שאלה בקשר לתחמושת להגנה עצמית
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה בקשר לתחמושת להגנה עצמית
ברצוני לעבור לתחמושת מסוג HP במקום ה FMJ שברשותי שלמיטב הבנתי סובלת "פחות" כמובן בתנאים מסויימים מחדירות יתר וכמו כן יעילים יותר בעצירת תוקף פוטנציאלי..
ברור לי שקיימות תיאוריות רבות, שונות ומשונות באשר ליעילות או אי יעילות קליעי HP בטווחים שונים ולעבר מטרות שונות ..
נתקלתי במטווח בתחמושת מסוג Winchester Ranger Bonded 147grain לא מחוזקת ..
מישהו שמע או מכיר ? האם התחמושת טובה/יעילה בעצירת תוקף ...
אני מבין גם שמדובר על תוספת של כ 200-300 גרם למשקל הכולל של האקדח .. בהשוואה לקליעי 115g fmj
ברור לי שקיימות תיאוריות רבות, שונות ומשונות באשר ליעילות או אי יעילות קליעי HP בטווחים שונים ולעבר מטרות שונות ..
נתקלתי במטווח בתחמושת מסוג Winchester Ranger Bonded 147grain לא מחוזקת ..
מישהו שמע או מכיר ? האם התחמושת טובה/יעילה בעצירת תוקף ...
אני מבין גם שמדובר על תוספת של כ 200-300 גרם למשקל הכולל של האקדח .. בהשוואה לקליעי 115g fmj
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
Microtech - Ultratech
Re: שאלה בקשר לתחמושת להגנה עצמית
לא מכיר את התחמושת הספציפית. לגבי התוספת במחיר, כתבת:
זה לא ממש מדויק: גריין זה קצת פחות מששים וחמישה מיליגרם (0.064798g). אם אתה הולך עם 16+1 כדורים, ויש לך כשלושים ושניים גריין תוספת לכדור, אתה מקבל סה"כ הפרש של כשלושים וחמישה גרם.
אני חושב שזה לא אמור להיות שיקול.
זה לא ממש מדויק: גריין זה קצת פחות מששים וחמישה מיליגרם (0.064798g). אם אתה הולך עם 16+1 כדורים, ויש לך כשלושים ושניים גריין תוספת לכדור, אתה מקבל סה"כ הפרש של כשלושים וחמישה גרם.
אני חושב שזה לא אמור להיות שיקול.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
- סליקאי כסף

כתחמושת יעילה, ולשיפור כח העצירה, (תורה בפני עצמה השנוייה במחלוקת) ההיתי מלבד המעבר לקליע HP, ההיתי לפחות משתמש בתחמישP+
למרות שאצלי בתקופת "השפע" והמבחר הרב של תחמושת שניתן להשיג כיום בארץ הקודש
אני מסתפק ב115GR FMJ שגם כל פעם מיצרן אחר, מה שזמין באותו רגע נתון.
ואת תוספת האנרגיה אני משקיע ברמת הפגיעה.
לגבי מחירים, בכל קנה מידה מופרזים
למרות שאצלי בתקופת "השפע" והמבחר הרב של תחמושת שניתן להשיג כיום בארץ הקודש
אני מסתפק ב115GR FMJ שגם כל פעם מיצרן אחר, מה שזמין באותו רגע נתון.
ואת תוספת האנרגיה אני משקיע ברמת הפגיעה.
לגבי מחירים, בכל קנה מידה מופרזים
טל שגב- מילים ולחן:"על הברכיים כורע ומרים ידיים שלא יפסיקו לנו את הסיבוב של הכדור"
אני משתמש בתחמושת הזו, תחמושת נהדרת לדעתי
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
האם התחמושת לא "כבדה" לאקדח בעל קנה 3.5 אינצ? , קראתי איפושהו שעלולות להיווצר בעיות הזנה בחמושת במשקל הזה.. האם יש משהו בדברים?, זו גם לא ממש תחמושת שניתן להתאמן איתה בשל מחירה.... לציין שיריתי מאקדחי מחסנית ללא תקלות.. חבר תרם לי כמה.
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
Microtech - Ultratech
galprz80
קח בחשבון שבאקדח שלך מאושרת רק תחמושת +P ולא מעבר לפי הוראות היצרן
לכדורי ווינצ'סטר יש גאומטריה קצת שונה וצריך לבדוק הזנה בירי חי בכל אקדח
ספציפית בשלך אין בעיה שבחנו את האקדח לקליבר קרבי ירינו כמה מאות כדורי HP
גם של פדרל וגם של ווינצ'סטר בלי שום בעיה כל הכדורים בלי יוצא מן הכלל הזינו בצורה מושלמת
קח בחשבון שבאקדח שלך מאושרת רק תחמושת +P ולא מעבר לפי הוראות היצרן
לכדורי ווינצ'סטר יש גאומטריה קצת שונה וצריך לבדוק הזנה בירי חי בכל אקדח
ספציפית בשלך אין בעיה שבחנו את האקדח לקליבר קרבי ירינו כמה מאות כדורי HP
גם של פדרל וגם של ווינצ'סטר בלי שום בעיה כל הכדורים בלי יוצא מן הכלל הזינו בצורה מושלמת
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
glockbuster כתב:קח בחשבון שבאקדח שלך מאושרת רק תחמושת +P ולא מעבר לפי הוראות היצרן
לדעתי התחמושת שדיברתי עליה לא מחוזקת כלל .. לא P+ ובטח לא +P+ .. לפחות לא ראיתי שום כיתוב על הקופסא שהוצגה לי במטווח וחיפשתי כזו.. רועי357 התחמושת הזו מסוג P+ ?
גלוקבסטר תודה רבה על התגובה והשיתוף, הבחינה ב"קליבר קרבי" סייעה לי מאוד בבחירת האקדח.
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
Microtech - Ultratech
לא זאת תחמושת לא מחוזקת כלל
147gr סידרת SXT , וזאת הסיבה שבחרתי בא כי היא יחסית איטית
וזה מה שאני מחפש
http://www.hipowersandhandguns.com/BHP% ... 20Ammo.htm
147gr סידרת SXT , וזאת הסיבה שבחרתי בא כי היא יחסית איטית
וזה מה שאני מחפש
http://www.hipowersandhandguns.com/BHP% ... 20Ammo.htm
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
זו תחמושת טובה ואמינה להגנה עצמית.
בשל משקל הקליע הגבוה יחסית היא מעט איטית יותר מתחמושת +P,+P+ - או תחמושת קלה יותר.
מה שהופך אותה למתאימה יותר לירי באקדחים שאינם סייחים רעננים וצעירים ושאינך בטוח האם מותר לירות בהם תחמושת מחוזקת.
היותה של התחמושת הנ"ל BONDED מעידה על כך שהציפוי המתכתי מחובר בתהליך חשמלי למילוי הקליע (העופרת) מה ששומר על הקליע יחסית שלם בפגיעה ומעביר יותר אנרגיה למטרה.
אני יודע שהם יקרים להחריד בארץ אך הייתי מנסה לפחות מחסנית בירי מהאקדח שלך כדי לבדוק שאין בעיות הזנה ואם הכל בסדר לא הייתי מהסס לרגע להשתמש בה כתחמושת להגנה עצמית.
חפש ביו טיוב מבחנים לתחמושת זו ותבין יותר את ביצועיה.
בשל משקל הקליע הגבוה יחסית היא מעט איטית יותר מתחמושת +P,+P+ - או תחמושת קלה יותר.
מה שהופך אותה למתאימה יותר לירי באקדחים שאינם סייחים רעננים וצעירים ושאינך בטוח האם מותר לירות בהם תחמושת מחוזקת.
היותה של התחמושת הנ"ל BONDED מעידה על כך שהציפוי המתכתי מחובר בתהליך חשמלי למילוי הקליע (העופרת) מה ששומר על הקליע יחסית שלם בפגיעה ומעביר יותר אנרגיה למטרה.
אני יודע שהם יקרים להחריד בארץ אך הייתי מנסה לפחות מחסנית בירי מהאקדח שלך כדי לבדוק שאין בעיות הזנה ואם הכל בסדר לא הייתי מהסס לרגע להשתמש בה כתחמושת להגנה עצמית.
חפש ביו טיוב מבחנים לתחמושת זו ותבין יותר את ביצועיה.
האקדח הכי טוב בעולם - הוא זה שאצלך בשעת הצורך!!!לקרב אקדחים תיקח רובה!!!
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
מדריך ירי ולחימה,מכירת אביזרים וציוד-התמחות בחבילות מותאמות אישית, יעוץ מקצועי והכשרות מגוונות בתחומי ירי ונשק
www.arms.org.il- מוזמנים להיכנס לקישור
הקליע אמנם יותר כבד, אבל התחמושת הזו היא תת קולית (SUB SONIC). אני לא מכיר את התחמושת הספציפית הזו בכלל ולא מכיר את הביצועים שלה בשטח. אבל בעבר היו בעיות בעקביות הפתיחה של כדורי HP תת קוליים.
אם אני כבר צריך לקחת משכנתא בשביל לקנות תחמושת להגנה עצמית, אז במחיר הזה אני רוצה להשקיע במשהו שיתן לי רמה קצת יותר גבוהה של ביטחון מאשר FMJ יקר להחריד.
בקיצור, מלבד בדיקות ההזנה בנשק הספציפי, הייתי בודק אם קיימות ברשת סטטיסטיקות על ביצועי התחמושת הזו באירועי אמת בשטח (לא ניסויי מעבדה בג'ל בליסטי).
א.
אם אני כבר צריך לקחת משכנתא בשביל לקנות תחמושת להגנה עצמית, אז במחיר הזה אני רוצה להשקיע במשהו שיתן לי רמה קצת יותר גבוהה של ביטחון מאשר FMJ יקר להחריד.
בקיצור, מלבד בדיקות ההזנה בנשק הספציפי, הייתי בודק אם קיימות ברשת סטטיסטיקות על ביצועי התחמושת הזו באירועי אמת בשטח (לא ניסויי מעבדה בג'ל בליסטי).
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

צלנר ערן כתב:היותה של התחמושת הנ"ל BONDED מעידה על כך שהציפוי המתכתי מחובר בתהליך חשמלי למילוי הקליע (העופרת) מה ששומר על הקליע יחסית שלם בפגיעה ומעביר יותר אנרגיה למטרה
אם אני מבין נכון, דווקא קליע שנשאר שלם, וללכן יכול לעבור את המטרה בקלות יותר, מעביר לה פחות אנרגיה. קליע שנפחס, או נשבר בפגיעה בד״כ נותר כולו בתוך המטרה, ובכך מעביר לה את כל האנרגיה שלו, בעוד שקליע שנשאר שלם עלול לעבור אותה ולהמשיך, ובכך ״לבזבז״ אנרגיה.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

אם אני מבין נכון, דווקא קליע שנשאר שלם, וללכן יכול לעבור את המטרה בקלות יותר, מעביר לה פחות אנרגיה. קליע שנפחס, או נשבר בפגיעה בד״כ נותר כולו בתוך המטרה, ובכך מעביר לה את כל האנרגיה שלו, בעוד שקליע שנשאר שלם עלול לעבור אותה ולהמשיך, ובכך ״לבזבז״ אנרגיה.
"הגביע הקדוש" של התחמושת להגנה עצמית מורכב מרשימה של דרישות שלכאורה סותרות אחת את השניה, לדוגמא:
1. שלקליע תהיה מספיק אנרגיה לחדור עמוק לתוך הגוף מזויות שונות ומבעד למכשולים שונים אבל שלא יצא מהצד השני ויגרום לנזקים.
2. שהקליע ישאר שלם במעבר מכשולים, אבל יפתח במלואו ברקמות הגוף.
3. שהקליע לא יתרסק כי אז האנרגיה תתפזר על שטח גדול מדי ולא תהיה אפקטיבית, אבל יפתח במידה שתעביר את מירב האנרגיה לגוף הנפגע.
4. שיעבוד בצורה עקבית מסוגי אקדחים שונים בעלי אורך קנה שונה.
כל החברות משקיעות את רוב מאמצי המחקר בנסיונות למצוא פתרונות לאתגרים האלה. משקיעים בעיצוב הקליע, בחומרים, בהדבקה כימית/אלקטרונית של המעטפת למילוי הקליע וכו וכו וכו...וכל פעם מוציאות מוצר חדש, וכל פעם אנחנו קונים :)
ולגבי ההדבקה של מעטפת הקליע, זה לא אומר שהצרוף הזה של מעטפת/קליע קשה יותר מאשר בכדור אחר. יכול להיות שבמקרה הנ"ל המעטפת יותר דקה/רכה/יש בה נקודות תורפה/קריסה מיוחדות וכו...צריך להסתכל על התיכנון הכולל של התחמושת ולא רק על אספקט אחד.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי זהב

למה שהקליע יפתח כמו שצריך בבדיקה הזו ? , לא נראה לי שארבעה מיכלים מלאים בג'ינסים רטובים מדמים רקמה אנושית ..
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
Microtech - Ultratech
תקנה תחמושת
קח רקמה אנושית\גל בליסטי
קח מצלמה
את התוצאות תעלה כאן
בהצלחה
קח רקמה אנושית\גל בליסטי
קח מצלמה
את התוצאות תעלה כאן