היי שלום ברטה ישנה, ברוך הבא CZ DUTY
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: היי שלום ברטה ישנה, ברוך הבא CZ DUTY
זה אחד היתרונות של גלוק, מנגנון DAK של זיג, LEM של HK וכו...
אמנם לחיצת ההדק היא ארוכה ומחורבנת, אבל עקבית לכל אורך הדרך.
בניגוד ל-SA/DA לחיצה ראשונה ארוכה והשאר קצרות.
א.
בניגוד ל-SA/DA לחיצה ראשונה ארוכה והשאר קצרות.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

זה אחד היתרונות של גלוק, מנגנון DAK של זיג, LEM של HK וכו...
זה ייתרון, אבל אם זה היה כל כך חשוב לי הייתי מעדיף SA עם הדק נעים יותר, וגם אחיד. כי עם המנגנון של הגלוק, אני מניח שאתה לא הולך איתו עם כדור בקנה (לפחות לא באורח קבע)... אני אישית הייתי עושה במכנסיים אם היה לי שם גלוק במצב 1.
הייתרון של SA/DA הוא בדיוק בנקודה הזו, שאם אתה לחיצה קבועה, אתה פשוט לא משתמש בDA, אלא דורך כל פעם את האקדח ויש לך אחלה הדק והכל טוב. אם אתה רוצה, אתה מחליט ללכת עם כדור בקנה, ואז זה גם בטוח וגם מעשי, ואתה צריך קצת להתאמן על ההבדלים בלחיצות.
גם במקרה כזה, אני חושב שעדיף לחיצות הדק שונות מאשר לחיצה קבועה ומעפנה: אתה מתרגל די מהר לכך שהלחיצה הראשונה שלך שונה, ואתה מתייחס אליה כמו שאתה מתייחס לדריכה לפני ירי. זה לא נראה לך מוזר שבפעם הראשונה אתה צריך לדרוך ואח"כ יורה רגיל. אותו דבר מי שהולך עם כדור בקנה, מתרגל שהוא מוציא כדור ראשון במאמץ קטן, ואח"כ יורה להנאתו.
ובלי קשר לטעם, התחושה האישית שלי מההדק של הגלוק היא שהלחיצה שלו יותר מעצבנת ולא נעימה מאשר לחיצה ארוכה של DA באקדח מסורתי.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

מתבונן מרחוק כתב:ב) "חשבתי שהאקדח נצור אבל הסתבר שהוא לא נצור": אוי ואבוי למי שמוצא את עצמו במצב כזה.
דרכתי את האקדח. הפטיש נשאר דרוך לאחור ויש כדור בקנה. זה סימן שכלו כל הקיצין ואני מתכוון לירות. בחיים אני לא אכניס לנרתיק או אניח לצדי אקדח עם פטיש דרוך וכדור בבית הבליעה, נצור או לא
יתרונות המשמיט:
ב) בסיטואציה בה אני מרגיש בסכנה, אני יכול ללכת עם אקדח במצב 2 בנרתיק.
)
אתה מודע לזה שללכת עם אקדח במצב 2 לא נצור
מסוכן פי מליון מללכת עם אקדח מצב 1 נצור
אם משהו / בד / חפץ
הגיע למצב שהוא מושך את ההדק שלך יש סיכוי גבוה מאוד שהמשיכה תהיה מספיק חזקה גם לדאבל אקשן
למעשה מצב 2 באקדח דאבל אקשן ברמה הבטיחותית כמעט זהה למצב 1 באקדח מודרני
(כזה שאין סיכוי לפלוט כתוצאה מנפילה או מכה על הפטיש מסיבה כלשהי)
ואנקדוטה אחרונה - דווקא בעולם של הגנה עצמית, בו הסיכוי להיות מופתע גבוה והזמן תגובה מאוד קצר
דווקא בעולם הזה יש הצדקה גבוה ללכת עם כדור בקנה
הריי בפעילות צבאית תה תמיד מקיים תהליך מקדים
תנועה אל היעד / עליה לשמירה / קפיצה של כיתת וננות וכו
בטרם ההתקלת שלך, ויש לך לא מעט זמן להעריך את הסיכון ולדרוך את הנשק
זאת דעתי האישית בלבד כמובן
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
כי עם המנגנון של הגלוק, אני מניח שאתה לא הולך איתו עם כדור בקנה (לפחות לא באורח קבע)... אני אישית הייתי עושה במכנסיים אם היה לי שם גלוק במצב 1.
אני אישית לא, אבל מליוני אנשים אחרים בכל העולם כן.
לדוגמא, הרבה מאד מיחידות משטרה בארה"ב נושאים גלוק, וכל שוטר הולך עם כדור בקנה בתור פק"ל נשיאה בלי יוצא מהכלל.
גם XD/HS2000 הוא על אותו עיקרון, גם SW M&P, גם שטייר, שייכים פחות או יותר לאותה משפחה, וגם אותם נושאים כבדרך קבע עם כדור בקנה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

goral כתב:אתה מודע לזה שללכת עם אקדח במצב 2 לא נצור
לא הגזמת?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אתה מודע לזה שללכת עם אקדח במצב 2 לא נצור
אתה לא יכול להשוות מצב 1 נצור (או לא, כמו בגלוק ודומיו), שבו הקפיץ דרוך וכל מה שחסר לירי זה תאונה שתבטל כמה הגנות קטנות, למצב 2 שבו אין בכלל משהו שמאיים לנקור.
אל תשכח שבמצב 1 בסה"כ מדובר בדברים בגודל של עשיריות מילימטרים של מתכת שנותנים לך את ההגנה, ואם האקדח שלך לא חדש-דנדש אתה לעולם לא מאה אחוז שהכל מתפקד שם בדיוק כמו שצריך. נגיד את נצרת הנוקר - אף פעם לא באמת בדקת שהיא עובדת, נכון? אתה יודע שהיא שם, ושמעת שהיא אמורה לעשות את העבודה; אבל מי אמר שזה כך? כיצד מתנהג מחבר ההדק כשהוא מקבל מכה בנקודות מסוימות? מישהו ניסה? אם הצינה יכולה להיסדק מנפילה מגובה מטר, יש לך מושג מה עלול לזוז בפנים?
במצב 2, אני צריך להיזהר רק מדברים מאוד קבועים וברורים - מהרגע שבו אני מכניס את האקדח לנרתיק - שלא יימשך ההדק; ומהצורה בה האקדח יושב עלי - שהפטיש (אם יש לי פטיש עם דרבן) לא ייתפס במשהו ויחזור למצב 1.
כל הסיפורים הללו על "אקדח מודרני" לא אמורים לגרום לך ללכת יותר קרוב לקצה - הם אמורים לשפר לך את הבטיחות אבל לא לגרום לך לעשות דברים שלא היית רוצה לעשות עם אקדח ישן.
אם כבר לדון על כדור בקנה במצב 1, אני חושב שעדיף ללכת איתו בSA נצור מאשר בגלוק לא נצור; אבל כאן אני כבר הולך על גבול דק.
גלוק הוא אקדח מעולה, ויש לו הרבה מעלות משל עצמו, אבל בטח שהנקודה הזו היא לא אחת מהן.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

ליאור45 כתב:goral כתב:אתה מודע לזה שללכת עם אקדח במצב 2 לא נצור
לא הגזמת?
לדעתי ? לא,
באקדח מודרני (ניקח לדוגמא את הטאורוס 809)
לנפילת הפטיש מכל סיבה שהיא אין שום משמעות, כל עוד ההדק לא נמשך, לא עולה פין משחרר והמכה של הפטיש לא תייצר שום ירי
אומר בפועל - כל עוד לא נלחץ ההדק הלכה למעשה, לא תהיה יריה
אז איפה ההבדל בין מצב 1 למצב 2 ?
יתרה מכך ? כ-ל אקדח מתוכן להליכה יומיומית עם כדור בקנה, תוך התחשבות בכל כללי הבטיחות והתקנים המחמירים של עולם הנשק.
אז שוב (וזאת דעתי - כמובן שלא חובה להסכים) לאחר כניסת כדור לבית הבליעה,
הדבר היחיד המפריד ביני לבין הירי זה :
1.משיכת ההדק
2.הורדת ניצרה
אני מעדיף אקדח SA נצור, מאקדח DA לא נצור,
נקודה נוספת, אם מתכוונים ללכת ללא כדור בקנה
אז הנצרה מיותרת לחלוטין והסיכוי שהיא תפריע גדול מהסיכוי שהיא תסייע מתישהו
נקודה לסיום -
אני באמת ובתמים מאמין שאין דבר גרוע יותר משינוי מצבי נשיאה של כלי נשק, נשק תמיד תמיד תמיד חייב להיות באותו מצב נשיאה לפי החלטת המפעיל שלו כדור בקנה\לא כדור בקנה - נצור \ לא נצור - SA \ DA
ברגע האמת, תוך התרגשות ולחץ, הדבר האחרון שצריך זה "מודעות רגעית" למצב הנשק, נשק צריך לתפעל מתוך זיכרון תרגול(יש הקוראים לזה "זיכרון שריר"), ולא מתוך חשיבה נקודתית.
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
חדש כתב:אם כבר לדון על כדור בקנה במצב 1, אני חושב שעדיף ללכת איתו בSA נצור מאשר בגלוק לא נצור
חד משמעית מסכים איתך !!
מבחינתי בתנאים של הגנה עצמית אין מצב ללכת עם כדור בקנה באקדח חסר נצרה - הסיכון גדול מהתועלת
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
נצרה, מתוחכמת ככל שתהיה, אינה מהווה תחליף לארבעת כללי הבטיחות היסודיים לכלי ירייה ואין להסתמך עליה לשם כך. הדרך הבטוחה ביותר שידועה לי למניעת מפליטת כדור היא הימנעות מלחיצה על ההדק.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב:נצרה, מתוחכמת ככל שתהיה, אינה מהווה תחליף לארבעת כללי הבטיחות היסודיים לכלי ירייה ואין להסתמך עליה לשם כך. הדרך הבטוחה ביותר שידועה לי למניעת מפליטת כדור היא הימנעות מלחיצה על ההדק.
במילים אחרות, האצבע, מלבד במצב של ירי, מחוץ לשמורת ההדק.
בדיוטי, שאגב עליו נפתח האשכול יש בצידי הגוף מלבנים מחוספסים, הנקראים
משטחי זיכרון memory pad תפקידם להרגיל להניח את האצבע היורה מחוץ לשמורת ההדק
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
הבעיה היא לא ירי בשוגג בגלל לחיצה של האצבע על ההדק
הבעיה היא פיסת בד שנכנסת שלמורת ההדק או משהו בסגנון שגורם להדק ללא מודעות שלך להמשך אחורה
במצב כזה דאבל או סינגל תשתחרר יריה
רק ניצרה תמנע במקרה כזה ירי
הבעיה היא פיסת בד שנכנסת שלמורת ההדק או משהו בסגנון שגורם להדק ללא מודעות שלך להמשך אחורה
במצב כזה דאבל או סינגל תשתחרר יריה
רק ניצרה תמנע במקרה כזה ירי
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
אמר כאן מישהו בעבר""הניצרה הטובה היא זו בין 2 האוזניים"".....מסכים עימו.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד