לירות, לירות ...ולא לפגוע
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: לירות, לירות ...ולא לפגוע
אבל מקוצר נראה מדליק!! זה יותר חשוב מדיוק!!! האבסורד הוא שהחייל הישראלי משכיל(יחסית) יודע לנווט להפעיל מגוון סוגי נשק..אבל...ברגע האמת לא יפגע באויב מטווח 100 מ'....וכבר לא מדבר על טווח גדול יותר.
- סליקאי כסף

אנימניח שאתה יותר מעודכן ממני...ומקווה שאתה צודק.
- סליקאי כסף

רועי 357 כתב:ב100 מטר כן יפגע...
כן תמיד יפגע השאלה איפה ?
אני לא רוצה להיות רע אבל קצת לפני פסח יצא לי לראות סדירים שהלכו לקו אחרי שירו ל 25 מ'. (לא נדבר על רמתם ב 25 מ')
ביזיון ההכשרה נמשך לכל רוחב הצבא למעט מס מקומות בודדים בהם יש מי ששם על הנושא.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
אני לא יודע מה אתה ראית...
אבל שאני עובד אם חברה הם מצליחים לפגוע במטרת ראש ב100 מטר
5.56 כן...
אבל שאני עובד אם חברה הם מצליחים לפגוע במטרת ראש ב100 מטר
5.56 כן...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
נראה שעברו 30 שנים מאז הסדיר ....והכל נשאר אותו הדבר.....עצוב...עצוב...עצוב...
- סליקאי כסף

לא יודע על מה אתם מדברים
ב2002 עשיתי טירונות בגולני
פגענו במטרות ראש ב250 מטר
300 מטר מטרת כתף
לפני חודשיים הייתי במילואים בצאלים (שבוע מלחמה סוג של)
עשינו מלא מטווחים ורוב האנשים פגעו במטרות כתף ל-150 מטר ו200 מטר
וגם על פלאחים ב300 מטר נשמעו לא מעט הקשות
אני מדבר על כוונות ברזל כן ? אגב עם מפרו מאוד צאוד קשה לפגוע ב300 מטר ראש או כתף הנקודה מסתירה כמע הכל
בגלל זה אני 70 אחוז מהסיר התעקשתי להשאר עם אלביט - לדעתי טובה בהרבה
ב2002 עשיתי טירונות בגולני
פגענו במטרות ראש ב250 מטר
300 מטר מטרת כתף
לפני חודשיים הייתי במילואים בצאלים (שבוע מלחמה סוג של)
עשינו מלא מטווחים ורוב האנשים פגעו במטרות כתף ל-150 מטר ו200 מטר
וגם על פלאחים ב300 מטר נשמעו לא מעט הקשות
אני מדבר על כוונות ברזל כן ? אגב עם מפרו מאוד צאוד קשה לפגוע ב300 מטר ראש או כתף הנקודה מסתירה כמע הכל
בגלל זה אני 70 אחוז מהסיר התעקשתי להשאר עם אלביט - לדעתי טובה בהרבה
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
לא יודע על מה אתם מדברים....
דוגמא משישי האחרון. אל מטווחנו שבעמק הגיע קצין ושני חיילים - אח"כ הגיעו קצין וחייל נוספים. למעט קצין אחד שהיה מצויין (השני הפחות בכיר) כל שאר הלוחמים הפגינו רמה למטה מבינונית.
טענתי בפני הבכיר שעם אימון מקצועי כולם יכולים להגיע להישיגיו של הקצין. (אגב הם רק קפצו לביקור קצר להכרת הגזרה) כך נשארנו במקום עד שעתיים לפני כניסת השבת (חובה לעצור ירי ע"פ הפקודות)
קצת שיפור מצב - אופטיקה נכונה (רובה לראש במקום ראש לרובה) מיקוד עין בכוונת (בירי דיוק) ועבודה על לחיצת הדק.....(הרבה) ןאני מצטט "אימון ברמה הזאת כל שרותי הצבאי לא קיבלתי - אומר רס"ן בקבע בצה"ל מיחידה סדירה שמחזיקה קו. וכולה 4 שעות ופחות מ 100 כדור לגולגולת .
אגב הם לא ירו אצלי אף כדור לאיפוס רק 3 מקבצים (בצעתי ממוצע נפ"מ ואיפסתי רק היכן שצריך ) אח"כ מיצוע ומקבצים למטרות מאתגרות, תוך כדי משוב.
זו כל התורה על רגל אחת - "אין תחליף למה שיש בין האזניים"
אה כן הקצין הצעיר ואני ערכנו התערבות שבסופה בעל המאפיה לא רצה לקחת כסף מהסדירים והזמין אותם לקרטיב וקפה על חשבונו.( מאפים הם לא רצו).
רועי מלחמה אחת כמו יום כיפור ובשנה אחרי זה ילמדו קליעה כמו מטורפים שנתיים אחרי זה זה יראה בדיוק כמוהאימונים שלנו היום.
2006 מי זוכר ?
דוגמא משישי האחרון. אל מטווחנו שבעמק הגיע קצין ושני חיילים - אח"כ הגיעו קצין וחייל נוספים. למעט קצין אחד שהיה מצויין (השני הפחות בכיר) כל שאר הלוחמים הפגינו רמה למטה מבינונית.
טענתי בפני הבכיר שעם אימון מקצועי כולם יכולים להגיע להישיגיו של הקצין. (אגב הם רק קפצו לביקור קצר להכרת הגזרה) כך נשארנו במקום עד שעתיים לפני כניסת השבת (חובה לעצור ירי ע"פ הפקודות)
קצת שיפור מצב - אופטיקה נכונה (רובה לראש במקום ראש לרובה) מיקוד עין בכוונת (בירי דיוק) ועבודה על לחיצת הדק.....(הרבה) ןאני מצטט "אימון ברמה הזאת כל שרותי הצבאי לא קיבלתי - אומר רס"ן בקבע בצה"ל מיחידה סדירה שמחזיקה קו. וכולה 4 שעות ופחות מ 100 כדור לגולגולת .
אגב הם לא ירו אצלי אף כדור לאיפוס רק 3 מקבצים (בצעתי ממוצע נפ"מ ואיפסתי רק היכן שצריך ) אח"כ מיצוע ומקבצים למטרות מאתגרות, תוך כדי משוב.
זו כל התורה על רגל אחת - "אין תחליף למה שיש בין האזניים"
אה כן הקצין הצעיר ואני ערכנו התערבות שבסופה בעל המאפיה לא רצה לקחת כסף מהסדירים והזמין אותם לקרטיב וקפה על חשבונו.( מאפים הם לא רצו).
רועי מלחמה אחת כמו יום כיפור ובשנה אחרי זה ילמדו קליעה כמו מטורפים שנתיים אחרי זה זה יראה בדיוק כמוהאימונים שלנו היום.
2006 מי זוכר ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן יש לנו על מה לדבר בטעם הסליק...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אילן ב כתב:רועי מלחמה אחת כמו יום כיפור ובשנה אחרי זה ילמדו קליעה כמו מטורפים שנתיים אחרי זה זה יראה בדיוק כמוהאימונים שלנו היום.
2006 מי זוכר ?
אילן, לא משנה אם תהיה מלחמה או לא - כישורי קליעה זה הכרח לכל מי שנושא נשק ואין על זה בכלל ויכוח.
ולגבי מלחמה כמו יום כיפור... נכון שהנבואה נתנה לטיפשים, אני לא מאמין שתהיה. העולם השתנה וגם המציאות. האויבים שלנו לא משקיעים יותר בפיתוח חילות היבשה והאויר שלהם - הם משקיעים בנשק רקטי והרבה ממנו...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אילן ב כתב:רועי מלחמה אחת כמו יום כיפור ובשנה אחרי זה ילמדו קליעה כמו מטורפים שנתיים אחרי זה זה יראה בדיוק כמוהאימונים שלנו היום.
2006 מי זוכר ?
אילן, לא משנה אם תהיה מלחמה או לא - כישורי קליעה זה הכרח לכל מי שנושא נשק ואין על זה בכלל ויכוח.
ולגבי מלחמה כמו יום כיפור... נכון שהנבואה נתנה לטיפשים, אני לא מאמין שתהיה. העולם השתנה וגם המציאות. האויבים שלנו לא משקיעים יותר בפיתוח חילות היבשה והאויר שלהם - הם משקיעים בנשק רקטי והרבה ממנו...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

כוונות כמו מפרו מרס וכ"ו נעדו לירי עד 100 מטר ואז עוברים לברזל .
כוונות לתגובה מהירה . טריגיקון פי 4 למטרות קלע 200/500 .
נשק קצר או ארוך עד 300 מטר ביצועים דומים .כולל מוסב מנוסר .
כמובן שבדור שלנו ירו יותר טוב ברור שאתם זוכרים מה שנוח בגלילים היו פוגעים ?
חברים יש דברים טובים גם היו אבל צריך לזכור שמדובר בחברה צעירים ובגילם גם אנחנו האינו דבלים וחשבנו שאנו הטובים בעולם .
האמת עוברת במרכז הכונות שיפרו את הירי וקיצרו את זמן הכשרה אבל כמו תמיד נסחפו וקצרו לדעת .אוי מיקי מיקי כלל מעבר לנשק כמו תבור שלא עבר את הבדיקות של צה"ל ולמרות זאת נכנס לשרות .
כוונות לתגובה מהירה . טריגיקון פי 4 למטרות קלע 200/500 .
נשק קצר או ארוך עד 300 מטר ביצועים דומים .כולל מוסב מנוסר .
כמובן שבדור שלנו ירו יותר טוב ברור שאתם זוכרים מה שנוח בגלילים היו פוגעים ?
חברים יש דברים טובים גם היו אבל צריך לזכור שמדובר בחברה צעירים ובגילם גם אנחנו האינו דבלים וחשבנו שאנו הטובים בעולם .
האמת עוברת במרכז הכונות שיפרו את הירי וקיצרו את זמן הכשרה אבל כמו תמיד נסחפו וקצרו לדעת .אוי מיקי מיקי כלל מעבר לנשק כמו תבור שלא עבר את הבדיקות של צה"ל ולמרות זאת נכנס לשרות .
בגליל פוגעים!!! ופוגעים טוב!!! תלוי איך יורים...לא מבין מדוע קוטלים את הגליל כל הזמן....כמעט ולא זוכר מעצורים (במקוצר). לעומת m16 שהיה רווי מעצורים.
- סליקאי כסף

דיבורים על מגבלות כלשהן בירי עם כוונות רד דוט למינהם מעל 100 מ זה קצת, טיפה מטעה את הציבור. אין כל בעיה לפגוע עם מארס וגם אלביט למי שזוכר גם במאה וגם ב300 .
מגבלה היא יורה עצמו. רמת ההכשרה - גולאנואיד מצוי
ל
מגבלה היא יורה עצמו. רמת ההכשרה - גולאנואיד מצוי
ל
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
לא מבין,
אני לימדתי (ויריתי) ב-M16 A1 שחוק היטב עם כוונות ברזל ל-300 מטר ופגעתי, גם החניכים שלי פגעו. וזכו גם באליפויות צהל.
אני יריתי עם קרבין M1 - כן זה שכולם טוענים שלא שוה כלום ל-100 ו-150 מטר ופגעתי. וזכיתי בתחרויות מול קלעים טובים.
מפקדי שכונות במשא"ז שאני העברתי להם שעור תאוריה קצר (שעתיים) במקבץ ראשון לא פגעו ב-50 מטר אבל בשני כן.
תגידו יכול להיות שביחידות שלכם פוגעים כי יש שם מישהו (אתם) שיודע לירות ולהסביר נכון ואין עודף אגו של מפקדים (בכל זאת ביחידות מילואים בסופו של דבר כולם חברים)?
אולי כי פעם היה גדנ"ע קליעה שיצר בסיס של חיילים שלמדו פעם (בכיתה ט וי' ביום אימון גדנ"ע) איך לירות נכון? וגם כי היה גרעין רחב יותר של יורים שבעו לצבא אחרי שנה במועדון קליעה?
טוב, יש לי בעיה אני "זקן" כבר (אם אבא שלי יראה שכתבתי על עצמי זקן הוא יהרוג אותי - לעצמו הוא לא קורא אפילו קשיש.)
בכל זאת 39 שנות קליעה ו-34 שנות הדרכה כנראה שאני מדור אחר בכל זאת.
אני לימדתי (ויריתי) ב-M16 A1 שחוק היטב עם כוונות ברזל ל-300 מטר ופגעתי, גם החניכים שלי פגעו. וזכו גם באליפויות צהל.
אני יריתי עם קרבין M1 - כן זה שכולם טוענים שלא שוה כלום ל-100 ו-150 מטר ופגעתי. וזכיתי בתחרויות מול קלעים טובים.
מפקדי שכונות במשא"ז שאני העברתי להם שעור תאוריה קצר (שעתיים) במקבץ ראשון לא פגעו ב-50 מטר אבל בשני כן.
תגידו יכול להיות שביחידות שלכם פוגעים כי יש שם מישהו (אתם) שיודע לירות ולהסביר נכון ואין עודף אגו של מפקדים (בכל זאת ביחידות מילואים בסופו של דבר כולם חברים)?
אולי כי פעם היה גדנ"ע קליעה שיצר בסיס של חיילים שלמדו פעם (בכיתה ט וי' ביום אימון גדנ"ע) איך לירות נכון? וגם כי היה גרעין רחב יותר של יורים שבעו לצבא אחרי שנה במועדון קליעה?
טוב, יש לי בעיה אני "זקן" כבר (אם אבא שלי יראה שכתבתי על עצמי זקן הוא יהרוג אותי - לעצמו הוא לא קורא אפילו קשיש.)
בכל זאת 39 שנות קליעה ו-34 שנות הדרכה כנראה שאני מדור אחר בכל זאת.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד