הקמת עמותה או בג"צ?
Re: הקמת עמותה או בג"צ?
אהבתי את ההשוואה לסטרטאפ .
ואכן שלבים 1 ו2 בוצעו באופן מפתיעה לפחות מבחינתי במהירות ובקלות .
אבל יש באמצא בין שלב 2 ל3 שלב אחד ארוך וקשה שאותו שכחתה וזה השלב שבו המקימים מקדישים זמן וכסף פרטי
כדי ליצר תשתית מינמלית שתאפשר להציג את הראיון הלאה וזה השלב שבו נתקנו .
לצערי כנראה שאין מספיק אנשים שהענין הזה מפריעה להם מספיק כדי להקדיש לזה אפילו 4 שעות לשבוע (שזה מה שביקשתי) ,לכולם יש עומס וענינים אחרים זה נכון ,אני ידוע גם לי יש.
אבל כמו שכתבתי בקומונה כלום יודעים לפנות את הזמן הזה לדברים שבאמת חשובים להם.
זה שאין אפילו 2 אנישים להוציא אותי שמוכנים לעשות את המאמץ הזה עבור ענין העמותה זה אומר משהוא .......
את אותו משהוא שאתה אמרתה פה בכנות מדהימה -נושא הנשק חשוב לי אבל לא מספיק ,אחרי הכל גם אם יקחו לי את הנשק השמש תזרח מחר בבקר .
זה היה המקום שבו אני באופן אישי הרמתי ידיים !
אני לא מסכים איתך שצריך איזה נדבן גדול מספיק לי שיהיו 1000 אנשים שתורמים כל אחד 1000 שקלים לשנה ויש אחלה עמותה .
התורמים היותר גדולים יגיעו גם כן .
הבעיה שכדי להגיע לשם צריך 10 אנשים שעיבדו קשה ובחינם כדי להביא את אותם 1000 אנשים.
אתם מדברים על להפגש /להתארגן /להאגד ............
כל זה טוב ויפה אבל לא מספיק !
להיפגש בשביל מה ??
בשביל לחפור את אותם נושאים בפעם הרבעית אוו החמישית עם אותם אנשים !?
הרי כולנו כבר משלימים האחד לשני את המשפטים .
חבל על הזמן של כולנו !
כיהיו לפחות עוד 9 אנשים שמוכנים להשקיע בעשיה מזמנם ומרצם תקראו לי אני מחכה להם פה .
ואכן שלבים 1 ו2 בוצעו באופן מפתיעה לפחות מבחינתי במהירות ובקלות .
אבל יש באמצא בין שלב 2 ל3 שלב אחד ארוך וקשה שאותו שכחתה וזה השלב שבו המקימים מקדישים זמן וכסף פרטי
כדי ליצר תשתית מינמלית שתאפשר להציג את הראיון הלאה וזה השלב שבו נתקנו .
לצערי כנראה שאין מספיק אנשים שהענין הזה מפריעה להם מספיק כדי להקדיש לזה אפילו 4 שעות לשבוע (שזה מה שביקשתי) ,לכולם יש עומס וענינים אחרים זה נכון ,אני ידוע גם לי יש.
אבל כמו שכתבתי בקומונה כלום יודעים לפנות את הזמן הזה לדברים שבאמת חשובים להם.
זה שאין אפילו 2 אנישים להוציא אותי שמוכנים לעשות את המאמץ הזה עבור ענין העמותה זה אומר משהוא .......
את אותו משהוא שאתה אמרתה פה בכנות מדהימה -נושא הנשק חשוב לי אבל לא מספיק ,אחרי הכל גם אם יקחו לי את הנשק השמש תזרח מחר בבקר .
זה היה המקום שבו אני באופן אישי הרמתי ידיים !
אני לא מסכים איתך שצריך איזה נדבן גדול מספיק לי שיהיו 1000 אנשים שתורמים כל אחד 1000 שקלים לשנה ויש אחלה עמותה .
הבעיה שכדי להגיע לשם צריך 10 אנשים שעיבדו קשה ובחינם כדי להביא את אותם 1000 אנשים.
אתם מדברים על להפגש /להתארגן /להאגד ............
כל זה טוב ויפה אבל לא מספיק !
להיפגש בשביל מה ??
בשביל לחפור את אותם נושאים בפעם הרבעית אוו החמישית עם אותם אנשים !?
הרי כולנו כבר משלימים האחד לשני את המשפטים .
חבל על הזמן של כולנו !
כיהיו לפחות עוד 9 אנשים שמוכנים להשקיע בעשיה מזמנם ומרצם תקראו לי אני מחכה להם פה .
אז אותם 5-6 אנשים יפגשו שוב כל אחד יקבל מספר פרוייקטים שהוא יתרכז רק בהם
נקבע דדלין לכל פרוייקט ונצא לדרך.
בזמן שאנחנו דנים באשכול עם 11 דפים (!) משרד הפנים עובד בכל הכוח ואני בטוח שיש בכל שבוע לפחות 5 רישיונות שהם מצליחים לקחת בחזרה, מהפקדות אי חידושים וכו'.
ועוד לא דיברתי על בקשות שלא אושרו...
ברור לנו שכל אחד חיי את חיים שלו ואין לא מספיק זמן כמו לעובדים שמתעסקים בזה כל יום חצי יום. אבל בכל זאת אני חי את זה 24/7 ואני בספק עם יש מישהו שחי במטווח כמוני ונוגע בתחום באמת כל רוב המוחלט של השבוע.
נקבע דדלין לכל פרוייקט ונצא לדרך.
בזמן שאנחנו דנים באשכול עם 11 דפים (!) משרד הפנים עובד בכל הכוח ואני בטוח שיש בכל שבוע לפחות 5 רישיונות שהם מצליחים לקחת בחזרה, מהפקדות אי חידושים וכו'.
ועוד לא דיברתי על בקשות שלא אושרו...
ברור לנו שכל אחד חיי את חיים שלו ואין לא מספיק זמן כמו לעובדים שמתעסקים בזה כל יום חצי יום. אבל בכל זאת אני חי את זה 24/7 ואני בספק עם יש מישהו שחי במטווח כמוני ונוגע בתחום באמת כל רוב המוחלט של השבוע.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
כמו שאתה יודע גם בסרט הזה הינו כבר
הבקשה שלי לשני אנשים שיסכמו 20 עמודי פליו במשך חודש ויציגו לנו בעד ונגד על כל אחד ויסעו בכך בכתיבה של תקנון העמותה עדין תלויה מיותמת כבר מעל 8 חודשים בקומונה שאף אחד לא מנהל כבר חודשים (שוב חוסר זמן ......).
אבל אתה יודע מה אני מוכן לעוד נסיון.
בבקשה חברים יש מספר תפקידים/פרויקטים שדרושים איוש והשקע של משהוא בין 16-20 שעות בחודש
1)מנהל קומונה כולל סיכום פרוטוקול פגישות והפצתו לחברים .
2 )2-3 אנשים שיכתבו תקנון לעמותה ויטפלו ברישום של העמותה .
3)גיזברות
4)הקמת אתר אינטרנט לעמותה.
5)טיפול בכל מה שקשור לניהול שותף הדפסה של חומר כתוב וכ"ו (יכול להיות מספר אנשים)
6)תרגום מאגר ידע מהעולם בנושא כלי נשק ואחזקתם ותרומתם לביטחון הקהילה (יכול להיות מספר אנשים)
מעכשו כל מי שאומר "אני בפנים ","אני גמ-בא/פלפל " ,"+1 " וכ"ו שיקח על עצמו לפחות תפקיד /פרויקט אחד מהנ"ל .
כמו כן אבקש אותו להעביר אלי בפרטי אוו לadrian.rotman@gmail.com
שם מלא,מספר טלפון ,כתובת מיל ,מ"ס ת.ז. וכותבת מגורים לשם רישום כחבר
בעמותה כמו גם מה הסכום הראשוני שהוא מוכן לתרום לענין .
תעריך יעד למשימה הזאת 1/5/11 .
אני תורם 32 שעות חודשיות ו500 ש"ח .
פרטים נוספים וכל דבר אחר שעולה לכם בראש 052-3474604 עדי .
בבקשה חברים להתפקד .
הבקשה שלי לשני אנשים שיסכמו 20 עמודי פליו במשך חודש ויציגו לנו בעד ונגד על כל אחד ויסעו בכך בכתיבה של תקנון העמותה עדין תלויה מיותמת כבר מעל 8 חודשים בקומונה שאף אחד לא מנהל כבר חודשים (שוב חוסר זמן ......).
אבל אתה יודע מה אני מוכן לעוד נסיון.
בבקשה חברים יש מספר תפקידים/פרויקטים שדרושים איוש והשקע של משהוא בין 16-20 שעות בחודש
1)מנהל קומונה כולל סיכום פרוטוקול פגישות והפצתו לחברים .
2 )2-3 אנשים שיכתבו תקנון לעמותה ויטפלו ברישום של העמותה .
3)גיזברות
4)הקמת אתר אינטרנט לעמותה.
5)טיפול בכל מה שקשור לניהול שותף הדפסה של חומר כתוב וכ"ו (יכול להיות מספר אנשים)
6)תרגום מאגר ידע מהעולם בנושא כלי נשק ואחזקתם ותרומתם לביטחון הקהילה (יכול להיות מספר אנשים)
מעכשו כל מי שאומר "אני בפנים ","אני גמ-בא/פלפל " ,"+1 " וכ"ו שיקח על עצמו לפחות תפקיד /פרויקט אחד מהנ"ל .
כמו כן אבקש אותו להעביר אלי בפרטי אוו לadrian.rotman@gmail.com
שם מלא,מספר טלפון ,כתובת מיל ,מ"ס ת.ז. וכותבת מגורים לשם רישום כחבר
בעמותה כמו גם מה הסכום הראשוני שהוא מוכן לתרום לענין .
תעריך יעד למשימה הזאת 1/5/11 .
אני תורם 32 שעות חודשיות ו500 ש"ח .
פרטים נוספים וכל דבר אחר שעולה לכם בראש 052-3474604 עדי .
בבקשה חברים להתפקד .
higt-power כתב:אני לא מסכים איתך שצריך איזה נדבן גדול מספיק לי שיהיו 1000 אנשים שתורמים כל אחד 1000 שקלים לשנה ויש אחלה עמותה .
תרשה לי לחלוק עליך.
כדי להגיע ל-1000 אנשים שמוכנים לך 1000ש"ח, צריך שתהיה לך כבר עמותה חיה ונושמת על כל מרכיביה אחרת אין לך סיכוי. צריך שיהיה לך כבר רשימת דיוור של לפחות 10,000 בעלי רשיונות אם לא יותר (CONVERSION RATE של 10% נחשב למעולה), כדי שתוכל לנהל קמפיין התרמה. צריך שתהיה לעמותה הנהלה, משרדים, אתר אינטרנט, חומר שיווקי וטלפניות לניהול הקמפיין.
אתה עדיין לא שם, וצריך את ההשקעה הראשונית בתשתית כדי שתוכל להרים כזו אופרציה.
אני מוכן לעזור בכל מה שנדרש ובכתיבה של חומר ראשוני כדי שיהיה אפשר לעשות סיבוב של גיוס כספים. בלי מימון מתאים פשוט חבל על הזמן.
וכדי לסבר את האוזן, תתפלא בשביל כמה אנשים בארץ ושלא לדבר בעולם השקעה של 10,000 - 100,000 זה כסף קטן. צריך רק לדעת איך להגיע אליהם ואני מציע שאם מקיימים מפגש - זה יהיה הנושא האחד והיחיד על האגנדה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
higt-power כתב:5)טיפול בכל מה שקשור לניהול שותף הדפסה של חומר כתוב וכ"ו (יכול להיות מספר אנשים)
תרשום אותי כחלק מצוות.
ואגב, לטובת סינכרון בין החברים אפשר להישתמש בקבוצת GOOGLE GROUPS שכבר קיימת, כל דבר שמפורסם שם מגיע לכל המכותבים.
אני בעסק.
וגם בקבוצה גוגל.מסכים עם איתמר במה שאמר.נושא נושא ונתקדם
וגם בקבוצה גוגל.מסכים עם איתמר במה שאמר.נושא נושא ונתקדם
הדרך למטרה לא פחות חשובה מהשגתה
שלום .
אני חבר חדש פורום אך אני מסכים בהחלט שיש בעיה גדולה בנושא רישוי הנשק.
כקצין בשרות מילואים פעיר מזה כמה שנים (בדרגת סרן) אני מתקשה לקבל אישור להוציא רשיון.
לאחר שנידחתי בעבר כמעט ואבדה לי התקווה.
לעניין , אני חושב שאופן הטיפול בבעיה מצריך שינוי תודעה בקרב ציבור מקבלי ההחלטות ושינוי כזה לא יעשה באמצעות בג"ץ אלא באמצעות רתימה של אנשים מוכרים שרוצים לפעול בנושא כגון : ח"כ חסון שלפי הבנתי עוזר בנושא כמו גם אסף חפץ ששמעתי התבטאויות שלו בנושא בעבר.
בכל אופן אני מברך את היוזמה ואני מקווה שאכן תפתר הסוגיה המעצבנת הזו (בשירות מילואים אני חמוש ומוביל חיילים אבל דקה אחרי השחרור אני כבר לא קשיר לשאת נשק...) .
בברכה.
אורי
אני חבר חדש פורום אך אני מסכים בהחלט שיש בעיה גדולה בנושא רישוי הנשק.
כקצין בשרות מילואים פעיר מזה כמה שנים (בדרגת סרן) אני מתקשה לקבל אישור להוציא רשיון.
לאחר שנידחתי בעבר כמעט ואבדה לי התקווה.
לעניין , אני חושב שאופן הטיפול בבעיה מצריך שינוי תודעה בקרב ציבור מקבלי ההחלטות ושינוי כזה לא יעשה באמצעות בג"ץ אלא באמצעות רתימה של אנשים מוכרים שרוצים לפעול בנושא כגון : ח"כ חסון שלפי הבנתי עוזר בנושא כמו גם אסף חפץ ששמעתי התבטאויות שלו בנושא בעבר.
בכל אופן אני מברך את היוזמה ואני מקווה שאכן תפתר הסוגיה המעצבנת הזו (בשירות מילואים אני חמוש ומוביל חיילים אבל דקה אחרי השחרור אני כבר לא קשיר לשאת נשק...) .
בברכה.
אורי
- סליקאי ארד
ממעניין... על פ החוק הקיים אתה זכאי לרשיון(קצין בדרגת סרן במיל) בתבחין "עבר בטחוני".
כיצד מסבירים לך את הסירוב?
כיצד מסבירים לך את הסירוב?
- סליקאי טיטניום
כרגיל ,עכשו תמצא סא"ל שמוכן להמליץ .
לא זוכר נימוק כל שהוא (זה היה לפני כמה שנים) ובתמימותי לא הגשתי ערער ובטח שלא התייעצתי בעורך דין . אבל ככל שעובר הזמן וההתפתחויות באיזור מתחזק בי הרעיון שכל אזרח שומר חוק מאומן ומיומן רצוי שיתאפשר לו להיות חמוש . אני באמת מקווה , שוב בתמימות, שבמשרד לביטחון פנים יפנימו דבר או שניים ויאפשרו את הנושא אולי אפילו כמו שהיה לפני 1996 .
- סליקאי ארד
אגב אפרופו למצוא סא"ל , אני מגיע למילואים פעם בשנה לחודש (במקרה הטוב) וזה לרוב עבודה אינטנסיבית לצערי בזמן שירות לאף אחד אין זמן להתייחס ברצינות לטפסים האלה .
(במידה וניזכרים בהם כמובן).
(במידה וניזכרים בהם כמובן).
- סליקאי ארד
אגב .. אם כבר יש תבחין של קצין במיל' למה לא מספיק תעודת מילואים פעיל? הרי אם אני פעיל ביחידה אז כנראה יש אמון בי שאם לא כך היה היו מעיפים אותי על טיל .
אני חושב שצריך לעדכן את התבחין הזה שקצין בצה"ל מתוקף היותו משרת מילואים יכול להוציא רשיון לנשק . אגב אני חושב אותו הדבר על כל בוגר קורס פיקודי כל שהו (קורס מ"כים למשל).
אני חושב שצריך לעדכן את התבחין הזה שקצין בצה"ל מתוקף היותו משרת מילואים יכול להוציא רשיון לנשק . אגב אני חושב אותו הדבר על כל בוגר קורס פיקודי כל שהו (קורס מ"כים למשל).
- סליקאי ארד
boken כתב:אגב .. אם כבר יש תבחין של קצין במיל' למה לא מספיק תעודת מילואים פעיל? הרי אם אני פעיל ביחידה אז כנראה יש אמון בי שאם לא כך היה היו מעיפים אותי על טיל .
אז זהו ידידי, שהמדינה כמעט ולא מאמינה לך, היא יוצאת מנקודת הנחה שאתה מנסה לרמות ולסדר אותה, בעיקר בכל הקשור לרישוי נשק.
סבתא שלי אומרת שככה היו הבריטים כשהיא הגיעה לארץ, הם הגבילו נשיאת נשק, אספו נשק מאזרחים ותושבים, המציאו חוקים ותקנות שאסרו נשיאת הנשק אבל העלימו עין מנשק בידי "יריבים"...
אבל, היי.. סבתא נזכרה ממש כעת שהקמנו מדינה מאז ...
(משהו השתנה ? סבתא שלי עדיין מכינה תעודות לביקורת כשעוברים בצומת ה צ'ק פוסט בחיפה.., מחנה המעצר בעתלית מזכיר לה נשכחות וגם השבת השחורה מדברת אליה..)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד