הגעה לצבא עם נשק אישי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: הגעה לצבא עם נשק אישי
בלבולי מוח ושאלות קיטבק . איזה מפקד מעניין אותו עם יש לך הקדח שמוחזק כחוק .
אבל עם שואלים שאלת קיטבק ניגש המח"ט ליואמ"ש ובודק את פקודות הצבא וממליץ לפעול או בעצם לא לפעול . אני מתחיל להבין שכל ההחמרות בנשק וברישוי התחילו מפה ובמקום לקדם אנו גוררים את המערכת נגדנו . לפעמים יש לי הרגשה מוזרה שאולי כדי להמליץ לצבא ,שרק למי שיעבור קורס של חצי שנה על הקדח יוכל לבקש ממפקדו אישור ללכת עם נשק הנכון אסור לצאת עם נשק כי גונבים אז אולי הקדח טוב קראתי בסליק שרק מדרגת בשא"ש מותר אסור ללכת עם הקדח ואולי כדי להמליץ שעם כן שירה לפחות 5000 כדור בחודש לשמור על קשירות יאה אוכלי סרטים .
אבל עם שואלים שאלת קיטבק ניגש המח"ט ליואמ"ש ובודק את פקודות הצבא וממליץ לפעול או בעצם לא לפעול . אני מתחיל להבין שכל ההחמרות בנשק וברישוי התחילו מפה ובמקום לקדם אנו גוררים את המערכת נגדנו . לפעמים יש לי הרגשה מוזרה שאולי כדי להמליץ לצבא ,שרק למי שיעבור קורס של חצי שנה על הקדח יוכל לבקש ממפקדו אישור ללכת עם נשק הנכון אסור לצאת עם נשק כי גונבים אז אולי הקדח טוב קראתי בסליק שרק מדרגת בשא"ש מותר אסור ללכת עם הקדח ואולי כדי להמליץ שעם כן שירה לפחות 5000 כדור בחודש לשמור על קשירות יאה אוכלי סרטים .
higt-power כתב:מצטער אבל שני הסנט הללו שגוים מאד.
נכון אין שום בעיה להגיע אם נשק ברשיון לבסיס הצבאי .
מצד שני להיכנס לבסיס עם נשק בניגוד לפקודת מפקדך כאמור זה אי ציוט לפקודה .
ובניגוד לאזרחות שבה אם עיצבנתה את שוטר הסיור והוא עצר אותך אז אתה יכול להסביר לחוקר את הצד שלך ,ואם לא עזר אז הפרקליטות תשקול העמדה לדין .
ובמידה שתועמד לדין יהיה לך סנגור ותזכה להסביר לשופט את הצד שלך .........
בשיפוט הצבאי אותו קצינוס שעצבנתה יכול לתפוס את רסריקו שמיד ימלא לך 630 ותוך חצי שעה אתה כבר בדרך לכלא הצבאי הקרוב ל28 עד 56 ימים הקרובים כי הרי המשפט שלך נגמר לפני שהוא בכלל התחיל .
אגב אין סיבה לדאגה לנשק המשטרה הצבאית תתפוס אותו ותעביר לאפסון במשטרה הכחולה ,יש להם
סמכיות של שוטר בתוך מחנות הצבא .
אם אתה חיל סדיר סידרתה לך "דפוק" אם אתה איש קבע כנראה שאיבדתה את מקום העבודה שלך
ואם אתה מילואימניק לך תסביר אחרי זה באזרחות לאיפה נעלמתה ,שלא לדבר על אובדן ההכנסה בתקופה שאתה בכלא .
עכשו אחרי השחרור אתה יותר ממוזמן להוציא כמה עשרות אלפי שקלים בפניה לבג"ץ ..
שאגב גם שם הצבא יכול להציג "קיס" לא רע בכלל .
נגיד שהצבא הוא מסגרת טוטאלית אוטונומית שממלא מעצם קיומה שוללת זכויות אזרח מסוימות אפילו יותר יסודיות מנשיאת נשק כמו חופש תנועה וחופש עיסוק אז למה לא נשיאת נשק אישי ?
אוו שהצבא הוא זה ממילא אחראי על הערכת סיכון ביטחוני בגבול ובשטחים והערכות שלהם מצאו שהאזור בו אתה נמצא לא מצדיק נשיאת נשק ואם הוא היה מצדיק אז ממילא היה מנופק לך נשק צבאי שהוכשרת ע"י הצבא להפעיל.
ובקיצור אני מסכים עם שניסן שזה אחד המקראים שבהם עדיף להיות חכם ולא צודק ולהגיע לפשרה ששני הצדדים יכולים לחיות איתה .
יש חוק שיפוט צבאי לא כל כך מהר ניתן לשלוח מישהו ל 28 יום ובטח לא ל 56 (חייבת לפני כן להיות קופה רצינית) ולמילואים זה קשה יותר.......
אם באמת נתקלת בתופעה מכתב קצר למקום הנכון יעצור אותה מיד !
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
רועי 357 כתב:לא מדוייק יצאו הנחיות מאוד ברור לגבי אקדח בצבא (גם אזרחי וגם צבאי)
הנחיות
לגבי צבאי מה כן.
לגבי אזרחי מה לא (זה לא הנחיה - זה כסת"ח)
חבר isia זכור !
אדון טמבל-ול, נתחיל בכל שאקדח רושמים ב-א' ויועמ"ש ב-ע', מלשון יועץ. נעבור לכך שלא כל אל"מ הוא מח"ט ולא בכל בסיס יש מחלקה משפטית. נמשיך בכך שאלופי המשנה אינם אמורים להזדקק לעיצה משפטית מאף אחד שכן עפ"י החוק הצבאי להם השיפוט הבלעדי להחלטה לכאן או לכאן, ואני משוכנע שכל קולונל בצה"ל מודע לכך. ונסיים בכך שלהאשים אתר אינטרנט במדיניות הנשק של צבא ההגנה לישראל זה way too far fetched. לגבי מה שהצהרת "אקדח המוחזק כחוק", נכון - החוק האזרחי, בעוד שבתחום השיפוט הצבאי בעל הדרגה הוא בעל הדעה ולא פקיד הרישוי של הממשל האזרחי.
לעצם הענין, דעתי האישית (מדגיש - האישית) היא שאין מקום לנשק אזרחי בצה"ל, אלא אם ניתן מפאת תפקיד או דרגה (מאז שהועברו הסמכויות ממ"צ למשה"פ). זה שאקדח הוא כבר לא סמל סטטוס, מצער נוסטלגית אבל מובן מעשית לאור המדיניות האחרונה של צה"ל לגבי יציאה הביתה עם נשקים צבאיים. אבל ללא קשר, עם ההגעה לבסיס דעתי היא שיש להפקיד את הנשק במקום המיועד לכך (שלדעתי אמור להיות בכל יחידה), ולקבל אותו חזרה עם היציאה הביתה. אחת הסיבות היא עקרון השוויון - אין סיבה שסמל א' יסתובב עם אקדח אישי בעת שסמל ב' שעשה את אותו המסלול אין לו את ההטבה הזו, רק בגלל שזה גר בבקעת הירדן וההוא גר בחיפה, בעת שהתנאים להם הם חשופים בעת השרות הם אותם תנאים. תבחיני המדיניות האזרחית לא אמורים להשפיע בתוך המסגרת הצבאית, אלא במקרים בהם הם נגזרים ממנה (בשרות כוחות הבטחון / בגין שרותו הבטחוני).
זו דעתי.
ונסיים בשאלה: עפ"י תקנות משה"פ גיל המינימום לקבל רשיון הוא 21 כשמדובר במי ששרת בצבא. מדובר בגיל שבו, תאורטית, מסתיים השרות הסדיר. איך זה שיש כל כך הרבה סדירניקים עם רשיון לנשק פרטי?
לעצם הענין, דעתי האישית (מדגיש - האישית) היא שאין מקום לנשק אזרחי בצה"ל, אלא אם ניתן מפאת תפקיד או דרגה (מאז שהועברו הסמכויות ממ"צ למשה"פ). זה שאקדח הוא כבר לא סמל סטטוס, מצער נוסטלגית אבל מובן מעשית לאור המדיניות האחרונה של צה"ל לגבי יציאה הביתה עם נשקים צבאיים. אבל ללא קשר, עם ההגעה לבסיס דעתי היא שיש להפקיד את הנשק במקום המיועד לכך (שלדעתי אמור להיות בכל יחידה), ולקבל אותו חזרה עם היציאה הביתה. אחת הסיבות היא עקרון השוויון - אין סיבה שסמל א' יסתובב עם אקדח אישי בעת שסמל ב' שעשה את אותו המסלול אין לו את ההטבה הזו, רק בגלל שזה גר בבקעת הירדן וההוא גר בחיפה, בעת שהתנאים להם הם חשופים בעת השרות הם אותם תנאים. תבחיני המדיניות האזרחית לא אמורים להשפיע בתוך המסגרת הצבאית, אלא במקרים בהם הם נגזרים ממנה (בשרות כוחות הבטחון / בגין שרותו הבטחוני).
זו דעתי.
ונסיים בשאלה: עפ"י תקנות משה"פ גיל המינימום לקבל רשיון הוא 21 כשמדובר במי ששרת בצבא. מדובר בגיל שבו, תאורטית, מסתיים השרות הסדיר. איך זה שיש כל כך הרבה סדירניקים עם רשיון לנשק פרטי?
- סליקאי כסף

סדיר = חובה + קבע
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
תודה, ההערות שלי היו לגבי מי שאינם קצינים בקבע.
- סליקאי כסף

rubimor כתב:תודה, ההערות שלי היו לגבי מי שאינם קצינים בקבע.
כלומר שגלליהם אינם מסריחים והדם שלהם יותר כחול מכל שאר של החלאות שמאיישות את השורות.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
לידידי המלומד ראשית דיסלקציה לא פוסלת אותי מלהגיב לתת רמה שלך .
כלל בלבולי המוח של חכמים כמותך שחושבים שהם יודעים הכל אז מניסיוני הדל אף אחד לא מעניין אותו עם אתה עם אקדח אולי בבסיסים עורפים .
ורמזתי ברמיזה רצינית ביותר שלצערי יותר מידי בלבולי מוח והגיגים שעלו פה משום מה נהיו חוקי משרד הפנים ואולי עכשיו גם בצבא חניות נשק נסגרות כל יום החמרות על החזקת נשק אפילו ארגון צבאי כמו צה"ל אוסר יצאה עם נשק הביתה וצריך אישור אלוף משנה . ולמעשה אמרי זאת בעבר ולצערי אתה לא מפנים .
אני נכנס על בסיס יומי לבסיסי צבא בכל הרמות ובטח מי יום ראשון כל ש.ג יתחיל לשאול אותי עם יש לי בנוסף לנשק הארוך גם אקדח בגלל שמפקדו גלש בסליק וראה שזה הבעיה החמורה ביתר בצבא שלא נאכפת . אז במקום לעסוק בדברים בלי חשיבות אמת ולא תורמים לביטחון האישי של אף אחד .
אז לסיום רציתי לשאול את כבודו עם כתבתי נכון תרמך טוב אני מקווה שכן כי זה הרמה שלך . שלך טמבלול .
כלל בלבולי המוח של חכמים כמותך שחושבים שהם יודעים הכל אז מניסיוני הדל אף אחד לא מעניין אותו עם אתה עם אקדח אולי בבסיסים עורפים .
ורמזתי ברמיזה רצינית ביותר שלצערי יותר מידי בלבולי מוח והגיגים שעלו פה משום מה נהיו חוקי משרד הפנים ואולי עכשיו גם בצבא חניות נשק נסגרות כל יום החמרות על החזקת נשק אפילו ארגון צבאי כמו צה"ל אוסר יצאה עם נשק הביתה וצריך אישור אלוף משנה . ולמעשה אמרי זאת בעבר ולצערי אתה לא מפנים .
אני נכנס על בסיס יומי לבסיסי צבא בכל הרמות ובטח מי יום ראשון כל ש.ג יתחיל לשאול אותי עם יש לי בנוסף לנשק הארוך גם אקדח בגלל שמפקדו גלש בסליק וראה שזה הבעיה החמורה ביתר בצבא שלא נאכפת . אז במקום לעסוק בדברים בלי חשיבות אמת ולא תורמים לביטחון האישי של אף אחד .
אז לסיום רציתי לשאול את כבודו עם כתבתי נכון תרמך טוב אני מקווה שכן כי זה הרמה שלך . שלך טמבלול .
נערך לאחרונה על ידי טמבלול בתאריך 24 יוני 2011, 14:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
rubimor כתב:ונסיים בשאלה: עפ"י תקנות משה"פ גיל המינימום לקבל רשיון הוא 21 כשמדובר במי ששרת בצבא. מדובר בגיל שבו, תאורטית, מסתיים השרות הסדיר. איך זה שיש כל כך הרבה סדירניקים עם רשיון לנשק פרטי?
שנת שירות, מכינה קדם צבאית, דח"ש מכל סיבה שהיא, גיוס מאוחר, נשאר שנה בבי"ס.
- סליקאי כסף

ליאור45 כתב:rubimor כתב:תודה, ההערות שלי היו לגבי מי שאינם קצינים בקבע.
כלומר שגלליהם אינם מסריחים והדם שלהם יותר כחול מכל שאר של החלאות שמאיישות את השורות.
חלילה! התכוונתי לומר שמשהו אחד זה שהרשיון הוא בגין דרגה או תפקיד בצבא, כי הגיוני שמי שקיבל את הרשיון "בזכות הצבא" (ניתן אמנם ע"י משה"פ, אולם בהתאם להסכמים עם צה"ל) יישא אותו במסגרת הצבאית, ומשהו אחר זה שהרשיון ניתן ע"ס תבחין אזרחי, בו לצבא לא היתה התערבות. הרי אילולא הועברו סמכויות הנשק האישי לאנשי צבא ממ"צ למשרד הפנים, הכל היה מבחינה זו ברור יותר: הרשיון אושר ע"י רשויות הצבא - מותר לשאת אותו במסגרת הצבאית, הרשיון ניתן ע"ס החלטת פקיד אזרחי - הצבא יכול, ולדעתי צריך, להגביל את נשיאת הנשק במסגרתו.
בנוגע לדם הכחול, זה כבר ויכוח שצריך לעשות עם רשויות הצבא ומשרד הפנים, הם אלו שקבעו שבגין שרות צבאי או עבר צבאי הם קצינים מדרגת סרן ונגדים לאחר שנתיים וכו'. אילו צה"ל היה מחליט שכל לוחם יכול לשאת אקדח אישי, למשל, לא היתה בעיה. כי אז הצבא לוקח חלק מהאחריות בכך שהוא ממליץ למשה"פ על מתן נשק.
חוזר ואומר - זו דעתי האישית, מבין שזו אינה דעתך.
- סליקאי כסף

גולנצ'יק כתב:rubimor כתב:ונסיים בשאלה: עפ"י תקנות משה"פ גיל המינימום לקבל רשיון הוא 21 כשמדובר במי ששרת בצבא. מדובר בגיל שבו, תאורטית, מסתיים השרות הסדיר. איך זה שיש כל כך הרבה סדירניקים עם רשיון לנשק פרטי?
שנת שירות, מכינה קדם צבאית, דח"ש מכל סיבה שהיא, גיוס מאוחר, נשאר שנה בבי"ס.
סבבה.
- סליקאי כסף

טמבלול כתב:לידידי המלומד ראשית דיסלקציה לא פוסלת אותי מלהגיב לתת רמה שלך .
לפני שאתה מגיב על תת רמה, תקרא את התגובה הראשונה שלך, עם פנינים כמו "בלבולי מוח", "שאלות קיטבק" ו"אוכלי סרטים", שמביעים זלזול בכל התגובות שקדמו לך. לגופו של ענין, הצבא לא מאשר יציאות עם נשק בגלל מכת הגנבות שהיתה ומכירות נשקים לגורמים פליליים ועוינים, לא בגלל שהמפקד של טמבלול גלש בסליק. לגבי כך שתשא אקדח אישי בתוך הבסיס, דעתי כבר ברורה. ולגבי הכתיב: אתה רואה, אם אתה רוצה אתה יכול.
- סליקאי כסף

תודה המורה .
אני אנסה להיות הסניגור של השטן.
היות והשריטה שלי בנושא נשק מוכרת היטב לכל הסובבים אותי, יוצא לי לדבר הרבה עם אנשים על הנושא, ביניהם גם אנשי צבא. באופ טבעי כל פעם נשאלת השאלה, כל כמה זמן אני עושה מטווח. כמובן שכשאני אומר "פעם בחודש" אנשים אומרים שכל הכבוד לי אבל זה לא סביר לאדם רגיל שלא רואה בנשק תחביב. אני מסכים איתם, אבל אז אני אומר בד"כ שגם מה שמשרד (לבטחון) הפנים דורש זה לא סביר ובעיניי המינימום ההכרחי למי שרוצה לשאת נשק יום-יום זה פעם בחצי שנה, ועדיף - יותר. על זה לרוב עונה לי בן שיחי שגם זה לא סביר ואילו זאת הייתה הדרישה, היה מחזיר את הרשיון.
ומכאן למסקנות שלי:
1. מחזיקי אקדח רבים בארץ לא מיומנים בשימוש בו כי הם יורים רק פעם בשלוש שנים, וגם אז לא פוגעים הכל. הם אפילו לא מודעים לכך שהם לא מיומנים, כי מבחינתם - לבוא למטווח פעם ב-3 שנים ולפגוע 80 אחוז בתנאים סטריליים במטווח - זה מספיק בהחלט.
2. גם כשמסבירים להם שזה לא מספיק, הם גם לא מוכנים להתאמן יותר, עד כדי כך שהיו מחזירים את הרישיון אילו היתה עולה הדרישה.
ועכשיו, בואו ניכנס לראש של אותו מפקד בסיס/יחידה. מה הוא צריך את כאב הראש הזה? למה הוא צריך שאדם שלא כשיר לשאת נשק יסתובב חמוש באזור שנמצא תחת אחריותו האישית?
אני לא הייתי מאשר לאף אחד שעובר אימון פעם בשלוש שנים לשאת נשק בתחומי היחידה שלי.
אני רוצה להאמין שברוב המקרים, מפקד שיתרשם שהחייל המבקש מיומן ואחראי דיו, לא ימנע ממאותו חייל לשאת נשק בתחומי הבסיס.
יש פקודה בצה"ל הקובעת שכל חייל שנושא נשק אישי קבוע חייב לעבור אימון פעם ב-X חודשים (לא זוכר את המספר המדויק). אז מי שממש חשוב לו לשאת אקדח פרטי בצבא, שיקח אחריות, יתחיל להתאמן, ידאג שיש תיעוד לאימונים הנ"ל ויציג את התיעוד יחד עם הבקשה. יש לי הרגשה שיש סיכוי גבוה שיקבל תשובה חיובית.
היות והשריטה שלי בנושא נשק מוכרת היטב לכל הסובבים אותי, יוצא לי לדבר הרבה עם אנשים על הנושא, ביניהם גם אנשי צבא. באופ טבעי כל פעם נשאלת השאלה, כל כמה זמן אני עושה מטווח. כמובן שכשאני אומר "פעם בחודש" אנשים אומרים שכל הכבוד לי אבל זה לא סביר לאדם רגיל שלא רואה בנשק תחביב. אני מסכים איתם, אבל אז אני אומר בד"כ שגם מה שמשרד (לבטחון) הפנים דורש זה לא סביר ובעיניי המינימום ההכרחי למי שרוצה לשאת נשק יום-יום זה פעם בחצי שנה, ועדיף - יותר. על זה לרוב עונה לי בן שיחי שגם זה לא סביר ואילו זאת הייתה הדרישה, היה מחזיר את הרשיון.
ומכאן למסקנות שלי:
1. מחזיקי אקדח רבים בארץ לא מיומנים בשימוש בו כי הם יורים רק פעם בשלוש שנים, וגם אז לא פוגעים הכל. הם אפילו לא מודעים לכך שהם לא מיומנים, כי מבחינתם - לבוא למטווח פעם ב-3 שנים ולפגוע 80 אחוז בתנאים סטריליים במטווח - זה מספיק בהחלט.
2. גם כשמסבירים להם שזה לא מספיק, הם גם לא מוכנים להתאמן יותר, עד כדי כך שהיו מחזירים את הרישיון אילו היתה עולה הדרישה.
ועכשיו, בואו ניכנס לראש של אותו מפקד בסיס/יחידה. מה הוא צריך את כאב הראש הזה? למה הוא צריך שאדם שלא כשיר לשאת נשק יסתובב חמוש באזור שנמצא תחת אחריותו האישית?
אני לא הייתי מאשר לאף אחד שעובר אימון פעם בשלוש שנים לשאת נשק בתחומי היחידה שלי.
אני רוצה להאמין שברוב המקרים, מפקד שיתרשם שהחייל המבקש מיומן ואחראי דיו, לא ימנע ממאותו חייל לשאת נשק בתחומי הבסיס.
יש פקודה בצה"ל הקובעת שכל חייל שנושא נשק אישי קבוע חייב לעבור אימון פעם ב-X חודשים (לא זוכר את המספר המדויק). אז מי שממש חשוב לו לשאת אקדח פרטי בצבא, שיקח אחריות, יתחיל להתאמן, ידאג שיש תיעוד לאימונים הנ"ל ויציג את התיעוד יחד עם הבקשה. יש לי הרגשה שיש סיכוי גבוה שיקבל תשובה חיובית.
- סליקאי טיטניום

spy כתב:יש פקודה בצה"ל הקובעת שכל חייל שנושא נשק אישי קבוע חייב לעבור אימון פעם ב-X חודשים (לא זוכר את המספר המדויק). אז מי שממש חשוב לו לשאת אקדח פרטי בצבא, שיקח אחריות, יתחיל להתאמן, ידאג שיש תיעוד לאימונים הנ"ל ויציג את התיעוד יחד עם הבקשה. יש לי הרגשה שיש סיכוי גבוה שיקבל תשובה חיובית.
אתה חיובי מדי.
חיילים עורפיים נדרשים למטווח 5 כד' יום, 5 כד' לילה פעם בחצי שנה, כדי להיות כשירים לנשיאת נשק.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד