עוד פעם חלם

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: עוד פעם חלם

על ידי GUSS » 19 יוני 2011, 07:56

דביר,בוקר טוב,
אם נניח אתה מנהל רשת מזון גדולה[לא בעלים,רק מנהל]
שאיפתך היתה שסגנך לא יהיה יותר שאפתן ומוכשר ממך,
והוא היה מאד מתאמץ שראשי הסניפים יהיו פחות ממנו וכן הלאה והלאה
ולכן הקופאית שאתה פוגש בקופה[לובה,לצורך העיניין]יודעת שהבוסים אוהבים[אבל ממש]ראש קטן,יוזמה -אפס שרות -מינימלי, חיוך אסור, מילה כמו תודה או בבקשה,לא תשמע
וכך תוכל להבטיח את את "שדרת הפיקוד"
ולבעלים זה מתאים, הוא מעדיף לשלם לך 30-40K מאשר להוסיף 1K
ל500 לובות משודרגות.
וסליחה על השימוש בשם לובה ,לדעתי זה הפך למושג.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 19 יוני 2011, 09:15

Webart כתב:
itamar כתב:בקיצור אם אנחנו נכשלנו בהגנה על אלו שמגינים עלינו אז מדוע שהם יעשו את זה?

אני לא מתייחס לצבא, אני מתייחס למשטרה בלבד - אותם אנשים העובדים במשטרה (לא יודע עד כמה אפשר לכנות אותם שוטרים, ככלל) עובדים מאוד קשה כדי ליצור את האנטגוניזם הקיים ביחסי שוטר-אזרח.

מכיוון שהמושג To protect מופרד אצלם לחלוטין מהמושג To serve, תוך הכחשה מוחלטת לכך שהם למעשה "משרתי ציבור" ושהציבור הוא זה שמשלם את משכורותיהם, הם מתייחסים (ברוב המקרים) לאזרח כאל מטרד (אם הוא הצד המתלונן), או כאל עבריין מהסוג הבזוי ביותר (אם הוא הצד נגדו מתלוננים, גם אם הוא בחזקת חשוד שעדיין לא ידוע אם בכלל היה קשור לארוע), אגב, מישהו שניגש להגיש תלונה בעשור האחרון הרגיש ביציאה מהתחנה שהוא מוכן לעמוד לצידו של השוטר במאבק ציבורי כלשהו? סתם לקחת אותו טרמפ הביתה? אולי סתם אש לסיגריה?

בקיצור, ישנם יחסי גומלין, ואל לו לשוטר להתפלא ולו לרגע שהאזרח הקטן מתייחס אליו כפי שהוא מתייחס אליו, לא יוצא להגנתו ולא יוצא לרחובות לעמוד לצידו כשהוא מסתבך, בין אם בצדק ובין אם לא.

אני מסכים איתך דביר ואני חושב שהם "הרוויחו" את מקומם ביושר.

עוד כמה מפגשים בודדים אני מסיים קורס מתמי"ד. התחושה והמסר שעברו לכל אורך הקורס הזה היו שהמשטרה היא גוף נרדף. אימה וחרדה מפני התקשורת. עדיף שלא תעשו בכלל מאשר תעשו טעויות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 19 יוני 2011, 10:28

עודד,
זאת אחת הבעיות, שגם בסופר וגם במשטרה (לצערי, זה כנראה עובד גם בצבא), מי שמגיע לרמות הבכירות נמדד לרוב בפז"מ בלבד, בלי קשר לחיוך, או לרמת השרות, או לידע והמקצועיות.

איתמר,
אני לחלוטין לא מדבר על ה"נרדף" ועל ה"חשוף לתביעות", אני מדבר על שרותיות, על אדיבות, על יחס לאזרח, זה מתחיל משם.
לגבי רמת המקצועיות, לדעתי מדובר במשהו שנע ביחס ישר לרמת האיום לה מודע השוטר (או הלוחם, בכלל), לוחם ימ"מ (שוטר מ"סוג" אחד) לדוגמא יהיה בכושר מבצעי גבוה יותר מסייר, וזה יהיה בכשירות גבוהה יותר מאשר פקיד רישוי עסקים בתחנה, למרות שברגע האמת אתה מצפה משלושתם להגן עליך, כאזרח, באותה הרמה.
אגב, זה אותו הבדל בין השוטר שמתחיל את "פגישתו" עם האזרח ב: "רשיונות!" (במקרה הטוב, בתוספת "בבקשה") לבין זה שאומר: "בוקר טוב, רשיונות, בבקשה", אני בטוח שבסיטואציה אחת האזרח יהיה הרבה יותר סובלני ומשת"פי מאשר בשניה, שלא לדבר על שם החיבה שיסונן מפיו בתום המפגש ובימים שאחריו.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ירוני » 19 יוני 2011, 13:34

דביר, חבל שאין אפשרות לעשות LIKE, לתגובתך...

אנחנו במעגל קסמים שבו הסיבה היא המסובב:
חשש מוצדק מהמערכת ---> תגובת האזרח [מח"ש, תביעות וכו'] ---> חשש המערכת מפני האזרח --> התנכלות לאזרח ---> חשש מוצדק מהמערכת 2 וכו' וכו'

תכניסו למעגל הזה כל דבר שאתם רוצים
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי hk765 » 19 יוני 2011, 15:06

בסרט רואים בבירור שהיורה ניסה לברוח בטרם ביצע ירי.
רק כאשר הרגיש שאין לו סיכוי - ירה.

הימור שלי - לא יועמד לדין.
למה? - כדי שלא יצא זכאי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 19 יוני 2011, 15:14

GUSS כתב:דביר,בוקר טוב,
אם נניח אתה מנהל רשת מזון גדולה[לא בעלים,רק מנהל]
שאיפתך היתה שסגנך לא יהיה יותר שאפתן ומוכשר ממך,
והוא היה מאד מתאמץ שראשי הסניפים יהיו פחות ממנו וכן הלאה והלאה
ולכן הקופאית שאתה פוגש בקופה[לובה,לצורך העיניין]יודעת שהבוסים אוהבים[אבל ממש]ראש קטן,יוזמה -אפס שרות -מינימלי, חיוך אסור, מילה כמו תודה או בבקשה,לא תשמע
וכך תוכל להבטיח את את "שדרת הפיקוד"
ולבעלים זה מתאים, הוא מעדיף לשלם לך 30-40K מאשר להוסיף 1K
ל500 לובות משודרגות.
וסליחה על השימוש בשם לובה ,לדעתי זה הפך למושג.

למה כל ארוך ?
מהיגות לא ישרה מעדיפה משטרה חלשה.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 19 יוני 2011, 15:15

Webart כתב:עודד,
זאת אחת הבעיות, שגם בסופר וגם במשטרה (לצערי, זה כנראה עובד גם בצבא), מי שמגיע לרמות הבכירות נמדד לרוב בפז"מ בלבד, בלי קשר לחיוך, או לרמת השרות, או לידע והמקצועיות.

איתמר,
אני לחלוטין לא מדבר על ה"נרדף" ועל ה"חשוף לתביעות", אני מדבר על שרותיות, על אדיבות, על יחס לאזרח, זה מתחיל משם.
לגבי רמת המקצועיות, לדעתי מדובר במשהו שנע ביחס ישר לרמת האיום לה מודע השוטר (או הלוחם, בכלל), לוחם ימ"מ (שוטר מ"סוג" אחד) לדוגמא יהיה בכושר מבצעי גבוה יותר מסייר, וזה יהיה בכשירות גבוהה יותר מאשר פקיד רישוי עסקים בתחנה, למרות שברגע האמת אתה מצפה משלושתם להגן עליך, כאזרח, באותה הרמה.
אגב, זה אותו הבדל בין השוטר שמתחיל את "פגישתו" עם האזרח ב: "רשיונות!" (במקרה הטוב, בתוספת "בבקשה") לבין זה שאומר: "בוקר טוב, רשיונות, בבקשה", אני בטוח שבסיטואציה אחת האזרח יהיה הרבה יותר סובלני ומשת"פי מאשר בשניה, שלא לדבר על שם החיבה שיסונן מפיו בתום המפגש ובימים שאחריו.

יאללה תקים מפלגה לשינוי השרות הציבורי אני מצביע.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 19 יוני 2011, 21:57

itamar כתב:
Webart כתב:
itamar כתב:בקיצור אם אנחנו נכשלנו בהגנה על אלו שמגינים עלינו אז מדוע שהם יעשו את זה?

אני לא מתייחס לצבא, אני מתייחס למשטרה בלבד - אותם אנשים העובדים במשטרה (לא יודע עד כמה אפשר לכנות אותם שוטרים, ככלל) עובדים מאוד קשה כדי ליצור את האנטגוניזם הקיים ביחסי שוטר-אזרח.

מכיוון שהמושג To protect מופרד אצלם לחלוטין מהמושג To serve, תוך הכחשה מוחלטת לכך שהם למעשה "משרתי ציבור" ושהציבור הוא זה שמשלם את משכורותיהם, הם מתייחסים (ברוב המקרים) לאזרח כאל מטרד (אם הוא הצד המתלונן), או כאל עבריין מהסוג הבזוי ביותר (אם הוא הצד נגדו מתלוננים, גם אם הוא בחזקת חשוד שעדיין לא ידוע אם בכלל היה קשור לארוע), אגב, מישהו שניגש להגיש תלונה בעשור האחרון הרגיש ביציאה מהתחנה שהוא מוכן לעמוד לצידו של השוטר במאבק ציבורי כלשהו? סתם לקחת אותו טרמפ הביתה? אולי סתם אש לסיגריה?

בקיצור, ישנם יחסי גומלין, ואל לו לשוטר להתפלא ולו לרגע שהאזרח הקטן מתייחס אליו כפי שהוא מתייחס אליו, לא יוצא להגנתו ולא יוצא לרחובות לעמוד לצידו כשהוא מסתבך, בין אם בצדק ובין אם לא.

אני מסכים איתך דביר ואני חושב שהם "הרוויחו" את מקומם ביושר.

עוד כמה מפגשים בודדים אני מסיים קורס מתמי"ד. התחושה והמסר שעברו לכל אורך הקורס הזה היו שהמשטרה היא גוף נרדף. אימה וחרדה מפני התקשורת. עדיף שלא תעשו בכלל מאשר תעשו טעויות.

א.

אז למה אתה מצטרף לגוף כזה?
אני מקווה שלא ע"מ לשנות את המערכת מבפנים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 20 יוני 2011, 05:56

אני מקווה שלא ע"מ לשנות את המערכת מבפנים

חס ושלום, ובטח שלא בתור מתנדב.
בכל זאת אין לנו משטרה אחרת, ואם אפשר לתרום משהו לקהילה במסגרת הקיימת אז למה לא.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 20 יוני 2011, 07:10

אני סימתי קורס מתמיד,ואפילו השתתפתי בארוחה החגיגית בה חולקו התעודות,ואז הבנתי שבעצם אני משמש גורם מזיק לגוף [המשטרה]
ובמיוחד עלול להזיק לי.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 20 יוני 2011, 08:25

GUSS כתב:אני סימתי קורס מתמיד,ואפילו השתתפתי בארוחה החגיגית בה חולקו התעודות,ואז הבנתי שבעצם אני משמש גורם מזיק לגוף [המשטרה]
ובמיוחד עלול להזיק לי.

את זה אני לא יכול להגיד. המסר שאנחנו מקבלים במשך הקורס הוא אוהד וחם מהרמות העליונות של ביותר של קציני המרחב ועד אחרון המדריכים. מחכים לנו בכליון עיניים ומתייחסים אלינו כמכפיל כח (אוי לנו שהמשטרה צריכה לסמוך על מתנדבים במקום על כ"א מקצועי אבל זה כבר נושא אחר).

אם זה יכול להזיק לך, כן בהחלט אם תיתן לשתן ולמדים לעלות לך לראש ותשכח את גבולות הגזרה שלך והמגבלות שלך בתור מתנדב. אף אחד לא יעמיד אותך לדין פלילי על חוסר עשיה (מקסימום יגידו לך תודה ושלום), אבל על הגדלת ראש שלא במקום - בטוח שכן!
אתה רואה את התופעה הזו אצל מתנדבים וותיקים שכבר חושבים שהפכו לחלק מהמערכת. זהו שלא ואף פעם לא!
כל עוד אתה מודע למגבלות ופועל בתחום המותר, אפשר לעשות ולתרום הרבה וגם לצאת נקי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 20 יוני 2011, 12:14

itamar כתב:
אני מקווה שלא ע"מ לשנות את המערכת מבפנים

חס ושלום, ובטח שלא בתור מתנדב.
בכל זאת אין לנו משטרה אחרת, ואם אפשר לתרום משהו לקהילה במסגרת הקיימת אז למה לא.

א.

איתמר פעם שניה שאתה מצטט אותי בלי לתת קרדיט.
בפעם השלישית או נשחק שש בש. או נצטרך לעשות סולחה על איזו ארוחה טובה %3
אני אגב אומר לכל קודקוד משטרה שמוכן להקשיב (בד"כ הם רק שומעים) שהמצב הרצוי הוא שוטר + מתנדב. יש עודף מתנדבים על מעט שוטרים וזו צרה גדולה.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי GUSS » 20 יוני 2011, 14:53

איתמר אתה צודק ,וגם אילן צודק,אבל [גדול] אם ההיתי רוצה להיות לולין ההיתי פשוט מצטרף לקירקס[לסניורים]
מערכת שלא תגבה אותך במאום.ואפילו תתנער ממך, יכולה להתאים לאנשים שמחפשים הופעות לצורך מתן עדות בבתי דין תמורת תשלום יומית.והכרתי כאלה לצערי.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד