר סיפור עצוב, אבל כל מיני מיליציות פרטיות שנלחמות נגד צבא סדיר גם הן לא הפיתרון.
לגבי ארועים מצערים כמו באיתמר, לדעתי מה שיש בישובים מספיק ונותן מענה טוב לטווחים שבהם קורים כל המקרים האלו.
ואם כבר מדברים על איומים שאין עליהן מענה..
עיקר האיום על קיומה של מדינת ישראל הוא איום רקטי של עשרות אלפי טילים כבדים ומדוייקים. מדינת ישראל במקום לפתח יכולת שקולה, בוחרת להצטייד במטוסי F35. אני יכול להגיד לך שבמטח הראשון יחזירו את המדינה 60 שנה אחרונית, אחרי שיפגעו בתחנות הכח, ימחי"ם, שטחי כינוס, שדות תעופה, מאגרי דלק, אנטנות תקשורת ומבחר מטרות מובחרות. אני רוצה לראות מטוס אחד ממריא תחת מתקפה כזו ויכולת של הצבא להתארגן להתקפת נגד.. (עוד חומר לועדת החקירה הבאה).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

לאילן:
בגליל וגלילון, כמו ב - M16 מנוסר - לא.
ב - M16 עם מעלה סליל 1:7 - כן, וכמובן בתבור.
במיקרו גליל - כנראה שאפשר, אשמח לשמוע אם יש למישהו נתונים אמפיריים (מעלה הסליל שלו 1:7)
במיקרו גליל - כנראה שאפשר, אשמח לשמוע אם יש למישהו נתונים אמפיריים (מעלה הסליל שלו 1:7)
I think, therefore I am. I think
יש לי את החוברת הוראות למשתמש מקורית של תע"ש
אני אבדוק השבוע
למקרה שאני יצליח למצוא את זה...
אין בעיה לירות כדור ירוק מקנה 1:12 בכל הגדלים
הבעיה זאת הבליסטיקה...
אני אבדוק השבוע
הבעיה זאת הבליסטיקה...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אישגדול כתב:לאילן:
אין בעיית בטיחות ב M-16 מנוסר. יש בית פגיעה.
גליל גלילון מכל הסוגיםאסור.
מיקרו גליל משטרה מותר.
למבינים תשוו את בית הבליעה והנעילה.
הבעיה במעלה הסליל היא דיוק בלבד !!!
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
רועי 357 כתב:יש לי את החוברת הוראות למשתמש מקורית של תע"ש
אני אבדוק השבוע
הבעיה זאת הבליסטיקה...
רועי לאיזה נשק !
דיר בלאק לא גליל לא גלילון צהליים.
חבר isia זכור !
לא אמרתי צה"ליים,
איש גדול שאל על מיקרו 5.56, חוברת כזו יש לי.
איש גדול שאל על מיקרו 5.56, חוברת כזו יש לי.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אילן ב כתב:.כיתות כוננות - הייתי שותף לבנייתן מא'
האימון שלהן למענה בישוב הוא נכון !!!
אבל מה קורה כשהאיום הוא מחוץ לגדר ?
האם יש לנערן או ייטב אפשרות למנוע התקרבות לגדר מטווח של 400 או 300 מ? תאורטית כן מעשית ייתכן - למה כי לא שומרים גם על הכשירות לטווח הארוך. ככה זה בכל ישובי הבקעה ועמק הירדן !!!
1)האם התרחיש הזה הוא בכלל בתיק הדפ"א של כיתת הכוננות אוו שבכלל יש כוחות אחרים שנותנים מענה -אני יודע- למי איכפת אני בשטח אני מטפל כי אני הכי מיקצועי וכולם סתם חובבים לא סומך עלהם במטר.
2)האם בכלל ניתן לזהות בודאות בטווחים כאלו שמדובר בעוין ולא בתייר מעופפף שלא מבין איפה הוא נמצא ומה קורא בכלל מסביב ?-אני יודע -בוודאי ,הרי אחרי הכל המחבלים באים עם כפיות אדומות וקלאצ' ביד ותיירים עם כבוע שעלו כתוב "I LOVE ISRAEL",ומה בכלל מחפש תייר באמצא שדה הקרב שלי?!
3) כמו 2 אבל בלילה ?
4)איזה אחוז מהחדירות מתרחש לאור יום ?
5)כמה ארועים היו בעשור האחרון שזה היה רלוונטי לגבהם ?
אבל אני יודע כל זה לא רלוונטי בכלל כי
אילן ב כתב:לא לא תשכנע אותי.
כמו שאמרתי קודם- עוד לא המציאו פיתרון שאי אפשר למצוא לו בעיה.
הכי טוב לירות קודם ואז לשרטט עיגולים בהתאמה ......
היגיט,
בשנה שעברה, בדיוק בימים אלו (21-5-2010 יום שישי בצהריים , 24-5-2010 יום שלישי בבוקר) שתי חדירות של חמושים לאור היום הראשונה בשעה 1300 השנייה סביב 0800 לערך. האחת בחסות השמש הקופחת כשכולם הלכו לישון צהריים, השנייה בחסות הערפל הסמיך של הבוקר בעונה הזו.
מרבית החדירות אצלנו לאור היום, מיעוטן בדימדומים או חשיכה, אבל לא חסרות כאלו. אין חוקיות לגבי השעות, מתי שמצליחים נכנסים, לשמחתנו בשתי החדירות החמושות 4 אפס לטובתנו.
יש כיתות כוננות שפועלות במרחב שלך וחשופות לאיומים מסוג מסויים, יש כיתות כוננות במרחב של אילן וחשופות לאיומים נוספים אחרים, ויש את המרחב שלי, שבו האיומים שונים ומעורבים בהם גם ירי תמ"ס מעורב בחדירות... (הרסיס שפספס אותי מהפצמ"ר 120, שמור בבית..)
על כיתת הכוננות להחזיק כשירויות שונות שאינן רק במרחב היישוב, אבל בבקשה, אל תיכנס לפירוט ותתחיל לספור ולספר אודות האיומים שלך, אתה מספר על הדפ"אות שלך, אתה חושף את המודיעין שלך... ואת ההמשך אתה בוודאי מבין..
בבקשה, תעצור.
דבר נוסף, כבד את דעותיהם של האחרים, במיוחד אלו שיש להם יום או יומיים יותר ניסיון ממך, אם אתה חפץ בכבוד מהם. חשוב על כך.
לגבי ירי לטווחים ארוכים יחסית - אכן ירינו לטווחים של עד 300, עם קנים של 1/12, תחמושת לבנה, קנה של M16 מקוצר מקורי, ללא שינויים והסבות, עם קנה טוב יש תוצאות יפות..
אני עובד עם כוונת השלכה של טריג'קון, יום ולילה תוצאות יפות מאוד.
בשנה שעברה, בדיוק בימים אלו (21-5-2010 יום שישי בצהריים , 24-5-2010 יום שלישי בבוקר) שתי חדירות של חמושים לאור היום הראשונה בשעה 1300 השנייה סביב 0800 לערך. האחת בחסות השמש הקופחת כשכולם הלכו לישון צהריים, השנייה בחסות הערפל הסמיך של הבוקר בעונה הזו.
מרבית החדירות אצלנו לאור היום, מיעוטן בדימדומים או חשיכה, אבל לא חסרות כאלו. אין חוקיות לגבי השעות, מתי שמצליחים נכנסים, לשמחתנו בשתי החדירות החמושות 4 אפס לטובתנו.
יש כיתות כוננות שפועלות במרחב שלך וחשופות לאיומים מסוג מסויים, יש כיתות כוננות במרחב של אילן וחשופות לאיומים נוספים אחרים, ויש את המרחב שלי, שבו האיומים שונים ומעורבים בהם גם ירי תמ"ס מעורב בחדירות... (הרסיס שפספס אותי מהפצמ"ר 120, שמור בבית..)
על כיתת הכוננות להחזיק כשירויות שונות שאינן רק במרחב היישוב, אבל בבקשה, אל תיכנס לפירוט ותתחיל לספור ולספר אודות האיומים שלך, אתה מספר על הדפ"אות שלך, אתה חושף את המודיעין שלך... ואת ההמשך אתה בוודאי מבין..
בבקשה, תעצור.
דבר נוסף, כבד את דעותיהם של האחרים, במיוחד אלו שיש להם יום או יומיים יותר ניסיון ממך, אם אתה חפץ בכבוד מהם. חשוב על כך.
לגבי ירי לטווחים ארוכים יחסית - אכן ירינו לטווחים של עד 300, עם קנים של 1/12, תחמושת לבנה, קנה של M16 מקוצר מקורי, ללא שינויים והסבות, עם קנה טוב יש תוצאות יפות..
אני עובד עם כוונת השלכה של טריג'קון, יום ולילה תוצאות יפות מאוד.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:היגיט,
ברוח המלצתך אשמח להמשיך את הדיון הזה בארבע עניים ,לדעתי יש דברים שאני אוכל לחדש לך בנושא .
נועם כתב:דבר נוסף, כבד את דעותיהם של האחרים, במיוחד אלו שיש להם יום או יומיים יותר ניסיון ממך, אם אתה חפץ בכבוד מהם. חשוב על כך.
אני מכבד את כולם ,יש לי בעיה עם גישת "אני ואפסי עוד" ולא חשוב מי הוא הדובר ,לכל אחד יש מה ללמד [b](כולל אותי).
נסיון (בכל תחום,אגב לא רק בנשק)הוא דבר נהדר כל עוד שהוא לא גורם לך להיכנס ל"קונספציה" שמונעת ממך לראות את המציאות נכונה ,כשזה קורא זה כבר לא נסיון זה כבר שמרונות /מיושנות.
נועם כתב:יש כיתות כוננות שפועלות במרחב שלך וחשופות לאיומים מסוג מסויים, יש כיתות כוננות במרחב של אילן וחשופות לאיומים נוספים אחרים, ויש את המרחב שלי, שבו האיומים שונים ומעורבים בהם גם ירי תמ"ס מעורב בחדירות... (הרסיס שפספס אותי מהפצמ"ר 120, שמור בבית..)
אם תחזור ותקרא בעייון את דברי תראה שזה בדיוק מה שאני אומר .
הגדרה של יעוד ומשימות ומיפוי איום לכל גוף לגופו במקום קידוש של איזה אליל וריבוע העיגול שיתאים לקונספציה .
נאמר קנאת סופרים תרבה חוכמה..
יתכן והם טועים
כי אני נותרתי תועה,,האם חובה/רצוי/מותר/אפשרי/מיותר[מחק את,,]
לדעת לכוון לירות וגם לפגוע
יתכן והם טועים
כי אני נותרתי תועה,,האם חובה/רצוי/מותר/אפשרי/מיותר[מחק את,,]
לדעת לכוון לירות וגם לפגוע
פחות -לרוב זה יותר,,
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד