הגעה לצבא עם נשק אישי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: הגעה לצבא עם נשק אישי
אני ועוד חבר הולכים קבוע חמושים בבסיס (של ג'ובניקים).
יש לנו הסכם שתיקה עם המפקדים הישירים; הסכם שמבוסס על זה שאי אפשר למנוע מאדם להגן על עצמו, ושהם אמורים עקרונית לדאוג לי לאישור מאל"מ. יותר קל להם לשתוק מאשר להשיג את האישור הזה.
בכל מקרה, אף אחד לא מודע בצבא לחוקים האלה, כולל מפקדי בה"דים ורס"רים ותיקים ביותר. כולם מניחים שאם אתה חמוש כנראה שזה בסדר.
יש לנו הסכם שתיקה עם המפקדים הישירים; הסכם שמבוסס על זה שאי אפשר למנוע מאדם להגן על עצמו, ושהם אמורים עקרונית לדאוג לי לאישור מאל"מ. יותר קל להם לשתוק מאשר להשיג את האישור הזה.
בכל מקרה, אף אחד לא מודע בצבא לחוקים האלה, כולל מפקדי בה"דים ורס"רים ותיקים ביותר. כולם מניחים שאם אתה חמוש כנראה שזה בסדר.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

כולם מניחים שאם אתה חמוש כנראה שזה בסדר
במדינה האוכלת חרב לארוחת הבוקר והצבא עוטה מעיל רוח, כנראה שלא מובן מאליו שלחייל יש נשק.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
איתמר וחברים,
אני מרגיש, כתוצאה מהתעסוקה האחרונה שביצעתי ובעקבות האשכול הזה, שיהיה לי עדיף בפעם האבא שאני בשמ"פ להוריד את האקדח למחתרת בצורת פאוץ' ולהנהיג מדיניות DADT לגביו. "מכסת"ים את עצמם לדעת" - אהבתי את הביטוי.
אני מרגיש, כתוצאה מהתעסוקה האחרונה שביצעתי ובעקבות האשכול הזה, שיהיה לי עדיף בפעם האבא שאני בשמ"פ להוריד את האקדח למחתרת בצורת פאוץ' ולהנהיג מדיניות DADT לגביו. "מכסת"ים את עצמם לדעת" - אהבתי את הביטוי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
yosi כתב:ומה היה קורה אם היה תופס אותך מישהו..? זאת השאלה
אז התשובה קודם היא "לא ידעתי" כי מאיפה אני אמור לדעת על החוקים האלה
- סליקאי ארד

אני יכול לספר לכם בסוד שרבים המפקדים בצבא שלא מכירים את הפקודה הזו. אז מבחינתם אין שום דבר מוזר במראה חייל חמוש באקדח ביחידה.
אני חושב שהמשך דיון בפקודות מסוג זה - מקומו לא בפורום פתוח.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:אני יכול לספר לכם בסוד שרבים המפקדים בצבא שלא מכירים את הפקודה הזו. אז מבחינתם אין שום דבר מוזר במראה חייל חמוש באקדח ביחידה.
מסכים עם כל מילה!!!
לדעתי צריך לנעול את האשכול הנ"ל
ורק לפני זה אגיד ואומר
אקדח פרטי בצבא מחייב אישור של אל"מ!
מי שבוחר לשאת אקדח בכל מקרה עושה זאת על אחריותו בלבד!
כמו שאומרים מותר להעתיק במבחן אבל אסור להיתפס...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
יש צדק בדברים...
גם אני הייתי בדיוק כמו פותח השרשור (חייל חובה ולאחר מכן קבע מישוב זכאי - בסיס פתוח)
המפקדים התייחסו אליי ואל האקדח (יחד - לא כל אחד לחוד) כנטע זר!
ישנו רצון בלתי נלאה לכסת''ח את עצמם...
"מה יקרה אם ייפלט כדור או שמא אחד החיילים הפרחחים ינסה לשחק בנשק"
(כאילו שאין רוס''רים ושאר ירקות שמסתובבים חופשי בבסיס - באישור)
אז לפניי כל הבלאגן הושג הסכם כדלקמן:
אפשר להגיע לבסיס יחד עם האקדח - מרגע המעבר בש''ג אין לגעת באקדח.
ישנה חובה להניח את האקדח בכספת שהייתה באחד המשרדים במחלקה עד לסוף היום ולקחתו חזרה רק בעת היציאה הביתה...
ניתן (וכדאי) לנסות להגיע ל"הסדר" מסוג זה,
כך כולם "יצאו מרוצים" בסופו של דבר!
בהצלחה
:)
גם אני הייתי בדיוק כמו פותח השרשור (חייל חובה ולאחר מכן קבע מישוב זכאי - בסיס פתוח)
המפקדים התייחסו אליי ואל האקדח (יחד - לא כל אחד לחוד) כנטע זר!
ישנו רצון בלתי נלאה לכסת''ח את עצמם...
"מה יקרה אם ייפלט כדור או שמא אחד החיילים הפרחחים ינסה לשחק בנשק"
(כאילו שאין רוס''רים ושאר ירקות שמסתובבים חופשי בבסיס - באישור)
אז לפניי כל הבלאגן הושג הסכם כדלקמן:
אפשר להגיע לבסיס יחד עם האקדח - מרגע המעבר בש''ג אין לגעת באקדח.
ישנה חובה להניח את האקדח בכספת שהייתה באחד המשרדים במחלקה עד לסוף היום ולקחתו חזרה רק בעת היציאה הביתה...
ניתן (וכדאי) לנסות להגיע ל"הסדר" מסוג זה,
כך כולם "יצאו מרוצים" בסופו של דבר!
בהצלחה
:)
- סליקאי ארד

הכל עניין של ""צל"ש או טר"ש "" אם בזכות הנשק הפרטי הצלת חיים-סבבה.....אך אם קרה משהו-אכלת אותה ויתנערו ממך.
- סליקאי כסף

שני הסנט שלי:
להגיע לצבא עם נשק אישי זו לא עבירה פלילית ואין בזה סיכון לרשיון.
אף אחד לא יכול "להחרים" לך את הנשק, משום שמי שייגע בנשק יעבור עבירה פלילית.
אי אפשר לשים את הנשק האישי בשום מקום שאינו בשליטתך הבלעדית - לא בנשקיה ולא במגירה של האוגדונר.
להגיע לצבא עם נשק אישי זו עבירה על פקודות הצבא ואפשר להעמיד אותך לדין על כך כמו כל פקודה אחרת.
ולמרות שמדובר בהפרת פקודה, אני לא בטוח שהפקודה תעמוד במבחן בג"ץ. הצבא מאפשר לחיילים להביא ציוד פרטי ואני מתקשה לראות את בית המשפט מסכים שדווקא נשק אישי אסור להביא - במיוחד שבעל נשק לא אמור להשאיר אותו ללא השגחה. הצבא גם לא יכול לחייב אותך להפקיד את הנשק במשטרה ולא אצל סוחר נשק.
בקיצור - לדעתי זו עוד פקודה שמוכיחה שתפקידו של הש.ג. לעצור את השכל בשער.
אי אפשר לשים את הנשק האישי בשום מקום שאינו בשליטתך הבלעדית - לא בנשקיה ולא במגירה של האוגדונר.
להגיע לצבא עם נשק אישי זו עבירה על פקודות הצבא ואפשר להעמיד אותך לדין על כך כמו כל פקודה אחרת.
ולמרות שמדובר בהפרת פקודה, אני לא בטוח שהפקודה תעמוד במבחן בג"ץ. הצבא מאפשר לחיילים להביא ציוד פרטי ואני מתקשה לראות את בית המשפט מסכים שדווקא נשק אישי אסור להביא - במיוחד שבעל נשק לא אמור להשאיר אותו ללא השגחה. הצבא גם לא יכול לחייב אותך להפקיד את הנשק במשטרה ולא אצל סוחר נשק.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
מצטער אבל שני הסנט הללו שגוים מאד.
נכון אין שום בעיה להגיע אם נשק ברשיון לבסיס הצבאי .
מצד שני להיכנס לבסיס עם נשק בניגוד לפקודת מפקדך כאמור זה אי ציוט לפקודה .
ובניגוד לאזרחות שבה אם עיצבנתה את שוטר הסיור והוא עצר אותך אז אתה יכול להסביר לחוקר את הצד שלך ,ואם לא עזר אז הפרקליטות תשקול העמדה לדין .
ובמידה שתועמד לדין יהיה לך סנגור ותזכה להסביר לשופט את הצד שלך .........
בשיפוט הצבאי אותו קצינוס שעצבנתה יכול לתפוס את רסריקו שמיד ימלא לך 630 ותוך חצי שעה אתה כבר בדרך לכלא הצבאי הקרוב ל28 עד 56 ימים הקרובים כי הרי המשפט שלך נגמר לפני שהוא בכלל התחיל .
אגב אין סיבה לדאגה לנשק המשטרה הצבאית תתפוס אותו ותעביר לאפסון במשטרה הכחולה ,יש להם
סמכיות של שוטר בתוך מחנות הצבא .
אם אתה חיל סדיר סידרתה לך "דפוק" אם אתה איש קבע כנראה שאיבדתה את מקום העבודה שלך
ואם אתה מילואימניק לך תסביר אחרי זה באזרחות לאיפה נעלמתה ,שלא לדבר על אובדן ההכנסה בתקופה שאתה בכלא .
עכשו אחרי השחרור אתה יותר ממוזמן להוציא כמה עשרות אלפי שקלים בפניה לבג"ץ ..
שאגב גם שם הצבא יכול להציג "קיס" לא רע בכלל .
נגיד שהצבא הוא מסגרת טוטאלית אוטונומית שממלא מעצם קיומה שוללת זכויות אזרח מסוימות אפילו יותר יסודיות מנשיאת נשק כמו חופש תנועה וחופש עיסוק אז למה לא נשיאת נשק אישי ?
אוו שהצבא הוא זה ממילא אחראי על הערכת סיכון ביטחוני בגבול ובשטחים והערכות שלהם מצאו שהאזור בו אתה נמצא לא מצדיק נשיאת נשק ואם הוא היה מצדיק אז ממילא היה מנופק לך נשק צבאי שהוכשרת ע"י הצבא להפעיל.
ובקיצור אני מסכים עם שניסן שזה אחד המקראים שבהם עדיף להיות חכם ולא צודק ולהגיע לפשרה ששני הצדדים יכולים לחיות איתה .
נכון אין שום בעיה להגיע אם נשק ברשיון לבסיס הצבאי .
מצד שני להיכנס לבסיס עם נשק בניגוד לפקודת מפקדך כאמור זה אי ציוט לפקודה .
ובניגוד לאזרחות שבה אם עיצבנתה את שוטר הסיור והוא עצר אותך אז אתה יכול להסביר לחוקר את הצד שלך ,ואם לא עזר אז הפרקליטות תשקול העמדה לדין .
ובמידה שתועמד לדין יהיה לך סנגור ותזכה להסביר לשופט את הצד שלך .........
בשיפוט הצבאי אותו קצינוס שעצבנתה יכול לתפוס את רסריקו שמיד ימלא לך 630 ותוך חצי שעה אתה כבר בדרך לכלא הצבאי הקרוב ל28 עד 56 ימים הקרובים כי הרי המשפט שלך נגמר לפני שהוא בכלל התחיל .
אגב אין סיבה לדאגה לנשק המשטרה הצבאית תתפוס אותו ותעביר לאפסון במשטרה הכחולה ,יש להם
סמכיות של שוטר בתוך מחנות הצבא .
אם אתה חיל סדיר סידרתה לך "דפוק" אם אתה איש קבע כנראה שאיבדתה את מקום העבודה שלך
ואם אתה מילואימניק לך תסביר אחרי זה באזרחות לאיפה נעלמתה ,שלא לדבר על אובדן ההכנסה בתקופה שאתה בכלא .
עכשו אחרי השחרור אתה יותר ממוזמן להוציא כמה עשרות אלפי שקלים בפניה לבג"ץ ..
שאגב גם שם הצבא יכול להציג "קיס" לא רע בכלל .
נגיד שהצבא הוא מסגרת טוטאלית אוטונומית שממלא מעצם קיומה שוללת זכויות אזרח מסוימות אפילו יותר יסודיות מנשיאת נשק כמו חופש תנועה וחופש עיסוק אז למה לא נשיאת נשק אישי ?
אוו שהצבא הוא זה ממילא אחראי על הערכת סיכון ביטחוני בגבול ובשטחים והערכות שלהם מצאו שהאזור בו אתה נמצא לא מצדיק נשיאת נשק ואם הוא היה מצדיק אז ממילא היה מנופק לך נשק צבאי שהוכשרת ע"י הצבא להפעיל.
ובקיצור אני מסכים עם שניסן שזה אחד המקראים שבהם עדיף להיות חכם ולא צודק ולהגיע לפשרה ששני הצדדים יכולים לחיות איתה .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 23 יוני 2011, 21:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחד במטרה כתב:שני הסנט שלי:
לצבא מותר להגיע אם נשק אישי רק צריך אישור לזה
לדעתי זה נכון שמפקד יידע שיש לו עוד כלי נשק ביחידה שלו, ומן הראוי שיידע גם למי יש נשק (במקרה של יחידה עורפית), בכל מקרה הצבא גם דורש מאיש צבא אימון תקופתי אם אקדח אישי
, מה שנוגד קצת את נהלי משרד (לבטחון) הפנים שאומר שאסור לירות אם נשק אזרחי במטווח צבאי.
חלם כבר אמרנו???
אצלינו במיל (חיר) יש לבערך 40 אחוז מהאנשים אקדחים פרטיים שמגיעים לכל אימון ותעסוקה
יבחיים לא דיברו איתנו על זה
ובכלל לדוגמא אני כתודב ישוב זכאי, זכותי חוקית והמוסרית לשאת את האקדח לפחות ע השג של הבסיס
שם ההגנה עלי הופכת אחריות צבאית
ומה אז אמורים לעשות איתו ? גם ל ברור, הריי במיוחד ביחידות לוחמות אם היה תקציב לכולם היה אקדח בנוסף לרוסר אז למה לא ?
יבחיים לא דיברו איתנו על זה
ובכלל לדוגמא אני כתודב ישוב זכאי, זכותי חוקית והמוסרית לשאת את האקדח לפחות ע השג של הבסיס
שם ההגנה עלי הופכת אחריות צבאית
ומה אז אמורים לעשות איתו ? גם ל ברור, הריי במיוחד ביחידות לוחמות אם היה תקציב לכולם היה אקדח בנוסף לרוסר אז למה לא ?
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
ולמה לא דיברו על זה ?
גם זה סוג של "הסדר" אנחנו המערכת נתעלם מקיום האקדחים ואתם לא תעשו שטיות ,וכשה הח_ _ יפגע במאוורר נגיד שלא ראינו ולא שמענו ולא ידענו .
לגבי התקציב תתפלא אבל זאת הרבה יותר בעיה תפיסתית מאשר תקציבית .
ועל זה אפשר לפתח אשכול ברוח "פרש " ואורך הגלות .
בוא נסתפק בזה שזה שהצבא לא מצא לנכון במשך יותר מ 60 שנה להגדיר אקדח סטנדרטי אוו לפחות קווים מנחים לכזה זה אומר משהוא ....
גם זה סוג של "הסדר" אנחנו המערכת נתעלם מקיום האקדחים ואתם לא תעשו שטיות ,וכשה הח_ _ יפגע במאוורר נגיד שלא ראינו ולא שמענו ולא ידענו .
לגבי התקציב תתפלא אבל זאת הרבה יותר בעיה תפיסתית מאשר תקציבית .
ועל זה אפשר לפתח אשכול ברוח "פרש " ואורך הגלות .
בוא נסתפק בזה שזה שהצבא לא מצא לנכון במשך יותר מ 60 שנה להגדיר אקדח סטנדרטי אוו לפחות קווים מנחים לכזה זה אומר משהוא ....
לא מדוייק יצאו הנחיות מאוד ברור לגבי אקדח בצבא (גם אזרחי וגם צבאי)
higt - פתחת בזה שמה שכתבתי שגוי "מאד", אבל כל מה שכתבת אחרי זה לא רלוונטי לטענה שלך (אולי חוץ מעניין המשטרה הצבאית, אבל פה אתה טועה), אז מה דעתך לנמק?
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד