רשיון לנשק

פורום זה ישמש לכל הקשור לעזרה הדדית בין חברי האתר, לחיפוש או הצעת עבודה, להצעת או קבלת עזרה, לאיתור מידע או סיוע מכל סוג שהוא.
פורום זה אינו מיועד למשלוח בדיחות!

רשיון לנשק

על ידי roy29' » 11 יוני 2011, 19:46

שלום לכולם

אני עובד כקב"ט בחברת אופנה גדולה בכול הארץ.
אני מעוניין להוציא רשיון לנשק פרטי.
מה הדרכים ולמי אני צריך לפנות?
ומה הסיכוי לקבל רשיון לנשק?

אשמח לעזרה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: רשיון לנשק

על ידי daon » 13 יוני 2011, 23:04

וזה למקרה שאיזו חולצה תשתגע מהמבע שבו היא נמכרת ותתקוף אותך?

להגיד לך בדוגרי, לא נראה לי שיש לך סיכוי להוציא רישיון נשק, אלא עם כן תוכל להוכיח עילה, לדוגמא שבמסגרת העבודה אתה נוסע הרבה לאיזור איו"ש לצרך ביקורת סניפים או משהו בסגנון.

בידה ולמישהו מחברי הפורום י שידע שונה אני בטוח שהוא יכתוב לך כאן...
הדיפלומטיה, היא כסיית הקטיפה המכסה את אגרוף השררה.

וכמובן לא מאיימים על פרה עם שוקו.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי daon » 13 יוני 2011, 23:10

מה שכן, בתקופה שבה עבדתי כקב"ט הגעתי מסקנה שהנשק האישי הכי יעיל הוא אלה, קטנה שחורה ומתקפלת.

היות שיצא לי להתעסק עם לא מעט "פריקים", האלה גרמה להרתעה, במקרה של אקדח, מספיק שיודעים שיש לך רישיון ויכולים להגיש נגדך תלונה על איום בנשק חם, לאלה מצד שני אין מסט"ב.

סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 14 יוני 2011, 08:35

daon כתב:מה שכן, בתקופה שבה עבדתי כקב"ט הגעתי מסקנה שהנשק האישי הכי יעיל הוא אלה, קטנה שחורה ומתקפלת.

היות שיצא לי להתעסק עם לא מעט "פריקים", האלה גרמה להרתעה, במקרה של אקדח, מספיק שיודעים שיש לך רישיון ויכולים להגיש נגדך תלונה על איום בנשק חם, לאלה מצד שני אין מסט"ב.

נכון שלנשק יש מסט"ב, אבל יש לו רשיון וכל עוד אתה עושה בו שימוש ראוי אתה מוגן מבחינת החוק.
לעומת זאת אלה נחשבת לפי החוק לנשק קר, בדיוק כמו סכין, בקבוק וכו שהנשיאה שלהם אסורה בהחלט - מה ששם אותך באופן אוטומטי כעבריין אפילו אם אתה קבט.

בקיצור... בתור אזרח מהשורה אתה יכול לשאת תרסיס פלפל ושוקר חשמלי שהם יעילים לא פחות וחוקיים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נוריקה » 14 יוני 2011, 10:49

איתמר
שימוש ראוי ע"פ החוק באקדח, להלן השלבים

תשלום האגרה, בד' רפואית, ירי אימון חובה, ואחסנה בכספת
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 14 יוני 2011, 11:43

נתחיל מהתחלחה
אם אתה לא נדרש לצורך עבודתך להימצא באזורים שהם זכאים אוו שהחברה בה אתה מועסק מחזיקה
ברשיון של מפעל ראוי לצורך אוו שאתה לא עונה על תבחין אחר מרשימת התבחינים ב99.9% ודאותלא תהיה זכאי לרשיון פרטי .

הערה לגבי ענין האלה סכין ותרסיס פילפל :
יש הבדל גדול בין סכין אלה ושוקר ברעי החוק .
סכין ואגרופן מופעים בחוק העונשין ויש הגבלות על מכירה אחזקה וכ"ו בעוד אלה וגם שוקר לאותו ענין לא נזכרים בשום מקום .
ולכן באופן עקרוני אין שום מגבלה עלהם למעט שימוש לא ראוי בהם שיביא אותך לתסבוכת .
מצד שני שוטר שמוצא אביזר כזה עלך יכול בקלות להשתכנע שהנ"ל מעיד על כוונה לבצע תקיפה מצידך ולכן עלול להחרים את האביזר אוו אפילו לעכב /לעצור אותך לחקירה בחשד לאחזקת
"אמצעי תקיפה".
ופה כמובן שונה מצב שבו האביזר נמצא בכיס שלך בכניסה לאיזור בילוי ממצב שבו האביזר נמצא ברשות קב"ט בגבולות העסק שבו הוא מועסק .
קביעה לגבי האם אביזר מסוים הוא נשק אוו לא נעשת ע"פ מהות השימוש בפועל אוו המיועד ע"י קצין
משטרה בדרגת פקד ומעלה ,כלומר גם אבן אוו ענף יכולים להיות נשק אם עישתה בהם שימוש ככאלו .
תרסיס פילפל מותר להגנה עצמית בתוספת לחוק רשוי כלי יריה .
אבל חשוב לשים לב שעדין מדובר באביזר שיכול להוות נשק אם תעשה בו שימוש לא נכון כלומר לאיום
על "פריק" אוו חלילה לתקיפה שלו .
כלומר שימוש אך ורק להגנה עצמית אוו לצורך ביצוע עיכוב שאתה מוסמך לבצע (כל קב"ט עם סמכיות שניתנו לו ).
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי daon » 15 יוני 2011, 00:02

higt-power כתב:נתחיל מהתחלחה
אם אתה לא נדרש לצורך עבודתך להימצא באזורים שהם זכאים אוו שהחברה בה אתה מועסק מחזיקה
ברשיון של מפעל ראוי לצורך אוו שאתה לא עונה על תבחין אחר מרשימת התבחינים ב99.9% ודאותלא תהיה זכאי לרשיון פרטי .

הערה לגבי ענין האלה סכין ותרסיס פילפל :
יש הבדל גדול בין סכין אלה ושוקר ברעי החוק .
סכין ואגרופן מופעים בחוק העונשין ויש הגבלות על מכירה אחזקה וכ"ו בעוד אלה וגם שוקר לאותו ענין לא נזכרים בשום מקום .
ולכן באופן עקרוני אין שום מגבלה עלהם למעט שימוש לא ראוי בהם שיביא אותך לתסבוכת .
מצד שני שוטר שמוצא אביזר כזה עלך יכול בקלות להשתכנע שהנ"ל מעיד על כוונה לבצע תקיפה מצידך ולכן עלול להחרים את האביזר אוו אפילו לעכב /לעצור אותך לחקירה בחשד לאחזקת
"אמצעי תקיפה".
ופה כמובן שונה מצב שבו האביזר נמצא בכיס שלך בכניסה לאיזור בילוי ממצב שבו האביזר נמצא ברשות קב"ט בגבולות העסק שבו הוא מועסק .
קביעה לגבי האם אביזר מסוים הוא נשק אוו לא נעשת ע"פ מהות השימוש בפועל אוו המיועד ע"י קצין
משטרה בדרגת פקד ומעלה ,כלומר גם אבן אוו ענף יכולים להיות נשק אם עישתה בהם שימוש ככאלו .
תרסיס פילפל מותר להגנה עצמית בתוספת לחוק רשוי כלי יריה .
אבל חשוב לשים לב שעדין מדובר באביזר שיכול להוות נשק אם תעשה בו שימוש לא נכון כלומר לאיום
על "פריק" אוו חלילה לתקיפה שלו .
כלומר שימוש אך ורק להגנה עצמית אוו לצורך ביצוע עיכוב שאתה מוסמך לבצע (כל קב"ט עם סמכיות שניתנו לו ).

אני מסכים איתך לגבי ההבדל בין המקום שבו נמצאת האלה לצורך העניין, הנקודה שלי היא שבתור כלי להגנה עצמית היא הרבה יותר יעילה מאשר אקדח בעימותים הקיימים בנקודות מסויימות.
בנוגע למשפט האיום שהזכרת, אני לא ראיתי אף פעם צורך לאיים על מישהו בנשק, למעט פעם אחת, שבה חשפתי את האקדח לצורך הרתעה אחר שהתערבתי בויכוח בין בחור לבחורה (הייתה שם הרמת יד על הבחורה, ולאחר התערבותי הבחו הרים גם אבן), למזלי העניין הסתיים בשקט.
בדרך כלל על מנת לטפל ב"פריקים" מספיק לאיים בהזמנת משטרה, מצד שני לעיתים כן יש צורך בכלי להגנה עצמית.

אני רוצה לצטט בקצרה את אחד ממדריכי הירי שהדריך אותי פעם במהלך קורס מאבטחי טיולים שעשיתי לפני אי אלו שנים: "במידה ומגיע מולכם מחבל, תנו לו כת בראש או מה שלא יהיה רק על תשמשו בנשק על מנת לירות", וכן, זה מאוד עצוב.

אז בנוגע לחוקיות העניין, כבר לפני זמן מה הגעתי למסקנה, שעדיף לי להשתמש במשטרה בגדול, אבל, לאחר שאביו של חבר שלי הפסיד 30K ש"ח, לאחר שפורץ שנכנס אליו הביתה שבר רגל לאחר מאבק קצר ונפילה מקומה שניה, אני מעדיף שיהיה לי נשק קר אבל אחד כזה שלא יוכל להעיד עלי שביצעתי בו שימוש ושילך ויוכיח.

סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 15 יוני 2011, 21:39

daon כתב:אני רוצה לצטט בקצרה את אחד ממדריכי הירי שהדריך אותי פעם במהלך קורס מאבטחי טיולים שעשיתי לפני אי אלו שנים: "במידה ומגיע מולכם מחבל, תנו לו כת בראש או מה שלא יהיה רק על תשמשו בנשק על מנת לירות", וכן, זה מאוד עצוב.

אם זה מה שהמדריך אמר, אזי שמוטב שיחזיר את תעודת המדריך שלו מהר מאוד כי הוא מרשה לעצמו להיות לא בקיא בתחום אותו הוא מלמד. תמיד אפשר להקטין ראש, אבל הגישה של "אם אסור לי להיות השריף השולף, אז מוטב שלא יהיה לי נשק כלל" אינה נכונה ואינה לגיטימית.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי רפתן » 16 יוני 2011, 09:27

אנחנו נראים כמו המדריך ירי הזה.
אותי זה לא מצחיק
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי spy » 17 יוני 2011, 17:28

אילן, אני חולק עליך.
אנו שונים במהות מאותו מדריך הירי: אנו לומדים את החוקים ומנסים להבין מה החוק מותיר ומה צריך לעשות ע"מ מצד אחד לעמוד בדרישות החוק ומצד שני להיות מסוגלים להגן על עצמנו.
לצורך זה אנו לומדים, מתאמנים, דנים בסוגיות.
לעומתינו, המדריך מוותר על כל זה ומגיע למסקנה פשוטה - לא צריך להשתמש בנשק, אפילו במקרי פח"ע, כי... אגב לא ברור לי, כי מה? כי תישאר בחיים ואולי תיאלץ לעמוד בפני חקירה? שאל את אישתו וילדיו של אריק קרפ, איפה הם היו מעדיפים לבקר אותו...
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד