מדוע השוטרת לא ירתה?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מדוע השוטרת לא ירתה?
אני מתבונן מהצד - מי ה-
שחשב על מדי סיור למשטרת ישראל בצבע שחור ?
זה כולל גם חיבור לדוד שמש שלא סתם ייצברו קרני השמש אלה שיפיקו משהו? 
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
EMT כתב:אני מתבונן מהצד - מי ה- %%$0077 שחשב על מדי סיור למשטרת ישראל בצבע שחור ? %1 זה כולל גם חיבור לדוד שמש שלא סתם ייצברו קרני השמש אלה שיפיקו משהו?
גם ניידות הסיור קיבלו צבע חדש וכהה יותר.
ולגבי המדים, הכוונה הייתה שיראו יותר נקיים גם בקיץ אחרי יום עבודה. על הכחול כהה לא רואים כל כך את עיגולי הזיעה מתחת לבית השחי כמו על התכלת.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

עד היום עיגולי הזיעה היו גם סוג של דרגות - כבוד....!!!
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
כל המטרה של המדים החדשים הנידות החדשות והצא'לקות החדשות
זה להיות דומים יותר לשוטרים בחו"ל
דוגמה:
http://copspassions.pagesperso-orange.f ... m%2002.jpg
http://mscwne.walla.co.il/w/w-248/490222-18.jpg
זה להיות דומים יותר לשוטרים בחו"ל
דוגמה:
http://copspassions.pagesperso-orange.f ... m%2002.jpg
http://mscwne.walla.co.il/w/w-248/490222-18.jpg
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אפשר גם מז''א כמו בחול ? אני מתגעגע לשלג בינואר וגשמים באוגוסט???
למה? מה רע בחום יולי אוגוסט בשטחי אש של צה"ל? במיוחד עם ציוד מלא? מרענן לא?
אבל מדים שלך לא בצבע שחור ?

הם כן שהם רטובים לגמריי...
ולא ממים...
ולא ממים...
דהיינו גם אתה חושב שפתרון החדש לא חכם במיוחד, אגב אחת הסיבות המרכזיות להחלפת מדים אמריקאים (ההחלפה הראשונה מאז מלחמת העולם השניה בוויטנם) ל-TIGER STRIPE היא מאותה סיבה - תחת רטיבות המדים בצבע זית היו הופכים לשחורים לגמרה, מה שפחות קורה עם מדי צה''ל אשר יותר קרובים בגוון להאקי הבריטי המקורי.
כמה ענינים שעלו ככה תוך השירשור ......
לגבי הגיבוי :
החלטה של לקחת חיים אוו להשאיר מישהוא נכה לכל החיים זאת החלטה שמאד אבל מאד רצוי שתלקח בכובד הראש
הראוי .
וכן יש הרבה מקום לבדוק החלטה כזאת ואת סבירותה .
כל גוף אכיפת חוק בעולם מלתלבט בשאלה איך בדיוק להגיע למצב שבו שוטר לא מחליט בקלות רבה מידי החלטה שכזאת ומנגד איך הוא כן מקבל אותה כאשר זה חיוני ,למעשה איך להגיעה למצב של אצבע על ההדק מבלי להגיעה למצב שתהיה קלה מידי ......
ומשטרת ישראל היא לא חריגה בנוף הזה.
לא רק שיש יש גיבוי במערכת אלה שלצערנו לפעמים יש אפילו עודף גיבוי במערכת .
אבל שוטר שמחליט שהוא מתנהג כמו שריף במערב הפרוע שלא יתפלא אם ימצא את עצמו בסוף הסרט מתנדנד על הגרדום .
ומנגד במקרא שלפיננו שוטרת שלא טורחת לקחת אקדח לשטח ציריכה בהחלט לתת על זה את הדין !
זה לא החלטה בלחץ הרגע ,זאת רשלנות פושעת ועל זה אי אפשר לעבור לסדר היום ,מה שסביר להניח שיקרא במסגרת "הגיבוי".
בתי המשפט :
התפקיד של בית המשפט הוא לא ולא היה מעולם "לגבות את השוטרים ", התפקיד שלו בפשטות הוא לקבוע אשמה ועונש .
האם הוא עושה זאת נאמנה ?!
זה כבר דיון אחר .
לגבי משכורות השוטרים :
נכון משכורות הבסיס נמוכות ,אבל האם מישהוא בדק פעם כמה מרוויח שוטר בדרגת רס"ר ומעלה ?
אז זהוא שאני בדקתי ואתם יודעים מה ,מצבו לא רע בכלל .
למעשה הוא מרוויח את אותם סדרי גודל שמרווחים כמה חברים שלי כמהנדסי אלקטרוניקה בעלי 5 שנות נסיון ויותר במפעל ביטחוני עתיר ידע ,והרבה יותר ממה שמרוויח דוד שלי שהוא מנהל מחלקה
במפעל עיבוד שבבי מזה 15 שנה .
וזה עוד לפני שלקחנו בחשבון את כל רשימת ההטבות שלהם במשכנתה/הלוואות /רשתות .......
שאומרת שהשקל שלו קונה יותר .
אז איך אומר נחמיה ??
לגבי נשק אל הרג /פחות קטלני:
אז קודם כל יש .
יש ידיים ,רגלים וידע לשימוש בהם שנלמד בבסכ"מ
יש תרסיס פילפל
יש אלה (בתיק פיזור)
ועכשו לאט לאט נכנס גם טייזר .
ככה שיש מספיק .
למעשה לדעתי אנחנו נמצאים על סף "קללת השפע" ,שמרוב עודף אמצאים לא ידעו במה להשתמש.
וגם הדרכה ותירגול יש ע"פ האפשריות ,לא אנחנו עדין לא במצב של משטרת יפן שבה כל שוטר מתחיל את היום באימון בדוג'ו המשטרתי אוו כמו מקומות אחרים בעולם שבהם השוטר מבקר לפחות אחת לשבוע במטווח .
אבל משתדלים .
למשל אימון ראשוני לתרסיס פלפל נמשך 8 שעות , זה מספיק כדי לצאת לכולם מכל החורים תרתי משמע .
יחד עם צריך לזכור השוטר בסוף גם צריך לשאת איתו את כל האמצאים הללו ,הרי בבית אוו בנידת זה לא ממש יעזור .....
לגבי הגיבוי :
החלטה של לקחת חיים אוו להשאיר מישהוא נכה לכל החיים זאת החלטה שמאד אבל מאד רצוי שתלקח בכובד הראש
הראוי .
וכן יש הרבה מקום לבדוק החלטה כזאת ואת סבירותה .
כל גוף אכיפת חוק בעולם מלתלבט בשאלה איך בדיוק להגיע למצב שבו שוטר לא מחליט בקלות רבה מידי החלטה שכזאת ומנגד איך הוא כן מקבל אותה כאשר זה חיוני ,למעשה איך להגיעה למצב של אצבע על ההדק מבלי להגיעה למצב שתהיה קלה מידי ......
ומשטרת ישראל היא לא חריגה בנוף הזה.
לא רק שיש יש גיבוי במערכת אלה שלצערנו לפעמים יש אפילו עודף גיבוי במערכת .
אבל שוטר שמחליט שהוא מתנהג כמו שריף במערב הפרוע שלא יתפלא אם ימצא את עצמו בסוף הסרט מתנדנד על הגרדום .
ומנגד במקרא שלפיננו שוטרת שלא טורחת לקחת אקדח לשטח ציריכה בהחלט לתת על זה את הדין !
זה לא החלטה בלחץ הרגע ,זאת רשלנות פושעת ועל זה אי אפשר לעבור לסדר היום ,מה שסביר להניח שיקרא במסגרת "הגיבוי".
בתי המשפט :
התפקיד של בית המשפט הוא לא ולא היה מעולם "לגבות את השוטרים ", התפקיד שלו בפשטות הוא לקבוע אשמה ועונש .
האם הוא עושה זאת נאמנה ?!
זה כבר דיון אחר .
לגבי משכורות השוטרים :
נכון משכורות הבסיס נמוכות ,אבל האם מישהוא בדק פעם כמה מרוויח שוטר בדרגת רס"ר ומעלה ?
אז זהוא שאני בדקתי ואתם יודעים מה ,מצבו לא רע בכלל .
למעשה הוא מרוויח את אותם סדרי גודל שמרווחים כמה חברים שלי כמהנדסי אלקטרוניקה בעלי 5 שנות נסיון ויותר במפעל ביטחוני עתיר ידע ,והרבה יותר ממה שמרוויח דוד שלי שהוא מנהל מחלקה
במפעל עיבוד שבבי מזה 15 שנה .
וזה עוד לפני שלקחנו בחשבון את כל רשימת ההטבות שלהם במשכנתה/הלוואות /רשתות .......
שאומרת שהשקל שלו קונה יותר .
אז איך אומר נחמיה ??
לגבי נשק אל הרג /פחות קטלני:
אז קודם כל יש .
יש ידיים ,רגלים וידע לשימוש בהם שנלמד בבסכ"מ
יש תרסיס פילפל
יש אלה (בתיק פיזור)
ועכשו לאט לאט נכנס גם טייזר .
ככה שיש מספיק .
למעשה לדעתי אנחנו נמצאים על סף "קללת השפע" ,שמרוב עודף אמצאים לא ידעו במה להשתמש.
וגם הדרכה ותירגול יש ע"פ האפשריות ,לא אנחנו עדין לא במצב של משטרת יפן שבה כל שוטר מתחיל את היום באימון בדוג'ו המשטרתי אוו כמו מקומות אחרים בעולם שבהם השוטר מבקר לפחות אחת לשבוע במטווח .
אבל משתדלים .
למשל אימון ראשוני לתרסיס פלפל נמשך 8 שעות , זה מספיק כדי לצאת לכולם מכל החורים תרתי משמע .
יחד עם צריך לזכור השוטר בסוף גם צריך לשאת איתו את כל האמצאים הללו ,הרי בבית אוו בנידת זה לא ממש יעזור .....
על מה אתה מדבר????
משכורת משטרה היא לא בשמיים
אתה אולי ראית רס"ר 8 (השלב האחרון לפני רס"ב)
בעל תואר יישים שמחושב בשיטה הישנה.
כי היום זה לא ממש ככה.
לוחמים עם רמת פעילות א+ לא מגיעים למשכורות של מקבילים שלהם בצבא.
וגם לגבי מיוחדות לוחם ימ"מ לא יגיע למשכורת גבוהה יותר מאיש צבא עם אותו וותק.
משכורת משטרה היא לא בשמיים
אתה אולי ראית רס"ר 8 (השלב האחרון לפני רס"ב)
בעל תואר יישים שמחושב בשיטה הישנה.
כי היום זה לא ממש ככה.
לוחמים עם רמת פעילות א+ לא מגיעים למשכורות של מקבילים שלהם בצבא.
וגם לגבי מיוחדות לוחם ימ"מ לא יגיע למשכורת גבוהה יותר מאיש צבא עם אותו וותק.
1.לא ראיתי התייחסות לעניין תחילת השירשור שבעובדות השוטרת היתה ללא נשק בכלל,אולי פיספסתי.
2.היגט,האם אתה עוסק באיזשהי זוית בתחום השיטור?שוטר,מתנדב או משהו דומה.
הצורה בה אתה משווה עבודה של מהנדס אלקטרוניקה לאלו של אנשי המשטרה הוא מקומם,ולפני שאגיב לעומק אשמח לדעת מה הידע שלך בתחום אכיפת החוק .אסתפק בזה שתגיד יש לי ידע בתחום או אין לי
2.היגט,האם אתה עוסק באיזשהי זוית בתחום השיטור?שוטר,מתנדב או משהו דומה.
הצורה בה אתה משווה עבודה של מהנדס אלקטרוניקה לאלו של אנשי המשטרה הוא מקומם,ולפני שאגיב לעומק אשמח לדעת מה הידע שלך בתחום אכיפת החוק .אסתפק בזה שתגיד יש לי ידע בתחום או אין לי
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
נכון מאוד, זה הנוהל בעיר UTOPIA בארה''ב. נ''ב - ראיתי כמה סוכנים פדרלים נוסח MULDER שלא היתי נותן להם לגעת בנשק ובכל זאת היו חמושים (גם בישראל )
קיים דיסוננס מובנה בין רמת השרות לאזרח אותו מספקת מערכת הבטחון והחוק לדרישות הלקוח - אזרח. מדובר בדיסוננס מובנה - מי שלא ראה מערכון של סיינפלד סביב סוגיה "על מה אני משלם מיסים" מומלץ.
אם להתייחס בפרטנות למשטרה - לנו יש משטרה אותה אנחנו בעצמינו יצרנו, אנחנו יצרנו גם מערכת שופטת עצמאית אפילו מחוקי המדינה, יצרנו מחוקקים ששמים עלך 3,5 שנים מתוך 4 ועוד חצי שנה משקרים לכולנו במצח נחושה ועוד ...
משטרה מורכבת מעם ישראל, מכאלה שחלמו להיות שוטרים ע''מ לתפוס גנבים , מכאלה שלא יודעים או ידעו לעשות שום דבר אחר ובשבילם או משטרה או שב''ס או לקוח של שב''ס ומכאלה בין לבין.
אגב כל זה מאפיין את כולו (!).
למשטרת ישראל יש כמו לכל גוף בטחוני / ממשלתי מנהלים ומפקדים אשר קובעים את היעדים אשר מהם נגזרים מטרות , משימות ופקודות לביצוע. הבעיות הן שם - בהגדרת יעדים.
למה ? כי יעד מאוד פשוט להשגה - שרות לאזרח (גם עבריין הוא אזרח) לא נמצא בתיעדוף גבוהה ברשימה. לאשים בכך שוטרים פשוטים זו צביעות ועצימת עיניים.
חשוב לבוא בדין ודברים עם קבוצת אנשים אשר חייבת לנו, לכולנו את הדין וחשבון - הרשות המחוקקת שהיא גם הרשות המבצעת. כיצד ? בחירות , בתי משפט, יצירת לובי, שינוי שיטת הממשל ובחירות , וכו וכו וכו.
השוטר אזולאי במידה יחול שינוי ביעדים - ייתישר לימין עפ''י היעדים שיקבעו לו !
אם להתייחס בפרטנות למשטרה - לנו יש משטרה אותה אנחנו בעצמינו יצרנו, אנחנו יצרנו גם מערכת שופטת עצמאית אפילו מחוקי המדינה, יצרנו מחוקקים ששמים עלך 3,5 שנים מתוך 4 ועוד חצי שנה משקרים לכולנו במצח נחושה ועוד ...
משטרה מורכבת מעם ישראל, מכאלה שחלמו להיות שוטרים ע''מ לתפוס גנבים , מכאלה שלא יודעים או ידעו לעשות שום דבר אחר ובשבילם או משטרה או שב''ס או לקוח של שב''ס ומכאלה בין לבין.
אגב כל זה מאפיין את כולו (!).
למשטרת ישראל יש כמו לכל גוף בטחוני / ממשלתי מנהלים ומפקדים אשר קובעים את היעדים אשר מהם נגזרים מטרות , משימות ופקודות לביצוע. הבעיות הן שם - בהגדרת יעדים.
למה ? כי יעד מאוד פשוט להשגה - שרות לאזרח (גם עבריין הוא אזרח) לא נמצא בתיעדוף גבוהה ברשימה. לאשים בכך שוטרים פשוטים זו צביעות ועצימת עיניים.
חשוב לבוא בדין ודברים עם קבוצת אנשים אשר חייבת לנו, לכולנו את הדין וחשבון - הרשות המחוקקת שהיא גם הרשות המבצעת. כיצד ? בחירות , בתי משפט, יצירת לובי, שינוי שיטת הממשל ובחירות , וכו וכו וכו.
השוטר אזולאי במידה יחול שינוי ביעדים - ייתישר לימין עפ''י היעדים שיקבעו לו !
צוות מספר 3 כתב:1.לא ראיתי התייחסות לעניין תחילת השירשור שבעובדות השוטרת היתה ללא נשק בכלל,אולי פיספסתי.
אכן פיספסתה אני התיחסתי לכך גם בתגובתי האחרונה וגם בקודמת ביחס למצב המתנדבים .
במקרא שלפיננו שוטרת שלא טורחת לקחת אקדח לשטח ציריכה בהחלט לתת על זה את הדין !
צוות מספר 3 כתב:2.היגט,האם אתה עוסק באיזשהי זוית בתחום השיטור?שוטר,מתנדב או משהו דומה.
במילה אחת: יש .
ביותר מילים מתנדב בהפסקות משנת 1993 ,בממחזור הנוכחי משנת 2003 ומשנת 2004 במדים
ביחידות סיור ,958 , ובשנה וחצי האחרונות גם תנועה ושיטור קהילתי .
במהלך השנים עברתי 3 מחוזות ומרחבים שונים .
אז כן יש לי גם את ממיד הזמן וגם את מימד הגאוגרפיה .
ואודה ולא אבוש שאני גם "פריק" לנושא וקורא לא מעט פרסומים מאמרים ושמח לכל קשר עם שוטרים ומתנדבים מהעולם הגדול .
לענין:
מקומם ?
אני בטוח !
תאמין לי שגם מהצד השני לא כולם מבסוטים שזה המצב .
אני אישית חושב שיש הגיון רב בלתת משכורות סבירות יחד עם זאת בוא נשים קלפים על השולחן
ונודה שלפחות 70% מהכוח לא היה מקבל משכורות שהוא מקבל במשטרה בשום מקום אחר על סמך הקישורים שלהם בלבד .
וזאת הסיבה שבגללה כולם נשארים ומקטרים ,מקטרים ונשארים .....
וכן יש לי גם מכרים וחברים שהבינו שהם יכולים לקבל את זה גם במקום אחר ,ותנחש מה ?!
הם כבר לא במשטרה ,לפחות לא כשכירים (יש כאלו שחזרו להתנדב בשביל השליחות ).
ואתה יודע מה ?
אני לא מכיר שום מקום בעולם שבו מישהוא נהיה מליונר מעבודה (כשרה) במשטרה .
(שמעתי על עמה מיקרים שכאלו שהתעשרו ממכירת הסיפורים ,כמו אחד החוקרים האמיתים מהזוג
שעל פי הסיפור שלו נכתב התסריט לסרט "הקשר הצרפתי " (המקורי,2 היה דימיוני לחלוטין))
אתה יודע מה יותר מצחיק ?
שדווקא מאלו שמרווחים משכורות רעב ,קרי "הצעירים" אני לא שומע את קול הקיטור ..........
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד